تاریخ انتشار: ۰۸:۱۷ - ۲۶ خرداد ۱۴۰۰
دبیر انجمن تولیدکنندگان تایر:با استاندارد آلمان تولید می‌کنیم

چالش کیفیت در بازار تایر‌های سنگین

صنعت لاستیک در سال‌های گذشته صنعتی رو به رشد بوده و اگرچه بخشی از نیاز بازار تایر کشور با واردات تامین می‌شود، اما تولیدات داخلی به‌ویژه در بخش تایر خودرو‌های سواری سهم عمده بازار را به‌خود اختصاص داده‌اند.

 تایر‌های سنگیناقتصاد۲۴-تعرفه ۴۰ درصدی واردات لاستیک سبک از ۲‌سال پیش از یک‌سو و افزایش قیمت ارز از سوی دیگر، عملا فضای زیادی برای رقابت و انتخاب باقی نگذاشته، زیرا معدود تایر‌های وارداتی با قیمت‌های بسیار بالایی به‌دست مصرف‌کننده می‌رسد.

اما در بخش لاستیک سنگین عمده بار مصرف هنوز بر دوش واردات است. آمار‌ها نشان می‌دهد ۸۰ درصد تایر سنگین مورد نیاز کشور با واردات تامین می‌شود و تولیدکنندگان داخلی با وجود تلاش‌های انجام شده و سیاست‌های حمایتی نظیر افزایش مقطعی تعرفه واردات، هنوز در این بخش آمار‌های قابل توجهی نداشته‌اند.

تعرفه ۲۶ درصدی واردات لاستیک سنگین در سال ۹۷ پس از اعتراض وسیع کامیون‌داران مورد تجدیدنظر قرار گرفت و دوباره به ۵ درصد بازگشت و واردات همچنان با همین تعرفه در حال انجام است، اما شرایط در این بخش هنوز آرام نیست.

مشکلات تامین و توزیع لاستیک سنگین در روز‌های اخیر صدای اعتراض کامیون‌داران را بلند کرده است. دبیر کانون انجمن‌های صنفی کامیون‌داران کشور در گفتگو با خبرگزاری‌ها از مشکلات بازار لاستیک گفته و به‌نظر می‌رسد آنچه صدای اعتراض این صنف را بلند کرده این‌بار نه‌قیمت، بلکه کیفیت تایر‌های موجود در بازار اعم از وارداتی و تولید داخل است. احمد کریمی با اشاره به اینکه عمده واردات را تایر‌های چینی تشکیل می‌دهد، اعلام کرده در ۴۰ سال گذشته شاهد کاهش کیفیت لاستیک‌های تولید داخلی بوده‌ایم و تداوم این مشکلات امنیت جانی کامیون‌داران را تهدید می‌کند. تولیدکنندگان داخلی معتقدند محصولاتشان با بالاترین استاندارد‌های اروپایی تولید می‌شود.

تولید با استاندارد‌های اروپا

انتقاد دبیر انجمن صنفی کامیون‌داران از کیفیت تایر‌های تولید داخل با واکنش انجمن تولیدکنندگان تایر درباره کیفیت لاستیک‌های تولید داخل کشور مواجه شد. دبیر این انجمن گفت: تایر‌های سنگین رادیالی که در کشور در حال تولید است با تکنولوژی تایر کونتینانتال آلمان تولید می‌شود و کسانی که از کیفیت لاستیک‌های تولید داخل کشور انتقاد دارند باید بگویند کدام تکنولوژی از این بالاتر است؟

مصطفی تنها افزود: مشخص نیست منتقدان برای این ادعا کدام معیار را مبنای سنجش قرار داده‌اند که تایر سنگین تولید داخلی در آن ضعف داشته و این سنجش و مقایسه با کدام نوع از محصولات انجام شده است؟

به‌گفته این مقام صنفی تولیدات داخلی علاوه بر رعایت استاندارد‌های بین‌المللی و حفظ کیفیت، به لحاظ کمیت نیز در حال ارتقاست و درحال حاضر بیش از ۳۰ درصد تقاضای بازار را در زمینه تایر‌های رادیال پوشش می‌دهند که در ماه‌های آینده تا ۶۰ درصد نیز خواهد رسید.

در تایر‌های بایاس مازاد داریم و در رادیال، کمبود

هم‌اکنون ۶ کارخانه تایرسازی شامل کیان‌تایر، ایران‌تایر، لاستیک پیروزی، بارز، دنا و آرتاویل‌تایر، تولیدکننده لاستیک سنگین بایاس (نخی) هستند. در زمینه تایر‌های بایاس تولید به قدری زیاد است که مازاد تولید وجود دارد. تنها در این زمینه گفت: تولید لاستیک‌های بایاس به قدری زیاد است که شرکت‌ها در فروش محصولاتشان مانده‌اند.

