تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۰۵ مهر ۱۴۰۰

چالش هاستل‌ها در دوران کرونا

تابستان سال جاری به دلیل واکسیناسیون، مسافرت‌های مقرون به صرفه و اقامت در هاستل‌ها اندکی به حالت عادی بازگشت، اما چالش‌ها در این اقامتگاه‌های ارزان قیمت هنوز به پایان نرسیده است.

چالش هاستل‌ها در دوران کرونا

به گزارش جامعه ۲۴ ، مالک یک هاستل در لیسبون پایتخت پرتقال از مشکلات اقتصادی پیش آمده در پی پاندمی کرونا می‌گوید و کاهش چشمگیر مسافرت‌ها که شغل مورد علاقه‌اش را در آستانه نابودی قرار داده است. کرونا تجارت ده‌ ساله او را برای ماه‌ها متوقف کرد و امرار معاش این مالک دچار مشکل شد. او به رغم همه مشکلات تصمیم گرفت که هاستل خود را نفروشد و با پیامد‌های آن روبرو شود.

تا اینکه تابستان سال جاری و پس از تزریق گسترده واکسن کرونا، مسافران بازگشت به زندگی عادی را آغاز کردند و برای کسانی که با بودجه کم سفر می‌کنند، بازگشت به زندگی خوابگاهی و مسافرت و اقامت در هاستل‌ها را آغاز کردند. به تدریج هاستل‌ها فضای زندگی عادی و حضور افراد از فرهنگ‌ها و کشور‌های مختلف را به خود تجربه کرد.

اما این وقفه اتفاق دیگری را در هاستل‌ها رقم زد. شرایط سفر به طرز چشمگیری تغییر کرده است و هاستل‌ها که ستون فقرات سفر‌های مقرون به صرفه حساب می‌شوند، به سختی بقای خود را حفظ کرده اند.

اما آینده برای بسیاری نامشخص است. هاستل‌ها و اقامتگاه‌های کوچک که اکثریت آن‌ها جزو مشاغل کوچک حساب می‌شوند بر اساس اجتماع و رفاقت ساخته شده اند، مکان‌هایی که افراد در آن با همدیگر آشنا می‌شوند و به معرفی برخی اطلاعات بومی و همگانی محل زندگی خود می‌پردازند و افراد گا‌ها پس از دیدار با همدیگر تصمیم می‌گیرند که مسیر دیگری از سفر را با هم بروند.

این اقامتگاه‌ها مکان خوبی برای دوستی‌های جدید بودند اما، پاندمی همه قواعد را به هم زد و تردد بالا می‌توانست این مکان‌ها را به میزبان خوبی از کرونا تبدیل کند.

ایده های هاستل ها برای بقا ؛ از شیرینی پزی تا ایجاد فضای اداری

محدودیت مرزها، قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی برای هاستل‌ها ویرانگر بود و چالش‌های این مکان‌ها هنوز به پایان نرسیده است؛ گونه مسری دلتا، باعث شده است تا مجددا مسافران در سفر‌های خود دچار شک و تردید شوند.

در همین ماه اتحادیه اروپا، آمریکا را از لیست کشور‌های امن از نظر پاندمی خارج کرد و محدودیت‌هایی را برای برخی از کشور‌های عضو و به ویژه مسافرانی که واکسینه نشده‌اند وضع کرد. همچنین ورود مسافران غیرضروری از آمریکا را ممنوع کرد. کشور‌های خارج از اتحادیه نیز اقدامات مشابهی را انجام دادند. برای مثال نروژ نیز ممنوعیت‌هایی را با توجه به شیوع دلتا وضع کرده است.


بیشتر بخوانید: فعالان گردشگری برای دریافت واکسن کرونا ثبت نام کنند


هرچند افزایش سفر‌های داخلی و کمک‌های دولتی به هاستل‌ها کمک کرده است، اما مالکان مجبورند در استراتژی‌های مدیریتی خود تجدیدنظر کنند. از شغل شیرینی پزی گرفته تا اجاره اتاق‌ها به گروه‌های خاص و یا ایجاد فضا‌های اداری ایده‌هایی است که صاحبان هاستل‌ها با ادامه روند پاندمی به فکر عملیاتی کردن آن هستند.

