تاریخ انتشار: ۰۱:۰۲ - ۲۵ تير ۱۴۰۱
ترنس کیست؟ از نحوه تغییر هویت جنسی تا مشکلات اجتماعی

برزخی میان تن و جان

تراجنسیتی، یا به اختصار ترنس، اصطلاحی جامع برای کسانی است که جنسیتشان با جنسیتی که در بدو تولد به آنها اختصاص داده شده متفاوت است.

تغییر جنسیت

اقتصاد۲۴- جنسیت یا هویت جنسیتی، درکی است که فرد از هویت خود دارد. تعداد افرادی که در طول زندگی خود با همان جنسیتی که در بدو تولد یا حتی پیش از آن به آن‌ها اطلاق شده، مشکلی ندارند، آن را می‌پذیرند و خود را همان‌طور معرفی می‌کنند، به مراتب بیشتر از آن‌هایی است که آن جنسیت را پس می‌زنند.

افراد دسته اول را "همان‌جنسیتی" یا Cis-gender می‌خوانیم. فرد "ترنس" یا "تراجنسیتی" فردی است که آن جنسیتی که بر اساس ظاهر اندام جنسی‌اش به او اطلاق کرده‌اند، با درک خود از هویتش یکسان نمی‌داند. این یک واژه‌ی دربرگیرنده (اصطلاحاً چتری) است و ترنس‌بودن هم مثل جنسیت، یک طیف است و بسیاری از هویت‌های جنسیتی افراد را در هر برهه‌ای از زندگی، از کودکی تا سالمندی، دربرمی‌گیرد.

ترنسکشوال کیست؟

تراجنسی یا ترنسکشوال به فردی اطلاق می‌شود که مایل است در بدن خود، به ویژه اندام جنسی‌اش تغییراتی ایجاد کند تا ویژگی‌های بیولوژیکی بدنش، مثل یک انسان همان‌جنسیتی، با جنسیت مشابه او باشد. از تزریق‌های هورمونی گرفته تا عمل‌های زیبایی یا جراحی‌های تغییر اندام جنسی جزو این تغییرات محسوب می‌شود.

زن ترنس چه کسی است؟
ترنس ها
زن ترنس به فردی اطلاق می‌شود که با وجود داشتن جسم و کالبد مردانه، زن است. این افراد از نظر روحی و روانی کاملاً زنانه عمل می‌کنند و این موضوع در رفتار آنان مشهود است. به این افراد اصلاحاً MTF گفته می‌شود؛ این عبارت، اختصارِ Male To Fmale و به معنای فردی است که از لحاظ ظاهر و مدارک شناسایی مرد است و می‌خواهد زن باشد.

مرد ترنس چه کسی است؟

مرد ترنس، به زنی گفته می‌شود که روحیات و رفتار‌های او به مانند یک مرد تمام‌عیار است، اما با جسمی زنانه متولد شده است. به این افراد اصلاحاً FTM گفته می‌شود؛ این عبارت، اختصارِ Fmale To Male و به معنای فردی است که از لحاظ ظاهر و مدارک شناسایی زن است و می‌خواهد مرد باشد.


بیشتر بخوانید: فیلم/ اولین صحبت‌های شهره لرستانی بعد از تغییر جنسیت



افراد ترنس چگونه هویت جنسی خود را بیان می‌کنند؟

افراد ترنس ممکن است جنسیت خود را به روش‌های مختلفی بیان کنند و این ممکن است در زمینه‌های خاص و در زمان‌های خاص متفاوت باشد؛ بنابراین مهم است که به یاد داشته باشید که هیچ راه واحدی برای ترنس‌بودن وجود ندارد، زیرا این امر برای افراد مختلف می‌تواند معانی مختلفی داشته باشد. ممکن است مدتی طول بکشد تا کسی راحت‌ترین راه را برای بیان جنسیت حقیقی خود بیابد.

راه‌های مختلفی در راستای انتقال هویت جنسی برای این افراد وجود دارد که انتخاب آن می‌تواند تحت تأثیر شرایط خاص قرار گیرد:

انتقال اجتماعی: انتقال جنسی به هویت جدید برای برخی افراد ممکن است به معنای تغییر نام و انتخاب ضمیری باشد که مناسب‌تر به نظر می‌رسد؛ این فرآیند اغلب با عنوان «انتقال اجتماعی» شناخته می‌شود.

انتقال پزشکی: در برخی دیگر، انتقال ممکن است شامل درمان‌های پزشکی تأییدکننده جنسیت باشد، مانند تزریق هورمون‌ها و مداخلات جراحی؛ فرآیند‌هایی که به آن «انتقال پزشکی» گفته می‌شود.

