اقتصاد۲۴- امروز و بهدنبال انتصابات تازه در دولت چهاردهم یکی از چهرههای جنجالی در دولت روحانی بر کرسی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تکیه زد.
نادره رضایی امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۳ با حکم سیدعباس صالحی معاون تازه هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد؛ چهرهای که در دولت تدبیر و امید بسیار حاشیهساز شد و از رانت ژن خوب بهره میگیرد.
نادره رضایی کیست؟
نادره رضایی یکی از چهرههای خبرساز و پرحاشیه در دولت روحانی بود و حرف و حدیث پشت او بسیار است. بسیاری او را ژن خوب قلمداد میکنند و انتقادات زیادی در مورد انتصابات فامیلی به او نسبت میدهند.
تحصیلات او دکترای جامعه شناسی و مدیریت کسب و کار است. او در واقع کارشناسیارشد علوم اجتماعی، کارشناسیارشد مدیریت اجرایی (MBA) و کارشناسی روانشناسی بالینی خوانده است.
نامه به باراک اوباما
شاید برای نخستین بار نام نادره رضایی با امضای نامهای به باراک اوباما رییسجمهور آن هنگام ایالات متحده بر سر زبانها افتاد.
او یکی از امضا کننده نامه موسوم به ۴۶۶ فعال سیاسی و مدنی به باراک اوباما در حمایت از نامه ۵۵ زندانی سیاسیست.
در تابستان ۹۲ چند تن از زندانیان سیاسی به همراه چندین فعال فرهنگی و اجتماعی در ایران به باراک اوباما نامهای برای برداشتن و لغو تحریمها نوشته و امضا کردند.
امضاکنندگان این نامه با اشاره به حمایت خود از نامه ۵۵ زندانی سیاسی به اوباما نوشتهاند: «ما امضاکنندگان این نامه، با اعلام پشتیبانی خود از خواسته زندانیان سیاسی، اعلام میکنیم رفع تحریمها و تلاش برای تنشزدایی از سوی همه طرفین، خواسته اکثریت مردم ایران و جزء دغدغههای اصلی آنهاست».
امضاکنندگان این نامه با اشاره به نامه زندانیان سیاسی و عقیدتی نوشتهاند آنها به درستی گفتهاند که اینک تحریمها به مجازات دسته جمعی مردم ایران بدل شده است.
چهارصد و شصت و شش فعال سیاسی، حقوق بشری و دانشگاهی همچنین تاکید کردهاند که از نگاه مردم ایران، تحریمها نه تنها وجاهت و مشروعیتی ندارند، بلکه عاملی مهم در بوجود آمدن وضعیت معیشتی فعلی آنها هستند. مردم ایران خود را قربانی تنشها میان دو دولت ایران و آمریکا میدانند.
احمد صدری، یرواند آبراهامیان، احمد نقیبزاده، پروین بختیارنژاد، تیرداد بنکدار، رجبعلی مزروعی، سعید شریعتی، صادق زیباکلام، نجات بهرامی و تعداد دیگری از روزنامهنگاران و فعالان سیاسی در داخل و خارج از ایران، از امضاکنندگان این نامه بودند.
در این نامه خطاب به رئیس جمهوری آمریکا آمده بود «تحریمهای اقتصادی، به ویژه تحریمهای یک جانبه دولت آمریکا حیات مردم ایران را به گروگان گرفتهاند.»
امضاکنندگان این نامه، تحریمها را در توقف برنامه هستهای ایران در هشت سال گذشته «بیاثر» دانسته و گفتهاند «تنها امکان معیشت مردم عادی است که به محاق رفته است».
آنها همچنین حمایت خود را از هر گونه اقدام دولت روحانی در عادیسازی روابط با جامعه جهانی اعلام کردند.
این نامه متن بلندی داشت که با جستوجوی ساده میتوانید همه آن را ببینید، اما نکته جالب در آن نام و امضای نادره رضایی در آن است.
لغو مدیرکلی اداره کار استان تهران
نادره رضایی یکبار برای پست مدیرکلی اداره کار استان تهران معرفی شد درصورتیکه فعالیت و تجربهای در این مورد نداشت و همین هم انتقادات گستردهای را بهدنبال داشت. مخالفان او در آن هنگام روی نامه به اوباما و امضای او مانور دادند و همین هم سبب شد تا این سمت به او نرسد.