بسیاری معتقدند که این اقامتگاه‌های کوچک(هاستل ها) نقش بسیار مهمی را در اکوسیستم سفر ایفا می‌کنند. اقامت در این مکان‌ها راهی ارزان برای سفر و بازدید از شهر‌های جدید و پیدا کردن دوستان جدید است. به گفته هواداران این قبیل اقامتگاه ها، یک پاندمی نمی‌تواند این مکان‌ها را از بین ببرد. به عقیده صاحبان هاستل‌ها برخی چیز‌ها ممکن است به واسطه پاندمی تغییر کند، اما ماهیت کلی این اقامتگاه‌ها از بین نمی‌رود.

روش‌های جدید کسب درآمد

زوج ایتالیایی صاحب یک هاستل به نیویورک تایمز گفته‌اند که برغم بازگشایی اقامتگاهشان بعد از ژوئن ۲۰۲۰، اما همچنان با مشکلات مالی متعددی روبرو هستند به گونه‌ای که با ادامه روند مجبور شدند به مهارت نان پزی همسرش برای امرار معاش روی آورند.

در این بین برخی هاستل‌ها نیز با راهکار‌هایی سعی کردند سطح معقولی از درآمد را برای خود حفظ کنند. هاستلی در لیسبون به مسافرانی که اقامت طولانی درخواست می‌دادند، تخفیف ارائه می‌کند، در اسپانیا نیز برخی هاستل‌ها به ارائه تخفیف به مسافران روی آورده اند.

هاستلی در بانکوک فضای باز خود را به منظور برگزاری استارت آپ‌های کوچک اجاره می‌دهد اما با وجود این هم بسیاری از اقامتگاه‌های کوچک در این مدت تعطیل شده اند. طبق آمار‌های جهانی ۱۳ درصد از هاستل‌های جهان از دسامبر ۲۰۱۹ تا دسامبر ۲۰۲۰ به طور موقت و یا دائمی تعطیل شدند. در سال جاری ۶ درصد از هاستل‌ها بسته شدند که یک سوم آن‌ها در آسیا قرار دارند.

اگرچه که واکسیناسیون امید مجدد به بهبود کسب و کار‌های این اقامتگاه‌ها را زنده کرد اما بیشتر صاحبان هاستل‌هایی که با ریسک کسب و کار خود را ادامه داده‌اند به این دلیل است که از شغل دومی هم برخوردارند که خلا‌های ناشی از تعطیلی هاستل‌ها را پر می‌کند.

براساس آمار جهانی، رزرو هاستل در سال ۲۰۱۹ معادل ۷۹ درصد و در نیمه اول سال ۲۰۲۱ در حدود ۷۳ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن کاهش داشته است. اگرچه که همچنان انتخاب مسافران، این اقامتگاه‌های کوچک است و همین، امید را در دل هاستل دار‌ها زنده نگه می‌دارد.

به نظر می‌رسد سفر به اندازه‌ای برای مسافران مهم است که آن‌ها نگرانی خود را از ابتلا به کرونا اعلام نمی‌کنند بلکه بیشتر نگران خاتمه زودرس سفر به دلیل شرایط احتمالی پیش رو هستند. از سوی دیگر نکته‌ای که در هاستل‌ها بیش از اندازه به چشم می‌خورد، فضای ساکت، تعطیلی لژ‌های خانوادگی و مسافران بین المللی کمتری است که در آن‌ها اقامت می‌کنند و این باعث شده فضایی مانند محل زندگی را ایجاد کند و آن تجربه‌ای که از حضور در هاستل انتظار می‌رود برای مسافران محقق نشود.

