تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۹

دارالترجمه چیست ؟

حتما شما تا به حال تصمیم گرفته‌اید به یک کشور خارجی سفر کنید و یا در آنجا در رشته تحصیلی مورد علاقه خودتان تحصیل کنید و یا اینکه توانسته‌اید کارفرمایی پیدا کنید که حاضر است شما را استخدام کند. برای آنکه بتواند اولین قدم بعد از این مرحله، به طور قطع ارسال مدارک شما به سفارت کشور مربوطه است.

دارالترجمه چیست ؟

اقتصاد۲۴ - سفارت کشور مربوطه نیز قدر مسلم از شما مدارک فارسی را قبول نمی‌کند و مجبورید مدارک خود را به زبان مورد نظر سفارت، ترجمه نمایید. از طرف دیگر در نظر بگیرید که یک دانشجو می‌خواهد برای کارهای تحقیقاتی خود، مقاله‌های بین‌المللی را که به زبان‌های گوناگون هستند ترجمه کند. همچنین یک بازرگان را تصور کنید که قصد دارد مدارک بازرگانی با یک شرکت خارجی را ترجمه نماید. موضوعی که در اینجا مطرح می‌شود این است که ترجمه ماشینی گوگل به هیچ عنوان نمی‌تواند قابل قبول باشد و شخص نیز خود تسلطی به زبان مقصد ندارد. حتی اگر تسلط هم داشته باشد، صلاحیت ترجمه را ندارد. در همه این موارد و هزاران مورد دیگر در این صورت به اولین چیزی که نیاز پیدا می‌شود یک موسسه است که بتواند مدارک اشخاص را ترجمه کند و باید توسط یک مرجع معتبر هم تایید شده باشد تا سفارت و یا هر مرجع بین‌المللی دیگری مطالب درج شده در مدارک را بفهمد و آنها را بپذیرد.

دارالترجمه چیست ؟

 در این صورت افراد، مدارک خود را با خیال راحت به آن موسسات می‌سپارند تا مدارک را برایشان ترجمه کنند و تحویل دهند. به این نوع موسسات، دارالترجمه می‌گویند. دارالترجمه‌ها مدارک به زبان فارسی یا زبان دیگری را که زبان مبدا نامیده می‌شود از متقاضی تحویل می‌گیرند و پس از ترجمه به یک زبان دیگر مورد نظر متقاضی که زبان مقصد نامیده می‌شود، تحویل می‌دهند و در قبال آن دستمزد دریافت می‌کنند. در حقیقت، دارالترجمه، موسسه‌ای است که کار اصلی آن ترجمه متون از یک زبان به زبان دیگر است. دارالترجمه‌ها برای آنکه بتوانند کار ترجمه را انجام دهند نیاز به افرادی دارند که در زمینه ترجمه متخصص باشند و بتوانند زبان مبدا را به زبان مقصدترجمه نمایند. به این افراد متخصص، مترجم می‌گویند. همانطور که ترجمه، محدوده وسیعی از فعالیت‌ها را در بر می‌گیرد، حیطه فعالیت دارالترجمه‌ها نیز هر روز گسترش می‌یابد. از جمله فعالیت‌هایی که یک دارالترجمه انجام می‌دهد شامل ترجمه متون تخصصی در رشته‌های گوناگون، ترجمه‌های شفاهی، ترجمه مدارک هویتی، ترجمه مدارک دانشگاهی، گواهینامه‌ها، ترجمه فیلم‌ها، و کنفرانس‌ها می‌باشند.

دارالترجمه‌ برای فعالیت نیاز به مجوز دارد که توسط معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه صادر می‌شود. دنیای دارالترجمه، گسترده و متنوع است. تکنیک‌های ترجمه، مختلف هستند. نظریه‌های متنوعی در مورد ترجمه وجود دارد و هشت نوع خدمات ترجمه گوناگون، از جمله ترجمه فنی، ترجمه قضایی و ترجمه رسمی توسط دارالترجمه‌ها انجام می‌شوند که در زیر به آنها می‌پردازیم.

ترجمه فنی

اصطلاح "ترجمه فنی" را می‌توان به دو مورد زیر اشاره نمود:

در معنای عام آن، ترجمه راهنماهای کاربر، جزوه‌های دستورالعمل، یادداشت‌های داخلی، ترجمه پزشکی، گزارش‌های مالی‌، صورتجلسه‌های دادرسی، اسناد عمومی اداری و سایر موارد دیگر است. این اسناد مخاطبان خاص و محدودی دارند و معمولاً ماندگاری کوتاه‌مدتی دارند. در محدودترین معنای آن، دارالترجمه‌ها ترجمه فنی اسناد "فنی" مانند اسناد مهندسی، فناوری اطلاعات، الکترونیک، مکانیک و متون صنعتی را انجام می‌دهند. ترجمه فنی نیاز به دانش اصطلاحات تخصصی مورد استفاده در بخش متن اصلی دارد.

