تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۰

رئیسی شیوه مذاکرات دولت روحانی را ادامه دهد

رویکرد‌ها اصولگرایان به مذاکرات هسته‌ای و برجام نسبت به یک دهه گذشته تغییر محسوسی داشته. حالا دیگر کسی اصل مذاکرات و برجام را زیر سوال نمی‌برد. نمایندگان مجلس نیز معتقدند که مذاکرات هسته‌ای با اصلاحاتی باید تداوم پیدا کند.

مذاکرات هسته ای

اقتصاد ۲۴-حسن روحانی تا دو هفته دیگر دولت را تحویل می‌دهد و پاستور را در حالی با دست خالی ترک می‌کند که سرنوشت برجام به رویکرد دولت بعد گره خورده است. این در حالی است که پیش بینی می‌شد پیش از آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی، مذاکرات احیای برجام به نتیجه رسیده، آمریکا به این توافق برگردد و تحریم‌های اقتصادی ایران برداشته شود.

حال، همه چیز در خصوص آینده برجام به تصمیم و اراده دولت بعد موکول شده و باید دید دولت سیزدهم تن به مذاکره خواهد داد یا از تفکر افرادی مثل آیت‌الله علم‌الهدی که گفته بود شر برجام را از میان ببرید حمایت خواهد کرد؟

مذاکرات احیای برجام باید با تیم حقوقی کاربلد ادامه پیدا کند

معین‌الدین سعیدی نماینده چابهار در مجلس یازدهم در این باره گفت: اول از همه برای چندین بار باید تکرار کنیم که برجام را ایران به هم نزد و هیچگاه هم از این توافق بین‌المللی خارج نشد و این آمریکا بود که زیر میز زد و در ادامه طرف‌های دیگر ما هم به تعهدات خود عمل نکردیم.

وی افزود: روزی که برجام به امضا رسید حتماً می‌بایست پیش‌بینی‌های لازم حقوقی می‌شد که به این راحتی و سادگی طرف مقابل خسارت وارد نمی‌کرد، پس باید قبول کنیم که خود برجام هم مشکلات اساسی داشت.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: اگر افراد حقوقی و کاربلدی در تیم مذاکره‌کننده بودند، امروز شاهد چنین اتفاقاتی نبودیم. اکنون هم باید توجه داشت که اگر موارد حقوقی به دقت بررسی نشود باز هم امکان اینکه خسارت به کشور وارد شود زیاد است.


بیشتر بخوانید: تمامی بخش‌های اخیر در مذاکرات هسته‌ای زیر نظر شورای عالی امنیت ملی است


سعیدی اظهار داشت: جدای از این بحث‌ها اگر ایران بخواهد به رشد اقتصادی معقول برسد نیازمند سرمایه‌گذاری خارجی است و با وجود تحریم‌ها این اتفاق محقق نمی‌رسد و حقیقتاً این فشار‌های اقتصادی اثر مستقیم بر زندگی مردم گذاشته است. دیگر آن دوران گذشت که صورت مسئله را پاک کنیم و بگوییم تحریم‌ها بر کشور و معیشت مردم تاثیر نگذاشته است.

وی با اشاره به اینکه برای موفقیت در مذاکرات برجام باید سه مولفه رعایت عزت، حکمت و مصلحت را باید هم دید، گفت: رهبری هم به این موضوعات اشاره کرده بودند، پس این سه نکته نه در برجام، بلکه در تمام مناسبات‌های بین‌المللی باید مورد توجه قرار بگیرد، مخصوصاً کشور‌های همسایه که ظرفیت خوبی برای ما دارند.

عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در پاسخ به اینکه تیم مذاکره‌کننده بعدی ایران باید انعطافاتی هم از خود نشان دهد یا نه؟ گفت: بازی دیپلماسی یک اصل دارد و آن هم هزینه و فایده است. پس انعطاف در مذاکره با رویکرد حفظ منافع کشور هم می‌تواند باشد، اما اینکه انعطاف باعث شود ما از ارزش‌های خود دور شویم به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

سعیدی یادآور شد: تیم مذاکره‌کننده باید عالم و باتجربه باشد. یعنی باید ذهن فعال و خلاقی داشته باشند تا متناسب با برخورد‌های طرف مقابل، تصمیم‌گیری کنند. اگر این حالت رخ ندهد بدون‌شک طرف مقابل این را می‌فهمد و مذاکره برای ما ذلت‌آور می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: حتماً باید مذاکرات برجام در دوران ریاست جمهوری آقای رییسی ادامه پیدا کند و اگر بنا بود دنبال مذاکره نرویم پس چرا روزی که آمریکا از برجام خارج شد ما به این توافق پایبند ماندیم؟ پس موضع نظام، ماندن در برجام بود. حال در اینکه باید اصلاحاتی در این توافق رخ دهد و منافع و حقوق کشورمان حفظ شود تردیدی نیست. از این‌رو به اعتقاد من باید مذاکره با قدرت و جدیت دنبال شود، اما با تیمی که مسائل حقوقی را خوب می‌فهمد و می‌تواند تضمین‌های لازم را از طرف مقابل بگیرد.

رئیسی درباره توافق هسته‌ای چه تصمیمی باید بگیرد؟

غلامرضا نوری نماینده بستان آباد در مجلس یازدهم هم در این باره گفت: آقای رییسی در خصوص برجام باید یک تصمیم انقلابی، مهم و البته شجاعانه بگیرد. به باور من، دولت جدید پس از روی کار آمدن متوجه خواهد شد که باید مسیر مذاکره برای احیای برجام را ادامه دهد.

