اقتصاد ۲۴- روز چهارشنبه شاخص کل بورس ۸ هزار و ۱۹۰ واحد رشد کرد و شاخص هموزن ۶۶۰ واحد رشد کرد. همچنین شاخص کل فرابورس ۱۵ واحد رشد کرد و به رقم ۱۷ هزار و ۶۹۳ واحد رسید.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، ۱۸۸ نماد رشد قیمت و ۲۲۹ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۴۱ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۵۰ درصد بازار افت قیمت داشتند.
روز چهارشنبه در بورس شرکت تولید نیروی برق آبادان (آبادا)، معدنی دماوند (کدما) و ایران تایر (پتایر) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای مدیریت انرژی امید تابان هور (وهور)، کشتیرانی دریای خزر (حخزر) و بیمه اتکایی امین (اتکام) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
در بورس شرکت موتورسازان تراکتورسازی ایران (خموتور)، سیمان بهبهان (سبهان) و لیزینگ ایرانیان (وایران) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت ویتانا (غویتا)، بیمه تجارت نو (نو)، و ریل پرداز سیر (حریل) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز دوشنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد عرضه ۲ هزار و ۱۷۴ میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات چهارشنبه ۱۷۲ نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید ۵۷ نماد بود. همچنین در این روز ارزش صفهای خرید نسبت به پایان روز سهشنبه ۱۹ درصد کاهش یافت و در رقم ۳۷۰۱ میلیارد تومان ایستاد. ارزش صفهای فروش نیز ۳ درصد کاهش یافت و ۲ هزار و ۵۴۴ میلیارد تومان شد که پائینترین رقم در ۴۴ روز کاری گذشته از ۱۴ فروردین تاکنون است.
بیشتر بخوانید: پیشبینی بورس هفته سوم خرداد ۱۴۰۰
روز چهارشنبه همانند روزهای قبل شرکت صنایع غذایی کورش (با نماد معاملاتی غکورش) با صف خرید ۱۴۷ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت.
پس از غکورش، برکت (داروسازی برکت) و فگستر (گسترش صنایع روی ایرانیان) بیشترین صف خرید را داشت.
روز چهارشنبه بیشترین صف فروش نیز به سمگا (سرمایه گذاری میراث فرهنگی) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۰۴ میلیارد تومانی داشت. پس از سمگا، بنو (بیمه تجارت نو) و خزر (فنرسازی زر) و بیشترین صف فروش را داشتند.
روز چهارشنبه شاخص کل و شاخص هموزن پس از دو روز رشد کردند. رشد شاخص هم وزن در آخرین روز کاری هفته بسیار حائز اهمیت بود. چرا در کنار نمادهای بزرگی، چون فولاد، شپنا، فارس، شتران، وغدیر، خودرو، فملی، نوری، شستا، شبندر، وتجارت و خساپا، بسیاری از نمادهای کوچک و متوسط نیز روز مثبتی را پشت سر گذاشتند. در حالی که انتظار میرفت پیش از تعطیلی ۴ روزه سمت عرضه بازار رشد بیشتری داشته باشد؛ بنابراین انتظار میرود با توجه به رشد قیمت دلار نمادهای شاخصساز بتوانند در معاملات دوشنبه نیز همچنان تابلوی بورس را سبز نگه دارند.
همچنین روند نزولی خروج پول حقیقی که از روز سهشنبه آغاز شده بود در روز چهارشنبه نیز ادامه یافت و افت ۷۲ درصدی داشت. کاهش میزان خروج پول حقیقی نشانهای مثبت است که با توجه به رشد ارزش معاملات در هفته گذشته نشان از بهبود تقاضای بازار و افزایش نقدشوندگی دارد. اگر این روند روز دوشنبه هم ادامه یابد شاهد عبور شاخص از نیمه کانال ۱.۱ میلیونی خواهیم بود.