ترجمه علمی

ترجمه علمی به عنوان یک زیر گروه ترجمه فنی، همانطور که از نام آن مشخص است، با اسنادی در حوزه علمی سروکار دارد، مانند مقالات، پایان‌نامه‌ها، کتابچه‌های کنگره، مطالب ارائه شده در کنفرانس‌ها، گزارش مطالعات و غیره.

ترجمه مالی

ترجمه اسناد مالی یا تجاری، وظیفه دیگر دارالترجمه‌ها است. این اسناد مربوط به فعالیت‌های مالی، بانکی و بورس اوراق بهادار هستند که شامل حساب‌های سالانه شرکت‌ها، گزارش‌های سالانه، صورت‌های مالی، قراردادهای مالی، بسته‌های تأمین مالی و موارد دیگر می‌باشند.

دارالترجمه‌ها برای مدیریت سریعتر سفارش خود، مواردی را از متقاضی درخواست می‌کنند که عبارتند از:‌ موضوع اصلی، تاریخ تحویل، قالب، تعداد کلمات و سایر اطلاعات مرتبط.

ترجمه حقوقی

ترجمه حقوقی به اسنادی که از نظر قانونی الزام‌آور هستند اشاره دارد مانند ترجمه قوانین. آیین‌نامه‌ها و احکام شرایط عمومی خرید و فروش، قراردادهای الزام‌آور قانونی مانند نیروی کار، مجوزها و قراردادهای تجاری، توافق‌نامه‌های مشارکت، پروتکل‌ها و کنوانسیون‌ها مقررات داخلی سیاستهای بیمه، و ضمانت‌نامه‌ها و وثیقه‌ها و سایر موارد. مترجم حقوقی علاوه بر آموزش‌های زبان خود باید از سابقه قانونی خوبی نیز برخوردار باشد.

ترجمه قضایی

ترجمه‌های قضایی‌، که نباید با ترجمه قانونی یا رسمی اشتباه گرفته شود، به کار ترجمه‌ای که در یک دادگاه انجام می‌شود، اشاره دارد. مترجمان قضایی در ترجمه اسنادی مانند نامه‌های درخواست، صورتجلسه دادرسی، حکم‌های صادره، نظرات کارشناسی، گواهی‌ها، صورتجلسات بازجویی و غیره تخصص دارند.

دارالترجمه چیست ؟

ترجمه رسمی

دارالترجمه‌ها از امضای مترجمین رسمی یا مترجمین قسم‌خورده برای تأیید اعتبار ترجمه‌های رسمی استفاده می‌کنند. اینها معمولاً اسنادی هستند که نیاز به اعتبار قانونی دارند و از این رو با عنوان "رسمی" یا "سوگند یاد‌شده" شناخته می شوند. مترجمان معتبر غالباً در دادگاه‌ها به عنوان مترجم قضایی کار می‌کنند، یا به عنوان یک کارشناس حقوقی فعالیت می‌نمایند، و همچنین ترجمه اسناد وضعیت مدنی، توافق‌نامه‌های زناشویی و طلاق، وفات و وصیت‌نامه‌ها را انجام می‌دهند.

ترجمه ادبی

این نوع ترجمه، احتمالاً از سخت‌ترین انواع ترجمه است، زیرا واضح است که مترجم ابتدا باید سعی کند محتوای معنایی متن اصلی را درک کند و سپس  ترجمه خود را ارایه دهد. علاوه بر این، مشکلات متعدد دیگری نیز در این زمینه وجود دارند:

- بازی با کلمات که در متن‌های ادبی مشاهده می‌شود، همانطور که در پشت یک کلمه یا یک عبارت ممکن است چندین معنی وجود داشته باشد که نویسنده سعی در انتقال یا اشاره به آنها دارد، و مترجم باید سعی کند آنها را به طور صحیح درک نموده و ترجمه نماید.

- سبک ادبی خاص خود نویسنده، زیرا هر نویسنده‌ای سبک خاص خود را در نوشتن متون ادبی دارد و مترجم باید سعی کند روش منحصر به فردی را که نویسنده در آن ایده های خود را طرح کرده منتقل کند.