منبع: نیویورک تایمز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تصویری دردناک از ای دی کارت امید عالیشاه

فیلم/ روش محاسبه حقوق سال آیندۀ کارمندان و بازنشستگان

گزارش بورس امروز سه شنبه ۶ آذرماه ۱۴۰۳

کشف جسد مرد جوان در پارک ستارخان

عکس/ تعهدات بیمه تکمیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ بازنشستگان

هشدار برف و سرما به این ۱۸ استان

پیش بینی آینده مذاکرات هسته ای ایران و اروپا

عکس/ سنگ تمام استقلالی‌ها برای عالیشاه

فیلم/ پرداخت یارانه به بازی تایید و تکذیب رسید

عکس/ سنگ‌نگاره شاهنشاه ساسانی در حال دادن گل به همسرش

فیلم/ سخنان عجیب قالیباف درباره تحریم نفت ایران

فیلم/ صدور حکم پروندۀ چای دبش تا پایان ماه

عکس/ استوری سرمربی پرسپولیس برای امید عالیشاه

عکس/ نمایی دیدنی از ‏مسجد وکیل شیراز

عکس/ خانه وزیر جنگ مظفرالدین شاه قاجار

فیلم/ تهدید پزشکیان به استیضاح از تریبون مجلس

پاییز هزار رنگ در نصف جهان

فیلم/ حمله تند ثابتی به پزشکیان در صحنه علنی مجلس

عکس/ پاییز تماشایی و درخشان در روستای شهرستانک تهران

عکس/ رضاشاه پهلوی و احمدشاه قاجار در یک قاب

مهدی ترابی به پرسپولیس بازگشت؟

اعلام قیمت گوشت مرغ سه‌شنبه ۶ آذر +جدول

استقلال اشک لئوناردو پادوانی را درآورد

فیلم/ گلایه قالیباف از وزیر نیرو

پیشنهاد لیگ برتری برای ستاره پرسپولیس

رابعه اسکویی: اگر نمی‌آمدم جنازه‌ام به ایران می‌رسید

اسرائیل و حزب‌الله در آستانه توافق آتش‌بس

قیمت مسکن و هزینه اجاره‌نشینی در گران‌ترین منطقه تهران

عکس/ علائم پنهان یک سرطان در آقایان

فیلم/ دلیل بازگشت تتلو به ایران از زبان حسین تهی

مجلس موافق واردات خودرو‌های لوکس

رشد ۳۴ درصدی قیمت مسکن در منطقه ۲۲ تهران طی فقط دو ماه

قیمت گوسفند و گوساله تغییر کرد

سطح گردش معاملات بورسی چنگی به دل نمی‌زند

عکس/ تغییر عجیب چهره همسر اول جومونگ در ۴۳ سالگی

ماجرای برخورد مرگبار قطار با نوجوان قائمشهری چه بود؟

با بودجه ۱.۵ تا ۵ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم؟ + جدول قیمت‌ها

واژگونی سرویس مدرسه و سرنوشت ۱۳ دانش‌آموز در کردستان

ادعای عجیب عضو جبهه پایداری درباره عریان شدن زنان

فیلم/ وضعیت خودرو‌های کوروش کمپانی با ارزش چند ده میلیاردی

فیلم/ ادعای عجیب سخنگوی دولت درباره کلینیک ترک بی حجابی

عکس/ سفر شمسایی، دبیر و عزیزی به بیروت

طعنه سنگین یک روزنامه اصولگرا به سعید جلیلی

متهم ردیف اول بنگاه‌داری بانک‌ها کیست؟

عکس/ استایل شیک الناز شاکردوست در جشن حافظ

عکس/ پوشش خاص بسیجیان در دیدار با رهبری

سقوط دستمزد دلاری کارگران ایرانی از ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳/ دستمزد کارگر عربستانی ۱۰ برابر و کارگران اماراتی و ترکیه‌ای، ۴ برابر دستمزد کارگر ایرانی +جدول

عکس/ قیمت فیش حج در ۵۰ سال پیش

فیلم/ توضیحات مهم سخنگو دولت درباره مذاکرات ژنو

انتظارات منفی بازار دلار کاهش پیدا کرد؟