اقتصاد۲۴-به گزارش اسپوتنیک، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: از ۱۳ می تا ۲ ژوئن، ۷۸۰ مورد آبله میمون در ۲۷ کشور غیربومی این بیماری شناسایی شده است.
براساس این گزارش، ۵۲۳ مورد از مبتلایان انسانی از ۲۹ می به بعد در آزمایشگاه ها شناسایی شده اند. آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی در این تاریخ، حاکی از شناسایی ۲۵۷ مورد ابتلا بود که آمار جدید، ۲۰۳ درصد افزایش را نشان می دهد.
این گزارش می افزاید: از ۲ ژوئن تاکنون، هیچ مرگ مرتبط با بیماری آبله میمون در کشورهای غیربومی این بیماری گزارش نشده اما گزارش هایی از فوت در کشورهایی که این بیماری، بومی آنها می باشد دریافت شده است.
آبله میمون شبیه به آبله انسانی است. این بیماری در بسیاری از مناطق جهان سالها است که ریشهکن شده و نمونه تازهای از آن گزارش نشده است؛ با این حال طی سالهای اخیر به ویژه پس از همهگیری ویروس کرونا، نگرانی از شیوع این ویروس بیشتر شده است.
پژوهشهای آزمایشگاهی نشان میدهد که ویروس آبله میمون، علاوه بر انسانها میتواند موشها و خرگوشها را نیز مبتلا کند. در میان انسانها، نخستین مورد ابتلاء به آبله میمون در سال ۱۹۷۰ گزارش شد. در سال ۲۰۰۳ نیز مقامهای بهداشتی آمریکا یک مورد از ابتلاء به این ویروس را در این کشور گزارش کردند.
بیشتر بخوانید: نکاتی مهم درباره آبله میمونی؛ افراد بالای ۵۱ سال مبتلا نمیشوند!
علائم اولیه آبله میمون شامل تب، سردرد، درد عضلات، کمردرد، تورم غدد لنفاوی، لرز و خستگی است.
التهابات پوستی نیز ممکن است ایجاد شود که معمولاً روی صورت قبل از انتشار به سایر قسمتهای بدن شروع میشود. در نهایت یک دلمه تشکیل میدهد و میافتد.
افرادی که مشکوک به ابتلا به ویروس هستند بهتر است در یک اتاق فشار منفی (فضاهایی مورد استفاده برای ایزوله کردن بیماران) نگهداری شوند و توسط متخصصان مراقبت های بهداشتی با استفاده از تجهیزات حفاظت فردی تحت نظر قرار گیرند.
هرچند این بیماری باعث نگرانی در سراسر جهان شده اما دانشمندان معتقدند که شیوع این بیماری به مانند همه گیری کرونا نخواهد بود زیرا انتقال این بیماری به راحتی سارس-کوو-۲ نیست.