اقتصاد۲۴، محمد آیتی: عموم مردم میپرسند چرا با وجود منابع فراوان، اوضاع و احوال اقتصاد کشور تا این اندازه بحرانی شده است؟ و آیا با انتقال قدرت در روزهای آتی میتوان به آینده بهتر امیدوار بود یا کار تا حد زیادی از دست دولتها خارج شده و باید یک بار برای همیشه موضوع تحریمها رفع شود؟
در همین خصوص، جعفر قادری نماینده شیراز در مجلس یازدهم به اقتصاد۲۴ گفت: به هر حال تحریم تاثیر منفی بر اقتصاد ما گذاشته است، اما صحبت اصلی من این است که تا کی باید به این جمله که «تحریم هستیم» تکیه کنیم و شاهد عقبافتادگیها باشیم. اگر قرار باشد همچنان به مانند دهههای گذشته با تحریمهای بینالمللی روبرو باشیم، تکلیف چیست؟ مردم باید مغلوب این فضا شوند؟
وی افزود: مدیریت درست و منطقی، حتماً راهگشا است؛ یعنی نباید بگوییم اگر فلان افراد بروند و دستهای دیگر جایگزین آنها شوند، وضع نه بهتر خواهد شد و نه بدتر. ما در همین کشور افراد خوشفکر، کاربلد و خستگیناپذیری داریم که اگر میدان داشته باشند، میتوانند شرایط را به نفع مردم تغییر دهند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: به طور مثال، همه ما به نقش تاثیرگذار فناوری اطلاعات واقف هستیم، اما در عمل کمترین بهره را از آن میبریم. اینکه از چنین ظرفیتی در بالاترین سطح استفاده شود، نه بودجه خاصی میطلبد و نه ربطی به تحریمبودن کشور دارد. این رویکرد یعنی بهینهسازی امور. وقتی تصمیمگیرانی پس از سالها نتوانستند از این امکان بهره ببرند چطور باید گفت که اگر افراد دیگر هم در راس کار قرار بگیرند، اوضاع همین است. اتفاقاً اگر مدیرانی کار را به دست بگیرند که به این روش ایمان داشته باشند، حتماً مسیر اقتصادی کشور رو به جلو خواهد بود.
قادری اظهار داشت: بوروکراسیهای پیچیده، پدر اقتصاد را درآورده است. در این فرآیند نادرست چنددههای، بیانگیزگی به اوج خود رسیده است. یکی از تبلورهای شکوفایی اقتصاد، ظهور و بروز قدرتمند بخش خصوصی است. آیا با این روالها بخش خصوصی میتواند عرضاندام کند؟
این چهره اصولگرای مجلس یادآور شد: رتبه ایران در فضای کسب و کار شایسته نیست. من معتقدم اگر بتوانیم از فناوری اطلاعات برای اداره کشور بیشتر بهره ببریم و تا حد زیادی به کاغذبازیها پایان دهیم، مشکلات بسیاری از کشور حل میشود. از طرفی، استانها منابع زیادی دارند، اما، چون استاندارها خیلی اختیارات ندارند، بخش زیادی از کارها بر زمین مانده است. رییس جمهور منتخب باید تمرکز از پایتخت را کاهش و از آن طرف، به استانها اختیارات دهد. شک ندارم همین چند تصمیم کوچک که البته شجاعت و پیگیری میخواهد، چرخ اقتصاد کشور را به حرکت درمیآورد.
قادری افزود: ما اگر شرایط اقتصاد کشور را از وضعیتی که داریم بهتر کردیم، آن وقت میتوانیم در مذاکرات بینالمللی حرف برای گفتن داشته باشیم. در آنصورت، طرف غربی، ایران را با دست پر و بالاتر میپذیرد. ما با اقتصاد آسیب دیده خیلی نمیتوانیم توافقی که به درد کشور بخورد را با غربیها به امضا برسانیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یاد بگیریم که همه تقصیرها را گردن دیگران و تحریم نیندازیم. وقتی در مجلس، چه در بُعد قانونگذاری و چه در بُعد عملکردها، کارمان به برآوردهکردن انتظارات مردم منجر نشده است، یعنی راه را اشتباه رفتیم و من به عنوان یک نماینده شدیداً به این مسیر اعتراض دارم. راه نجات کشور در انجام سه موضوع است: اول، استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای داخلی. دوم، ارتباط گسترده با شرق و سوم، همکاری مداوم با کشورهای پیرامونی؛ امیدوارم مدیران آتی این راهحلها را درنظر بگیرند تا شاهد بهبود اقتصاد کشور و آرامش و آسایش بیشتر مردمانمان باشیم.