تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
در پنل «همایش صادرات ـ ترانزیت و اوراسیا» مطرح شد؛

ایران با تمام کشور‌های اوراسیا توافقنامه حمل‌ونقلی دارد

پنل «ظرفیت‌ها و چالش‌های لجستیکی» همایش صادرات ـ ترانزیت و اوراسیا با حضور و سخنرانی مهران قربانی معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، خسرو سرایی مدیرکل امور لجستیکی و حمل‌ونقل چندوجهی، حاجی ابراهیمی، معاون بندری و لجستیک سازمان منطقه آزاد چابهار، امین افقی، معاون بندری و لجستیک سازمان منطقه انزلی و سعید چلندری، مدرس لجستیک و زنجیره تامین دانشگاه تهران صبح روز یکشنبه ۱۹ بهمن ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد.
توافقنامه حمل‌ونقلی
 
اقتصاد ۲۴- حمل و نقل بین‌المللی و ترانزیت در کنار نفت، گاز و گردشگری می‌تواند برای کشور ثروت افزا باشد و جذب سرمایه کند. مهران قربانی، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در پنل «ظرفیت‌ها و چالش‌های لجستیکی» با اعلام این مطلب، درباره اهمیت ثروت افزایی از طریق حمل و نقل و ترانزیت صحبت کرد و گفت: اهمیت حمل و نقل و ترانزیت و جذب سرمایه بسیار زیاد است و من امیدوارم روزی برسد که نگاه اقتصادی ما به این مقوله آن‌قدر جدی باشد که حتی در کشورمان وزارتخانه حمل و نقل و ترانزیت داشته باشیم.

قربانی همچنین به اهمیت اقتصادی اتحادیه اوراسیا در سطح منطقه و بین‌الملل اشاره کرد و افزود: بازار ۱۸۴ میلیون نفری این اتحادیه حاصل از مشارکت منطقه‌ای کشور‌هایی مثل روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان فرصت بسیار مهم و بی‌نظیری را ایجاد کرده است و در این میان ایران نیز نقش پر اهمیت و جایگاه ویژه‌ای دارد و اگر هوشمندانه عمل کنیم می‌توانیم با استفاده از پتانسیل بی‌نظیری که وجود دارد به ثروت افزایی منافع ملی کمک کنیم.

او در ادامه به تفاهم‌نامه‌های ایران با کشور‌های دیگر در حوزه حمل و نقل اشاره کرد و افزود: هم‌اکنون با پنجاه کشور تفاهم‌نامه حمل و نقل جاده‌ای داریم و خوشبختانه همکاری خوبی میان ایران و همه کشور‌های عضو اوراسیا وجود داد.
برقراری امنیت مناسب در جاده‌ها، گسترش شبکه‌های ریلی، برخورداری از ظرفیت‌های بندری و پایانه‌های مرزی با زیرساخت‌ها و امکانات مناسب از جمله مواردی بود که قربانی به عنوان مزیت‌های حمل‌ونقلی کشور از آن‌ها یاد کرد.
 

** سهم تجارت دریایی ایران بالاست


سهم تجارت دریایی ایران از راه شمال همیشه بالا بوده به‌طوری‌که همواره رتبه نخست یا دوم را به خود اختصاص داده است.
خسرو سرایی مدیرکل امور لجستیکی و حمل‌ونقل چندوجهی به عنوان دومین سخنران پنل «ظرفیت‌ها و چالش‌های لجستیکی» در «همایش صادرات ـ ترانزیت و اوراسیا» درباره اهمیت دریای خزر در تجارت دریایی ایران صحبت کرد و گفت: دریای خزر می‌تواند خاورمیانه را به کشور‌های اوراسیا متصل کند.

سرابی همچنین با تاکید بر سهم تأثیرگذار مبادلات دریابرد بنادر شمالی ایران گفت: بندر امیرآباد با ۷۴ درصد و بندر انزلی با ۱۵ درصد صادرات در مبادلات دریایی ایران سهم دارند.
او با توضیح اینکه در سراسر دنیا سالانه یازده میلیارد تن از طریق حمل‌ونقل دریایی جابه‌جا می‌شود، ارتباط دریایی شمال ایران را بسیار با اهمیت شمرد و گفت: دریای خزر می‌تواند خاورمیانه را به کشور‌های اوراسیا متصل کند و سهم تجارت دریایی ایران از راه شمال همیشه بالا بوده به‌طوری‌که همواره رتبه نخست یا دوم را به خود اختصاص داده است.
به گفته مدیرکل امور لجستیکی و حمل‌ونقل چندوجهی، هم‌اکنون بندر امیرآباد سهم ۷۴ درصدی در صادرات و سپس انزلی سهم ۱۵ درصدی دارد. از سوی دیگر سهم واردات از بندر امیرآباد ۴۸ درصد و از بندر انزلی ۳۴ درصد است. همچنین بندر انزلی سهم ۵۰ درصدی و امیرآباد سهم ۳۹ درصدی در ترانزیت دارند.
اهمیت سرمایه‌گذاری برای حفظ آب نیز نکته‌ای بود که سرابی در پنل ظرفیت‌ها و چالش‌های لجستیکی به آن اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی شده که در ۲۰ سال آینده دریای خزر با کاهش عمق آب روبرو شود و برای مقابله با این چالش باید برای حفظ آب سرمایه‌گذاری و تدبیر شود.
 

