تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۰
بر اساس برآورد‌ها تا سال ۲۰۲۸

شرکت‌های داخلی بازار ۲۹.۹ میلیون دلاری واردات چسب را دریابند

بر اساس برآورد‌ها تا سال ۲۰۲۸ بازار چسب دنیا بالغ بر ۸۷ میلیارد دلار خواهد شد و در حالی که این محصول در سال گذشته به ارزش ۲۹.۹ میلیون دلار به کشور وارد شده، این فرصت مناسبی برای شرکت‌های فناور است تا در این زمینه فعال شوند.

چسب
اقتصاد ۲۴ - بررسی‌های صورت گرفته در خصوص حجم بازار چسب‌ها در صنایع مختلف، حکایت از ارزش ۴۷.۶ میلیارد دلاری این بازار در سال ۲۰۱۸ میلادی داشته است و با توجه به رشد تقاضا‌های موجود در صنایع مختلف، این بازار با سرعت قابل توجهی در مسیر گسترش قرار گرفته است، به گونه‌ای که برآورد‌های جدیدتری که توسط مراکز مختلف ارائه شد حکایت از بازار ۵۹.۹۵ تا ۶۳.۲ میلیارد دلاری صنعت چسب و سیلانت در سال ۲۰۲۰ میلادی داشته است.

مطالعات بازار صورت گرفته، بیانگر آن است که رشد صعودی بازار چسب و سیلانت، اگرچه با افت حدود ۷ درصدی در نتیجه کرونا ویروس روبرو شده، اما با آینده روشنی روبرو است؛ چرا که پیش بینی‌ها نشان می‌دهد حجم بازار سال جاری از این محصولات ۶۲.۶۴ میلیارد دلار خواهد بود و حتی با در نظر گرفتن نرخ رشد مرکب سالانه ۴.۹ درصدی، بازار بزرگ ۸۷.۴۷ میلیارد دلاری برای سال ۲۰۲۸ نوید داده شده است.

در میان مناطق مختلف، بازار آسیا و اقیانوسیه (APAC)، بزرگترین و در عین حال بیشترین نرخ رشد را در خصوص چسب و سیلانت به خود اختصاص داده است. ارزش بازار این منطقه در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ میلادی، به ترتیب چیزی بالغ بر ۲۳.۴۵ و ۲۲.۰۶ میلیارد دلار بوده است. این مبلغ، حکایت از سهم حدوداً ۳۷ درصدی بازار این منطقه در مقایسه با بازار جهانی چسب و سیلانت در سال ۲۰۲۰ دارد. رشد بازار در این منطقه، بیشتر به دلیل رشد اقتصادی و افزایش شدید سرمایه‌گذاری‌ها در صنایع بسته‌بندی، خودرو، ساختمان و ساخت‌وساز، پزشکی و الکترونیک است.

در راستای این افزایش تقاضای شدید، شرکت‌های مختلف محلی و بازیگران بین‌المللی، به منظور ارائه قیمت تولید پایین‌تر و قابلیت دسترسی به این بازار، اقدام به راه‌اندازی کارخانجات جدیدی در این منطقه کرده و یا ظرفیت خطوط تولیدی موجود خود را افزایش می‌دهند. برای مثال، در فوریه ۲۰۲۰، شرکت هنکل (Henkel) آلمان رسماً خط تولید جدید خود را با سرمایه ۵۷ میلیون دلاری در هند افتتاح کرد که به دنبال پاسخ به نیاز روزافزون هند است.

بازار چسب و سیلانت در منطقه آسیا و اقیانوسیه

در این بین، چین، ژاپن و هند، عمده دلیل افزایش بازار چسب و سیلانت در این منطقه به شمار می‌روند. به صورت خاص، شرکت‌های ژاپنی مانند «۳ M Japan»، آلتکو (Alteco) و سیکا (Sika)، سرمایه‌گذاری‌های مستمری در خصوص فعالیت‌های تحقیق و توسعه و گسترش بازار مربوط به چسب‌ها دارند. همچنین چندین کارخانه در هند و چین، در حال تأسیس یا افزایش ظرفیت تولید هستند.

چسب‌ها به دلیل قابلیت‌های متنوع کارکردی، با استقبال بسیار خوبی توسط صنایع مختلف روبرو شده و همین منجر به رشد قابل توجه بازار آن‌ها و حتی ارائه نوآوری‌های جدید در این صنعت شده است. در این بین، پیشتاز کاربرد‌های چسب، صنعت «کاغذ و بسته‌بندی» بوده و «ساختمان و ساخت‌وساز»، «صنایع چوبی»، «پزشکی»، «مواد مصرفی دست‌ساز»، «خودرو و حمل‌ونقل» و «چرم و کفش»، از دیگر حوزه‌های پرتقاضا به شمار می‌روند.

