تاریخ انتشار: ۱۹:۱۴ - ۰۴ مهر ۱۴۰۰

جشنواره استارتاپ‌های گردشگری ایران در اکسپوی ۲۰۲۰ دبی

گفتگو با طیبه محمد، مدیرعامل شرکت سروبنیان ادبی که مجری پاویون ایرانگردی و جهانگردی ایران در نمایشگاه شش ماهه اکسپوی ۲۰۲۰ دبی است.

جشنواره استارتاپ‌های گردشگری

اقتصاد۲۴- طیبه محمد دکترای ارتباطات دارد و تجربه سال‌ها فعالیت در عرصه تولید برنامه‌های تلویزیونی. او که با دغدغه کار فرهنگی وارد دنیای صنعت نمایشگاهی شده، مدت‌هاست روی حوزه میراث فرهنگی تمرکز کرده است. سرو بنیان ادبی کسب‌وکاری فرهنگی است که حالا مجری نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی شده است.

شرکتی که این روز‌ها شدیدا درگیر اکسپوی دبی است و برنامه‌های متنوعی هم برای معرفی کسب‌وکار‌های نوآور این حوزه در این نمایشگاه دارد. این شرکت که در مزایده برگزارشده توسط شرکت مادر – تخصصی ایرانگردی و جهانگردی (وابسته به وزارت میراث فرهنگی) به عنوان مجری برگزاری نمایشگاه‌های این حوزه در خارج کشور تا سال ۱۴۰۱ انتخاب شده، حالا برنامه‌های متنوعی از جمله سه جشنواره استارتاپی را در اکسپوی ۲۰۲۰ دبی تعریف کرده است.

سروبنیان چطور وارد حوزه نمایشگاه‌های گردشگری شده است؟
در سال‌های گذشته گروهی داشتیم با نام سفیران صلح و دوستی که برنامه‌های فرهنگی زیادی را به‌خصوص در حوزه کودکان و در کشور‌های مختلف برگزار می‌کرد. آن هم با رویکرد تمرکز بر ادبیات کهن و پربار ایران. همچنین نشست‌هایی را با هدف شناساندن مفاخر معاصر کشورمان در کشور برگزار می‌کردیم.

نوروز ۹۶ بود که طرح لباس سین‌دخت را رونمایی کردیم. لباسی که آماده کردیم محصول چند کشور حوزه تمدنی ایران بود. پارچه آن را بانوان پاکستانی بافته بودند، سوزن‌دوزی‌ها و گلدوزی‌های آن را بانوان افغانستان انجام داده بودند، رنگ‌آمیزی لباس کار بانوان تاجیک بود و دوخت لباس را بانوان ایرانی به انجام رسانده بودند. روزی هم که از این لباس رونمایی کردیم، همه این خانم‌ها را دعوت کردیم و هر کدام از آن‌ها به نمایندگی از چند نفر دیگر روی صحنه آمدند.

ما این لباس را به عنوان نماد صلح به کشور‌های دیگر فرستادیم. سال ۹۸ قصد داشتیم تور – کنسرتی را به مناسبت روز جهانی زن به آلمان ببریم که در آن تور – کنسرت از آقای چکناواریان و آقای شهرام ناظری دعوت شده بود. اما به ما گفتند نمایشگاهی به نام گردشگری ITB که تا الان سازمان میراث فرهنگی آن را برگزار می‌کرده، قرار است امسال پرمحتواتر تعریف شود. این شد که به ما پیشنهاد دادند مجری و برگزارکننده پاویون ایران در نمایشگاه گردشگری ITB برلین باشیم. چون می‌دانستم که این نمایشگاه در دنیا اهمیت دارد، قبول کردم. می‌خواستیم یک شب ایرانی بگیریم و اکثر مقامات را دعوت کنیم. به خانم مرکل هم به عنوان بانوی اول آلمان نامه زدیم.

به ایشان گفتیم که چنین لباسی (سین‌دخت) داریم و تا الان این کار را انجام دادیم و در این کشور‌ها بودیم و می‌خواهیم این لباس را شما هم بپوشید و پیام صلحتان را در دنیا منتشر کنید. ایشان هم پذیرفتند. اما کرونا آمد و نمایشگاه کنسل شد.

