تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۰۴ مهر ۱۴۰۰

ماجرای ۴ ماه معوقات حقوق کارگران شهرداری کوت عبدالله چیست؟

اینبار نوبت به کارگران شهرداری کوت عبدالله از توابع استان خوزستان رسیده است که گرفتار معقوقات حقوقی شوند. این گزارش به جزئیات مشکلات این گروه از کارگران اختصاص دارد.

ماجرای ۴ ماه معوقات حقوق کارگران شهرداری کوت عبدالله چیست؟

به گزارش جامعه ۲۴، کارگران در گوشه گوشه کشور شرایط نامناسبی را تحمل می‌کنند، هر قدر تورم بیشتر می‌شود شرایط پرداخت حقوق این گروه هم نامساعدتر می‌شود. حالا هم این کارگران شهرداری در شهر بسیار کوچک کوت عبدالله از توابع استان خوزستان هستند که ۴ ماه است حقوقی دریافت نکرده‌اند. آن‌ها حتی حقوق آذر و دی ۹۹ و عیدی شب عید خود را نیز در تیر ماه و پس از اعتصابی جدی دریافت کردند.

این کارگران هر بار چند ماه به چند ماه دست خالی مانده و شرمنده زن و بچه می‌شوند، حالا این روز‌ها هم با وجود گرانی‌های کمرشکن و در شرایطی که دریافت به موقع حقوق‌های حداقلی تکافوی مخارج را نمی‌دهد و در آستانه بازگشایی مدارس بار دیگر این کارگران ۴ ماه است که به حال خود رها شده و پیمانکار و شهرداری که بعید است صندوق‌هایشان خالی باشد در قبال پرداخت حقوق این افراد احساس مسئولیت نمی‌کنند.

کارگران کار به موقع می‌کنند و انتظار دریافت به موقع حقوق خود را دارند، اما ظاهرا پیمانکار و شهرداری اینطور فکر نمی‌کنند، پرداخت حقوق حداقلی این افراد آنچنان برای شهرداری غیرممکن و اعتراضات آن‌ها چنان گران آمده است که شهرداری کوت عبدالله به جای دلجویی از این افراد روز‌های اعتصاب و اعتراض آن‌ها را غیبت محسوب کرده و از پرداخت حقوق این روز‌های این افراد اجتناب می‌کند گرچه که باقی‌مانده روز‌های کارکرده را نیز تاکنون پرداخت نکرده است. اما ظاهرا برای کارمندان اداری شهرداری و پیمانکار شرایط متفاوت بوده و حقوق واریزی به آن‌ها قابل توجه است.


بیشتر بخوانید: فیلم/ شرط شهردار کابل برای برگشت زنان به محل کارشان در شهرداری


واریز مبالغ کلان به حساب کارمندان ساده پیمانکار شهرداری کوت عبدالله

یکی از کارگران معترض که نزدیک به ۲۰ سال است با شهرداری کوت عبدالله همکاری می‌کند در این باره به جامعه ۲۴ می‌گوید: «ما ۵۰۰ نفر کارگر در شهرداری کوت عبدالله هستیم که این تعداد از کارگران شیفت روز مسئول رفت و روب شهر و کارگران شیفت شب نیز مسئول حمل زباله هستند. کارفرما حقوق ماه‌های خرداد، تیر، مرداد و شهریور را پرداخت نکرده است. ما همه جا مراجعه کردیم تا حقمان را بگیریم حتی استانداری هم رفتیم، اما مسئولان کوت عبدالله گوششان بدهکار نیست و پیگیری‌ها برای ما چاره‌ساز نبوده است.»

«شورای شهر کوت عبدالله هم به ما پاسخ داده که ما تازه سر کار آمده‌ایم و از اول مهر می‌توانیم مطالبات شما را پیگیری کنیم. ما گفتیم آیا ما این ۴ ماه را مفتی کار کرده‌ایم گفتند نه ما پیگیری می‌کنیم. ما خرداد به دلیل همین عدم پرداخت حقوقمان در آذر و دی ۹۹ و سنوات و عیدی شب عید ۸ روز و تیر ماه ۲۰ هم هم روز اعتصاب کردیم، تا اینکه در نهایت معوقات‌مان در تیر ماه پرداخت شد، اما این ۲۰ روز را برای ما غیبت رد کردند و بیمه‌مان را ۱۰ روز رد کردند. از نظر حقوقی هم می‌گویند فقط ۱۰ روز کار برایتان حساب می‌کنم که همین هم تا به حال پرداخت نشده است، یعنی حقوق این ۴ ماه اخیر را به ما نپرداختند.»

