تاریخ انتشار: ۰۸:۳۳ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
حضور شرکت‌های خارجی منوط به ورود تکنولوژی

سهم ۸۰ درصدی کالا‌های ایرانی از بازار لوازم خانگی

سخنگوی انجمن تولیدگنندگان لوازم خانگی گفت: تولیدکنندگان لوازم خانگی نه دنبال انحصارگرایی و نه دنبال بستن مرز‌های اقتصادی کشور برای ورود رقبای خارجی هستند بلکه ورود این شرکت‌ها باید منوط به ورود تکنولوژی به صنعت و جلوگیری از خروج ارز از کشور باشد.

لوازم خانگیاقتصاد۲۴- حمیدرضا غزنوی، سخنگوی این انجمن در نشستی خبری با اعلام آمادگی تولیدکنندگان داخلی برای رقابت با تولیدکنندگان خارجی، گفت: انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران از ورود سرمایه‌گذار خارجی به صنعت لوازم خانگی مشروط به انتقال تکنولوژی به کشور استقبال خواهد کرد.

وی تصریح کرد: انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی نه به دنبال انحصارگرایی و نه به دنبال بستن مرز‌های اقتصادی کشور برای ورود رقبای خارجی است، بلکه به دنبال جذب سرمایه خارجی همراه با ورود تکنولوژی و جلوگیری از خروج ارز از کشور است.

وی افزود: برای ورود سرمایه‌گذاری خارجی نیازمند یک استراتژی مناسب هستیم، زیرا در بسیاری از کشور‌های پیشرفته نیز شرایطی برای اینگونه فعالیت‌های اقتصادی اعلام شده است.

غزنوی ادامه داد: سرمایه گذاری در حوزه‌هایی که کشور درآن صنعت به خودکفایی رسیده و ظرفیت‌های داخلی شکل گرفته است توجیه چندانی ندارد و باید از سرمایه گذاری‌های خارجی در بخش‌هایی که کمبود تکنولوژی و کمبود توان داخلی وجود دارد استفاده کرد.

سخنگوی انجمن تولیدگنندگان لوازم خانگی تصریح کرد: متاسفانه جذب سرمایه‌گذاری در کشور بیشتر جنبه مالی دارد و باید با تغییر رویکرد به سمت ورود تکنولوژی گام برداشته شود، زیرا سرمایه‌گذاری در بخش‌هایی که توان داخلی شکل گرفته باعث تضعیف بخش‌های داخلی خواهد شد.

غزنوی گفت: از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۶ حدود ۹۷۲ شرکت خارجی در زمان اوج رابطه با آمریکا وارد کشور شدند که از این تعداد ۳۷۱ شرکت در زمینه واسطه‌گری و بیمه، ۲۵۱ شرکت در زمینه بازرگانی و هتل‌داری و ۲۰۶ شرکت در حوزه صنعت فعال بوده است. این آمار نشان می‌دهد که حتی در زمان نبود تنش‌های سیاسی شرکتی در زمینه انتقال صنعت و تکنولوژی در کشور فعال نبودند.


بیشتربخوانید:چرا لوازم خانگی ایرانی ۳۰ درصد گران‌تر است؟


وی افزود: از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۶ حدود ۱۲۸۰ میلیارد دلار درآمد صادراتی داشته ایم، سه برابر قرارداد کنونی با چین است از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ حدود ۴۷۱ دلار درآمد ارزی داشته و این رقم در زمان دفاع هشت ساله ۱۲۰ میلیارد دلار بود که این ارقام نحوه مدیریت منابع را به خوبی نشان داده است.

غزنوی در ادامه بیان کرد: در بحث سرمایه‌گذاری خارجی باید به گونه‌ای عمل کنیم که منافع ملی در اولویت باشد، اما متاسفانه به دلیل مشکلات برجام تنها دغدغه برخی از مدیران ورود سرمایه به کشور است و سرمایه‌گذار خارجی به بهانه صادرات وارد کشور می‌شوند بدون حتی صادرات یک محصول!

غزنوی ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌های داخلی، سرمایه‌گذاری در صنعت لوازم خانگی باید محدود به تولید برخی از قطعات شود و تجربه فعالیت گذشته این شرکت‌ها در زمان پیش از تحریم نشان می‌دهد که آن‌ها هیچ سرمایه‌گذاری‌ای در کشور انجام نداده و با اولین تحریم به راحتی کشور را ترک کردند.

سخنگوی انجمن تولیدگنندگان لوازم خانگی تصریح کرد: الگوی توسعه صنعتی در کشور‌هایی مانند کره جنوبی به این شکل بوده است که آن‌ها تنها به سرمایه‌گذاری در تولید قطعات مجوز دادند و این قطعات به دسته قطعاتی با هزینه‌های بالا و یا تکنولوژی پیشرفته محدود است.

