تاریخ انتشار: ۰۸:۰۵ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
درگفتگو با اقتصاد ۲۴ تأکید شد؛

آفت روزمرگی در شهرک‌های صنعتی/ زمین شهرک‌های صنعتی را به اهلش بفروشید

مدیر عامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران معتقد است؛ قبل از فروش زمین شهرک‌ها به سرمایه‌گذار باید ایجاد زیر ساخت‌ها و اصلاح قوانین تضمین شود در غیر از این روزمرگی در این بخش باقی خواهند ماند.

شهرک های صنعتی

اقتصاد۲۴ - این روزها صنایع کشور به ویژه واحدها و کارخانه‌های تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی شرایط سختی را می گذارنند و به ناچار یا باید تعطیل شوند و یا به حالت نیمه تعطیل درآمده‌اند. حالا مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برای کاهش این بحران از اقدام جدیدی صحبت می‌کند. اراضی واگذار شده در شهرک‌های صنعتی کشور که تاکنون به واحد یا خط تولید تبدیل نشده است پس گرفته و به سرمایه گذاران نیازمند واگذار می‌شود.

علی رسولیان می‌گوید؛ این اراضی در سطح کل شهرک‌های صنعتی ایران شناسایی می‌شود و در صورتی که عملیات ساخت واحد روی آن انجام نگرفته باشد در چارچوب قانون به مزایده گذاشته می‌شود. از این پس، میزان پیشرفت همه زمین‌هایی که به تولیدکنندگان برای ساخت واحد تولیدی در شهرک‌های صنعتی کشور واگذار می‌شود به طور دقیق رصد می‌شود تا به توسعه صنعتی مناطق کمک شود و زمین بدون بهره‌برداری مناسب در شهرک‌ها باقی نماند.

نگاه غلط به قوانین حاکم بر شهرک‌های صنعتی

واعظ آشتیانی

امیررضا واعظ آشتیانی، مدیرعامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران در گفت‌وگو با اقتصاد ۲۴ به اهمیت نگاه ویژه به بخش تولید و صنایع مختلف تأکید دارد  ومی گوید: در کشور هنوز چه دولت و چه مجلس نیاموخته‌اند که باید در هر نسل قوانین در بخش‌های مختلف اصلاح و به روزرسانی شود. این در حالی است که کشور‌های دنیا به ویژه اروپایی‌ها هر چند سال یکبار از دولت و مجلس درخواست دارند که در خصوص قوانین تولید و تجارت و سایر مباحث مرتبط با توسعه اقتصاد بازنگری و در نتیجه دستور العمل‌ها در راستای حمایت این بخش‌ها، اصلاح و اجرایی شود.

به گفته این کارشناس مسائل صنعتی؛ حال اینکه برخلاف این روند، در داخل کشور به این موضوع غلط نگاه می‌شود و همچنان به اصلاح و تغییر آن بی‌تفاوت عمل هستند.

واعظ آشتیانی گفت: وزارت صنعت و شرکت صنایع کوچک ایرادات در قوانین مربوط به شهرک‌های صنعتی را به خوبی می‌دانند، اما هیچ حرکتی در بهبود شرایط ایجاد نمی‌کنند چرا که بزرگ‌ترین مشکل امروز این شهرک‌ها عدم انگیزه حضور سرمایه‌گذاران است که به خوبی قابل رویت است، اما در برخورد با این‌ موضوع کاملاً خنثی عمل می‌شود و تنها مانع رسیدن سرمایه گذار به این بخش مولد کشور، قوانین کهنه و گاه اشتباه است.

تحلیلگر مسائل اقتصادی تأکید دارد: باید جذابیت حضور سرمایه گذار در شهرک‌های صنعتی را هرچه سریع‌تر با تغییر در روند اجرا و ساختار برخی قوانین ایجاد کرد و  قوانینی که مانع ورود سرمایه گذار به این حوزه است را کشف و اصلاح کنند.

مدیر عامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران گفت: پیگیری و در نتیجه تغییر در روال اجرای برنامه و ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذاری از فهرست فاکتور‌های کاربردی در شهرک‌های صنعتی آغاز می‌شود؛ به طور مثال ارائه سوبسید انرژی، بخشودگی مالیات، عوارض و حمایت‌های جانبی از سرمایه‌گذار از اساسی‌ترین فاکتورهاست که در مجموعه وزارت صمت باید به آن توجه شود.
وی تصریح داشت: باید دولت این اصلاحات را در قالب یک لایحه به مجلس بفرسد در غیر اینصورت سرمایه‌ای به نام زمین‌های شهرک‌های صنعتی همین طور بلا استفاده رها خواهد شد.


