تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تعداد کشته شدگان کرونا به ۵۰۰ نفر در روز هم می‌رسد

پیک پنجم کرونا همچنان روند افزایشی خود را در پیش گرفته و روزانه بر تعداد مبتلایان آن افزوده می‌شود این در حالیست که کارشناسان در حال حاضر زمانی برای پایان آن متصور نیستند؛ با این حال آن‌ها نگران این هستند که با افزایش مبتلایان تعداد مرگ و میر‌ها نیز افزایش پیدا کند.

پایان پیک پنجم کرونا

اقتصاد ۲۴- پیک پنجم کرونا در حال جابه‌جایی رکورد‌های روزانه ابتلا است و هر روز بر شمار افراد مبتلا می‌افزاید، اگر در یک پیک چهارم بالاترین میزان مبتلایان ۲۱ هزار نفر بود این تعداد امروز به بیش از ۳۱ هزار نفر رسیده است و هنوز چشم‌انداز روشنی برای پایان این پیک وجود ندارد و مشخص نیست که چه زمانی به پایان خود نزدیک می‌شود.

به گفته بسیاری از روسای بیمارستان‌ها هر روز بر شمار افرادی که قرار است بستری شوند افزوده می‌شود و این در حالیست که ظرفیت این بیمارستان‌ها محدود است. این وضعیت در تهران به گونه‌ای است که تعداد افراد بستری از مرز ۹ هزار نفر گذشته و مدیران ستاد کرونای تهران در فکر به خدمت گرفتن بیمارستان نیرو‌های مسلح و وابسته به نهاد‌های دیگر برای پذیرش بیماران هستند. حتی به دستور وزیر بهداشت کلیه عمل‌های الکتیو (غیر ضرور) در تمامی بیمارستان‌ها اعم از دولتی و خصوصی لغو شده است.

چشم‌انداز اپیدمیولوژیک پیک پنجم کرونا

علی‌رغم این وضعیت هنوز چشم انداز روشنی برای این بیماری وجود ندارد. مسعود یونسیان، استاد اپیدلمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران وضعیت کنونی را نگران کننده توصیف کرده و می‌گوید: ما هنوز به نوک قله پیک پنجم نرسیده‌ایم، اما از لحاظ تعداد موارد، پیک چهارم را پشت سر گذاشتیم و متاسفانه نمی‌دانیم که چه زمانی به اوج پیک رسیده و مرحله نزولی آغاز خواهد شد.

وی می‌افزاید: اگرچه تعداد مرگ‌های این پیک هنوز به اندازه تعداد مرگ‌های پیک چهارم نیست، اما متاسفانه موج مرگ، تاخیری دو هفته‌ای نسبت به ابتلا دارد و این را هم نمی‌توان پیش‌بینی کرد که چه زمان اوج مرگ و میر را خواهیم داشت. برداشت من این است که آمار مرگ و میر در اوج پیک پنجم، حداقل دو برابر آمار کنونی خواهد بود و به ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر در روز خواهد رسید.


بیشتر بخوانید: تهران با شتاب به سمت مرگ می‌رود


یونسیان ادامه می‌دهد: ویروسی که سرایت پذیری آن ۱.۵ برابر ویروسی است که مسئول موج چهارم بود و اکنون غالب شده است باید ۱.۵ برابر بیشتر اقدامات کنترلی برای آن انجام داد در غیر این صورت باید منتظر عواقب آن باشیم. ما، چون به لحاظ امکانات بیمارستانی مانند تخت‌ها، اکسیژن و آی‌سی‌یو سقف داریم، وقتی تعداد موارد یک و نیم برابر می‌شود الزاما تعداد موارد شدید و مرگ و میر‌ها یک و نیم برابر نمی‌شود به این دلیل که این‌ها افرادی مازاد ظرفیت ما بوده و هر اتفاقی ممکن است رخ دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید می‌کند: من به شدت نگران هستم و تنها به این امید داشته و منتظر هستم که شرایط طبیعی و شرایط ایمنی افرادی که قبلا به دلیل ابتلا، ایمن شده‌اند باعث شود که موج، روند نزولی خود را آغاز کند.