وی ادامه داد: ترکیب انتقال تکنولوژی به کشور و استفاده از نیرو‌های انسانی داخلی به همراه سرمایه گذاری در بخش قطعه‌سازی می‌تواند شرایط را برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی تبین کند.

سخنگوی انجمن تولیدگنندگان لوازم خانگی تصریح کرد: با توجه به پیشرفت‌های علمی توسعه صنعت قطعه سازی حضور شرکت‌های خارجی می‌تواند جریان انتقال تکنولوژی‌های جدید را به کشور هموار کند.

وی افزود: تولید یک کمپرسور یخچال نیاز به فناوری خاصی ندارد، اما با در نظر گرفتن مقیاس اقتصادی و نیاز کشور، به ۲ تا ۳ میلیون موتور یخچال است و سرمایه گذاری برای صنعتگر ایرانی در این زمینه توجیه چندانی ندارد، اما حضور سرمایه‌گذار خارجی برای تولید قطعات در داخل کشور و صادرات آن برای کشور مفیدتر است.

سخنگوی انجمن تولیدگنندگان لوازم خانگی تصریح کرد: یک ماه پیش شورای سیاست‌گذاری لوازم خانگی در وزارت صمت با حضور ۵ انجمن شکل گرفت و مدیرکل صنایع فلزی و برق وزارت صمت به عنوان دبیر این شورا تعیین شد، مقرر شده یک تیم تحقیقاتی از انجمن لوازم خانگی ایران برای تبیین نیاز بازار و ظرفیت تولید کشور در بازه زمانی ۵ تا ۱۰ سال آینده را بررسی کند و متناسب با آن سرمایه‌گذاری را مشخص خواهد کرد.

وی افزود: انحصار در صنعت زمانی شکل خواهد گرفت که تعداد تولید کنندگان در بازار کم باشد، در حال حاضر میزان تولید کنندگان لوازم خانگی در کشور به ۱۵۰۰ واحد صنعتی می‌رسد و رقابت فشرده‌ای میان آن‌ها حکمفرما است و این رقابت به منظور افزایش سهم و صادرات محصول خود به کشور‌های دیگر نیازمند افزایش کیفیت محصول است و در نهایت مصرف‌کننده از آن ذینفع خواهد شد.

وی افزود: برآورد‌های صورت گرفته از نیاز بازار به یخچال ساید بای ساید، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و تلویزیون حدود ۷ میلیون تا ۸ میلیون دستگاه است که در سال ۹۹ با رشد ۸۷ درصدی حدود ۶ میلیون دستگاه تولید شد و مابقی آن توسط اجناس قاچاق تامین می‌شود و در صورت حمایت از تولید و جلوگیری از قاچاق بخش‌های داخلی توان تامین نیاز بازار را دارند و پس از آن می‌توانند به بازار‌های صادراتی نیز فکر کنند.

غزنوی تصریح کرد: بازار کشور حدود ۶ میلیارد دلار ظرفیت دارد که حدود ۲ میلیارد دلار آن توسط اجناس قاچاق تامین می‌شود و این بخش از بازار تحت عنوان کالا‌های نیمه ساخته نیز در گذشته توسط شرکت‌های خارجی نیز مورد سوء استفاده قرار گرفته بود.

وی افزود: بازار ایران برای برخی از برند‌های معتبر، بازار مهمی در جهان است که به راحتی از آن دست نخواهند کشید و به دلیل مرزبندی ضعیف اقتصادی، کالا‌های قاچاق فراوانی به کشور وارد می‌شود.

غزنوی بیان کرد: استفاده از واردات رسمی برای جلوگیری از قاچاق پیشنهاد مناسبی نیست و در نهایت منجر به تخریب ظرفیت تولید در کشور می‌شود، شرکت‌های تولید کننده لوازم خانگی می‌تواند با استاندارد‌های روز خود را با شرایط جغرافیای متفاوت تنظیم کنند.

وی افزود: متاسفانه برخی از سیاستگذاری‌های غلط اقتصادی باعث ورود کالای قاچاق به کشور شده است و می‌توان به راحتی بسیاری از این کالا‌های قاچاق را در بازار به شکل رسمی تهیه کرد.

غزنوی ادامه داد: به دلیل اینکه در بخش لوازم خانگی تامین مواد اولیه به صورت قیمت‌های جهانی و عدم دریافت حمایت‌های دولتی فعالیت می‌کند، این صنعت مشمول قیمت‌گذاری نخواهد شد با این وجود برخی از قوانین و دستگاه‌های نظارتی بر نحوه قیمت گذاری این محصولات پیش از ورود به سامانه ۱۲۴ نظارت کافی را دارند.

