تاریخ انتشار: ۰۶:۱۱ - ۲۷ دی ۱۴۰۲
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

مفهوم سرمایه‌گذاری در اقتصاد کلان چیست؟

یکی از اصطلاحات علم اقتصاد، سرمایه‌گذاری است و به معنی تبدیل وجوه مالی به یک یا چند نوع دارایی دیگر است که با هدف به دست‌ آوردن سود، برای مدتی در زمان آینده نگهداری خواهد شد.

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: اکثریت مردم در طول شبانه‌روز در حال تلاش هستند تا برای دستیابی به رفاه و معیشت بهتر، منبع درآمد بهتری داشته باشند. از این‌رو، یکی از مهم‌ترین منابع، سرمایه گذاری است. سرمایه گذاری انواع مختلفی دارد که در دو بخش اصلی خرد و کلان تقسیم بندی می‌شود. برای فهمیدن چگونگی سرمایه گذاری در اقتصاد کلان ابتدا باید مفهوم سرمایه گذاری و مفهوم اقتصاد کلان را بدانیم تا بتوانیم روش سرمایه گذاری اقتصاد کلان را بیاموزیم.

مفهوم سرمایه گذاری

یکی از اصطلاحات علم اقتصاد، سرمایه‌گذاری است و به معنی تبدیل وجوه مالی به یک یا چند نوع دارایی دیگر که با هدف به دست‌ آوردن سود، برای مدتی در زمان آینده نگهداری خواهد شد. سرمایه‌گذاری، یعنی چشم پوشی از هزینه پول یا دیگر منابع مالی، در زمان کنونی، به همراه ریسک مشخص یا نامشخص برای کسب سود و درآمد در آینده است. هدف مهم و البته اصلی از سرمایه‌گذاری، به دست آوردن سود و کم کردن هزینه‌ها است و می‌تواند در دارایی‌های مالی و دارایی‌های واقعی انجام پذیرد.

انواع سرمایه گذاری

*سرمایه‌گذاری ثابت کسب و کار: شامل هزینه بنگاه‌های کار و کسب در ماشین‌آلات بادوام، تجهیزات و سازه‌هایی مثل کارخانه‌ها است.

*سرمایه‌گذاری مسکن: غالباً سرمایه‌گذاری در خانه‌های مسکونی را شامل می‌شود.

*سرمایه‌گذاری در ذخایر انبارها: کالا‌هایی که بنگاه‌ها و تولید‌کنندگان در انبار نگهداری می‌کنند، مثل مواد، ملزومات، کالا‌های در جریان ساخت و کالای ساخته‌شده.

*سرمایه‌گذاری انجام‌شده توسط بخش دولتی: تصمیم‌گیری‌های انجام‌شده در بخش دولتی، برای سرمایه‌گذاری ممکن است، به‌دلایل سیاسی و ملاحظات اجتماعی انجام پذیرد و منطق اقتصادی در درجه دوم اهمیت باشد.


بیشتر بخوانید: اقتصاد کلان چیست و چگونه به بهبود وضعیت کمک می‌کند؟


*سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمسقیم خارجی: سرمایه‌گذاری غیرمستقیم خارجی در اوراق بهادار آشکار می‌شود. اعطای وام و اعتبار، خرید قرضه و سهام شرکت‌ها در معاملات بورس در این نوع سرمایه‌گذاری است. در این حالی است که سرمایه‌گذار خارجی در اداره واحد تولیدی نقشی ندارد و مسئولیت مالی نیز متوجه او نیست. تعریف سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایران این‌گونه است که حضور فیزیکی داشته و با قبول مسئولیت مالی و پذیرش ریسک، کنترل و اداره واحد تولیدی را مستقیماً در دست داشته و در اجرای فعالیت‌های تولیدی، نقش مؤثری داشته باشند.

مزایای سرمایه گذاری

•‌    می‌توانید با سرمایه گذاری به اهداف مالی خود برسید
•    با سرمایه گذاری از خطرات سخت تورم در امان هستید
•    با سرمایه گذاری درست، در دوران بازنشستگی دغدغه مالی نخواهید داشت

مفهوم اقتصاد کلان

اقتصاد کلان بخشی از علم اقتصاد است که روابط میان بازارها، کسب‌وکارها، خانوار‌ها و دولت‌ها را در سطح ملی مورد بررسی قرار می‌دهد. شاخص‌های اقتصادی مثل درآمد ملی، تورم، رشد اقتصادی، شاخص‌های قیمتی و دیگر موارد اقتصادی در سطح کلان ارزیابی می‌شوند و در واقع منظور، تغییر شاخص‌ها در سطح کل کشور است.

سیاستگذاری‌های اقتصاد کلان

به گزارش اقتصاد۲۴، دو عامل اصلی، حائز اهمیت و البته کارآمد در سیاستگذاری‌های اقتصاد کلان، سیاست‌های پولی و مالی هستند. سیاستگذاری مالی در خصوص تصمیمات دولت درباره مخارج و مالیات است. سیاستگذاری‌های پولی مربوط به تصمیمات گرفته شده درباره نظام مسکوکات، اسکناس‌ها و بانکداری یک کشور است. سیاست‌های پولی توسط بانک‌های مرکزی و سیاست‌های مالی معمولاً توسط نمایندگان به سرانجام می‌رسد.

دولت‌ها و اقتصاد کلان

در اقتصاد کلان متغیر‌های اقتصادی در سطح یک کشور، تحلیل و بررسی می‌شوند. پس دولت‌ها به عنوان یکی از برجسته‌ترین عوامل تاثیرگذار بر وضعیت کلان اقتصادی، نقش تعیین‌کننده‌ای را در تغییر شرایط اجرا می‌کنند.

سیاست‌های پولی و مالی در اقتصاد کلان

سیاست‌های پولی از طرف بانک مرکزی با هدف کنترل عرضه پول و سطح نقدینگی در اقتصاد، معین می‌شود. تعیین نرخ ذخیره بانک‌ها، نرخ سود بانک‎ها، مشخص و روشن کردن عملکرد بازار از مهم‌ترین ابزار‌ها برای سیاست‌گذاری پولی و کنترل حجم پول محسوب می‌شوند.

مفاهیم اصلی اقتصاد کلان

•    سیاست‌های پولی و مالی: ابزار‌های مهمی هستند که تصمیم‌گیرندگان اقتصادی برای مقابله با شوک اقتصادی از آن‌ها استفاده می‌کنند.
•    سرانه تولید ناخالص داخلی: یک متغیر مهم در مقایسه اقتصاد دو کشور است.
•    تولید ناخالص داخلی: این متغیر ارزش پولی انواع تولیدات در یک کشور را براساس قیمت‌های سال پایه نشان می‌دهد.
•   تولید ناخالص داخلی و ملی: تولید ناخالص ملی درواقع ارزش پولی کالا‌ها و خدماتی است که توسط مردم یک کشور در سراسر جهان تولید می‌شود. 
•    رکود: در علم اقتصاد به صورت معمولی با دو سهم متوالی از رشد منفی تولید ناخالص داخلی تعریف می‌شود.
•    تورم: یک متغیر اقتصادی است به مفهوم افزایش قیمت‌ها در کل شاخص اقتصاد است. این پدیده معمولاً به صورت درصد بیان می‌شود که نشان‌دهنده نرخ افزایش قیمت‌ها در طول یک سال است.

تعریف سرمایه‌گذاری در اقتصاد کلان

به گزارش اقتصاد۲۴، سرمایه گذاری در اقتصاد کلان، جایگاه خاص و معینی دارد. سرمایه گذاری با تولید بالقوه، به رشد اقتصاد یاری می‌کند. در این بین، بانک‌ها، موسسات اعتباری و نهاد‌های پولی نقش مهمی در تامین سرمایه‌های اقتصادی دارند. اهمیت این بحث به خصوص در کشور‌های در حال توسعه به وضوح معلوم است، چراکه با افزایش پیدا کردن حجم بالای تقاضا که به جهت برطرف کردن نیاز‌های اقتصادی پدید می‌آید، ادامه بقای این اقتصاد‌ها را حساس‌تر می‌کند. مدیریت سرمایه از تخصصی‌ترین بخش‌ها و علوم در حوزه معاملات تجاری است و مرز بین موفقیت و شکست سرمایه گذاران و معامله‌گران در دنیای تجارت محسوب می‌شود. به واقع این موضوع، به کسب علمی می‌پردازد که هدف آن، رسیدن به حداکثر سود و حداقل ضرر است.

نکات ویژه سرمایه‌گذاری در اقتصاد کلان 

•    پذیرش ریسک مناسب در سرمایه‌گذاری: مدیران و معامله‌گران موفق، بین نیم تا دو درصد از کل سرمایه را همواره برای ریسک پذیری پیشنهاد می‌دهند. 
•    توجه به وضعیت و نوسانات بازار: چه معامله‌گر روزانه باشید و چه نوسانگیر، باید بتوانید برای احتیاط، حرکات قدرتمندی را در بازار معاملات به صورت دستی، مدیریت کنید. 
•    ریسک پذیری نسبت به سود: با توجه به این که تمامی حجم‌ها به صورت خودکار در برنامه‌های مخصوص مثل اکسل محاسبه می‌شوند، هنگام ورود به یک مورد خاص، میزان سود و حد ضرر را مشخص کنید.
•    استفاده از سهام‌های آسان در معاملات روزانه: سهام‌هایی که میانگین حجم روزانه آن‌ها با تعداد بیشتر از سیصد هزار سهم در روز معامله می‌شود، از مناسب‌ترین سهام‌ها هستند. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که سهامداران بزرگ و حقوقی هیچ‌گاه سهام‌های کم‌قیمت را معامله نمی‌کنند، زیرا احتمال دست‌کاری این گونه سهام‌ها، امکان‌پذیر و تحلیل این سهام‌ها با شکست روبرو می‌شود.

ارسال نظر