وی یادآور می‌شود: با توجه به مطالعه نظام‌مندی که وزارت بهداشت انجام داده، مشخص شده است که بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افراد جامعه تا پاییز سال گذشته به این بیماری مبتلا شده بودند. پس از پاییز، موج سوم و چهارم را داشتیم و افراد زیادی پس از آن برآورد، مبتلا شدند و این موضوع ما را به این سمت می‌برد که تصور کنیم اگر بیش از نیمی از جمعیت کشور مبتلا شده و همه این‌ها مصون نشده باشند درصد قابل ملاحظه‌ای از آن‌ها یک مصونیت نسبی دارند. امیدواریم که این مصونیت نسبی با سرایت پذیری ویروس دلتا مقابله کند.

یونسیان در ادامه با بیان اینکه سرایت پذیری ویروس دلتا ۱.۶ برابر واریانت آلفا و حدود دو یا سه برابر ویروس چینی است، می‌گوید: این وضعیت، کفه بد ترازو است. از سوی دیگر حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد جامعه مبتلا شده‌اند و قسمت اعظم کسانی که مبتلا شده‌اند هم حداقل ایمنی را دارند و این ایمنی سعی می‌کند با سرایت پذیری بیشتر مقابله می‌کند.

وی ضمن انتقاد از پروتکل‌شکنی‌ها در جامعه اظهار می‌کند: با این رفتار‌هایی که مشاهده می‌کنیم به نظر می‌رسد دیگر مردم هم علاقه زیادی برای مراقبت از خود و عزیزانشان ندارند. جمعی با این تعطیلی‌ها به مسافرت می‌روند و جمعی دیگر به دنبال تجمعات مذهبی هستند و آنچه برای مردم ما اولویت نیست سلامت است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران که پیش‌بینی می‌کند پیک‌های دیگری علاوه بر پیک پنجم در راه خواهد بود، می‌افزاید: البته مردم خسته شده‌اند. این موضوع در همه جای دنیا نیز وجود دارد، اما بیشتر مردم کشور‌های ثروتمند دنیا از یک حمایت دولتی نسبی برخوردار هستند، در صورتی مردم ما کمترین حمایت را داشته‌اند و من این خستگی را می‌پذیرم. متاسفانه ما یاد گرفته‌ایم تا زمانی که خود یا عزیزانمان مبتلا نشویم عموما به عمق فاجعه پی نمی‌بریم و همین موضوع موجب سهل‌انگاری بیشتر از جانب ما است.

کاهش توان کادر درمان در پیک پنجم کرونا

حسین کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی و بین‌الملل سازمان نظام پزشکی نیز در رابطه با وضعیت کنونی بیماری در ایران می‌گوید: در حال حاضر با توجه به وضعیت کنونی نباید به پایان پیک پنجم اندیشید بلکه باید منتظر پیک‌های بعدی کرونا و به ویژه برای پیک ششم آماده باشیم.

وی افزاید: پیک‌های قبلی بعد از یک مدت کاهشی می‌شد، اما پیک کنونی همچنان به دلیل عدم رعایت‌ها و آلودگی بیشتر مردم همچنان افزایشی است و وضعیت اصلا مناسب نیست.

مدیر اورژانس بیمارستان سینا تهران در ادامه با اشاره تعطیلی‌های شش روزه تهران، می‌گوید: بعد از یک سال و نیم نباید روی توان مردم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی حساب باز کرد. توان مردم کاهش پیدا کرده و هرچه این توان به نقطه صفر نزدیک شود اتفاقات ناگوارتری پیش می‌آید.

کرمانپور می‌افزاید: عدم رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی یعنی ازدحام جمعیت بیشتر در بیمارستان‌ها و این یعنی کاهش کیفیت خدمات درمانی و بریدن آن‌ها و این موضوع به بالا رفتن آمار تلفات کادر درمان در جامعه منجر می‌شود.

 

منبع: جامعه ۲۴ 

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳

اسعد الشیبانی: سوریه تقسیم نمی‌شود

تمرینات پرسپولیس همچنان زیر نظر باقری

معاون رئیس‌جمهور: پدر‌ها هم می‌توانند دورکار باشند

یخبندان در انتظار تهرانی‌ها؛ دمای هوا کاهش می‌یابد

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

فیلم/ قاضی شهریاری تهدید به قتل شده؟!

فیلم/ تشنج در صحن شورای شهر تهران

امکان صدور چک دیجیتال بانک سپه فراهم شد

عکس/ مراسم عروسی زری و رضا بابک در دهه ۵۰