چقدر این نمایشگاه‌ها و رویداد‌ها می‌تواند به کسب‌وکار‌های نوآور ایرانی در حوزه گردشگری کمک کنند؟ بخش‌های مختلف کسب‌وکار‌های گردشگری چطور باید از این فرصت استفاده کنند؟
در نظرسنجی‌ای که انجام شده، ایران چهارمین یا پنجمین مقصدِ گردشگری پس از کروناست. یعنی مردم دنیا مایلند ایران را ببینند. حال ما چطور می‌توانیم ایران را به نمایش بگذاریم و توریست‌های راغب و بالقوه را جذب کنیم؟ یکی از کار‌هایی که میکنیم این است که ایران مدرن را نشان بدهیم! ایرانی که اینترنت و فناوری دارد، دیجیتال را می‌شناسد و استفاده از فضای مجازی برایش مهم است. نه ایرانی که اگر به آنجا بروید، نمی‌توانید با اینترنت با جایی در تماس باشید. این را معرفی میکنیم و در کنار آن ایران باستان را هم می‌شناسانیم. در معرفی توأمان این دو ایران، می‌خواهیم بگوییم که اگر شما به عنوان یک گردشگر ابنیه تاریخی می‌آیید، ما آنچه را می‌خواهید داریم. اگر به عنوان گردشگر طبیعت می‌آیید، ما این طبیعت را داریم. اگر به عنوان گردشگر اقتصادی می‌آیید، این فضا‌های اقتصادی و همکاری وجود دارد. اگر به عنوان گردشگر ورزشی می‌خواهید وارد ایران شوید، فضا‌های گردشگری در ورزش را داریم و اگر به عنوان گردشگر سلامت می‌آیید، این امکانات موجود است. حتی بخشی را به عنوان گردشگری مذهبی دیدیم. چون برای خیلی از کشور‌های دیگر دیدن مراسم مذهبی ما جذاب است. هیئت‌هایمان برایشان جذاب است، اماکن مذهبی‌مان هم همین‌طور و سنت‌های مذهبی‌مان. مسائل آیینی ما برایشان جذابیت دارد؛ بنابراین ما این حوزه‌های متنوع گردشگری را تفکیک کردیم تا کسی که می‌خواهد به ایران بیاید، راحت‌تر تصمیم بگیرد.

اما این روز‌ها حال‌وروز گردشگری زیاد مساعد نیست و شرایط برای حضور در این نمایشگاه‌ها به‌خصوص برای کسب وکار‌های آسیب‌دیده سخت است…
ما بحث مسئولیت اجتماعی را یکی از مبنا‌های اصلی قرار داده‌ایم. در ایران بنگاه‌های اقتصادی زیادی داریم، از جمله شرکت‌ها و کارخانجات تولیدی‌ای که سود‌های آنچنانی دارند. با آن‌ها مذاکره میکنیم که حامیان صنعت گردشگری در ایران بشوند. با توجه به اینکه دو سال است واقعا آژانس‌های ما دچار مشکل هستند.

هتل‌هایمان و مراکز بومگردی‌مان به‌شدت ضربه خورده‌اند و در صنایع دستی هم وقتی توریست نمی‌آید، نمی‌توانیم فروش داشته باشیم. در مجموع اینکه صنایع وابسته به حضور توریست در کشورمان به خاطر کرونا خیلی آسیب دیده است. ما با این بنگاه‌های اقتصادی بزرگ صحبت میکنیم که آن‌ها در قالب مسئولیت اجتماعی حامی این صنعت بشوند و خود این باعث می‌شود بتوانیم نماینده‌ای خوب برای شعار نمایشگاه، یعنی پیوند افکار و ساخت آینده باشیم.

مثلا کارخانه فولاد ما اسپانسر پنج هتل شده تا به اکسپو بیایند و خودشان را پرزنت کنند. اسپانسر ۱۰ آژانس و پنج استان هم شده است؛ شاید از نظر ریالی مبلغش برای آن کارخانه خرج یک بیلبورد سه ماهه‌اش باشد، اما آن بیلبورد فقط در داخل دیده می‌شود، اما شما به عنوان یک کارخانه می‌توانید در بین حدود ۲۰۰ کشور به عنوان حامی گردشگری کشورتان دیده شوید. در کنار آن چرخ اقتصاد گردشگری را هم به چرخش درآورده‌اید.