- ریتم، و تعادل ذاتی عبارت؛ این امر در شعر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، و البته در نثر نیز به همان اندازه وجود دارد. مترجم در اینجا باید بهترین راه را برای انتقال مفهوم شعر همراه با حفظ ذاتی معنا و مفهوم آن با در نظر گرفتن تشریفا صحیح مجامع شعری انجام دهد.

 

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

عکس/ تعجب مردم در فضای مجازی از مدل گوشی بهرام رادان

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

بهترین مارک کولر گازی ایرانی و خارجی

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

تغییر تاریخ واریز یارانه نقدی اردیبهشت ماه

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ دل امروز + جدول

فیلم/ هشدار ظریف به کشور‌های عربی خاورمیانه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تمجید فوق‌العاده نشریه فورفورتو از علی دایی

خبر مهم از قانون کار و قرارداد کارگران

عکس/ بابا پنجعلی پایتخت در ۷۱ سالگی

بسته شدن محورهای این استان بر اثر سیلاب و آب‌گرفتگی

عکسی قدیمی از سیدمحمد خاتمی در کنار همسر و فرزند عطاء الله مهاجرانی

ادعای عجیب وزیر آموزش و پرورش

واکنش ۲ امام جمعه به مسمومیت الکی پزشکان

عکس/ تصویری جالب از فرهاد اصلانی در روزنامه‌ قبل انقلاب

امیر جدیدی این بار با لباس تنیس به سینما می‌آید + عکس

عکس/ بنیامین بهادری هنوز دلتنگ همسر اولش است!

بازدید کنجکاوانه خانواده‌های اسرائیلی‌ از بقایای موشک ایرانی

بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

هند در مسیر ۵۰۰ گیگاوات انرژی پاک

با کمتر از ۷۰۰ میلیون تومان این خودروی اتوماتیک را بخرید + جدول

بازیابی بلندمدت یا افزایش کوتاه‌مدت قیمت اتریوم؟

بازدهی بورس در هفته دوم اردیبهشت ۱۴۰۳

فیلم/ آبگرفتگی معابر شهر ایلام بر اثر شدت بارش باران

فیلم/ هودی سید جواد هاشمی دردسرساز شد!

فیلم/ کمک سگ زنده یاب حادثه متروپل برای پیدا کردن یسنا

جزئیاتی از قطع روابط تجاری ترکیه با اسرائیل

آخرین آمار از تعداد کودکان کار در پایتخت

عکس/ خانم بازیگر با تیپ مردانه خبرساز شد

ماجرای حصارکشی در بوستان لاله تهران چیست؟

چهره بزرگراه‌های پایتخت تا ۲ ماه آینده دگرگون می‌شود

فیلم/ پذیرایی فست فودی دونالد ترامپ از آتش نشانان نیویورک!

آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای غیرنظامی؟

کاهش قیمت نوبرانه‌ها تا پایان این ماه

فیلم/ طبیعتگردی به لطف نصب پله برقی در چین

عکس/ عاشقانه‌ای دیگر از آناهیتا همتی و همسرش

فیلم/ سکانس دیدنی این فیلم از رقص مهران مدیری

خاطره عجیب پرستو صالحی از برخوردش با تتلو در ترکیه

عکس/ تصویری دیده نشده از شادمهر و عشق اول زندگی‌اش!

فیلم/ پدر مهران غفوریان بازجوی ساواک بود؟

فیلم/ گل شهاب زاهدی نامزد دریافت جایزه پوشکاش؟

فیلم/ رکوردشکنی دوباره ترانه احمدی در مسابقات آزاد اسکیت

عقب‌نشینی قیمت طلا در بازار جهانی

برنت به بیش از ۸۳ دلار رسید

فیلم/ وضعیت فاجعه ‌بار خیابان‌های دزفول با وقوع سیل

فیلم/ جاری شدن سیلاب در خیابان‌های شهر کامیاران

وقوع سیل‎ و کولاک در این ١٣ استان

آخرین قیمت شاهین دست دوم در بازار + جدول قیمت

افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور

هشدار برای معامله امتیاز طرح نهضت ملی مسکن پرند

وزارت کار علیه تشکل‌های کارگری

فیلم/ تجمع اعتراضی مردم در پارک لاله علیه زاکانی

رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان

یسنا ربوده شده بود؟

بهترین موتورسیکلت جهان

فیلم/ انتشار بخش‌هایی از فیلم مست عشق

طرح ترافیک تهران چه تغییراتی می‌کند؟