** نقش لجستیک بین‌الملل در توسعه پایدار


«تغییر ساختار گمرکی اتحادیه اوراسیا به سمت اتحادیه تجاری و اقتصادی منجر به درآمدزایی برای همه کشور‌های عضو خواهد شد.»

حاجی ابراهیمی، معاون بندری و لجستیک سازمان منطقه آزاد چابهار در «همایش صادرات ـ ترانزیت و اوراسیا» درباره اهمیت لجستیک بین‌الملل صحبت کرد و تجربه موفق کشور‌های اروپایی را برای ایجاد یک اتحادیه گمرکی و سپس اتحادیه تجاری و اقتصادی مثال زد و گفت: اتحادیه اوراسیا باید ساختار گمرکی خود را به شکل تجاری و اقتصادی تغییر بدهد و برای این کار می‌توان تجربه‌ها و نمونه‌های موفق دنیا را که از آن جمله اتحادیه اروپاست، موردمطالعه قرار داد. به گفته حاجی ابراهیمی کشور‌های اروپایی وقتی یاد گرفتند امکانات همدیگر را به اشتراک بگذارند، به دستاورد‌های زیادی رسیدند که یکی از آن‌ها درآمدزایی بود.
ابراهیمی در پنل «ظرفیت‌ها و چالش‌های لجستیکی» تاکید بر اینکه ترانزیت می‌تواند برای کشور‌های اوراسیا درآمدزایی کند گفت: آنچه باعث شده کشور‌های اورسیا نتوانند آن‌طور که باید از امکانات هم استفاده کنند این است که ما ساختار‌ها و زیرساختار‌های مشترک نداریم از طرف دیگر تفاوت‌های فرهنگی و مسائل اجتماعی هم چالش‌هایی را ایجاد کرده‌اند، اما ما می‌توانیم با پیدا کردن نقاط مشترک فرهنگی و اجتماعی شرایطی را ایجاد کنیم که همکاری‌های اقتصادی شکل بگیرد.

او تبدیل شرکت‌های ملی را به شرکت‌های بین‌المللی، چندملیتی و جهانی یکی از مهم‌ترین راهکار‌هایی دانست که می‌تواند به توسعه پایدار کشور‌های عضو اوراسیا کمک کند. کاری که به گفته او سخت است، اما به‌شرط داشتن برنامه‌های بند مدت و راه‌کار‌های مناسب انجام‌شدنی است.
 

** اتصال ریل سراسری به بندر کاسپین


معاون بندری و لجستیک سازمان منطقه انزلی دیگر سخنران پنل «ظرفیت‌ها و چالش‌های لجستیکی» در «همایش صادرات ـ ترانزیت و اوراسیا» با اعلام اینکه دوازده کشتی از مسیر جدید کاسپین به چین صادر شده است گفت: با برنامه‌ریزی‌های جدید، بر حجم مبادلات تجاری از این کریدور افزوده می‌شود. معاون بندی و لجستیک سازمان منطقه انزلی همچنین از اتصال ریل سراسری به بندر کاسپین تا پایان سال آینده خبر داد.
امین افقی فعال‌سازی کریدور چین ـ افغانستان را یکی از مهم‌ترین اتفاقات در حوزه حمل و نقل دانست که نقش پدافند غیرعامل را ایفا می‌کند.

به گفته افقی، ۴۸ کشتی توسط این کریدور با حمل و نقل ترکیبی از چین به آب‌های قزاقستان و سپس به آب‌های کاسپین واردشده است.
او افزود: اهداف مناطق آزاد برای جذب سرمایه‌گذار به‌منظور توسعه زیرساخت‌های کشور در بندر کاسپین کاملا محقق شده است.


** پتانسیل حمل و نقل ترکیبی بندر چابهار


سعید چلندری، مدرس لجستیک و زنجیره تامین دانشگاه تهران و فعال بخش خصوصی، در پنل «ظرفیت‌ها و چالش‌های لجستیکی» در «همایش صادرات ـ ترانزیت و اوراسیا» درباره بندر چابهار و پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های آن صحبت کرد و گفت: بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی کشور است که پتانسیل چهار شیوه حمل‌ونقلی ترکیبی را دارد. این بندر در جنوب شرقی ایران و جنوب عمان واقع شده و ۱۲۰ کیلومتر مرز خشکی و ۱۵۰ کیلومتر مرز دریایی دارد.

