تاریخ انتشار: ۱۲:۴۸ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۳ نظر

کم و کیف بازگشایی مدارس از فردا

با وجود شرایط کرونا در کشور، امسال سخت‌ترین آغاز را برای سال تحصیلی در بعد از انقلاب تجربه خواهیم کرد. دست اندرکاران آموزش و پرورش از آمادگی برای بازگشایی مدارس از ۱۵ شهریور چه به صورت حضوری و چه غیرحضوری خبر می‌دهند و اعلام کرده اند که مانور‌های بازگشایی مدارس نیز در استان‌ها برگزار شده است و پروتکل‌ها نیز سخت گیرانه خواهند بود.

کم و کیف بازگشایی مدارس

اقتصاد۲۴ - سال تحصیلی جدید از فردا آغاز می‌شود، کرونا و تقسیم بندی شهر‌ها شرایط را هم برای خانواده‌ها و هم اولیای مدارس سخت کرده است، هرچند وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری اخیرش اعلام کرد که جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد و درباره حضور در مدرسه از روز شنبه و جزئیات آن خود مدارس به خانواده‌ها اطلاع رسانی خواهند کرد، زیرا وضعیت مناطق مشابه نیست.

طی چند روز اخیر، شاهد اعلام تصمیماتی در وزارت آموزش و پرورش بودیم که با شیوه نامه ابلاغی این وزارتخانه برای بازگشایی مدارس مغایرت‌هایی داشت؛ در این شیوه نامه اعلام شده بود که آموزش دانش آموزان در مناطق قرمز به طور کامل غیرحضوری، در مناطق زرد نیمه حضوری و در مناطق سفید حضوری و عادی خواهد بود. اما در آخرین اظهارات مطرح شده از سوی مسئولان بر حضور دانش آموزان در تمام مدارس در روز ۱۵ شهریور ماه تاکید می‌شود.

با این حال آموزش و پرورش از خانواده‌هایی که در مناطق زرد و قرمز هستند خواسته در این چند روز با مدرسه فرزندانشان در تماس باشند و از آن‌ها کسب اطلاع کنند که در صورت گروه بندی، چگونه و چه روز‌هایی به مدرسه بروند. تا جایی که روز گذشته نیز رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی آموزش و پرورش اعلام کرد که خانواده‌ها صبح روز شنبه قبل از حرکت به سمت مدرسه، با معلم یا مدرسه فرزندشان تماس بگیرند و کسب اطلاع کنند که به مدسه بروند یا خیر.

از فردا کدام دانش آموزان به مدرسه می‌روند؟

به گفته حاجی میرزایی وضعیت بازگشایی مدارس از روز شنبه به این قرار است:

- در همه مدارس سراسر کشور اصل بر برگزاری حضوری است مگر اینکه رعایت پروتکل‌ها تحت هیچ شرایطی امکان پذیر نباشد.

- برنامه ریزی‌های جزئی به مدارس واگذار شده که متناسب با وضعیت تصمیم گیری می‌کنند و فعالیت آموزشی را آغاز می‌کنند.

- ۳۵ درصد مدارس که تعدادشان کمتر از ۵۰ دانش آموز است و می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فاصله را رعایت کنند، کلاس‌ها طبق روال عادی برقرار است.

- درباره ۶۵ درصد مدارس باقی مانده، بحث آموزش حضوری منتفی نیست و اصل بر حضوری بودن آموزش‌ها است. در جایی که تعداد دانش آموزان به گونه‌ای باشد که رعایت فاصله ممکن نباشد ناگزیر هستیم کلاس‌ها را حضوری برگزار کنیم، اما در قالب گروه بندی‌های متفاوت که برخی روز‌های فرد و برخی روز‌های زوج به مدرسه بیایند.

- روز شنبه روز آغاز سال تحصیلی است. ۱۵ شهریور در همه مدارس اصل بر حضور است، اما در مدارسی که تعداد دانش‌آموزان بیشتر از پروتکل است ناگزیر هستیم تا دانش‌آموزان را گروه بندی کنیم و برخی در روز‌های زوج و برخی روز‌های فرد بیایند.

- حتی اگر منطقه‌ای زرد باشد کلاس‌ها برگزار می‌شود، ولی با تعداد محدودتر دانش آموزان؛ این موضوع تا قبل از روز شنبه از سوی مدارس به خانواده‌ها اطلاع رسانی می‌شود.

- حضور دانش‌آموزان در هر کلاس ۳۵ دقیقه است. زمان‌های ساعات تدریس برای همه دروس حداکثر ۳۵ دقیقه است و تلاش می‌کنیم ساعت ورود و خروج متفاوت باشد تا تزاحم ایجاد نشود.

