به گزارش جامعه ۲۴- کارگران مشاغل و اصناف مختلف در این مدت که بیماری کرونا، نفسها را تنگ کرده است، کار خود را به دلیل محدودیتهای ایجاد شده، یا از دست دادهاند یا کمتر از قبل، مشغول به فعالیت هستند. از اینرو مدتی است که مجلس به دنبال طرح حمایت از کارگران آسیب دیده ناشی از کرونا است.
سیدکریم حسینی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در این خصوص به جامعه ۲۴ گفت: از زمان شروع بیماری کرونا بخش زیادی از اصناف آسیب دیدهاند که البته درجات آسیب هر صنف با صنف دیگر فرق میکند و برخی اصناف بیشتر و برخی دیگر، کمتر آسیب دیدهاند. به هر حال در این خصوص مشکل وجود دارد، لذا باید یک پاسخ و راه حل قانع کننده و مشخصی برای این مسئله داشته باشیم، به خصوص برای کارگران و فعالانی که در این فضاهای کسب و کار مشغول کار و فعالیت بوده و هستند.
وی افزود: به همین منظور، این مسئله چندین مرتبه در صحن مجلس و چندین مرتبه نیز در کمیسیون اجتماعی مطرح شد. همچنین در این خصوص با وزرای مربوطه صحبت شده است که به نظر بنده در حال حاضر، زمینه و فضا فراهمتر از قبل شده است و انشاالله بتوانیم با دولت و وزرای جدید در این خصوص راهکار داشته باشیم.
حسینی تصریح کرد: در جلسهای هم که با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتیم درباره مسئله حمایت از کارگران صحبت شد. عزم و اراده قریب به اتفاق نمایندگان مجلس این است که به این مسئله بپردازند و انشاالله قرار است با یک شیوه جدی و جدول زمانی مشخص و با یک فرآیندی، این کار تعریف شود و عملا بتوانیم گامهایی را در جهت حمایت از کارگران آسیب دیده برداریم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: برخی سازمانها و نهادهای مربوطه مثل سازمان تامین اجتماعی، تا الان کارهایی در این خصوص انجام دادهاند و اگر بگوییم که تا الان هیچ کاری صورت نگرفته، کمی بیانصافی است. اما یک صنفهایی از کارگران وجود دارد که واقعا به آنها پرداخته نشده و نسبت به آنها کم توجهی شده است، از اینرو ضرورت دارد هرچه زودتر به موضوع ورود پیدا کنیم تا آنها هم با حمایتهای دولت، کمی بیش از گذشته احساس امنیت کنند.
بیشتر بخوانید: دستمزد کارگران کفاف هزینههای چند روز آنها را میدهد؟
وی اظهار کرد: به طور مثال، کارگران ساختمانی هم در این بین آسیب دیدند که البته بخشی مربوط به کرونا میشود و بخشی به اوضاع ساخت و ساز کشور برمی گردد. همچنین کارگرانی داریم که در حوزه خدماتدهی مثل رستورانها و تالارها مشغول به فعالیت بودند که به دلیل محدودیتهای ستاد کرونا، تعداد شاغلین در این بخش یا به صفر یا حداقل رسیده است و این مکانها با کمترین نیرو فعالیت میکنند و این افراد از لحاظ معیشت و بیمه دچار مشکل شدهاند.
حسینی با بیان اینکه این محدودیتها باید تعریف شده باشد، گفت: همانطور که در وضعیتهای قرمز و زرد یک محدودیتهایی برای فضاهای کسب و کار ایجاد میشود، لازم است که یک تعریف مشخصی هم برای جبران خسارتها و آسیبهایی که این قشر میبینند، داشته باشیم. به هر حال قرار است که به زودی طرح حمایت از کارگران آسیب دیده ناشی از کرونا به شکل قانونی درآید که البته بخشی از آن در ستاد کرونا مطرح شده است و قطعا در آینده نزدیک، به نتیجه نهایی خواهیم رسید.
در حالی به گفته این نماینده مجلس قرار است طرح حمایت از کارگران آسیب دیده از کرونا به تصویب برسد و شکل قانونی به خود بگیرد که ۲۰ ماه(بهمن ۹۸ تاکنون) از شیوع رسمی کرونا در ایران میگذرد و در این بین اصناف زیادی تعطیل شده و کارگران آن با مشکلات متعدد معیشتی مواجه شدهاند.
این در حالی است که عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از عنوان «به زودی» استفاده میکند، عنوانی که معمولا ماهها و سالها به طول میانجامد تا به مرحله عملیاتی برسد.
اینکه چرا علاج کار همیشه پس از وقوع سونامی در کشور اندیشیده میگیرد از سوالات مهمی است که هنوز پاسخی برای آن در ایران وجود ندارد.