در این نوع تایر هم‌اکنون به این دلیل که بازار کشش ندارد ظرفیت مازاد و معطل هم در کارخانه‌ها وجود دارد و کارخانه‌ها به محض اینکه کششی در بازار ببینند ظرفیت تولید خود را افزایش خواهند داد. اما تولید تایر‌های رادیال تنها در کارخانه بارز انجام می‌شود و شرکت آرتاویل‌تایر به تازگی خط تولید لاستیک رادیال سنگین را بهره‌برداری کرده است.

تنها در این زمینه گفت: تایر رادیال تاکنون در یکی از کارخانه‌ها (بارز) تولید می‌شد که ظرفیت تولید این کارخانه سال گذشته حدود ۱۸درصد نسبت به سال۹۸ افزایش داشته و تاکنون ۳۰درصد از تقاضای بازار را تامین کرده است، اما خط تولید تایر رادیال از سال گذشته در یکی دیگر از کارخانه‌ها (آرتاویل‌تایر) نیز راه‌اندازی شد. با این حال استفاده از کل ظرفیت تولید این کارخانه نیز به‌گفته تنها، ۵۰ تا ۶۰درصد نیاز کشور را تامین می‌کند و بین ۴۰ تا ۵۰درصد تقاضای بازار باید با واردات تامین شود.

واردکنندگان: آمار‌های تولید درست نیست

واردکنندگان، اما به صحت آمار تولید اعتقادی ندارند و معتقدند تولید داخل بیش از ۲۰درصد سهم بازار را در اختیار ندارد. دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک در گفتگو با همشهری در این زمینه گفت: در ۵ سال اخیر تولیدکنندگان همواره از افزایش تولید گفته‌اند درحالی‌که همان سهم ۳۰ درصدی اعلام شده از سوی آن‌ها نیز جای تردید دارد.

سیدمحمد میرعابدینی، ضمن انتقاد از سیاست‌های دولت درزمینه واردات، مشکلات کنونی را ناشی از تصمیم‌گیری‌ها و سیاستگذاری‌های نادرست در زمینه تعیین مبنای ارز و تامین آن برای واردکنندگان می‌داند که قاچاق و ورود محصولات بی‌کیفیت را افزایش داده است. این مقام صنفی تحریم‌ها را دلیل تغییر مبدا واردات و پر شدن بازار از تایر‌های چینی دانست و افزود: در شرایط تحریم خرید از کشور‌های اروپایی که درگذشته مبدا واردات ما بودند امکانپذیر نیست.


بیشتربخوانید:بحران لاستیک خودرو‌های سنگین


میرعابدینی چندماه پیش نیز در زمینه مشکلات تامین و همچنین افزایش قیمت لاستیک در بازار کشور هشدار داده و اعلام کرده بود که به‌دلیل عملکرد متناقض دولت در زمینه تامین ارز و اعطای ارز دولتی به برخی واردکنندگان خاص، انگیزه‌ای برای واردات در نزد بسیاری از واردکنندگان وجود ندارد و واردات تقریبا متوقف شده است. او هشدار داده بود که این مشکل ۳ تا ۴ ماه دیگر خودش را با کمبود و افزایش شدید قیمت در بازار نشان می‌دهد. به‌نظر می‌رسد این اظهارات اکنون به حقیقت پیوسته است.

مشکلات توزیع

نبود نظارت بر توزیع و تامین تایر نیز یکی از شکایت‌های کامیون‌داران است که معتقدند نابسامانی در این بخش افزایش قیمت لاستیک را با وجود کاهش نرخ ارز به دنبال داشته است. از سال۹۷ و به‌دنبال اعتراض کامیون‌داران به نابسامانی بازار لاستیک، توزیع تایر سنگین از طریق سامانه انجام می‌شود که وزارت صمت برای بارگذاری اطلاعات تایر‌های وارداتی و تولیدی طراحی کرده است.

این سامانه تا زمانی که تفاوت بالایی در نرخ لاستیک‌های حواله‌ای با لاستیک‌های بازار آزاد را در خود داشت، با استقبال مناسب رانندگان و کامیون‌داران مواجه شد؛ اما از ابتدای سال۹۷ که با تصمیم هیأت دولت، ارز دولتی (دلار ۴۲۰۰تومانی) واردات لاستیک حذف و ارز نیمایی جایگزین آن شد، روند صدور حواله رانندگان هم به مرور کمتر شد.

سوءاستفاده تعدادی از واردکنندگان که واردات لاستیک را با ارز دولتی انجام داده، اما آن را به اسم واردات با ارز نیمایی فروختند و همچنین افزایش تدریجی اختلاف نرخ ارز نیمایی و دولتی سبب شد بار دیگر مشکلاتی برای کامیون‌داران و رانندگان خودرو‌های سنگین باری و مسافری ایجاد شود که تنها شامل قیمت نیست و کمبود و تنوع پایین سایز و برند و محدودیت تعداد را نیز شامل می‌شود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان با ابراز بی‌اطلاعی از مشکلات سیستم توزیع گفت: اطلاعات تولید شرکت‌ها و آمار خرید و فروش همچنان با اطلاعات کامل و به‌صورت شفاف در سامانه بارگذاری می‌شود و انجمن تولیدکنندگان بیش از این در زمینه توزیع اشراف و مسئولیت ندارد و در عین حال گزارشی مبنی براین‌که در بازار مشکلاتی وجود داشته باشد هم دریافت نکرده‌ایم.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ استایل دیده نشده از دکتر شریعتی ۶۷ سال پیش در کنار همکلاسی‌هایش