«شهردار تغییر کرده و شهردار قبلی یعنی «آرش دُر» به ما معترض شد که چرا اعتصاب می‌کنید و به فرمانداری و استانداری شکایت می‌کنید. گرچه که استانداری و فرمانداری و شورای تامین هم به شکایات ما ترتیب اثر ندادند. حالا خوشبختانه کارگران فضای سبز حقوق خرداد و تیر را گرفته‌اند، اما حقوق مرداد و شهریور آن‌ها مانده است. اما برای کارگران خدمات شهری همان خرداد و تیر را هم ندادند. این درحالی است که برای ما بدی آب و هوا را هم محاسبه نمی‌کنند و فقط همان حقوق را داریم، اضافه کار هم نداریم، اما همین حداقل حقوقی که در بهترین حالت نزدیک به ۴ میلیون تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌شود را هم نمی‌دهند.»

«ما دو، سه روز پیش هم اعتصاب کردیم و به‌خصوص از آن‌ها خواستیم که حقوق خرداد و تیر را کامل حساب کنند، ما اعتصابمان برای این بود که حقوقمان پرداخت نشده بود. اما قبول نکردند گفتند برای بررسی موضوع جلسه برگزار می‌کنیم. شهردار و فرماندار شهرستان کارون و شورای تامین استان جلسه تشکیل دادند و در نهایت به ما گفتند که شهردار قبلی با شما لج کرده و نمی‌پذیرد حقوق این دو ماه کامل پرداخت شود. علت آن هم همان اعتصاب است. شهردار جدید هم تنها می‌تواند دستور پرداخت حقوق مهر ماه به بعد را بدهد.»

«چند روز پیش که به استانداری مراجعه کردیم استاندار به ما گفت که شما کارگران کوت عبدالله کار نمی‌کنید و زباله‌ها در شهر مانده است. ما هم گفتیم که شما حقوق و بیمه ما را ماه به ماه و به موقع رد کنید چرا کار نکنیم. ما برای زن و بچه‌هایمان کار می‌کنیم. الان مدارس باز شده است. نتوانستم برای فرزندانم حتی یک خودکار بخرم، سایر وسایل که هیچ. چرا باید کار کنیم و آخر سر هم شرمنده خانواده‌هایمان باشیم؟»

«به ما گفته‌اند دهم مهر حقوقمان را واریز می‌کنند، ما نمی‌دانیم که واقعا این کار انجام می‌شود یا نه، حتی نمی‌دانیم که حقوق کدام ماه پرداخت می‌شود و تکلیف حقوق خرداد و تیر چه می‌شود. بیمه‌هایمان هم مرتب پرداخت نشده است. کارگرانی که حقوق دریافت نکرده‌اند کمترین سال‌های خدمتشان ۱۰ سال است. اکثرا بیش از ۲۰ سال است که کار می‌کنند، اما این وضع ماست بعد از این همه سال کار و خدمت. آیا درست است که برخی اقوام کارفرما حقوق بالا دریافت کنند یا کارمندان ساده پیمانکار حقوق‌هایی بالای ۷۷ میلیون تومان دریافت کنند، اما ما کارگران ۴ ماه بدون حقوق بمانیم. شهردار قبلی کوت عبدالله می‌گفت مطلع هستم از حقوق‌هایی که اینچنین به حساب فامیل‌ها و دفترداران پیمانکار واریز می‌شود و موضوع را پیگیری می‌کنم، اما در عمل هیچ اقدامی نکرد و رفت.» (اگرچه جامعه ۲۴ نمی‌تواند صحت و سقم واریز مبالغ بالا به حساب اقوام پیمانکار را تایید یا رد کند، اما شاید بهتر باشد مسئولان شهرستان کارون و استانداری خوزستان به این موضوع توجه کنند تا مبادا مبلغی از حق مردم پایمال شود).