وی افزود: ما باید مسائل مورد اختلاف خود را با جامعه بین‌المللی حل کنیم چرا که اداره بهتر کشور با این رویکرد امکان‌پذیر است. با تفکر افرادی که می‌گویند برجام را دور بیندازید یا ولش کنید نمی‌شود مملکت را به جلو هدایت کرد.

نوری تصریح کرد: دولت جدید وقتی سکان امور را به دست بگیرد و با واقعیت‌ها روبرو شود مجبور می‌شود تصمیم‌های واقعی و منطقی اتخاذ کند. روند مذاکره در دولت‌های یازدهم و دوازدهم روش درستی بود و باید ادامه پیدا کند و حتی معتقدم در دولت آقای رییسی باید سرعت این موضوع هم به‌مراتب بیشتر از گذشته شود.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ قیمت طلا و سکه در بازار امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ فخرالدوله، دختر مظفرالدین شاه در دوران پیری ۷۳ سال پیش

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با سپاهان

عکس/ کودکی حاج‌قاسم سلیمانی در حال دوچرخه‌سواری

عکس/ نظر سنجی عجیب نظر مردم آمریکا درباره اسرائیل

عکس/ چرا وزیر دفاع عربستان به تهران آمد؟

عکس/ پوستر دردناک استقلال خوزستان برای بازی با ذوب آهن

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

لاوروف: ویزای بین ایران و روسیه لغو می‌شود

جزئیات فوت دو قاضی از زبان پلیس

هدیه ویژه تراکتور به هواداران ملوان

حل مشکل صدور کارت‌های ملی تا ۱۴۰۵

قیمت جدید دام‌زنده ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول

عکس/ مراسم عروسی الهام علی‌اف و مهربان علیوا ۴۲ سال پیش با دسته گل های خاص

فیلم/ افشاگری پیمان یوسفی از تیم ملی نوجوانان

وضعیت استقلال برای جام حذفی مساعد نیست

فیلم/ خودنمایی خطرناک در مراسم عروسی

آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو با تحویل ۳ ماهه+ جزئیات

فیلم/ دعوت پزشکیان از پوتین برای سفر به ایران

عکس/ ژست احساسی سارا و نیکا با دو برادر خود در برج میلاد

خبر مهم وزیر ارتباطات درباره اینترنت ماهواره‌ای

زیبایی بی نظیر بارش برف بهاری در زنجان

عکس/ چهره جالب پرنسس دایانا ۳۹ سال پیش در خیمه سلطنتی عربستانی‌ها با لباس تابستانی

عراقچی در دیدار با وزیر خارجه روسیه چه گفت؟

دیدار جولانی و نخست‌وزیر عراق در قطر

فیلم/ انهدام بزرگ‌ترین باند فروش اعضای بدن

عکس کمتر دیده شده از شناسنامه قدیمی رهبری

عکس/ استایل شیک صحرا اسداللهی با بند عینک خاص

عکس/ چهره مهین السلطنه و مهین الدوله، زنان مظفرالدین شاه ۱۱۷ سال پیش با لباس توری و ابرو‌های پیوسته

گروسی از تهران تذکر گرفت؛ اعتراض ایران به اظهارات اخیر مدیرکل آژانس

استانی شدن اجاره بهای واحد‌های مسکونی/ قیمت‌ها کنترل می‌شود؟

عکس/ چهره بامزه المیرا شریفی مقدم در ۸ سالگی با لباس مدرسه

افزایش چشمگیر معاملات صندوق‌های ETF

فیلم/ برف بهاری جنگل‌های هیرکانی را سفیدپوش کرد

اولین واکنش الهامی به استعفا از هدایت نساجی

ماجرای عجیب آدم‌ربایی توسط اتباع غیرمجاز افغانستانی

فیلم/ نمایش پهپاد چندمنظوره ابابیل ۵ در رژه روز ارتش

عکس/ ژست جالب ملک سعود پادشاه عربستان ۷۲ سال پیش در حال اسب سواری با لباس سنتی

چهار پیش‌بینی مهم از آینده ریپل

فیلم/ تیزر رسمی سریال جدید ترلان پروانه منتشر شد

عکس/ قاب صمیمی رحمان و رحیم در کنار سارا و نیکا سوژه شد

کف قیمتی طلای جهانی بالاخره شکسته شد

فیلم/ اهدای حلقه گل سامورایی به ترامپ

عکس/ تیپ خاص و رسمی فوزیه ۷۰ سال پیش در یک مهمانی با گردنبند مروارید

فیلم/ خفت‌گیری هولناک از یک پیرزن در اسلامشهر تهران

اینفوگرافی/ بیشترین بازدهی صندوق‌های سرمایه گذاری بورس در هفته چهارم فروردین ۱۴۰۴

عکس/ استوری معنادار امیر آقایی با متن دردناک

عکس/ حراج تابلوی خاندان سلطنتی ایران در لندن

فیلم/ رونمایی از یک عامل عجیب در قیمت‌های نجومی مسکن

عکس/ تیپ عجیب هلیا امامی با مانتویی ناصرالدین شاهی و شال توری در یک مراسم

عکس/ استایل اروپایی شهناز و اردشیر زاهدی ۷۴ سال پیش با پالتوی پلنگی

دیدار ویتکاف با مقامات اسرائیل یک روز قبل از مذاکره با ایران

چگونه تکنولوژی‌های هوشمند مصرف انرژی را در منازل کاهش می‌دهند؟

طارمی یک شبه میلیاردر شد

عکس/ استایل جالب ثریا اسفندیاری ۷۴ سال پیش در حال بازدید از یک پرورشگاه با پالتو پوست

خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه آغاز شد

فیلم/ پاد: ۸۰۰ میلیارد تومان به آسیب‌دیدگان ناآرامی‌های ۱۴۰۱ پرداخت کردیم

عکس/ آزادی زائر ایرانی بازداشت شده در مدینه