تاریخ انتشار: ۱۴:۲۶ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۰

سقوط شهر‌های افغانستان؛ «خیانت، تحقیرآمیز و بدتر از سقوط سایگون ویتنام است»

در حالی که برخی از کارشناسان امنیتی مانند بیل روجیو، عضو بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در آمریکا انگشت اتهام را به سوی ارتش افغانستان نشانه رفته اند، اما گروهی دیگر مانند پل میلر، مدیر پیشین امور افغانستان در شورای امنیت ملی آمریکا بر این باور است که «بار روانی» خروج نظامیان آمریکا و ناتو از افغانستان دست کم گرفته می‌شود.

سقوط شهر‌های افغانستان

اقتصاد ۲۴-بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا روز جمعه درباره خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان و تبعات آن گفت: «نه موقع مناسبی بود و نه تصمیم درستی بود. القاعده احتمالا باز خواهد گشت.»

وی افزود که خروج نظامیان بریتانیایی از افغانستان زمینه ساز «مشکلات راهبردی زیادی» است. وزیر دفاع بریتانیا همچنین احتمال تهدید امنیتی علیه شهروندان غربی به دلیل تحولات افغانستان را منتفی ندانست.

بن والاس هر چند از توافق سال ۲۰۲۰ آمریکا با گروه طالبان انتقاد کرد، اما تاکید کرد که خروج نظامیان کشورش از افغانستان «تصمیم درستی» بوده است، زیرا هرگونه «راه حلی باید بین المللی باشد.»

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا نیز روز جمعه پس از برگزاری جلسه اضطراری دولتش برای بررسی بحران افغانستان گفت که «به افغانستان پشت نخواهد کرد.»

دیگر چهره‌های سرشناس حزب محافظه کار بریتانیا نیز با لحنی تندتر از خروج نظامیان آمریکا و ناتو از افغانستان و تبعات آن انتقاد کردند. جانی مرسر، وزیر پیشین کهنه سربازان بریتانیا گفت که بریتانیا «شکست» را برگزیده است. او همچنین از عدم وجود «اراده سیاسی»، وضعیت «غم انگیز» و «شرم آور»، «تحقیر ارتش بریتانیا» و «تراژدی برای مردم افغانستان» سخن گفت.


بیشتر بخوانید: زنان افغانستان آتش بس فوری، صلح عادلانه و ضامن حقوق همگان را می‌خواهند+اسامی امضا کنندگان


جانی مرسر سابقه حضور به عنوان سرباز در افغانستان را در کارنامه خود دارد. روری استیوارت، از وزرای دولت ترزا می، نخست وزیر پیشین بریتانیا نیز هشدار داد که لندن باید آماده مواجهه با «بحران انسانی ناشی از ظهور دوباره طالبان» باشد. وی پیش بینی کرد که «میلیون‌ها نفر» از مردم افغانستان به کشور‌های دیگر پناه خواهند برد. روری استیوارت افزود که چنین پیامد‌هایی «تقصیر ما است.»

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم ضمن انتقاد از نقض حقوق بشر از سوی گروه طالبان خواستار توقف خشونت‌ها شد.

انتقاد‌ها از تصمیم واشنگتن برای خروج نیروهایش از افغانستان تنها به قاره اروپا محدود نمی‌شود. در آن سوی اقیانوس اطلس نیز سیاستمداران آمریکایی از تصمیم جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده انتقاد کردند. هرچند توافق آمریکا با طالبان در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق ایالات متحده به امضاء رسید، اما جمهوریخواهان این روز‌ها در صف مقدم منتقدان خروج از افغانستان حضور دارند.

میچ مک کانل، رهبر اقلیت جمهوریخواه در مجلس سنای آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «افغانستان به سوی فاجعه‌ای گسترده، پیش بینی پذیر و قابل پیشگیری می‌غلتد.» او ضمن انتقاد از «سیاست بی ملاحظه» جو بایدن در قبال افغانستان نسبت به «پیامدی بدتر از سقوط تحقیرآمیز سایگون در سال ۱۹۷۵» در پایان جنگ ویتنام هشدار داد.


بیشتر بخوانید: تصمیم جدید ۶ کشور اروپایی درباره پناهجویان افغان


در حالی که برخی از کارشناسان امنیتی مانند بیل روجیو، عضو بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در آمریکا انگشت اتهام را به سوی ارتش افغانستان نشانه رفته اند، اما گروهی دیگر مانند پل میلر، مدیر پیشین امور افغانستان در شورای امنیت ملی آمریکا بر این باور است که «بار روانی» خروج نظامیان آمریکا و ناتو از افغانستان دست کم گرفته می‌شود.

او در صفحه توئیتر خود از دستکم گرفته شدن تاثیرات ویرانگر خروج سریع آمریکا از افغانستان بر روحیه افغان‌ها انتقاد کرد. پل میلر می‌نویسد: «تاکنون افغان‌ها می‌توانستند به شکلی معقولانه بر روی آینده شان با کمک ما حساب کنند. دیگر اینطور نیست! دلیل فروپاشی [ارتش]همین است.»