تغییر جنسیت زن ها

زمان مشخصی برای پی بردن به هویت جنسی در افراد ترنس وجود دارد؟

افراد تراجنسیتی در برهه‌ای از زندگی، جنسیت خود را متفاوت با آنچه به آن‌ها اطلاق شده بوده، در می‌یابند؛ آشکارسازی (اصطلاحاً کام‌اوت) می‌کنند، یعنی درباره این موضوع با دیگران صحبت می‌کنند، یا حتی ممکن است تصمیم بگیرند این هویت را پنهان کنند.

هنوز به طور قطع مشخص نشده که علت بروز این رویکرد (ترنس بودن) در افراد چیست، همانطور که نمی‌دانیم چه چیزی باعث می‌شود برخی افراد به ورزش یا هنر علاقه‌مند شوند، تنها چیزی که واضح است این است که افراد تراجنسیتی هنگامی که اجازه داده می‌شود خود را به شیوه‌ای مطابق با هویت جنسی خود ابراز کنند، ایمن‌تر و شادتر هستند.

تشخیص ترنس بودن کودکان

علائم ترنس بودن ممکن است از زمان کودکی مشهود باشند؛ برخی از این علائم به شرح زیر است:

· کودک تمایل دارد با افراد غیر همجنس خودش بازی کند.

· او دوست دارد لباس‌هایی مغایر با جنسیت خود را بپوشد.

· از لحاظ فکری و شخصیتی با جنسیت و همجنسان خود متفاوت است.

· او از تغییرات جسمی دوران بلوغ خود که باعث بیشتر نمایان شدن جنسیتش می‌شوند، حس خوبی ندارد.

آیا جراحی تغییر جنسیت عوارض جانبی دارد؟
دوجنسه ها
جراحی تغییر جنسیت همانند هر عمل جراحی دیگری عوارض و مشکلات خاصی را با خود به همراه دارد. شایع‌ترین عوارض، به مشکلات مثانه و مجاری ادرار مربوط می‌شود. با وجود سختی‌ها و پیچیدگی‌ها در هر کدام از عمل‌های تغییر جنسیت، از مرد به زن یا از زن به مرد، جای تعجب نیست که مشکلات ادراری رایج باشد.

یکی از تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۷ انجام شد به این نتیجه رسید که بیش از ۳۳ درصد از ترنس‌هایی که جراحی تغییر جنسیت را انجام می‌دهند از این مشکلات خاص گلایه دارند.

خوشبختانه، برخی از مطالعات نشان داده‌اند که افزایش تجربیات و تخصص پزشکان از عوارض جراحی کاسته است، اما با وجود این تحقیق هنوز هم ۱۱ درصد از بیماران به دلیل خونریزی زیاد در موضع جراحی نیاز به عمل‌های برنامه‌ریزی‌نشده دیگری دارند که فقط در جراحی‌های تغییر جنسیت از مرد به زن دیده می‌شود.

دیسفوری یا آشفتگی جنسیتی چیست؟

بسیاری از افراد ترنس احساس پریشانی را تجربه می‌کنند که از نظر بالینی "دیسفوری/ دیسفوریا" نامیده می‌شود؛ دیسفوری توسط افراد مختلف به طور متفاوتی تجربه می‌شود و می‌تواند هم ثابت (تجربه به طور مداوم) و هم سَیال (تجربه جزئی یا دوره‌ای) باشد.

دیسفوری جنسیتی به احساس ناراحتی گفته می‌شود که فرد زمانی تجربه می‌کند که جنسیت تعیین‌شده با هویت جنسیتی او مطابقت نداشته باشد. این افراد ممکن است از تضاد بین ویژگی‌های جنسی بدن (فیزیکال) خود و احساس و تفکر خود نسبت به خود ناراحت باشند.

هویت جنسی

طبق گفته‌ی برخی از افراد ترنس، این حالت برای آن‌ها زمانی ایجاد می‌شود که جنسیت آن‌ها توسط دیگران تأیید نشده باشد (که گاهی اوقات "سوءجنسیت" نامیده می‌شود). آن‌ها همچنین ممکن است احساس ناراحتی در مورد نقش‌های جنسیتی سنتی داشته باشند که از جنسیتِ تعیین‌شده‌ی آن‌ها انتظار می‌رود.

اثرات دیسفوری جنسیتی می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برای برخی از افراد، این احساسات درگیری ممکن است بر تصویر و رفتار آن‌ها تأثیر بگذارد.

جامعه‌ی ترنسکشوال با چه مسائل و مشکلاتی دست‌وپنجه نرم می‌کند؟

افراد تراجنسیتی از نابرابری‌های مداوم در جنبه‌های زندگی رنج می‌برند که با همه اولویت‌های حوزه حقوقی لامبدا* تلاقی می‌کند. تراجنسیتی‌ها تبعیض گسترده در محل کار را تجربه می‌کنند، ممکن است با چالش‌هایی در روابط با والدین خود مواجه شوند، دسترسی کافی به مراقبت‌های بهداشتی با کیفیت و عاری از تبعیض نداشته باشند و در کسب نام و تعیین جنسیت مناسب در مدارک هویتی خود با مشکل مواجه شوند.