بیشتر بخوانید:جای خالی نقشه نجات تولید روی میز مسئولان/ تولید فرمانده واحد می‌خواهد


واعظ آشتیانی ادامه داد: زمانی که این سرمایه همینطور رها شده باقی بماند نشانگر این است که هیچ زیرساختی احداث نخواهد شد چرا که درآمد این شهرک ها از فروش اراضی مستقرشان می‌باشد و زمانی که این زمین‌ها به فروش نرسد نمی‌توانند درآمدزایی برای فراهم کردن زیر ساخت‌های شهرک‌های صنعتی اعم از آب، برق، گاز، آسفالت، امنیت و ده‌ها موادر دیگر داشته باشند.

این کارشناس مسائل صنعتی یادآور شد: امروز بخشی از کارخانه‌های شهرک‌های صنعتی به حالت نیمه تعطیل و یا غیر فعال هستند و بخشی از زمین‌های واقع در این شهرک‌ها بلاتکلیف باقی مانده اند یعنی حتی چهاردیواری شهرک هم مشخص نیست و رها شده است!

شهرک‌های صنعتی وخامت اوضاع را تجربه کرده‌اند

این کارشناس مسائل صنعتی گفت: طی سال‌های گذشته طبق شرایط اقتصادی وقت آن زمان، برخی‌ از ۵ سال تا ۱۵ سال زمین از شهرک‌های صنعتی دریافت کرده بودند و هیچ کاربری در آن نداشتند و تنها ارزش افزوده به آن‌ها خورده بود و بورس بازی اتفاق افتاده بود از این رو مقرراتی اعمال شد که ظرف یک سال کسانی دارای زمین هستند و اقدامی در جهت تأسیس کارخانه و واحد‌های صنعتی نداشته باشند باید تعهد می‌دانند که در زمان یکسال اقدام به ساخت کارخانه در این زمین را آغاز کنند. در غیر اینصورت از طریق مراجع قضایی زمین‌ها پس گرفته می‌شد و این اتفاق هم افتاد و زمین بازی و بورس بازی به صفر رسید و قیمت‌ها به روز شد.

وی با توجه به اینکه در زمان حاضر که رغبتی جهت سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف صنعت وجود ندارد گفت: در این شرایط سرمایه‌گذاری انفعالی در شهرک‌های صنعتی می‌شود در حالی که با شناسایی و رفع چالش‌ها در این بخش سرمایه گذاران برای حضور در این بخش رقبت نشان خواهند داد.

مدیر عامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران گفت: متولیان وزارت صمت به دنبال ایجاد جذابیت در شهرک‌های صنعتی باشند و این موضوع هم با اصلاح قوانین رقم می‌خورد نه اینکه معاونین وزیر در این بخش تنها با بیان حرف‌ها و وعده‌های تکراری موضوع بهبود شرایط سرمایه‌‌گذاری در شهرک‌های صنعتی را ابزاری برای تبلیغ اقدامی که هیچ گاه حاصل نمی‌شود قرار دهند.

وی گفت: زمانی که در این شهرک‌ها پویایی جریان بیفتد، چرخه فعالیت در شهرک‌های صنعتی که امروز وخامت اوضاع را تجربه می‌کنند به جریان می‌افتد و قطعاً اشتغالزایی که بیش از هفت سال از آن صحبت می‌شود رقم خواهد خورد و در نتیجه بر توسعه تولید و تأمین نیاز داخل و در نهایت افزایش صادرات غیر نفتی جامه عمل می‌پوشانند، نه اینکه صنعتگران و فعالان صنعتی را از حرف‌ها و وعده‌های تکراری دلسرد و ناامید کنند.