تقاضای جهانی صنایع مختلف برای چسب در سال ۲۰۲۰ میلادی

محرک‌های اصلی در مناطق مختلف، تا حدودی متفاوت است. برای مثال، بازار چسب در آسیا و اقیانوسیه به عنوان منطقه پیشرو، بیشتر تحت تأثیر صنایع ساختمان و ساخت‌وساز، بسته‌بندی و خودرو بوده که تا حدودی تحت تأثیر افزایش جمعیت در این منطقه است. این در حالی است که صنعت پیشرو در بازار آمریکای شمالی، بسته‌بندی است که در نتیجه تغییر سبک زندگی مردم و علاقه آن‌ها به بسته‌بندی‌های منعطف و قابل بازیافت شکل گرفته است. همچنین علاقه شدید به تجهیزات الکترونیکی مختلف مانند تلفن‌های هوشمند، لپ‌تاپ و موارد مشابه، منجر به افزایش تمایل صنعت الکترونیک اروپا به استفاده از چسب‌ها شده است.


بیشتربخوانید:بررسی چشم‌انداز آینده اقتصاد در دولت رئیسی


آمریکا، فرانسه، آلمان و سوئیس از بازیگران کلیدی جهان در صنعت چسب و سیلانت به شمار می‌روند و سرمایه‌گذاری و گسترش محصولات جدید، همکاری فناورانه، ادغام و تملک شرکت‌ها و همچنین سرمایه‌گذاری مشترک، از استراتژی‌های مهمی است که شرکت‌های فعال در این بازار دنبال می‌کنند.

این در حالی است که بازار داخلی کشور با خلأ‌های جدی روبرو بوده و همین مسئله، پتانسیل بسیار بالای موجود برای شرکت‌ها و تیم‌های فناور را نشان می‌دهد و واردات بخشی از چسب‌های مورد نیاز کشور و یا حتی مواد اولیه مورد نیاز برای این صنعت، می‌تواند با نقش‌آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور داخلی مرتفع شده و به یک تقاضای صنعتی جدی در کشور پاسخ دهد.

بر اساس اطلاعات مندرج در وب سایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، در سال ۱۳۹۹، تنها در کد کالای ۳۵۰۶ که مختص چسب‌ها (adhesives) است، مجموعاً ۱۴ هزار و ۲۵۰ تن واردات از کشور‌های مختلف ثبت شده که ارزش ۲۹.۹ میلیون دلاری داشته است. این مبلغ، با نرخ دلار آزاد ۲۵ هزار تومانی، به معنای ۷۴۷۵ میلیارد ریال خروج سرمایه از کشور بوده که می‌تواند در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار گیرد.

اگرچه بخش اعظم این واردات (۱۲/۵ میلیون دلار) از چین بوده، اما نام ۲۵ کشور دیگر، از جمله کشور‌های اروپایی، آسیایی و حتی آفریقایی هم در میان کشور‌های مبدأ به چشم می‌خورد.

میزان واردات چسب کشور در سال ۱۳۹۰، بیش از ۴۳.۶ میلیون دلار بوده که تا سال ۱۳۹۹، با کاهش ۳۱ درصدی روبرو شده است. احتمالاً بخشی از این کاهش عمده، در نتیجه افزایش نرخ دلار و تلاش شرکت‌های داخلی برای جایگزین کردن تولید داخل با واردات بوده است.

به نقل از ستاد نانو، کد کالای ۳۵۰۶، تمام حجم واردات کشور در حوزه چسب‌ها را نشان نداده و بسیاری از موارد دیگر نیز وجود دارند که در کد‌های مختلف و حتی به صورت یک محصول نهایی به کشور وارد می‌شوند. به عنوان مثال، کد ۳۵۰۵۲۰۰۰ که با عنوان چسب‌ها یا «Glues» درج شده، در سال ۹۰ با واردات ۵.۴ میلیون دلاری همراه بوده که در سال ۹۹، به ۲۱۵ هزار دلار کاهش یافته است. نوارچسب (کد ۵۹۰۶۱۰۰۰) با واردات ۴۳۳ هزار دلاری، چسب زخم یا چسب لویکوپلاست (کد ۳۰۰۵۱۰۱۰) با واردات ۴۰۷ هزار دلاری و نوار چسب پوشک (کد ۳۹۱۹۱۰۱۰) با واردات ۲۷۴ هزار دلاری در سال ۱۳۹۹، از دیگر مثال‌های قابل تأمل هستند.

به کمک تلاش برای تولید داخل و با تکیه بر اقتصاد مقاومتی و اعتماد به اکوسیستم فناور کشور، بخش زیادی از این واردات قابلیت جایگزین شدن با تولید داخل داشته و می‌توان از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد. این دقیقاً مسئله‌ای است که اینوتن در چالش طرح‌های نوآورانه صنعت چسب هدف قرار داده و در صدد آن است که طرح‌های دارای پتانسیل تجاری و توجیه‌پذیری اقتصادی را برای ورود به بازار، مورد حمایت قرار دهد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر