تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

دستمزد کارگران کفاف هزینه‌های چند روز آن‌ها را می‌دهد؟

هزینه‌های زندگی به ۱۰ میلیون تومان رسیده است و دستمزد ۴ میلیون تومانی فقط درصدی از هزینه‌های زندگی کارگران را پوشش می‌دهد.

دستمزد کارگران

اقتصاد۲۴علی خدایی نایب رئیس کانون شورای عالی کار در برنامه کارگر ایرانی درباره هزینه‌های زندگی کارگران اظهار کرد: بر اساس آخرین برآوردی که از هزینه‌های حداقلی زندگی برای یک خانواده ۳نفری داشتیم باید گفت هزینه‌های زندگی بالغ بر ۱۰ میلیون تومان شده است یعنی حدود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه حداقلی برای یک زندگی استاندارد است.

نایب رئیس شورای عالی کار بیان کرد: دستمزد دریافتی کارگر با متوسط ۳.۳ خانوار یعنی با ۱.۳ فرزند در حال حاضر زیر ۴ میلیون تومان است بر اساس این رقم اگر بخواهیم حساب کنیم دستمزد ۴ میلیون تومانی نسبت به ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه‌ی زندگی تنها ۳۳ درصد از هزینه‌های خانوار را پوشش می‌دهد.

خدایی با اشاره به اینکه این دستمزد برای کارگری که تمام مزایای قانونی را دارد تصریح کرد: این موضوع شامل کارگرانی که در مشاغل غیر رسمی کار می‌کنند و حداقل دستمزد را دریافت می‌کنند نمی‌شود و کارگری که تمام حقوق و مزایا را دریافت می‌کند می‌تواند یک سوم یعنی ۱۰ روز از هزینه‌ی استاندارد حداقلی یک خانواده را تامین کند.

کارگران با این شرایط چگونه زندگی می‌کنند؟

او با اشاره به تعریف هزینه‌های حداقلی زندگی ادامه داد: هزینه‌های حداقلی تعریف دارد و به معنای حداقل‌های مسکن، حداقل‌های پوشاک، حداقلی از خوراکی‌ها، حداقلی از آموزش، حداقلی از تفریحات و سرگرمی‌ها و همه‌ی چیز‌هایی که برای زندگی نیاز است.

این فعال کارگری اظهار کرد: متاسفانه علت اینکه مردم می‌توانند با ۴ میلیون تومان یک ماه را سر کنند این است که از هزینه‌های ضروری خانوار می‌زنند؛ در سال ۹۱ با بحران اقتصادی و جهش نرخ ارزی که داشتیم شاهد حذف هزینه‌ی آموزش بودیم یعنی سرپرست‌های خانوار دیگر هزینه‌ای برای آموزش خود نمی‌کنند.

وی ادامه داد: به مرور زمان حتی هزینه‌های بهداشتی هم کنار رفت یعنی بر اساس بررسی‌ها، هزینه پزشکی و دندان پزشکی سرپرستان خانوار صرفا به کشیدن دندان رسیده بود و آن‌ها هزینه ترمیم دندان را دیگر ندارند و به مرور زمان همین‌طور جلو آمدیم و با بیش‌تر شدن این فشار‌ها هزینه‌ی تفریح و سرگرمی از سبد خانوار حذف شد.


بیشتر بخوانید: کارگران فقیر در ثروتمندترین صنعت کشور


خدایی بیان کرد: متاسفانه در دوره‌ی فعلی این کاهش قدرت خرید به نیاز‌های ضروری خانوار رسیده است یعنی آن‌ها از خورد و خوراک خود می‌زنند؛ در آماری که چند روز پیش منتشر شد شاهد کاهش ۳۵ درصدی مصرف اقلام ضروری خانوار بودیم شاید یک فرد برای گذراندن زندگی استاندارد یک مقداری از خوراکی‌ها را مصرف کند، اما به خاطر نداشتن پول به سراغ کالا‌های کم ارزش‌تر می‌رود و این موضوع کاملا واضح و مشهود است.

وی افزود: امروز اگر کارگران فریاد می‌زنند ما بهبود معیشت می‌خواهیم و یک عده خود را به نشنیدن می‌زنند تا ابد این طور نمی‌ماند قطعا جامعه‌ی ما در سال‌های آینده مجبور خواهد بود هزینه‌ای که روزی باید برای رفاه مردم و ایجاد رضایت‌مندی در کارگران می‌کرد را برای درمان و بهداشت مردم جامعه هزینه کند.

خدایی گفت: قطعا خانواده‌ای که امروز نمی‌تواند هزینه‌ای برای سرگرمی و تفریح بگذارد دچار معضل‌هایی درآینده خواهد شد. اعتیاد در کشورمان در جمعیت شاغل به ۲۵ درصد رسیده، ولی هیچ وقت به جای برخورد با معلول‌ها با علت‌ها برخورد کنیم.