اینفوگرافی/ این کشور‌ها حادثه انفجار بندر شهید رجایی را تسلیت نگفتند

عکس/ سقوط دیش‌های استارلینک در طوفان تهران

عکس/ همدردی الکس خواننده معروف با قربانیان حادثه بندرعباس

عکس/ لحظه تاج گذاری عبدالله، اولین پادشاه اردن ۱۱۲ سال پیش در یک مراسم خاص

عکس/ چهره متفاوت غلامحسین محسنی اژه‌ای ۶۴ سال پیش در دوران نوجوانی

عکس/ شکل و شمایل درویش‌ها ۱۳۰ سال پیش با کشکول و چماق و مو‌های عجیب

اینفوگرافی/ چه کالاهایی در بندر شهید رجایی سوختند؟

عکس/ چهره اخموی هیتلر ۱۰۰ سال پیش در کنار خواهر ناتنی اش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تغییر ساعت مناقشه‌ای به وسعت تمام دنیا / چرا کشور‌های دنیا ساعات رسمی را تغییر می‌دهند؟

تفاوت میراث اسد‌ها و علی‌اف‌ها چیست؟

فیلم/ مولودی‌خوانی در حیاط دولت توسط خادمان حرم حضرت معصومه

آیا زمان مناسب برای خرید طلا فرا رسیده؟

فیلم/ ترامپ: مایلم پاپ بشوم

چرا روز ۱۰ اردیبهشت را روز ملی خلیج‌فارس نامیدند؟

فیلم/ خاکسپاری ۲ جانباخته انفجار بندر شهید رجایی

چشم به راه مفقودان؛ ادامه آواربرداری در بندر رجایی ۵ روز پس از حادثه و امکان افزایش تعداد کشته‌شدگان

قیمت خودرو مسیر خود را از نوسانات نرخ ارز جدا کرد

اعلام زمان برگزاری نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۴

فیلم/ پیام دیدنی هلدینگ خلیج فارس در پاسداشت روز ملی خلیج فارس

نگاهی به آتش‌سوزی و بازسازی بنا‌های جهان

آیا اصلاح قیمت بنزین اجتناب‌ناپذیر است؟

جزئیات جدید از تحویل واحد‌های مسکن ملی

تلاش برای تغییر سهم ۹۰ به ۵۰ درصدی بانک‌ها در تامین مالی

فیلم/ طوفان در تهران آغاز شد

قیمت طلای جهانی به کما رفت

تکلیف واردات بنزین سوپر مشخص شد

قیمت لوبیا چیتی؛ اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۴

واکنش ایران به ادعای هسته‌ای فرانسه در سازمان ملل

عکس/ شاخص آلودگی هوای تهران امروز ۱۰ اردیبهشت

قیمت طلا و سکه در انتظار دور چهارم مذاکرات

پیش‌بینی کارشناسان بورسی از وضعیت بازار سهام در آینده

شرایط پیش فروش محصولات ایران خودرو با اقساط ۶۰ ماهه اعلام شد + جزئیات

پول هوشمند وارد بازار بورس شده است؟

نفس بازار خودرو برید+ جدول

علامت تغییر انتظارات بورسی چیست؟

سایه ترس و خوشبینی بر بازار دلار ایران

شرایط دریافت وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ اعلام شد

طوفان‌ تهران قرمز بود یا نارنجی؟

خبر مهم درباره صدور احکام همسان‌سازی بازنشستگان تامین اجتماعی

واکنش روزنامه اصولگرا به برخورد امنیتی با فستیوال کوچه

دنباله روی قیمت طلا و سکه از دلار

افزایش ۱۴ میلیونی حقوق کارمندان نهایی شد؟

هدف وزارت نیرو کسب درآمد است نه کاهش مصرف و ناترازی

یارانه ۷۵۰ هزار نفر حذف شد؛ چگونه به قطع یارانه اعتراض کنیم؟

رفع ناترازی با استفاده سه میلیون خانوار ایرانی از برق خورشیدی

عکس/ پوشش متفاوت مهمانان خارجی محمدرضا عارف

پس لرزه تهدید کردن دو وزیر پزشکیان از تریبون مجلس

شهید مطهری علیه کدام ویسنده مشهور قبل از انقلاب مقاله نوشت؟

واکنش زیدآبادی به گمانه‌زنی‌های متناقض درباره انفجار بندرعباس

برق چقدر گران شد؟

زنان کارگر ایرانی در تله تبعیض/ کاهش نرخ بیکاری زنان ؛ آماری که واقعی نیست

عبدالناصر همتی سفیر ایران در روسیه می‌شود!

مقایسه بودجه دفاعی ایران با کشورهای منطقه

پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

عکس/ ژست خاص حاج قاسم سلیمانی ۴۴ سال پیش سوار بر جیپ در جبهه

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول