تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تهران با شتاب به سمت مرگ می‌رود

تاکید سند ملی واکسیناسیون در بهمن ماه ۱۳۹۹: بدون واکسیناسیون به‌طور متوسط روزانه ۲۰۰ مرگ، ۵ هزار بستری و ماهانه ۶ هزار مرگ خواهیم داشت.

وضعیت کرونا در تهران

اقتصاد ۲۴- در سه روز گذشته (سوم، چهارم و پنجم مرداد ماه) بالاترین میزان مرگ و شناسایی مبتلایان جدید کرونا در کشور ثبت شد. به استناد آمارهای اعلام شده توسط وزارت بهداشت، روز سوم مرداد، 27146 مبتلای جدید کرونا در کشور شناسایی شد که نسبت به روز اول مرداد، تعداد مبتلایان جدید، 45.7 درصد افزایش داشت. روز چهارم مرداد، تعداد مبتلایان جدید شناسایی شده در کشور، با افزایش 17.2 درصدی به 31814 نفر رسید و در شبانه‌روز 4 تا 5 مرداد هم 34951 مبتلای جدید کرونا در کشور شناسایی شدند که تعداد موارد جدید ثبت شده نسبت به روز قبل از آن، 9.86 درصد افزایش داشت.

نگاهی به آمار مرگ روزانه کرونا در همین بازه 72 ساعته هم نشان می‌دهد که در شبانه‌روز دوم تا سوم مرداد، 268 مبتلا (با افزایش 3.47 درصدی نسبت به روز قبل) در شبانه‌روز سوم تا چهارم مرداد، 322 مبتلا (با افزایش 20.15 درصدی نسبت به روز قبل) و در شبانه‌روز چهارم تا پنجم مرداد هم 357 مبتلا (با افزایش 10.87 درصدی نسبت به روز قبل) فوت کرده‌اند و برخی مسوولان حوزه سلامت همچنان هشدار می‌دهند که تبعات جبران‌ناپذیر تاخیر در آغاز واکسیناسیون همین است که حداقل تا هفته‌های آینده و به دلیل شیوع گسترده دلتا در سراسر کشور، باید انتظار افزایش مرگ عزیزان‌مان را داشته باشیم چون با وجود هدف‌گذاری دولت بر واکسینه شدن 60 میلیون نفر تا پایان امسال، هنوز آمار دریافت‌کنندگان دوز اول واکسن کرونا، تا امروز و با گذشت بیش از 160 روز از تزریق اولین دوز واکسن در ایران (21 بهمن 1399) معادل 15 درصد جمعیت هدف هم نیست چنانکه دیروز وزارت بهداشت در آخرین گزارش تجمیعی از واکسیناسیون گروه‌های هدف، اعلام کرد که تاکنون، 10 میلیون و 971 هزار و 9 نفر، واکسن کرونا دریافت کرده‌اند که از این تعداد، در مجموع، 8 میلیون و 474 هزار و 332 نفر، حداقل یک دوز واکسن کرونا دریافت کرده‌اند اما فقط دو میلیون و 496 هزار و 677 نفر به دنبال دریافت دوز دوم واکسن، به‌طور کامل واکسینه شده‌اند.


بیشتر بخوانید: آخرین آمار فوتی‌ها و مبتلایان به کرونا سه‌شنبه ۵ مرداد ۱۴۰۰


بنابراین، تا ظهر روز 5 مرداد ماه، از جمعیت 60 میلیون نفری مشمول واکسیناسیون برای دستیابی به ایمنی جمعی و توقف چرخه گردش ویروس، تاکنون فقط 14.1 درصد، یک دوز واکسن دریافت کرده و فقط 4.2 درصد کل جمعیت هدف، به‌طور کامل واکسینه شده‌اند. چنانکه فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفته، برای اولین‌بار طی 19 ماه گذشته و در ایام شیوع کرونا، آمار بستری‌های کرونایی در پایتخت به مرز 10 هزار نفر رسیده است. علیرضا زالی، دیروز هشدار داد: «روز دوشنبه، آمار بستری‌های کرونایی در شهر تهران از عدد 9700 هم رد شد و همچنان روزانه حدود 19 الی 20 هزار مراجعه سرپایی کرونا در تهران داریم و در حال حاضر هم حدود 2600 بیمار کرونایی به دلیل شدت علایم در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های تهران بستری هستند.»

دیروز معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران تایید کرد که «روز سه‌شنبه در شهر تهران، 10 هزار تخت بیمارستانی با بیماران کرونایی پر شده و در صورت تداوم این وضعیت و افزایش آمار بستری‌ها در پایتخت تا پایان این هفته، ناچاریم از ظرفیت تخت‌های ارتش و نیروهای مسلح و تامین اجتماعی هم استفاده کنیم که در این ‌صورت هم حداکثر 5 الی 10 درصد و حدود 600 تخت به تخت‌های ما اضافه خواهد شد. در نهایت، به سمت برپایی بیمارستان‌های صحرایی می‌رویم.»محمد طالب‌پور؛ رییس بیمارستان سینای تهران هم در گفت‌وگوهای رسانه‌ای خود در توضیح آخرین وضعیت این بیمارستان آموزشی ضمن تاکید بر اینکه تمام موارد بستری و بدحال، افرادی هستند که هنوز واکسن کووید 19 دریافت نکرده‌اند، گفت: «۵۰ درصد ظرفیت تخت‌های بیمارستان سینا به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته و حدود ۲۰۰ مریض کرونایی بستری داریم که در ICU، اورژانس و بخش متراکم هستند و ظرفیت تخت‌های بستری کرونا در بیمارستان ما پر شده و منتظریم یک تخت خالی شود تا بتوانیم از بیماران منتظر در اورژانس، بیمار جدید کرونایی بستری کنیم. غیر از این تعداد، روزانه حدود ۱۰۰ یا ۱۵۰ مبتلای کرونا، مراجعه سرپایی به بیمارستان دارند. اگر تعداد بیماران کمی از این بیشتر شود، بیماران پشت بیمارستان معطل می‌مانند. به همین دلیل، بار درمان را به بخش سرپایی ارجاع دادیم و اگر حال بیمار به گونه‌ای باشد که بتواند ادامه روند درمان را در خانه بگذراند او را ترخیص می‌کنیم که بتوانیم بیماران جدید را بستری کنیم.» خسرو صادق‌نیت؛ رییس بیمارستان امام خمینی هم در گفت‌وگو با ایلنا در توضیح آخرین وضعیت این مجتمع بیمارستانی 1000 تختخوابی گفت: «در حال حاضر، بیش از ۵۰۰ تخت‌ بیمارستان را به بیماران کرونایی اختصاص دادیم و مراجعات ما به ‌شدت افزایش پیدا کرده است، روزانه حدود ۴۰۰ مراجعه سرپایی و بیش از ۳۰۰ نفر هم بستری موقت برای دریافت درمان‌هایی مثل رمدسیور داریم.»

بهمن ماه سال گذشته، بعد از تصویب سند ملی واکسیناسیون کرونا، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد: «بر اساس این برنامه و طی 4 فاز که از زمستان 1399 آغاز می‌شود، تا یک‌سال آینده با تامین ۱۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا برای دو نوبت تزریق، حدود ۶۰ میلیون نفر (70 درصد جامعه) واکسینه می‌شوند به‌طوری که روزانه ۲۱۰ هزار نفر واکسن می‌زنند. اگر قرار باشد عملیات واکسیناسیون طی یک‌سال به اتمام برسد باید هر ماه ۱۰ میلیون دوز واکسن در اختیار نظام سلامت باشد. این امر به معنای واکسینه کردن پنج میلیون نفر در ماه و معادل تقریبی ۲۱۰ هزار تزریق روزانه است.در فاز اول این برنامه و تا پایان سال 1399، حدود 700 هزار نفر کارکنان بهداشت و درمان و خط اول مواجهه با بیماری کرونا، حدود 600 هزار نفر افراد بسیار پر خطر (سالمندان در مراکز نگهداری، مراکز معلولین جسمی و حرکتی، جانبازان) واکسن کرونا را دریافت می‌کنند. فاز دوم برنامه واکسیناسیون کرونا در بهار و تیر ۱۴۰۰ اجرا می‌شود و طی آن افراد مسن بالای ۶۵ سال به ترتیب گروه‌های سنی بالای ۸۵ سال، بالای ۸۰ سال، بالای ۷۵ سال، بالای ۷۰ سال و بالای ۶۵ سال و نیز افراد ۱۶ تا ۶۴ سال که دارای یکی از بیماری‌های خاص یا صعب‌العلاج واکسن می‌زنند و این جمعیت که حدود ۶ میلیون نفر برآورد می‌شوند، تا پایان تیر ۱۴۰۰ واکسینه می‌شوند.

فاز سوم واکسیناسیون کرونا در ایران از مرداد تا آذر۱۴۰۰ اجرا می‌شود و طی آن افراد ساکن در مراکز تجمعی که حدود دو میلیون نفر برآورد می‌شوند و افراد ۵۵ تا ۶۴ سال بدون بیماری زمینه‌ای و نیز افراد شاغل در مشاغل و خدمات ضروری واکسن کرونا را دریافت می‌کنند و برآورد می‌شود جمعیتی حدود ۱۲ میلیون نفر در این مرحله واکسن کرونا می‌زنند.فاز چهارم واکسیناسیون کرونا در زمستان ۱۴۰۰ اجرا می‌شود و طی آن عموم مردم ایران که در مراحل قبل واکسن نزده‌اند تحت پوشش برنامه واکسیناسیون کرونا قرار می‌گیرند

.با پیش‌فرض اثربخشی بالای ۸۰درصد واکسن‌ها و عدم جهش‌های ناگوار ویروس، انتظار می‌رود، با اتمام فاز ۲ (پوشش ۱۳.۳ میلیون نفر که قرار بود تا پایان تیر ماه امسال تکمیل شود) به هدف اولیه که کاهش مرگ و میر است برسیم و با توجه به تابلوی بیماری در ۱۰ ماه سال 1399 کشور، از مرگ و میر بیماری به میزان ۶۰ تا ۷۰ درصد کاسته می‌شود. با اتمام فاز ۳ (پوشش ۱۹ میلیون نفر دیگر)، انتظار می‌رود بخش عمده بار بیماری در کشور کنترل شده باشد و امکان برگشت به زندگی عادی مهیا شود.»مهم‌ترین جمله این سند ملی تاکید می‌کرد: «بدون واکسیناسیون روزانه به‌طور متوسط ۲۰۰ مرگ و 5 هزار مورد بستری خواهیم داشت و هر ماه تاخیر در شروع برنامه، معادل ۶ هزار مرگ خواهد بود. ماسک زدن، فاصله‌گذاری اجتماعی و بهداشت دست موثرند ولی این اقدامات به هیچ‌وجه جایگزین واکسن نمی‌شوند، بلکه شدت آسیب را کم می‌کنند.»

 

منبع: روزنامه اعتماد

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

سخنگوی دولت بستری شد

از غروب تا طلوع دوباره پلاسکو

فیلم/ شهلا جاهد واقعا قاتل بود؟!

رئیس شورای شهر شاهرود بازداشت شد

عکس/ ارائه مستند حمایت از فیلترینگ در یوتیوپ

تصویر سه گروگان زن اسرائیلی که امروز آزاد می‌شوند

فیلم/ سخنان عجیب حمید نوری بعد از ترور قاضی مقیسه و رازینی

اعلام خبر مهم سردار قاآنی از یک حادثه درباره اسرائیل

حال و هوای تهران با اولین برف زمستانی

اعلام آمار عجیب مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا در ایران

عکس/ استوری عاشقانه فرشته حسینی برای همسرش حسابی سروصدا کرد

بن‌گویر و وزرای حزبش استعفا کردند

عکس/ سه گروگانی که حماس آزاد خواهد کرد

اینفوگرافی/ قضات مشهوری که ترور شدند

تغییر ساعت بازی استقلال و شمس آذر

فیلم/ نیرو‌های حماس در خان‌یونس پس از اعلام آتش بس

فیلم/ سردار قاآنی: امروز از بزرگترین شکست اسرائیل رونمایی می‌شود

پرسپولیس به دنبال توافق با اسماعیل کارتال

فیلم/ افشاگری گوینده سابق خبر: عمدا من را زشت گریم می‌کردند

خداحافظی با سامانه نیما در اولین روز بهمن

ماجرای تاخیر در واریز فیش حقوقی بازنشستگان چه بود؟

نایب قهرمانی سارا خادم الشریعه در شطرنج قهرمانی اروپا

واکنش عجیب نماینده مجلس به خروج شرکت عربستانی از ایران: پشه چیست که فشار خونش چه باشد؟

عکس/ سلفی لیلا اوتادی با این متن عجیب حسابی غوغا کرد

عکس/ دستکش‌های دفاع شخصی زنان حدود ۱۷۵ سال پیش

عکس/ پشت صحنه خونه مادربزرگه ۳۸ سال پیش

اینفوگرافی/ چرا آمریکا به جنگ تیک تاک TikTok رفت؟

عکس/ قاب صمیمی طلا، قربان، حشمت‌خان و ثریا در پشت صحنه سریال سوجان

عکس/ وضعیت محبوبیت ترامپ در زمان بازگشت به کاخ سفید

مقایسه تکان دهنده بازار مسکن ایران و عربستان/ دوره انتظار خرید مسکن در عربستان سعودی فقط ۳ سال

فیلم/ نقض آتش بس از سوی رژیم صهیونیستی در غزه

عکس/ نمایی از شرق تهران در دوره قاجار ۱۳۳ سال پیش

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم آیین تقدیر از پزشکان

فیلم/ ارتش اسرائیل از شمال غزه عقب‌نشینی کرد

عکس/ رئیس قوه قضائیه در منازل شهیدان رازینی و مقیسه

مراسم تحلیف ترامپ چگونه برگزار خواهد شد؟

عکس/ گردشگران آمریکایی ۵۰ سال پیش در نقش رستم مرودشت

فیلم/ استقرار پلیس فلسطین محمود عباس در سرتاسر غزه

فیلم/ بارش برف شدید در ولنجک تهران

عکس/ ابهت و زیبایی دماوند از فراز ابر‌ها

ساعت بازی استقلال مقابل شمس‌آذر مشخص شد

عکس/ بعد از TIKTOK، کپ کات هم در آمریکا از دسترس خارج شد

اعلام زمان شارژ سهمیه بنزین بهمن ماه

فیلم/ جشن خیابانی اعلام آتش بس در غزه

زمان بازگشت ستاره مصدوم استقلال

معامله ۲ میلیون و ۶۵۸ هزار تن انواع محصول در بورس کالا

قرارداد ۲۵ ساله ایران و روسیه ؛ امضای معاهده با همسایه بدعهد/ آیا روس‌ها این بار به عهد خود وفا می‌کنند؟

سوء‌استفاده از کریم باقری در پرسپولیس

جدیدترین ارقام از بازار اجاره مسکن در تهران + جدول

فیلم/ جاده چالوس برفی شد