واعظ آشتیانی با تأکید بر اینکه باید برای سرمایه‌گذار رغبت و انگیزه ایجاد شود گفت: تولید کننده باید بداند چه مشوق‌هایی برای افزایش تولید درنظر گرفته شده و دولت توسعه شهرک‌های صنعتی را تضمین کند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اجرای طرح "سرمایه‌یار رفاه" بانک رفاه کارگران آغاز شد

گاز ارزان و بهره‌وری پایین نیروگاه دو عامل اصلی ناترازی

تندیس سیمین سه ستاره جشنواره ملی صنعت سلامت محور به ایرانول تعلق گرفت

عضویت شرکت نفت ایرانول در انجمن علوم فن‌آوری و بسته‌بندی ایران

بیمه معلم، مجری بیمه حوادث و مسئولیت مدنی کودکستان‌های کشور شد

رنگ قرمز در شب یلدا نماد چیست؟

روش معجزه آسا برای چربی سوزی پشت میز کار

نایب‌قهرمانی تیم ملی کاراته ایران در جام جهانی با حضور ملی‌پوشان بیمه تعاون

جزییاتی از طرح پرداخت حق ثبت مهریه+ جدول

مراسم تقدیر از برترین‌های فروش منطقه ۵ بیمه پاسارگاد برگزار شد

راهکار طلایی برای پاک کردن لاک ناخن از روی مبل و فرش+عکس

بیمه ملت، بیشترین رضایت مشتری و کمترین شکایت ثبت شده در صنعت بیمه

فرصتی استثنایی برای استفاده از تخفیفات ویژه در جشنواره ۲۱

مرکز ارتباط با مشتریان موسسه اعتباری ملل؛ پشتیبان مطمئن شما

معدن گنجه رودبار بسته شد

حضور پرقدرت بانک مسکن در عرصه ساخت و ساز با افزایش سرمایه/ نقش‌آفرینی پررنگ‌تر بانک مسکن در کنار دولت

۴ باور غلط درباره مصرف نمک

ارتقای جایگاه بانک مسکن با تکیه بر ابزار‌ها و محصولات جدید

کمبود این ویتامین در بدن سبب کاهش شنوایی می‌شود

نثاری: افزایش سرمایه بانک مسکن، حجم تسهیلات ساخت و ساز‌ها را تقویت می‌کند

حضور فعال بانک ملت در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

عکس/ تغییر عجیب بازیگر روسی سریال خاتون پس از ۶ سال

حمایت گسترده و همه جانبه بانک ملی ایران از سامانه توثیق الکترونیک هوشمند

مشکل بزرگ پرسپولیس با گاریدو

اینفوگرافی/ ۳۱ نماینده‌ای که پس از استعفا راهی پاستور شدند

توقیف سواری تویوتا با ۵۹ میلیون جریمه

اعلام برندگان مسابقه کانون جوانه های بانک ملی ایران

فیلم/ بارش بی سابقه باران در خانه خدا

عکس/ ناصر ملک‌مطیعی کنار بازیگر زن ترکیه‌ای ۵۸ سال پیش

عکس/ ثریا قاسمی و حمیده خیرآبادی در ۲۶ سال قبل

خودرو ۶.۳ میلیارد دلار ارز گرفت+ جدول

پذیرش ۶۰ روز آتش بس در لبنان

ماجرای مرگ مشکوک ۲ کودک تهرانی پس از خوردن ماکارونی

ناصرالدین شاه قاجار کیست؟/ شاهی با طولانی‌ترین دوره حکومت در میان پادشاهان ایران

طرز تهیه رشته پلو با انار مخصوص مهمانی شب یلدا

عکس/ تغییر چهره جذاب مریم مومن

عکس/ صف خدمتکاران ناصرالدین شاه در کاخ گلستان ۱۳۰ سال پیش

عکس/ نوۀ دختری ناصرالدین شاه در کنار مرداب انزلی سال ۱۲۷۳

عکس/ عروسی دختر ناصر الدین شاه ۱۳۰ سال پیش

فیلم/ قالیباف: قانون مطبوعات باید اصلاح شود

دوگانه کاذب وعده صادق ۳ و دیپلماسی؛ هزینه‌سازی بیهوده برای مذاکرات آینده کلید می‌خورد

بازگشت ۲ بازیکن به اردوی استقلال

فیلم/ برگزاری جلسات تعیین مزد در بهمن و اسفند

ماجرای طلاق و ازدواج مجدد آزیتا حاجیان+ عکس

مشخصات تانک بولات T۶۴؛ تانک قدرتمند و مرگبار اوکراین

فیلم/ رقص کُردی نوید محمدزاده و روزبه حصاری در ایلام

آخرین وضعیت امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس

افزایش ۲۰ درصدی حقوق سربازان نهایی شد

محکومیت میلیاردی فولاد با شکایت یک بازیکن پرسپولیس

آغاز ثبت نام جدید برای خودرو‌های وارداتی