تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۲۹ دی ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

علی رازینی، روحانی شناخته‌شده و رئیس شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور، امروز در کاخ دادگستری تهران به دست فردی که خود نیز خودکشی کرد ترور شد. رازینی پیش‌تر نیز هدف سوءقصد قرار گرفته بود و از آن حادثه جان سالم به در برده بود.

قاضی علی رازینی

اقتصاد۲۴- علی رازینی، روحانی ایرانی و یکی از چهره‌های مهم دستگاه قضایی در تاریخ ۲۹ دی ۱۴۰۳ در برابر کاخ دادگستری به همراه قاضی مقیسه ترور و به شهادت رسید.

علی رازینی کیست؟

علی رازینی متولد سال ۱۳۳۲ در شهرستان رزن از توابع همدان بود. وی در آن سال‌ها به عنوان یکی از مقامات ارشد قضایی در ایران فعالیت کرد و در قوه قضاییه سمت‌های گوناگونی داشت.

تحصیلات و آغاز فعالیت قضایی

رازینی پس از تکمیل تحصیلات ابتدایی و متوسطه، وارد حوزه علمیه شد و در کنار آن به تحصیل در رشته حقوق پرداخت. این ترکیب از تحصیلات دینی و حقوقی او را برای پیوستن به دستگاه قضایی کشور آماده کرد. او یکی از مشهورترین و شناخته‌شده‌ترین قضات در قوه قضاییه ایران بود. 

سمت‌ها و مسئولیت‌های علی رازینی

رازینی از جمله افرادی بود که در دستگاه قضایی نقش‌های مهمی داشت. او در سال‌های ابتدایی پس از انقلاب به عنوان دادستان انقلاب تهران منصوب شد و مسئولیت رسیدگی به پرونده‌های بسیاری از افراد و گروه‌های سیاسی مختلف را بر عهده داشت. از دیگر سوابق وی می‌توان به ریاست شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور، رئیس سازمان قضائی نیرو‌های مسلح، رئیس کل دادگستری استان تهران از ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۸، رئیس دیوان عدالت اداری از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۸ و رئیس دادگاه ویژه روحانیت از ۱۳۶۶ تا ۱۳۹۱ اشاره کرد. رازینی در طول فعالیت خود در بسیاری از مسائل قضایی و حقوقی مهم کشور نقش‌آفرینی کرد و در سال‌های بعد، در دوره‌های مختلف در سمت‌های مختلف مسئولیت‌های قضایی را پذیرفت.

نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری

رازینی در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری که از ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ برگزار شد، نماینده استان همدان بود. او در این دوره از مجلس خبرگان به عنوان یکی از افراد تاثیرگذار شناخته می‌شد. در دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری، نتوانست کرسی نمایندگی این مرکز را به دست آورد.

محاکمات تابستان ۱۳۶۷

در سال ۱۳۶۶ امام خمینی او را به عنوان حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت منصوب کرد. همچنین علی رازینی از جمله قضاتی بود که مسئولیت قضاوت برخی از پرونده‌های زندانیان سیاسی- امنیتی تابستان ۶۷ را برعهده داشت. او در برنامه دستخط در آذرماه سال ۱۳۹۷ در پاسخ به سوال مجری برنامه بر این مبنا که «بحثی درباره اعدام‌های سال ۶۷ پیش آمد. در این پرونده این‌ها ظاهراً سمتی نداشتید؟»، پاسخ داد: «خیر، ولی دفاع کردیم؛ چون دیدیم دارد به امام ظلم می‌شد و مجبور به دفاع از ایشان بودیم».


 بیشتر بخوانید:  محمد مقیسه کیست؟/زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور


پرونده‌های مهم و فعالیت‌های قضایی

یکی از پرونده‌های مهم که به شعبه زیر نظر رازینی ارسال شد، پرونده فرجام‌خواهی محمدعلی نجفی، شهردار پیشین تهران، بود. این پرونده که در دادگاه تجدیدنظر قرار داشت، از جمله پرونده‌های حساس در دوران مسئولیت رازینی محسوب می‌شد.

ترور علی رازینی 

علی رازینی صبح روز ۲۹ دی ۱۴۰۳ در کاخ دادگسترس تهران ترور شد. در این رویداد هر این قاضی پس از سال‌ها فعالیت در دستگاه قضایی به شهادت رسیدند.

رازینی در سال ۷۷ نیز مورد سوءقصد قرار گرفته بود، اما جان سالم به در برد. حجت‌الاسلام والمسلمین رازینی که در آن زمان رئیس دادگستری تهران بود، شب ۱۸ ماه رمضان هنگام خروج از محل کارش با نصب بمب آهن‌ربایی به خودروی او توسط موتورسواران هدف قرار گرفت و مجروح شد.

آیت‌الله رازینی بار دیگر نیز مورد سو قصد قرار گرفته بود و این بار خانمی که خود را خبرنگار معرفی کرده بود و بار‌ها درخواست مصاحبه با وی را داشت، با حضور در منزل وی او که از طرف گروه منافقین مامور به انجام این ترور شده بود، هنگامی که آماده مصاحبه می‌شد، دست خود را به مدت طولانی درون کیف خود نگاه داشته بود که همین موضوع آیت‌الله رازینی را به این فرد مشکوک می‌کند.

علی رازینی هنگامی که به سمت این زن می‌رود و می‌بیند که نارنجکی را در دست دارد که ضامن آن کشیده شده، هر دو دست این منافق را می‌گیرد تا اهرم نارنجک رها نشود و در این هنگام این زن دستگیر می‌شود.

بیانیه قوه قضاییه

مرکز رسانه قوه‌قضاییه اعلام کرد: «صبح امروز فرد مسلحی نفوذی در دیوان عالی کشور در اقدامی برنامه‌ریزی شده اقدام به ترور دو قاضی شجاع و پرسابقه در مبارزه با جرایم علیه امنیت ملی، جواسیس و تروریزم کرد.»

در پی انتشار خبر کشته شدن قاضی مقیسه و قاضی رازینی، دو عضو شناخته شده دادگاه انقلاب اسلامی در روز شنبه ۲۹ دی‌ماه، مرکز رسانه قوه قضاییه با انتشار بیانیه‌ای شهادت این ۲ تن را تایید کرد و نوشت: «در پی اقدام تروریستی، دو قاضی خدوم – انقلابی و قاطع در برابر مخلان امنیت مردم به شهادت رسیدند.»

قوه قضائیه با انتشار این بیانیه نوشت: «صبح امروز فرد مسلحی نفوذی در دیوان عالی کشور در اقدامی برنامه‌ریزی شده اقدام به ترور دو قاضی شجاع و پرسابقه در مبارزه با جرایم علیه امنیت ملی، جواسیس و تروریسم کرد. حجت الاسلام والمسلمین رازینی رئیس شعبه ۳۹ و حجت الاسلام والمسلمین مقیسه رئیس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور بودند.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «براساس تحقیقات اولیه، فرد مورد اشاره نه پرونده‌ای در دیوان عالی کشورداشته و نه از مراجعین به شعب دیوان بوده است. بلافاصله پس از اقدام تروریستی صورت گرفته برای دستگیری فرد مسلح اقدام می‌شود که وی به سرعت اقدام به خودکشی می‌کند.»

ارسال نظر