اقتصاد ۲۴- هنگامی که فهرست وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم را اعلام شد در میان آنها نام «حجت عبدالملکی» به عنوان گزینه تصدی پست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به چشم میخورد.
حجتالله عبدالملکی در تاریخ چهارم فروردین ماه سال ۱۳۶۰ متولد شده است. وی هم اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق و معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی است.
عبدالملکی دارای کارشناس ارشد معارف اسلامی و اقتصاد از دانشگاه امام صادق و دکترای اقتصاد از دانشگاه اصفهان است. او بین سالهای ۸۹ تا ۹۱ عضو هیات مدیره صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشور و از سال ۸۵ تا ۸۸ مشاور وزارت امور اقتصادی و دارایی بوده است.
نظریه پرداز اقتصاد مقاومتی
عبدالملکی خود از جمله نظریه پردازان اقتصاد مقاومتی است. او از منتقدان افای تی اف است و آن را برای ایران بی فایده دانسته و باعث از دست دادن شرکای این کشور برای دور زدن تحریمها، و فاش شدن اطلاعات محرمانه کشور میداند. او منتقد برجام نیز هست.
آرزوی مرگ برای مسولان فرهنگی کشور
پس از رقص چند دختربچه در یک مراسم با حضور محمدعلی نجفی شهردار وقت تهران در سال ۲۰۱۸، عبدالملکی در توییتی نوشت با نجفی حرفی ندارد، ولی برای مسئولین فرهنگی ایران آرزوی مرگ و عذاب الهی کرد.
عبدالملکی در اردیبهشت ۱۴۰۰ در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما اقتصاد ایران را از لحاظ باز بودن، بازتر از اقتصاد چین خواند، اظهاراتی که از سوی سایت راستی سنجی فکتنامه خلاف واقع و شاخدار دانسته شده است.
از آزادسازی زمینهای کشاورزی تا تولید لامبورگینی داخلی
عبدالملکی پیشنهاد کرده تحت عنوان «انقلاب اقتصادی ۱۴۰۰» تغییر کاربری زمینهای کشاورزی آزاد شود و مالک آن زمینها اختیار داشته در آنها هر فعالیت دامی، صنعتی و … انجام دهد. عبدالملکی در یک برنامه تلویزیونی گفته چند جوان ایرانی موفق شدهاند یک «لامبورگینی ایرانی» تولید کنند.
عبدالملکی که نزدیک به جبهه پایداری است در انتخابات ۱۳۹۵–۱۳۹۴ مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس از نامزدهای فهرست اصولگرایان بود که با ۶۶۷ هزار و ۱۷۸ رأی در رتبه ۵۶ ام قرار گرفت و نتوانست به مجلس راه پیدا کند. عبدالملکی از داوران فصلهای دوم و سوم مسابقه تلویزیونی میدون بوده است. عبدالملکی از اعضای شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی است.
بحرانهای پیش روی وزارتخانهای پر بحران
وزارتی که از مجموع سه وزارتخانه تشکیل شده است، را حالا میتوان سیاهچاله ترسناکی دانست که بحرانهای جدی دارد.
یکی از حوزههایی که آثار اقتصادی و اجتماعی توامانی دارد، مساله ایجاد اشتغال و بالا بودن نرخ بیکاری است و قوانین بالادستی از جمله قانون برنامه ششم توسعه نیز هدفگذاری در این زمینه کرده، اما نتیجه مطلوب حاصل نشده است.
اما مساله اشتغال شاید یکی از جزییترین مشکلات پیش روی این وزارتخانه باشد. بحران جدی بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی که رقم آن تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ ذکر شده بود، یکی از بزرگترین و اصلیترین مشکلات پیش روی این وزارتخانه است.
از سوی دیگر مساله جدی شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) نیز در سالهای اخیر و حداقل از دوره دوم دولت احمدی نژاد به بحرانی جدی تبدیل شده است و به نظر میرسد مصائب آن برای وزیر تازه به ارث باقی مانده است.
به هر حال تخریب آخر و عاقبت نداره
چون آخر همون می شه که خدا می خواد