ابتدایی‌ها چگونه به مدرسه خواهند رفت؟

به گفته حکیم زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش وضعیت بازگشایی مدارس در دوره ابتدایی نیز اینگونه است:

- جریان آموزش از پانزدهم شهریور ماه آغاز می‌شود. منظور ما این است با توجه به شرایطی که وجود دارد و بر اساس تقسیم بندی که مناطق دارند ممکن است نوع آموزشی که ارائه می‌دهیم متفاوت باشد، اما ما برای همه دانش آموزان، آموزش را در این روز شروع می‌کنیم.

- مناطق سفید عمدتا مناطق کم جمعیت هستند. مدارسی در روستاها، مناطق عشایری و دوردست داریم که عمدتا زیر ۵۰ دانش آموز دارند و این‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آموزش‌ها را به صورت حضوری دریافت می‌کنند. با توجه به اینکه ممکن است در بسیاری از این مناطق زیرساخت‌های فناوری نیز وجود نداشته باشد.

- در مناطق زرد آموزش‌های ما ترکیبی خواهد بود و آموزش مجازی و حضوری توامان دنبال می‌شود.

- در مناطق قرمز آموزش‌ها عمدتا بر بستر مجازی خواهد بود.

- برای کلاس اولی‌ها برنامه‌های خاصی داریم. سلامتی شان در اولویت است. اگر وضعیت منطقه قرمز باشد کلاسی به آن معنا که تعداد زیادی دانش آموز در آن حضور داشته باشند نخواهیم داشت، اما اینکه هر دو یا سه دانش آموز همراه خانواده بیایند و معلم شان را بشناسند لازم است.

- برای آموزش ترکیبی در وضعیت زرد، اختیاراتی را به شورای مدارس دادیم که بتوانند با مشارکت خانواده‌ها درباره روال آموزش تصمیم گیری کنند.

- معلمان می‌توانند برخی فعالیت‌ها را در فضای مجازی و برخی را به صورت حضوری انجام دهند.

دبیرستانی چند روز مدرسه می‌روند؟

کمرئی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش نیز به نکات زیر اشاره می‌کند:

- با توجه به دستورالعمل ارسالی، مدیران مدارس نباید دغدغه‌ای برای بازگشایی مدارس داشته باشند.

- در شرایط کرونا به‌راحتی در سه وضعیت قرمز، زرد و سفید مدیران می‌توانند مدارسشان را مدیریت کنند.

- در مناطق سفید یک برنامه عادی مانند سنوات گذشته است و از فضای مجازی به عنوان رسانه مکمل استفاده می‌شود.

- در شرایط قرمز از ظرفیت‌های آموزش تلویزیونی و آموزش مجازی استفاده می‌شود.

- در شرایط قرمز، ساعت حضور دانش‌آموزان در مدرسه مجازی کمتر است. ساعت عادی حضور دانش‌آموز در یک کلاس ۷۵ تا ۹۰ دقیقه است که در فضای مجازی در پایه اول ابتدایی، ۲۵ دقیقه، در سایر پایه‌های ابتدایی ۳۰ دقیقه و سایر مقاطع ۳۵ دقیقه است.


بیشتر بخوانید: چند توصیه درباره بازگشایی مدارس در دوران کرونا


- فضای کلاس و تعداد دانش‌آموز مدرسه در اختیار مدیر و شورای مدرسه است، بنابراین اگر فضا زرد بود بنا به شرایط و تصمیم شورای مدرسه می‌توانند کلاس‌ها را به‌صورت نیمه‌حضوری در مدارس دایر کنند.

- در شرایط زرد، آموزش به صورت ترکیبی است؛ یعنی همان وضعیت سفید را با یک تفاوت اجرا می‌کنیم؛ به این شکل که فاصله دانش‌آموزان در کلاس درس باید یک متر باشد و در مدارس پرتراکم و بر اساس متراژ کلاس درس، شرایط متفاوت است و دانش‌آموزان گروه‌بندی شده و گروه‌ها در روز‌هایی به مدرسه می‌آیند.

- در متوسطه اول دو روز حضوری، دو روز گروه مخالف هستند و یک روز آموزش مجازی است. در متوسطه دوم، چون ۳۵ ساعت آموزش دارند، دو روز حضوری، دو روز گروه مخالف حضور دارند و دو روز نیز آموزش مجازی است.