به گفته چلندری این بندر محل تلاقی دو کریدور جهان شمال-جنوب و شرق-غرب و امن‌ترین و کوتاه‌ترین مسیر به آسیای میانه و افغانستان است.
او افزود: در دی‌ماه امسال میانگین حدود ۹۰ تریلر بار از شهید کلانتری خارج شده و در بندر شهید بهشتی این رقم دو برابر بوده است.
مدرس لجستیک و زنجیره تامین دانشگاه تهران، نامناسب بودن مسیر و راه‌ها و مقررات بین‌المللی را به عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های جدی تجار نام برد و گفت: این مشکلات باید برطرف شوند چراکه ما برای رفت‌وآمد تجار اهمیت قائل هستیم.

چلندری با انتقاد از فقدان تصمیم‌گیری واحد درباره استاندارد‌های ارسال محموله و موارد دیگر متذکر شد: مرجع تصمیم‌گیری باید واحد باشد.
او همچنین با اشاره به تاثیر حمل و نقل و لجستیک در قیمت تمام شده کالا افزود: این موضوع ۴۰ درصد قیمت کالا را به خود اختصاص می‌دهد. چین به عنوان ابرقدرت اقتصادی تمام فعالیت خود را بر جاده و کمربند متمرکز کرده است.
معاون بندری و لجستیک سازمان منطقه آزاد چابهار با تاکید بر اهمیت توسعه محور جنوب ـ شمال گفت: در صورت برطرف کردن ضعف‌های موجود و راه‌اندازی این مسیر ۵۵ درصد از خاک ایران احیا شده و مردم از مزایای این مسیر بهره‌مند خواهند شد.

گفتنی است؛ همایش «مناطق آزاد، ویژه اقتصادی و توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشور‌های همسایه»، ۱۹ و ۲۰ بهمن ماه در سالن همایش‌های صدا و سیمای تهران برگزار شد.
 
منبع: فرینا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توییت سخنگوی دولت درباره خشونت علیه زنان

ماجرای عجیب عکس پرسنلی شناسنامه امیر تتلو

فیلم/ ۶۰ درصد ایرانیان تمایل به مهاجرت دارند

فیلم/ چمران: فاکتور پوستر‌های زاکانی را دیدم ولی رسمی نبود

معادن در ایران؛ بهشت کارفرمایان، جهنم اهالی و کارگران / بازخوانی پرونده حوادث کارگری در ایران

معنای بازگشت ترامپ برای ایران، روسیه و چین

شرط عربستان برای تعامل با آمریکای ترامپ

تاثیر اصلاح ساختار صندوق بازنشستگی بر معیشت بازنشستگان

انتقاد تند روزنامه اصلاح طلب از عارف

ابهام در سخنان علی لاریجانی؛ زمان مذاکرات رسیده است؟

هیهات تخلفات بودجه ‏ای دولت سیزدهم؛ کسری بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به رقم یک‏ هزار هزار میلیارد تومان رسید

آیین‌نامه جدید واردات خودرو برقی با تاریخ مصرف چهارماهه

نظر متفاوت دو عضو جبهه پایداری درباره کلینیک ترک بی حجابی

جزئیات دستور همتی به رئیس‌کل جدید گمرک

روشنایی به شرط مازوت سوزی

۹ ماه سرنوشت‌ساز برای تهران، ایران و اروپا در مسیر دوگانه توافق یا فعال شدن مکانیسم ماشه!

تعیین زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱

قیمت دلار در انتظار اخبار آتش‌بس و توافق

مرگ سالانه ۷ میلیون نفر به‌دلیل آلودگی هوا در کشور ۷۲ ملت

فیلم/ رونمایی از گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ

ضد و نقیض گویی درباره اجرای قانون حجاب؛ تعلیق ابلاغ قانون عفاف تا نیمه آذر به روایت معاون حقوقی دولت

صعود سخت در انتظار استقلال و پرسپولیس

دستگیری قاتل سریالی زنان با قرص برنج در مشهد

دلار آمریکا ضعیف شد

مشکل صنعت خودرو سازی ایران چیست؟

علت توقف کاهش قیمت دلار در کانال ۶۸ هزار تومان چه بود؟

زخم بالکان بر گونه کیانوش رستمی

آغاز واریز علی الحساب ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان

بازار طلا و سکه در سردرگمی

۶ منطقه پایتخت در معرض خطر فرونشست زمین

عکس/ تغییر عجیب «سوگند» سریال لحظه گرگ و میش بعد ۶ سال

واردات تاثیری بر قیمت گوشت قرمز در بازار نداشت

در حال حاضر خاموشی‌ها اعمال نمی‌شود

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس ضربه مغزی شد؟

ماجرای ضرب و شتم یک شهروند در راسک چه بود؟

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

هیاهوی پلتفرم‌ها برای بلک فرایدی و جیب خالی مردم/ تخفیفات کذایی جمعه سیاه به اوج خود رسید/ مراقب اجناس بنجل باشید!

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۶ آذر۱۴۰۳

عکس/ الیکا عبدالرزاقی با لباس کردی در جشنواره

اینفوگرافی/ مخالفان و موافقان فیلترینگ را بشناسید