اقتصاد ۲۴-بیکاری طولانی در انتظار آمریکاست. با وجود صدها هزار شغل جدید، اما در آمریکا، بیکاری ترجیح داده میشود. این بهترین نتیجه طی یکسال است، اما حتی با چنین آهنگی، اشتغال تا اوایل ۲۰۲۲ هنوز به سطح ماقبل پاندمی نخواهد رسید.
قبل از بروز همهگیری کرونا، کشورهای ثروتمند با سطح بسیار بالای اشتغالزایی روبرو شده بودند و در سال ۲۰۱۹، سهم افراد شاغل و یا در حال جستجوی کار بالای ۱۵ سال بالاتر از اواخر دهه ۱۹۹۰ بود که حتی پیرشدن جمعیت کشورها که رشد سریعی داشت دخالتی در این امر نداشت.
سطح اشتغال در گروه سنی از ۱۶ تا ۶۴ در اکثر کشورهای ثروتمند خیلی بالا بود. سطح بیکاری در آمریکا در سال ۱۹۹۹ فقط ۴,۲۲ درصد بود و در سال ۲۰۲۰ به ۳,۶۷ درصد افت کرد. در اتحادیه اروپا این شاخص برابر ۱۲ درصد در سال ۱۹۹۹ بود که در سال ۲۰۲۰ به ۶,۶ درصد کاهش یافت.
هماکنون سطح اشتغال در کشورهای ثروتمند به طور متوسط ۳ درصد کمتر از حدکثر سطح قبل از پاندمی است. یعنی ۱۸ میلیون نفر بیکار هستند. یکی از دلایل این موضوع کاهش تعداد مهاجران کاری است که تقریبا یک پنجم کمبود نیروی کار در آمریکا را تشکیل میدهد. ترس از ابتلا به ویروس کرونا نیز مانع از پذیرش کار میشود. حتی در کشورهایی که سطح واکسیناسیون بالاست، مردم میترسند مبتلا شوند.
به عقیده اقتصاددانان، تغییر برخورد نسبت به اشتغال، علت افت پیشنهادات کاری است. پاندمی باعث بازنگری ارزشهای انسانی شد. هم اکنون خیلیها در مقایسه با گذشته بیشتر به اقات فراغت در خانواده اهمیت میدهند.
بک نمونه نظرسنجی در بریتانیا بخودی خود گویاست: در آنجا افراد شرکت کننده در نظرسنجی گفتند که مایلند ساعات کاری کمتری داشته باشند، حتی اگر حقوق آنها کاهش یابد.
اکونومیست