گردشگری دیجیتال یکی از ترند‌های روز دنیاست. برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران چه زیرساخت‌های دیجیتالی را در نظر گرفته‌اید؟
از دو سال پیش یعنی سال ۹۸ که قرار شد اکسپوی دبی را برگزار کنیم، یک اپلیکیشن طراحی کردیم که ایران واقعی و کار‌هایی که می‌شود در ایران انجام داد را با تمام ویژگی‌های خاص خودش به نمایش می‌گذارد. کار این اپلیکیشن به این صورت است که هر کسی وارد پاویون ایران می‌شود، یک اس‌ام‌اس نصب برایش می‌رود یا یک کد را اسکن می‌کند و این اپلیکیشن روی موبایلش بالا می‌آید.

در این اپ می‌خواهیم در مورد شرکت‌ها، چه آن‌ها که حامی گردشگری‌اند و چه آن‌ها که وابسته به گردشگری هستند، صحبت کنیم. با توجه به اینکه می‌گویند اکسپوی دبی بیش از ۲۵ میلیون بازدیدکننده خواهد داشت، فرصت خوبی به دست آمده تا بتوانیم سهم بازار قابل قبولی را از توریست و گردشگر برای کشورمان مهیا کنیم. با مناطق آزاد گفتگو کرده‌ایم که بتوانیم تور‌های ترکیبی داشته باشیم، یعنی حتی کسی که به اکسپو می‌آید، اگر تقاضا داشت که به ایران بیاید، بتوانیم او را فوری به مناطق آزاد بیاوریم.

چه مزیت‌هایی برای بازیگران مختلف صنعت گردشگری در اکسپو ۲۰۲۰ دبی وجود دارد؟
اتفاق خوبی که الان در اکسپو دبی افتاده، این است که با ویزای اکسپو، اجازه کار می‌دهند. یعنی اگر دوستان ما در صنایع دستی بیایند، می‌توانند آنجا کار کنند و محصولشان را برای فروش نمایش دهند. اگر بتوانیم این اتفاق را رقم بزنیم و هرچه بیشتر محصولاتمان را عرضه کنیم، می‌توانیم سودآوری خوبی برای کشور داشته باشیم.

برنامه حضور استارتاپ‌های گردشگری در اکسپوی دبی به چه شکل است؟
ماهیت استارتاپ‌ها در دنیا اقتصادی است و سازندگی دنیای آینده در دست استارتاپ‌هاست. اکسپو از این اتفاق نهایت استفاده را کرده و به تمام شرکت‌کنندگان کشور‌ها گفته که می‌توانید استارتاپ‌هایتان را بیاورید و پرزنت کنید.

ما هم این را در قالب جشنواره دیدیم که استارتاپ‌هایی که در حوزه گردشگری کار می‌کنند یا به نوعی مرتبط با گردشگری و صنایع دستی هستند دعوت شوند تا در این جشنواره حضور داشته باشند. این را هم باید بگویم که در ژانویه ۲۰۲۲، ۵۰۰ شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر برای شناسایی استارتاپ‌ها به دبی می‌آیند و قرار است هزار استارتاپ را برای حمایت و سرمایه‌گذاری انتخاب کنند.

تمام تلاش ما به عنوان مجری پاویون این است که بیشترین استارتاپ‌های حوزه گردشگری را به آنجا ببریم تا آن‌ها خودشان را پرزنت کنند و در کتابچه‌ای که قرار است تهیه شود، ما هم سهمی داشته باشیم. امیدوارم با این تمهیدات استارتاپ‌های ما بتوانند سهمی از بازار سرمایه‌گذاری اکسپو را به خود اختصاص دهند. البته دو جشنواره دیگرمان هم که یکی در حوزه اقامت (هتل‌ها و بومگردی‌ها) و دیگری در حوزه آژانس‌هاست نیز با رویکرد استارتاپی و نوآوری برگزار می‌شوند.