کم و کیف آموزش در مدارس استثنایی و شبانه روزی

جواد حسینی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی شرایط مدارس استثنایی را توضیح می‌دهد:

- در آموزش و پرورش استثنایی اصل بر حضور دانش آموزان در زمان آموزش است. اکثر این دانش آموزان استثنایی در شرایطی هستند که نیاز به توانبخشی دارند و همچنین تعداد دانش آموز به معلم شش به یک است، بنابراین توصیه ما در آموزش و پرورش استثنایی آموزش حضوری دانش آموزان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

- در ۳۲ استان ۳۲ مرکز و مدرسه کامل مجازی را مستقر کردیم.

- در بازگشایی مدارس، سامانه «ندای همراه» را راه اندازی خواهیم کرد که مهمترین هدف از راه اندازی آن چرخش از ایزوله به تلفیق و سپس به سمت فراگیری است.

- امیدواریم در آموزش و پرورش استثنایی بتوانیم به سمت مدارس ترکیبی برویم و دانش آموزان مختلف را در یک مدرسه داشته باشیم و روش‌های آموزش‌شان تفاوت کند.

- در وضعیت قرمز مراکز اختلال یادگیری باز است، اما به شکل انفرادی و البته که در شرایط قرمز امکان آموزش هست، اما باید شورای مدرسه تصمیم بگیرند. اما مدارس شبانه روزی تعطیل است.

علیرغم توضیحات ارائه شده مشخص نیست چه تعداد از مدارس در سراسر کشور آموزش حضوری را تجربه خواهند کرد؟ تقسیم بندی و گروه بندی‌ها در مناطق زرد چگونه است؟ آیا معلمان ناچار به تدریس دوباره دروس اند؟ کیفیت آموزش مجازی چگونه خواهد بود و ارزشیابی‌ها به چه قرار هستند و آیا از استاندارد‌های لازم برخوردارند؟ کلاس اولی‌ها مهارت خواندن و نوشتن را از طریق فضای مجازی به خوبی فرا می‌گیرند؟ و ...

به نظر می‌رسد در چنین شرایطی لازم است ضمن اطلاع رسانی صحیح، همه جانبه و دقیق برنامه آموزشی به مردم از سوی رسانه ها، مدیران مدارس نیز به صورت مستقیم با خانواده‌ها در ارتباط باشند و برنامه‌های آموزشی مدرسه را برایشان تشریح کنند در این باره باقرزاده رئیس مرکز هماهنگی آموزش و پرورش نیز به والدین توصیه می‌کند که فردا قبل از حرکت فرزندان به سمت مدرسه با مدرسه تماس بگیرند تا ببینند باید مدرسه بروند یا خیر.

واقعیت این است که نباید آموزش و پرورش و مدارس را در این روز‌ها تنها گذاشت؛ بار بزرگ تعلیم و تربیت بیش از ۱۴ میلیون دانش آموز در این ایام بر دوش معلمان و برنامه ریزان آموزشی سنگینی می‌کند و انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی مرتبط نهایت همکاری و همراهی را برای پیشبرد آموزش در این شرایط داشته باشند.

منبع: ایسنا
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
جمعه ۱۴ شهريور ۱۳۹۹
لطفا باز نکنید مدارس و بعضی از دانش اموزان بدن ضعیف دارند یا اعضای خانواده انها بیمارند به نفع هیچ کس نیست این بازگشایی
مریم غفوری
0
0
جمعه ۱۴ شهريور ۱۳۹۹
آخه این چه کاری است پدر و مادر بالای سر یه بچه دبستانی ایستادیم ماسک نمی زنه هی میگه گرمه ، نفس نیست، مرتب هم دستش تو دهان و چشمش است و شش هفت ماه که از خونه بیرون نرفته

حالا چه طوری و من مادر بچه ی هفت سالم رو با این امکانات ضعیف تو مدارس دولتی بفرستم مدرسه
من فرزندم رو نمی فرستم
بیسواد باشه بهتر از این است که این همه رعایت کردم حالا سر یه نحصیل فرزندم کرونا بگیره
مهدیبالغین
0
0
يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۹
آخه چگونه امکان دارد بچه با این همه تحرک و عدم احتیاط و داشتن افراد سالخورده در منزل که حدود هفت ماه در منزل از ترس آلوده شدن خود را زندانی نموده حال فرزند در محیط پر ریسک مدرسه و اجتماع از رفتن با سرویس و هزاران خطری که در کمین است در رفت و آمد حال با پای خودمان فرزندانمان را جهت عدم فکر عده ای به مدرسه بفرستیم.هرگز چنین کاری نخواهم کرد امید دارم به خودشان به آیند مسئولین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است