![قیمت خودروهای سایپا + جدول](/files/fa/news/1403/12/1/801242_151.jpg)
اقتصاد۲۴- روزنامه هندلزبلات آلمان گزارش کرد خودروساز آلمانی فولکس واگن، راهاندازی پایگاههای تولیدی برای برندهای گرانقیمت و لوکس آئودی و پورشه خود را در ایالاتمتحده بررسی میکند تا از پیامدهای تعرفههای تهدید شده از سوی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اجتناب کند.
بر اساس گزارش رویترز، این روزنامه به نقل از چند فرد مطلع اعلام کرد: این دو برند لوکس در معرض موانع تجاری جدید ایالاتمتحده قرار دارند، زیرا برخلاف برند اصلی فولکسواگن، در حال حاضر در ایالات متحده، تولید نمیکنند. راه اندازی این پایگاههای تولیدی میتواند از این برندهای خودروی لوکس، در برابر تاثیر تعرفههای جدید آمریکا، محافظت کند. به نقل از ایسنا، این خودروساز آلمانی بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.
همزمان با بازگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید، سهام برخی خودروسازان بزرگ اروپایی به دلیل نااطمینانی در مورد تعرفههای احتمالی جدید به شدت کاهش یافت.
ترامپ همان طور که قبلاً وعده داده بود بلافاصله تعرفه وضع نکرد، اما گفت که به وضع تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک در اول فوریه برای مهاجران غیرقانونی و ورود فنتانیل به ایالاتمتحده فکر میکند.
خودروسازان اروپایی مانند استلانتیس و فولکس واگن در مکزیک تأسیساتی دارند که برای بازار ایالاتمتحده خودرو تولید میکنند.
سهام استلانتیس حدود ۲ درصد سقوط کرد، در حالی که بخش گستردهتر خودرو اروپا حدود یک درصد کاهش داشت که عملکرد بازار ثابتی نداشت. به گزارش ایسنا، فولکس واگن، بام و و مرسدس بین ۱.۲ تا ۱.۶ درصد کاهش داشتند. به نقل از ایسنا، نگرانیهای تعرفهای بر بانک اسپانیایی BBVA که مکزیک را به عنوان بزرگترین بازار خود دارد، تحت تأثیر قرار گرفت.
رویترز گزارش کرد که ترامپ با تاکید بر خطرات بالقوه برای صادرکنندگان اروپایی، ایده تعرفههای جهانی را مطرح کرد، اما گفت که ایالاتمتحده هنوز برای چنین اقدامی آماده نیست.
دونالد ترامپ یک فرمان اجرایی را امضا کرد که براساس آن الزام به برقی بودن نیمی از خودروهای جدید فروخته شده در آمریکا تا سال ۲۰۳۰، لغو میشود. بر این اساس، جو بایدن در سال ۲۰۲۱ این دستور اجرایی را امضا کرده بود که باید نیمی از خودروهای فروخته شده جدید در آمریکا تا سال ۲۰۳۰، خودروهای برقی باشند، اما ترامپ اکنون این فرمان را لغو کرد.
با وجود آنکه هدف ۵۰ درصدی مورد نظر بایدن در این سیاست به لحاظ قانونی الزام آور نبود، اما مورد حمایت بسیاری از خودروسازان داخلی و خارجی قرار گفت.
ترامپ در این فرمان تاکید کرد اختصاص بودجه ۵ میلیارد دلاری برای ساخت سکوها و ایستگاههای شارژ این نوع خودروها متوقف میشود و خواستار پایان دادن به معافیتی برای ایالتهای مختلف شد که طی آن باید قوانین آلایندگی صفر خودروها تا سال ۲۰۳۵ را اتخاذ کنند.
رئیس جمهور جدید تصریح کرد با امضای این فرمان اجرایی، ملزم کردن کالیفرنیا و ۱۱ ایالت دیگر برای پایان دادن به فروش خودروهای بنزینی تا سال ۲۰۳۵ لغو میشود. این اقدام ترامپ در راستای خروج وی از توافق آب و هوایی پاریس و کاهش مقررات زیست محیطی و افزایش تولید و استخراج نفت است.