حضور نادره رضایی در ایران خودرو و هلال احمر
نادره رضایی، اما چندی بعد در ایران خودرو شغل و سمت تازهای گرفت. او توانست در این شرکت به عنوان مشاور مدیرعامل در امور مسئولیتهای اجتماعی منصوب شود پستی که شانس چندانی برای حضور در آن نداشت چراکه پس از مدتی با دستگیری مدیرعامل ایران خودرو پایان گرفت و او این بار مشاور اجتماعی رئیس جمعیت هلال احمر شد اگرچه با استعفای رییس این جمعیت او هم از این پست جدا شد.
مدیرعامل بزرگترین و قدیمیترین بنگاه انتشاراتی کشور
یکی از پرحاشیهترین سمتهای نادره رضایی برمیگردد به پست مدیرعاملی بزرگترین و قدیمیترین بنگاه انتشاراتی کشور یعنی انتشارات علمی و فرهنگی بود.
برخی نادره رضایی را از نزدیکان شهیندخت مولاوردی میدانند به همین دلیل انتصاب او را در مشاغلی بدون داشتن تجربه در آن همراه با رانت برمیشمرند و از ژن خوب میگویند.
بیشتر بخوانید: زهرا سادات مشیر استخاره همسر محمدباقر قالیباف کیست؟
نادره رضایی ، معاون هنری وزیر ارشاد در دولت چهاردهم
نادره رضایی امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۳ با حکم سیدعباس صالحی معاون جدید هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.
در متن حکم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به نادره رضایی نیز آمده است:
"نظر به سوابق و تجربیات ارزشمند سرکارعالی در حوزههای فرهنگی و هنری بهموجب این حکم به سمت «معاون امور هنری» منصوب میشوید.
امید میرود با استعانت از خداوند متعال و بهرهگیری از کلیه ظرفیتهای موجود و نیروهای کارآمد در رونق بخشیدن به فعالیتهای هنری، حمایت از تولید آثار و محصولات هنری، تقویت نهادهای صنفی و توسعه حضور فرهنگی هنری ایران در جهان موفق و مؤید باشید.
نظر به اهداف و وظایف معاونت امور هنری، ماموریتهای پیوست مورد اهتمامتان خواهد بود.
پیوست این حکم نیز به شرح زیر است:
۱ـ پیگیری برنامههای چهارگانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
۲ـ اهتمام به حفظ، تقویت و ارتقای هنرهای ایرانی ـ اسلامی و نیز هنرهای نواحی ایران
۳- توسعه اقتصاد هنر ایران با تقویت و ایجاد شبکههای نوین در چرخه بازار محصولات و خدمات هنری
۴ـ توسعه صادرات محصولات و خدمات هنری به بازار جهانی بهویژه کشورهای منطقه
۵ـ نقشآفرینی موثر در رویدادهای بینالمللی
۶ـ نظام بخشی به برگزاری رویدادهای هنری در سطوح ملی، استانی و شهرستانی
۷ـ تقویت نهادهای صنفی و تشکلهای هنری و تعامل و استفاده حداکثری از ظرفیتهای ایشان
۸- صیانت حداکثری از کرامت و حقوق مادی و معنوی هنرمندان
۹- اهتمام جدی به توسعه زیر ساختهای حوزه هنر در کشور بهویژه استانها و مناطق محروم
۱۰- افزایش دسترسی عموم مردم به رویدادها و محصولات هنری در سراسر کشور با تاکید بر:
۱/۱۰. استفاده از ظرفیت فضاها و اماکن فرهنگی دستگاههای مختلف کشور؛
۲/۱۰. طراحی الگوهای نو در عرضه محصولات و خدمات هنری (از جمله سکوهای بر خط و مجازی).
۱۱- توانافزایی و کارآمدسازی نظام آموزش هنری با تاکید بر:
۱/۱۱. استعدادیابی و اهتمام به پرورش استعدادهای هنری؛
۲/۱۱. فرصتسازی برای دسترسی فراگیر به آموزشهای هنری؛
۳/۱۱. تقویت رویکرد اقتصاد هنر در فراگیران آموزشهای هنری.
۱۲- سنجش پیوسته ذائقه و مصرف دیداری و شنیداری جامعه بهویژه نسل جوان و نوجوان و تلاش برای ارتقای مصرف تولیدات هنر ایرانی ـ اسلامی"