شبه نظامیان طالبان در حالی به کابل، پایتخت افغانستان نزدیک شده اند که کنترل بیش از دو سوم از خاک این کشور را در دست دارند. پیشروی سریع گروه طالبان فارغ از جنبه سیاسی و امنیتی پرسش‌هایی را نیز پیرامون ۸۳۰ میلیارد دلار خرج شده از سوی وزارت دفاع آمریکا برای نبرد در افغانستان، آموزش نیرو‌های دولتی و بازسازی این کشور پدید می‌آورد.

یورونیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ تینیجری فاطمه معتمد‌آریا ۴۴ سال پیش با شلوار پیش بندی و کلاه خاص

عکس/ قابی احساسی از ابی و دخترش ۵۳ سال پیش در یک رستوران

عکس/ دل سهراب بختیاری زاده با استقلال است

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ خنده‌های از ته دل بهاره رهنما و دخترش پریا در پشت دیوار

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ چهره شوکه کننده نوید محمدزاده با تیپ اجق وجق در دیدار با بهمن مفید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

عکس/ ژست عاشقانه حمیرا و پرویز یاحقی ۵۳ سال پیش با استایل اروپایی

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کشف و انهدام انبار بزرگ سوخت قاچاق در بندرخمیر

نباید با استیضاح وزیر اقتصاد، سیاسی برخورد کرد/ اثرات منفی پول‌های زیاد و بی‌برنامه‌ در دولت گذشته امروز مشخص شده است

بهترین رژیم غذایی برای بهبود سرطان پروستات

روش‌های خانگی بجای بوتاکس؟

دمای تهران زیر صفر شد

خیال استقلال از رونالدو و مانه راحت شد

ترامپ: در صورت صلح، روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد

تعطیلی بخش‌های بستری بیمارستان‌ها در نوروز تعیین و تکلیف شد

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش تصادفات

واکنش حماس به عملیات جنوب حیفا

یاغی پرسپولیس: بردن دربی لذت بخش است

بحث پزشکیان با امام جمعه اسلامشهر

صحبت‌های جالب رضاییان پس از دربی؛ قول رامین به هواداران استقلال

عکس/ پوستر AFC پس از دربی؛ Tehran is RED

کارشناس داوری دربی ۱۰۵؛ پنالتی استقلال سوخت؟

فیلم/لحظاتی از شادی و غم بعد از سوت پایان دربی ۱٠۵

فیلم/بوژوویچ: استقلال در دربی سزاوار باخت نبود

فیلم/هوادار ناراحت استقلال روی سکوی‌های ورزشگاه بعد از سوت پایان بازی

عالیشاه: یک فینال را بردیم، ۹ تا باقی مانده است

عکس/خوشحالی عابدزاده از برد پرسپولیس در دربی

علی علیپور به رکورد هاشمی‌نسب رسید

فیلم/گل دوم پرسپولیس به استقلال توسط علی علیپور

کارتال دربی تهران را هم برد؛ پرسپولیس دبل کرد و به کورس برگشت!

اوجالان رئیس پ‌ک‌ک: این گروه باید خود را منحل کند

حسینی باید اخراج می‌شد!

کری‌خوانی اسکوچیچ پس از تساوی

اعتراض سریع استقلال به پنالتی دربی: آفساید به نظر می‌رسید!

فیلم/ گل اول پرسپولیس

عالیشاه پنالتی‌زن پرسپولیس را عوض کرد

برد یک نیمه‌ای پرسپولیس در دربی؛ استقلال باز هم پنالتی داد

تصویر جالب از پرتماشاگرترین دربی پایتخت

پزشکیان: از قطعی برق و گاز عذرخواهی می‌کنم

فیروز کریمی: پیشنهاد استقلال را رد کردم

عکس/ رامین رضاییان به سمت نیمکت پرسپولیس رفت

نوشته جالب هوادار پرسپولیس برای سروش رفیعی

پوتین: اولین ارتباطات ما با دولت آمریکا، امید‌هایی را منعکس می‌کند

واکنش کفاشیان به ائتلاف با عابدینی علیه تاج

مرگ مشکوک بازیگر معروف و همسرش

رشد چشمگیر مجتمع تبریز بیمه معلم در رشته‌های اموال، اشخاص و عمر

واحد پول چه کشورهایی پوند است؟

سرمایه‌گذاری مولد؛ سود فردی، رشد جمعی

ماجرای مرگ تلخ ۱۹ ورزشکار ایرانی به خاطر گازگرفتگی

آیا تغذیه سالم در بارداری بر هوش نوزاد اثر دارد؟

جاذبه‌های گردشگری پارک طالقانی تهران

قیمت گوشت امروز چهارشنبه ۸ اسفند اعلام شد

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز کنجد برای سلامتی

ساعت کاری اصناف در ماه رمضان و شب عید کاهش نمی‌یابد

عمر مفید باتری ماشین؛ از کجا بفهمیم وقت تعویض باتری رسیده است؟

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می‌شود؟

اینفوگرافی/ قدرتمندترین پاسپورت‌ها در سال ۲۰۲۵