ماجرای ۴ ماه معوقات حقوق کارگران شهرداری کوت عبدالله چیست؟

تسویه حساب بی‌موقع شهرداری کوت عبدالله با پیمانکار

یک منبع آگاه محلی هم در اینباره به جامعه ۲۴ می‌گوید: «برخی پیمانکاران بدون رعایت مقررات مربوط به مناقصه، کار را از شهرداری می‌گیرند. در واقع هر مناقصه‌ای قوانینی دارد که متاسفانه در شهرداری کوت عبدالله رعایت نمی‌شود. یعنی با پیمانکار زد و بند می‌کنند که بیا و در مناقصه شرکت کن ما کار را به تو می‌دهیم. بعد این پیمانکار بر اساس پیمانی که در شهرداری نوشته می‌شود باید ۲ ماه از جیب خود مخارج را تامین کند، اما متاسفانه پیمانکار نه تنها این مبلغ را پرداخت نمی‌کند بلکه تجهیز کارگاه را هم انجام نمی‌دهد. مبالغ تجهیز کارگاه و پرداخت حقوق کارکنان که باید ۲ ماه از جیب بپردازد می‌ماند، ۳ ماه می‌گذرد و بعد شهرداری صورت وضعیت می‌دهد، اما کارفرما یک ماه حقوق پرداخت می‌کند که آن هم کامل نیست، یا بیمه کم است یا چند روز از حقوق کارگر کم است.»

«متاسفانه در دوران شورای شهر قبلی کوت عبدالله یکسری افراد استخدام شهرداری شدند که این موضوع باعث پر شدن ظرفیت شهرداری شد. شهرداری هم توان پرداخت این میزان حقوق را ندارد، از طرف دیگر ارزش افزوده هم از سوی استانداری به شهرداری پرداخت نمی‌شود. در این بین، اما پیمانکار هم مقصر است، لابی تشکیل می‌شود و تخلفات زیاد است. در این شرایط آنکه آسیب دیده و حقوقش پایمال می‌شود کارگر است. کارگران خدماتی ۴ ماه است که حقوق نگرفته‌اند و بیمه‌هایشان کامل پرداخت نشده است. حالا در حالی که پیمانکار قبلی هنوز حساب‌هایش را تسویه نکرده، اما کل بدهی او را پرداخت کرده‌اند. بر اساس کدام قانون شهرداری کل بدهی پیمانکاری که هنوز حسابش را با کارگران تسویه نکرده پرداخت می‌شود. گواهی حسن انجام کار هم به او می‌دهند.»

«کارگران شکایت هم کرده‌اند، اما شهرداری می‌گوید پیمانکار بدهی ندارد و کاملا با او تسویه کرده‌ایم. چطور با این پیمانکار تسویه کردید وقتی او با کارگران تسویه نکرده است؟ شورای قبلی برخی از کارگران را به صورت روزمزد استخدام کرد. با آن‌ها قرارداد بسته بود و ماهی یک میلیون تومان بدون بیمه به آن‌ها حقوق می‌داد. این مبلغ حتی مطابق با حداقل حقوق قانون کار هم نیست. تازه همین مبلغ هم ماه به ماه پرداخت می‌شود.»
ماجرای ۴ ماه معوقات حقوق کارگران شهرداری کوت عبدالله چیست؟
«چند روز پیش کارگران اعتراض کردند و به آن‌ها قول داده شد که حقوق‌هایشان پرداخت می‌شود، اما متاسفانه پولی نیست. شهرداری منتظر دریافت مبلغ ارزش افزوده است این در حالی است که فعالان محیط زیست صنایع آلاینده را به کمک اداره محیط زیست استان شناسایی کردند تا مالیات مربوط به ارزش افزوده را به اداره مالیات پرداخت کنند. این ارزش افزوده را اداره مالیات به استانداری پرداخت کرده و این سازمان هم پول را بین شهرداری‌هایی که در حوزه صنایع آلاینده هستند تقسیم می‌کند.»

«امیدواریم که این مساله تغییر وضعیت هم کلید بخورد که کارگران هم شرایط بهتری پیدا کنند و از پایمال شدن حقوقشان توسط پیمانکاران نجات یابند. این کارگران در صورت تغییر وضعیت از حالت حجمی و پیمانکاری به قراردادی و رسمی تغییر وضعیت خواهند داد.»

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ساعت اپل، سامسونگ و شیائومی امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت خودرو‌های میتسوبیشی اوتلندر، لنسر و میراژ در بازار امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

استایل مجلسی هلیا امامی بازیگر شب‌های مافیا + عکس

قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

تکرار سناریوی سرکوب ارز در سال ۱۴۰۳/ دلار ۸۰ هزار تومانی با فرود قوی سیاه در بازار ارز؟

فیلم/جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران!

پست جدید میلاد کی مرام با تم جشن تولد + فیلم

جزییات جدید از پرونده مرگ زهره فکورصبور!

سارا و نیکای پایتخت به ایران بازمی‌گردند؟

بی قانونی در واگذاری پرسپولیس/ بانک‌‎ها با کدام مجوز سهام باشگاه زیان ده را می‌خرند؟/ تکرار بی‌راه‌های خصوصی‌سازی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/تغییر چهره ۲ خواهر سریال بزنگاه بعد از ۱۶ سال

سونامی افزایش قیمت خودرو تا کی ادامه دارد؟/ همان پیکان را به مردم بدهند هنر کرده‌اند

پوستر «مست عشق»، سوژه خنده کاربران شد

حکم اعدام برای ۳ پسر به اتهام تجاوز به ۲ دختر نوجوان

شورای اسلامی نسیم شهر منحل شد

چند درصد ایرانی‌ها «مسافرت» می‌روند؟

توماج صالحی به اعدام محکوم شد؟

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

بی‌انضباطی‌های نان دار برای فدراسیون

حسین انصاریان‌: نماز جماعت در کشور به خط پایان رسیده است

هشدار باران شدید در ۲۱ استان

عکس/خالکوبی منشوری تتلو

عکسی از پوشش جالب یک زن دیپلمات در دیدار با رئیسی

ماجرای تجمع مردم مقابل فرمانداری بندرعباس

تماس علی دایی با پدر ترانه علیدوستی

یادداشت یک پدر روی کلید کولر + عکس

رئیسی دکتری گرفت + عکس

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

یک نکته عجیب در عکس‌های جدید تتلو در دادگاه

خلاقیت عجیب و خبرساز وزارت بهداشت در تولید قلیان!

قتل جوان ۱۷ ساله و دستگیری قاتل در نهاوند

حمایت تمام‌قد میرسلیم از بازگشت گشت ارشاد

پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

شیرینی فرانسه رفع پلمب شد

تجدید میثاق مدیران و کارکنان بانک رفاه کارگران با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی

خبر بد و ناراحت‌کننده برای بانوان هوادار تراکتور

چرا مردم هشدار‌های سیل را جدی نمی‌گیرند؟

کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟

این سه ادویه، ماکارونی شما را معرکه می‌کند!

سه سناریو درباره رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۳

عضو اتاق بازرگانی: بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی نیست

گل مژه چشم چیست؟ و آیا درمان دارد؟

اولین تمدیدی پرسپولیس مشخص شد!

ممنوعیت ورود زنان تبریزی به استادیوم+ عکس

یک مزایده بی نظیر در تاریخ صرافی ها: مزایده "ساتوشی حماسی (Epic) " کوینکس اکنون در حال برگزاری است

کت و شلوار هوتن شکیبا جهانی شد+ عکس

قتل وحشتناک مدیر یک شرکت مشهور در برج ۲۰ طبقه‌اش

حقوق رایزن‌های اقتصادی ایران در خارج چقدر است؟

درآمد شغل مدلینگ در ایران چقدر است؟

اعتراض ژاپن به تاکتیک‌های تجاری گوگل

قیمت جدید انواع برنج ایرانی در بازار

شاسی بلند جدید چری که خیلی گران نیست! + عکس

فیلم/پاداش ۱۸ میلیونی فرزند آوری در یک وزارت خانه

فیلم/ وقوع سیل در نطنز

نگاهی به هزینه‌های صداوسیما در سال ۱۴۰۳+ اینفوگرافی

فیلم/ این دولت را دیگر کسی گردن نمی‌گیرد، حتی مسعود‌های ده نمکی!

سقف درآمد مالیاتی دولت در سال ۱۴۰۳ تغییر کرد؟

مدیران سازمان تامین اجتماعی چقدر حقوق می گیرند؟

جایزه خودرو برای کم مصرفان برق خانگی!