اقتصاد۲۴ - محمد آیتی: در اینکه سال ۹۹ را باید به عنوان یکی از سختترین سالهای پس از انقلاب بهلحاظ اقتصادی و معیشتی برای مردم دانست شکی نیست، اما موضوعی که همه را نگران کرده این است که شتاب تورم مخصوصاً در کالاهای اساسی تا کجا ادامه دارد و آیا امکان ثبات حتی با همین نرخهای بالا دست یافتنی است؟
از سوی دیگر تنها چند هفته دیگر تا سال ۱۴۰۰ باقیست و تقاضای خرید مردم در این روزها بیشتر خواهد شد، به شرطی که آنها از ثبات قیمتها اطمینان حاصل کنند و حال این سئوال پیش میآید که آیا ارادهای برای ثابت ماندن نرخها در روزهای پایانی سال است؟
در همین خصوص، سیدکاظم موسوی نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: بودجه ۱۴۰۰ با تمام حواشی پیرامون خود، بالاخره در مجلس یازدهم با بیش از ۲۰۰ رای تصویب شد و مدتی است که در حال کار کردن روی جزییات آن هستیم. با توجه به ویرایش بودجه توسط دولت پس از رد آن در نوبت اول، بودجه در نوبت دوم خیلی به واقعیت نزدیک شد و انصافاً باید بگویم بودجه خوب و کاملی است که تمرکز بر روی واردات کالاهای اساسی مردم دارد و از طرفی بهدنبال رونق صنعت ایران است.
بیشتر بخوانید: علت گرانی میوه چیست؟
وی افزود: تمام هدف مجلس از عدم قبولی جزییات بودجه ۱۴۰۰ در مرحله نخست، لحاظ همین موارد در بودجه سال آینده بود که با عملکرد درست دولت و مجلس به یک همافزایی خوب دست پیدا کردیم.
نماینده اردبیل تصریح کرد: در بودجه ۱۴۰۰ توجه ویژه به شرایط زندگی مردم شده است به گونهای که دولت قصد واریز یارانهای جدا برای کمک به معیشت مردم در سال آینده را دارد که حتی احتمال میرود این یارانه از اسفندماه به حساب مردم واریز شود تا آنها امکان خرید کالاهای اساسی خود را برای شب عید داشته باشند. این رویکرد باعث آن است که تا حدودی از شرایط سخت زندگی مردم کاسته شود.
موسوی اظهار داشت: معیشت مردم ایران به شدت تحت تاثیر اوضاع اقتصادی و تحریمها قرار گرفته است، بهگونهای که مردم در خرید مایحتاج زندگی خود با مشکل رو به رو هستند و از دولت انتظار میرفت که تا حد امکان از بحران اقتصادی ایران و تاثیر آن بر زندگی مردم جلوگیری کند، اما در این زمینه از سوی دولت کمکاری شد.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: شرایط زندگی مردم و قدرت خرید آنها در بحث کالاهای اساسی در بودجه ۱۴۰۰ تا حدودی اعمال نشده بود که با تذکرات مجلس به دولت و اصلاح ساختار بودجه این نکات در برنامه سال آینده رعایت شد و به امید خدا بودجه سال ۱۴۰۰ تا حد قابل قبولی به معیشت مردم بهبود خواهد بخشید و امید است مردم سالی بهتر از سال ۹۹ را داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در بودجه ۱۴۰۰ سرمایه لازم برای گسترش زیرساختهای کشور، توسعه پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان در نظر گرفته شده است و از طرفی بهدنبال اشتغالزایی مخصوصاً برای نیرو جوان کشور هستیم و هدفمان افزایش همافزایی با دولت برای راهاندازی مجدد کارخانههای ورشکسته و از کار افتاده صنعتی است.
موسوی در ادامه گفت: در ایران نزدیک به ۱۸۰۰ کارخانه از مدار خارج شده داریم که اگر به احیای این بخش بپردازیم بالغ بر یک میلیون نفر شاغل خواهند شد و با توجه به این که دولت از نظر سرمایهای توان لازم را ندارد میتواند با فشار حداکثری به بانکها از آنها شفافیت در حسابهای مالی خود را بخواهد و بانکها را موظف کند تا برای احیای این بخش، وام و تسهیلات قرضالحسنه یا کمبهره را در نظر بگیرند.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان افزود: همه تلاش و امیدمان این است که روزهای آتی شاهد نظارت بیشتر و ثابت ماندن قیمتها باشیم تا مردم راحتتر بتوانند خرید شب عید خود را انجام دهند، هرچند که این قول را باید دولت به مردم بدهد.