تاریخ انتشار: ۰۶:۴۴ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
نظر افضلی در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد:

سیل بر قیمت محصولات کشاورزی تاثیر خواهد گذاشت/ دولت در برخی اقلام روی به واردات مقطعی بیاورد

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: از وزارت جهاد کشاورزی می‌خواهیم میزان خسارت‌های سیل را برآورد و به ما اعلام کنند. از نظر من، وزارتخانه توان پرداخت این همه خسارت را ندارد و شاید لازم باشد در بودجه آن تجدیدنظر شود.

محمد آیتی، اقتصاد24- بحران سیل در برخی استان‌های کشور ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود موج‌های جدیدی از این بحران در هفته‌های آینده، خسارت‌های بیشتری را بر زندگی مردم و اموال عمومی وارد کند.

کشاورزان یکی از اقشاری بودند که در سیل هفته‌های اخیر با خسارت‌های سرسام‌آوری روبرو شدند و برخی از آن‌ها تمام محصولاتشان فدای این بلای طبیعی شد.

موضوعی که این روزها به دغدغه بسیاری از مردم تبدیل شده این است که آیا سیل هفته‌های اخیر بر قیمت محصولات کشاورزی تاثیر خواهد گذاشت یا خیر؟

نظر افضلی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در این خصوص به اقتصاد24، گفت: طبیعی است وقتی عرضه کمتر از تقاضا می‌شود با رشد قیمت مواجه می‌شویم. اکنون سیل ویرانگر هفته‌های اخیر که استان‌های زیادی را هم دربرگرفت باعث خسارت بسیاری به زمین‌های کشاورزی و دام‌ها شد. در سیلی که همچنان هم ادامه دارد محصولات سردرختی آسیب به مراتب کمتری دیدند ولی محصولاتی مثل گندم و سیفی‌جات آسیب جدی دیدند و مردم استان‌های شمالی که در حال خزانه‌گیری برنج بودند با وجود سیل محصول خود را از دست دادند.

وی افزود: ما در کمیسیون کشاورزی مجلس، موضوع آسیب به کشاورزان و دامدارن را مطرح کردیم و از وزارت جهاد کشاورزی می‌خواهیم که هرچه زودتر و در استان‌هایی که بحران سیل رفع شده میزان این خسارت‌ها را برآورد و به ما اعلام کنند. از نظر من، وزارتخانه توان پرداخت این همه خسارت را ندارد و شاید لازم باشد در بودجه آن تجدیدنظر شود.

افضلی در ادامه گفت: هرچند خسارت سیل برای کشاورزان بالا بوده اما بد نیست که بدانید بسیاری از استان‌ها از بابت این بارندگی‌ها محصولاتشان رونق پیدا کرده و باید گفت که این اتفاق، علیرغم همه غم‌ها و ناراحتی‌هایی که بر کشور تحمیل کرد، برکاتی هم برای برخی از مردم و کشاورزان داشته است.

این نماینده استان خراسان جنوبی در پاسخ به اینکه دولت برای جلوگیری از گرانی محصولات کشاورزی که بواسطه سیل رخ داده چه می‌تواند بکند؟ گفت: اول از همه دولت باید یک بررسی دقیق را انجام دهد و میزان خسارت را تعیین کند، سپس باید به کمک مجلس فکری برای بودجه جبران خسارت این بلای طبیعی صورت بگیرد. از طرفی، به خاطر اینکه کمبود محصولات بر گرانی بازار تاثیر نگذارد شاید لازم باشد که دولت در برخی اقلام روی به واردات مقطعی بیاورد. البته در بحث واردات باید نظارت لازم وجود داشته باشد زیرا وقتی صحبت واردات است نقش دلالان پررنگ می‌شود که این وظیفه دولت است که جلوی سودجویی آن‌ها را بگیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برداشت از صندوق توسعه ملی برای همین روزهاست. امروز مردم، کشاورزان، دامداران و تمام کسبه‌ای که اموال و محصولاتشان آسیب دیده انتظار دارند که دولت به کمک آن‌ها بیاید تا پس از رفع بحران، دوباره بتوانند زندگی خود را از سر بگیرند. به هر حال امیدوارم این بلای طبیعی هرچه زودتر تمام و خسارت‌های مردم جبران شود تا ان‌شاالله سال 98، سال سختی برای این عزیزان نباشد.
ارسال نظر