نایب رئیس کانون شورای عالی کار با بیان این که بیش از ۴۲ میلیون نفر تحت تاثیر مستقیم دستمزدی هستند که ما در شورای عالی کار تعیین می‌کنیم تصریح کرد: از سال ۹۴ در شورای عالی کار قرار گذاشتیم هر ساله سعی کنیم عدد ریالی تاثیر تورم بر هزینه‌های خانوار را به دستمزد اضافه کنیم و سیاست ثابت نگه داشتن عدد فعلی را برای آنکه به مرور زمان کوچک شود و ارزش خود را از دست دهد را اجرایی کنیم.

خدایی اظهار کرد: در سال ۹۱ و گرانی‌هایی که اتفاق افتاد دستمزد می‌توانست حدود ۲۷ درصد از هزینه‌های خانوار را پوشش دهد در سال ۹۲ هم همینطور بود، اما سال ۹۳ شروع کردیم دستمزد‌ها را یک مقدار بالاتر از نرخ تورم ببریم و تا سال ۹۶ توانسته بودیم ضریب پوشش را از ۲۷ درصد به ۶۰ درصد افزایش دهیم یعنی دستمزد ۶۰ درصد از هزینه‌های خانوار را پوشش می‌داد و اگر این روند ادامه پیدا می‌کرد قطعا تا امروز به نقطه مدنظر رسیده بودیم.

او افزود: اتفاق بدی افتاد و متاسفانه جامعه و بقیه نهاد‌هایی که موظف بودند حمایت کنند این کار را نکردند در سال ۹۸ با دستمزدی که تعیین کردیم عملا دوباره ارزش دستمزد ما سقوط کرد و در تورم بالای ۴۳ درصد آمدیم و دستمزد را ابتدا ۲۱ درصد و بعد با اعتراضات ۲۶ درصد افزایش دادیم و امروز رسیدیم به نقطه‌ای که دستمزد ما حدود ۳۶ درصد ازهزینه‌های خانوار را پوشش می‌دهد.

نایب رئیس کانون شورای عالی کار با بیان این که ما می‌دانیم افزایش یک‌باره دستمزد می‌تواند تبعاتی را برای جامعه کارگری در پی داشته باشد ادامه داد: بر اساس بررسی‌ها و آمار‌ها از فروردین ماه سال ۱۴۰۰ تا شهریور ماه هزینه‌های زندگی خانوار ۲ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

آیا امکان ترمیم دستمزد وجود دارد؟

خدایی گفت: وظیفه ما این است که در هر شرایطی خواهان افزایش دستمزد باشیم ترمیم قدرت خرید از دست رفته‌ی کارگران بزرگ‌ترین خواسته‌ی ما است دو شریک اجتماعی به نام دولت و کارفرما داریم دولت و وزیر جدید کار هم به ترمیم وضعیت زندگی محرومان تاکید کرده‌اند.

وی با بیان اینکه قطعا ما خواهان افزایش دستمزد و افزایش قدرت خرید کارگران هستیم گفت: این افزایش هم می‌تواند از طریق افزایش مستقیم دستمزد اتفاق بیفتد و هم می‌تواند از راهکار‌هایی که دوستان پیشنهاد می‌دهند باشد.

او ادامه داد: در سال‌هایی که نرخ تورم زیاد است بهترین سیاست این است که در میانه سال افزایش دستمزد داشته باشیم تا از شوک پایان سال جلوگیری کنیم.

این فعال کارگری اظهار کرد: برخی شورای عالی کار را صرفا برای تعیین دستمزد در نظر می‌گیرند، اما واقعیت این است که شورای عالی کار وظایف مختلفی در حوزه‌های مختلف دارد شاید در رویه سنتی سال‌های نه چندان دور بسیار راحت مصوبات بدون بررسی و چالش انجام می‌شده است و کم‌تر درباره شورای عالی کار می‌شندیم، اما شورای عالی کار وظیفه دارد هر ماه تشکیل جلسه دهد.

خدایی گفا: در طی همه‌ی این سال‌ها متاسفانه جلسات شورای عالی کار خلاصه می‌شود در جلسات مزدی به طوری که تشکیل جلسات شورای عالی کار هم برای ما به مطالبه تبدیل شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ا.غ
0
0
جمعه ۲۶ شهريور ۱۴۰۰
سلام، در شرایط سخت اقتصادی اجرای طرح بازنشستگی پیش از موعد طرح شده در آذرماه 1399 جهت متقاضیان طرح مذکور، شرایط جذب و بکارگیری تعدادی از جوانان جویای کار را نیز فراهم خواهد نمود.اجرکم عندالله
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