منبع: کارنگ

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ساعت اپل، سامسونگ و شیائومی امروز + جدول

قیمت انواع ماشین بی ام و در بازار امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

استایل مجلسی هلیا امامی بازیگر شب‌های مافیا + عکس

اینفوگرافی/ بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۲۳

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های میتسوبیشی اوتلندر، لنسر و میراژ در بازار امروز + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عکس/خالکوبی منشوری تتلو

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

صفر تا ۱۰۰ پیشنهاد افزایش تعطیلات آخر هفته

تغییر چهره شاهزاده یوری ۱۸سال بعد از جومونگ + عکس

سارقان به بهانه کمک خودرو و کودک یک زن را ربودند!

عکس/ استوری کنایه آمیز همسر مهدی قائدی جنجالی شد

قیمت جدید مرغ امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول

اعلام قیمت کتاب درسی دانش آموزان+ جدول

هشدار جدی عربستان به زائران حج تمتع

پیکاپ برقی جک T ۹ با شارژ ۵۰۰ کیلومتری به ایران می آید + عکس

رضا درویش: پرسپولیس خانه اول علی دایی است

لوازم خانگی گران می‌شود؟

اینفوگرافی/ مسیر‌هایی که ایران را دور می‌زنند

عکس/ ایران چک ۱۰۰ هزار تومانی امروز، چند دلار است؟

دانشجوی دندانپزشکی رفسنجان را چه کسی کشت؟

فیلم/ ابتکار جالب یک کارگر برای گرفتن انگشتر رهبر انقلاب

تایید تذکر رهبری درباره مساله گشت ارشاد و حجاب

عقب نشینی طلای ۱۸ عیار تا این قیمت

ناراحتی حسن یزدانی از حذف تیلور

چگونه از کرمانشاه تا مشهد برویم؛ زمینی یا هوایی؟

دست بالای تعطیلی شنبه در کمیسیون اجتماعی مجلس

فیلم/عشق امیرعلی نبویان برای بهار اشکش را درآورد

وکیل توماج صالحی از حکم موکلش خبر ندارد

پشت پرده یک پتروشیمی تعطیل؛ مراتع میانکاله همچنان در وضعیت بلاتکلیف

کاهش قیمت خودرو در بازار شتاب گرفت

خبر مهم درباره حقوق بازنشستگان اردیبهشت ۱۴۰۳

فیلم/ جنوب تهران سالی ۳۶ سانتی‌متر فرونشست دارد!

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اجرایی می شود؟

بزرگترین میدان گازی اروپا تعطیل شد

رشداقتصادی روسیه رقم خورد

فیلم / رشد جریان آکادمی، خطرناک‌تر از پایداری‌ها در کشور

ریزش هزار تومانی دلار در بازار آزاد

کارگران در ایران قدرت چانه‌زنی ندارند!

فیلم/ پسران خاوری در تورنتو کانادا با پول مردم ایران چه می‌کنند؟

فیلم/ اعتراف عجیب ذوالنوری: نفهمیدیم درباره موضوع بازنشستگی به چه رأی می‌دهیم!

AFC واگذاری استقلال و پرسپولیس را تایید کرد

وام کارتخوان بانک ملی

تصویب طرح قانون مهسا در سنای آمریکا

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

تحصن دانشجویان در آمریکا برای توقف جنگ علیه غزه+ عکس

کارنامه زندگی حسین فاطمی وزیر خارجه دولت مصدق

فیلم/افشاگری مهناز افشار از روابط قبل از ازدواجش!

تحریم و تورم، عوامل دوگانه افزایش قیمت دلار

اکران خصوصی فیلم سینمایی مست عشق

فیلم/ رهبر انقلاب: ملت ایران تسلیم زورگویی تحریم نمی شود

فیلم/ جاری شدن سیل در شهر زرند کرمان

سرمربی تیم ملی والیبال وارد ایران شد+ عکس

فیلم/رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست کارگر پر می‌شود

عکس/ بازی روناک یونسی با سگش در کانادا

عکس/ تبریک متفاوت امیر جعفری برای برادرزاده‌اش

بهنوش بختیاری حرف‌های شانه‌ساز را به خودش گرفت

فیلم/ وزیر صمت با حذف سامانه یکپارچه خودرو موافقت کرد