بسیاری از آمار‌ها نشان می‌دهد که میزان افسردگی، اضطراب و خودکشی در جامعه ترنس به طرز نگران‌کننده‌ای بالاست. بیماری روانی اغلب مستقیماً با تراجنسیتی بودن مرتبط نیست، بلکه با انگ و تبعیض‌هایی که افراد ترنسجندر در زندگی روزمره با آن مواجه هستند، مرتبط است.

بهترین راه برای حمایت از افراد تراجنسیتی این است که به آن‌ها اجازه دهید روند انتقال خود را مدیریت کنند، که ممکن است شامل احترام به انتخاب نام و ضمایر آن‌ها و تقویت حق آن‌ها برای تأیید جنسیت باشد.

*لامبدا یا Lambda Legal: حفاظت از افراد تراجنسیتی را تحت قوانین فدرال، ایالتی و محلی و سایر سیاست‌ها گسترش می‌دهد و از آن‌ها دفاع می‌کند.

منابع: lambdalegal، listverse، genderrights، bbc

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

۱۲ درصد مرگ و میر در ایران ناشی از آلودگی هوا

جزئیات تازه از نحوه قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان

عکس/ ژست خاص فردین، نصرت و ملک مطیعی کنار هم حدود ۵۰ سال پیش

عکس/ بهروز وثوقی و کهنمویی در نمایی از یک فیلم حدود ۵۰ سال پیش

پرداخت پول برای ثبت مهریه اجباری شد

عکس/ خیابان فردوسی در دوران قاجار چگونه بود؟

خبر بد برای استقلال پیش از بازی با پاختاکور

عکس/ ژست عاشقانه زن و شوهر ایرانی عهد قاجار

ارزان‌ترین سواری داخلی؛ ۴۴۵ میلیون + جدول

تصویری از مرداب زیبای بندرانزلی در دوره قاجار

فرماندار بندر انزلی برکنار شد

فیلم/ شدت تخریب زیاد حمله بامدادی اسرائیل به محله البساطه بیروت

کاری که مهدی تارتار با تراکتوری‌ها کرد

عکس/ تفریحات لاکچری مهدی قایدی در کوه‌های آلپ

بند جنجالی در قرارداد اوستون اورونوف با پرسپولیس

فیلم/ ورود سامانۀ بارشیِ جدید به کشور از فرداشب

عکس/ نمایی از بازار شهر رشت در دوران قاجار

عکس/ توییت عجیب لاریجانی درباره برجام جدید

ورود رئیس جمهور به پرونده علیرضا بیرانوند

نفت برنت افزایشی شد

چرا مولدسازی دارایی‌های دولت به بن بست خورده است؟

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

عکس/مجید اسکندری،کسلر سریال «پایتخت» در ۵۲ سالگی

قیمت حباب سکه بزرگ شد

عکس/ جنیفر لوپز عاشق محافظش شد!

مشخصات پهپاد ایرواستار؛ پهپاد همه فن حریف اسرائیلی

هزینه اجاره خانه کم متراژ از هفت حوض تا تهرانپارس + جدول

عکس/ اولین تصاویر هانیه توسلی بعد از رفع ممنوع‌الکاری

هشدار علی ربیعی درباره بحران نفوذ

ماجرای گروگانگیری ۵۰ هزار دلاری افغان‌ها در تهران

دلار تغییر کانال می‌دهد؟

تلویزیون ایران غوطه‌ور در بحران اعتماد و ناکارآمدی/ ۱۴۰۰ ساعت برنامه روزانه برای کدام مخاطب؟/ کیسه پر صداوسیما از بودجه و دستان خالی در برابر مخاطبان

پیش شرط برای سبزپوشی بورس در آذرماه سال ۱۴۰۳

پردرآمدترمدترین مشاغلی که می توان با لپ‌تاپ داشت

راهکار یک نماینده مجلس برای جبران کسری بودجه

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور

این سه عامل بازار دلار را گرم کردند

حریف پرسپولیس همچنان در بحران

فیلم/ همتى؛ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم

خرید خانه در تهران سخت‌تر از خرید خانه در نیویورک!

وراث منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

مهاجرت یک چهارم استادان دانشگاه؛ خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه انسانی از کشور

یک نماینده مجلس: بورس کالا، بهترین بازار برای عرضه خودرو است

طرح ۲ فوریتی مجلس برای حذف حق ماموریت دلاری

بی‌بی و گالانت و نکاتی درباره حکم دادگاه لاهه