سخنگوی انجمن تولیدگنندگان لوازم خانگی تصریح کرد: کشور در بازار صنعت دو راه پیش رو دارد یا باید صنعتی شود و یا مصرف‌گرا که به دلیل برخی از مشکلات در بازار خودرو شرایط برای صنعتی شدن فراهم نیست، اما در بخش لوازم خانگی شرایط برای این وضعیت مهیا است و باید با اقدامات مناسب از سوی همه دستگاه‌های اجرایی و مردمی روند را به سمت توسعه صنعت لوازم خانگی را فراهم کرد.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس / مسابقه دوی ماراتن دبی با مشارکت هزاران شرکت‌کننده

عکس/ شهادت یک فوتبالیست لبنانی در حملات اسراییل

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

عکس/ نتانیاهو به این کشور‌ها برود دستگیرش می‌کنند

عکس/ گربه میهمان ویژه دیدار جام حذفی!

اینفوگرافیک / چرا اتهامات رادیکال‌ها در مورد ماجرای تابعیت فرزندان ظریف نادرست است؟

اینفوگرافی/ مکانیسم ماشه در برجام چیست؟

عکس/ فرش کردستان با نقش شیر و خورشید متعلق به ۱۵۰ سال پیش

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

آیا افزایش قیمت بیت کوین عامل قطع برق در ایران است؟/ هزینه برق مصرفی برای استخراج بیت کوین‌ در ایران چقدر است؟

عکس/ عاشقانه حسین پاکدل و همسرش در پشت صحنه یک نمایش

عکس/ سلفی بهاره رهنما با شهاب حسینی و رضا عطاران

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۵ آذر۱۴۰۳

عکس/ واکنش نهاد‌های بین المللی به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

اینفوگرافی/ میانگین مصرف بنزین خودرو‌ها در جهان چقدر است؟

ارز دیجیتال چیست و ویژگی‌ها و مزایای آن کدامند؟

پیش بینی بورس امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

عکس/«ناصر ملک‌مطیعی» در حال دویدن در خیابان‌های تهران

نقش بانک‌های مرکزی در بازار فارکس چیست؟

عکس دو نفره و صمیمی درستکار و سرمربی روسیه

عکس/جشن تولد علی شادمان با حضور رپر مشهور

چه عواملی بر عرضه و تقاضا تأثیر می‌گذارند؟

بیشترین علت شکایت از آموزش و پرورش چیست؟

چرا بورس واکنش منفی به صدور قعطنامه شورای حکام نداشت؟/ ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت خبر بدی برای بازار سرمایه است

دفاع قاطعانه علی ربیعی از دولت پزشکیان

اطلاعیه مهم/ گاز این مناطق فردا ۸ ساعت قطع می‌شود

وحید محمودی سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری شد

فیلترینگ یا خودتحریمی در جنگ روایت‌ها !

چرا برای اولین بار در چند دهه اخیر برق مردم در آبان ماه قطع شد؟

اینفوگرافیک / چرا اتهامات رادیکال‌ها در مورد ماجرای تابعیت فرزندان ظریف نادرست است؟

شرایط و ضوابط واردات انواع خودرو‌های سواری

محرومیت ۳۴ ورزشکار از پاداش دولت توسط رئیس جمهور!

اسپانسر جنجالی لوگوی پرسپولیس را توقیف کرد!

عکس/استوری نرگس خانه به دوش درباره بیماری عجیبش

ماجرای جنجالی یک قتل اشتباهی در تهران

پزشکیان: در حال تهیه یک دستورالعمل کلی بر مبنای وفاق ملی هستیم

بیشترین فوت شدگان تهران در کدام مناطق ساکن بوده‌اند؟

عکس/استوری تازه ملیکا شریفی‌نیا درباره خبر ازدواجش

توئیت عضو دفتر رهبری درباره مذاکره ایران و آمریکا

فیلترینگ، آسیب جدی به پیشرفت علوم خواهد زد

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۵ آ‌ذر ۱۴۰۳/ ریزش قیمت سکه و طلا آغاز شد؟

لاریجانی: ایران در حال آماده‌سازی پاسخ به اسرائیل است

عکس/ نتانیاهو به این کشور‌ها برود دستگیرش می‌کنند

عکس/ گربه میهمان ویژه دیدار جام حذفی!

زلنسکی: احتمال پایان جنگ در ۲۰۲۵ زیاد است

غیبت سیدمهدی رحمتی به‌دلیل یک عمل جراحی

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳

پیش بینی قیمت دلار فردا ۵ آذر ۱۴۰۳/ ریزش قیمت دلار با فرمان مذاکرات هسته‌ای

آخرین تغییرات سازمان سنجش از زبان وزیر علوم

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

تحول در سیاست‌های بانک‌ها: از بنگاه‌داری به تامین مالی تولید

عکس/رونمایی از پیراهن استقلال با شماره خاص

نرخ‌های جدید تسعیر ارز برای «وبصادر» آثار درآمدی دارد