اقتصاد۲۴ - بهای هر عدد سکه بهار آزادی این روزها فاصله چندانی با کانال ۱۰ میلیون تومان ندارد و این درحالی است به گفته سید اسدالله جولایی، مدیرعامل ستاد دیه کشور هم اکنون در زندانهای سراسر کشور ۹۶۲ بدهکاری مهریه حضور دارند.
هیچ کس نمیداند که با این گرانی، آخر و عاقبت زندانیان بدهکار مهریه چه خواهد بود، اما دور از انتظار نیست که شرایط موجود به سمت افزایش و سختتر شدن ترخیص این گروه از زندانیان تغییر کند.
سوای بهت و حیرت مقطعی که این روزها شنیدن اخبار گرانی سکه طلا در پی دارد، گرانی سکه در ایران چندان تازگی ندارد و اتفاقی است که در سالهای گذشته پیوسته جریان داشته است؛ حدود ۱۰ سال پیش بود که هر عدد سکه طلا در بازار چند صدهزار تومان کمتر از یک میلیون تومان قیمت داشت، اما با به راه افتادن موجی از گرانی قیمتش، سکه طلا توقفی کوتاه در ایستگاه یک میلیون تومان داشته باشد.
ثبت کوتاه مدت همین قیمت کافی بود تا عموم رسانهها از مرگ یک زندانی مهریه خبر دهند؛ خبری هرچند کوتاه که در زمان خود موجی از بهت و حیرت را برای شنوندگان و خوانندگانش به دنبال داشت: «مردی که به خاطر مهریه همسرش به زندان افتاده بود، وقتی با شنیدن افزایش قیمت سکه متوجه بدهی سنگین به زنش شده بود، در زندان سکته کرد و جان سپرد. همسر این مرد مهریه اش را که ۱۰۰۰ سکه طلا بود، به خاطر اختلافات خانوادگی، به اجرا گذاشت و او را روانه زندان کرد. این مرد جوان که ناتوان در پرداخت مهریه بود، وقتی به او خبر دادند که قیمت سکه در بازار آزاد از یک میلیون تومان هم فراتر رفته، دچار هراس شد و پس از سکتهای ناگهانی جان خود را از دست داد.»
بیشتر بخوانید: ۹۶۲ بدهکار مهریه در زندانهای کشور
این ماجرا برای متولیان جامعهای که در آن بدهی چند صد تا هزار سکهای زندانیان مهریه اتفاق عادی و رایج بود زنگ هشدار را به صدا درآورد؛ قوه قضاییه رویه خود را در رسیدگی به چنین پروندههایی تغییر داد و از این زمان به بعد بود که حکم حبس تنها تا سقف ۱۱۰ سکه طلا صادر شد و اقساط بازپرداخت این بدهی طولانیتر از هر زمان دیگری شد.
این رویه تازه که بعد از نوسان سال ۹۰ بازار سکه در رسیدگی به دعاوی مربوط به بدهکاران مهریه اتخاذ شد تا موج بعدی نوسانات این بازار در سال ۹۷ تغییری نکرد؛ مهرماه ۹۷ و درست چند ماه مانده به جابجایی رئیس قوه قضاییه بخشنامه جدیدی صادر شد که طی آن بر رسیدگی خارج از نوبت به پرونده زندانیان بدهکار مهریه و تلاش حداکثری برای یافتن راهی جهت تقسط بدهی و به زندانی نیفتادن بدهکار تاکید شده بود.
بدترین کار تغییر قانون است
حالا دو سالی میشود که رویه رسیدگی به پروندههای بدهکاران مهریه ثابت مانده است، اما آیا گرانیهای اخیر بازار سکه میتواند بار دیگر در روال کنونی رسیدگی به این پرونده بدهکاران مهریه تغییری ایجاد کند؟
نعمت احمدی، حقوقدان و وکیل دادگستری در این باره معتقد است نباید اتفاقی مثل گرانی سکه طلا باعث شود تا متولیان قضایی برای تغییر رویه رسیدگی به دعاوی مهریه آستین بالا بزنند؛ وی که حتی از منتقدان اصلاحات رویه سال ۹۰ به بعد است در توضیح مواضع خود به اقتصاد ۲۴ میگوید: ازدواج یک قرارداد است و طرفین باید در زمان جاری شدن عقد چشم و گوششان باز باشد؛ مشکل بدهکاران مهریه از آنجا ناشی میشود که در زمان جاری شدن عقد احساسی و چشمی تصمیم گیری شده است؛ اینکه بگویند مهریه را کی داده و کی گرفته از همین جا ناشی میشود.
وی تصیریح میکند: نمیتوان انتظار داشت که چون برخورد احساسی و غیر عقلی در زمان عقد نکاح رایج شده است متولیان جامعه رویه قضایی را تغییر دهند؛ اول آنکه بنیان خانواده که در شرع منور جایگاه مقدس و والایی بر ازدواج است؛ همین حالا کیان خانواده در معرض آسیبهای جدی است و یکی از لطماتی که به کیان خانواده وارد آمد همین دستورالعملی بود که در سال ۹۰ برای رسیدگی به پروندههای بدهی مهریه صادر شد؛ متاسفانه متولیان وقت هم احساسی و غیر عقلی رفتار کردند و در جهت حمایت از یک عده، قانونی وضع کردند که ناقض اصل حاکم بر عقود است. تا به امروز تمامی روسای قوه قضاییه به رغم مجتهد و عالم بودن کمتر با امر قضاوت و قانون آشنا بوده اند و در این میان تنها آقای رئیسی است که سابقه کار قضایی دارد؛ بخشنامههایی هم که در آن زمان برای اصلاح ساماندهی پروندههای مهریه صادر شد نتیجه کار مشاورانی بود که در عمل هیچ مسئولیتی متوجه آنها نبود.
این وکیل دادگستری در ادامه میافزاید: نمیتوان و نباید با وضع مقررات، شرایط قانونی پذیرفته شده در عقود منعقد شده را تغییر داد، کاری که در سال ۹۰ اتفاق افتاد از نظر حقوقی به معنی عطف به ماسبق کردن قانونی است که شرایط انجام وجود ندارد؛ سکه طلا چه یک میلیون تومان باشد و چه ده میلیون تومان و تعداد زندانیان بدهکار مهریه چه ۹۰۰ نفر باشند و چه ۹۰ هزار نفر. درست است که رسیدگی به این پروندهها به یکی از مشکلات محاکم خانواده تبدیل شده، اما نباید قاعده اصلی را تغییر داد؛ فراموش نکنیم که بخش بدهکاران مهریه به دلیل لجبازی و کلکل با طرف مقابل زندانی شده اند و کمتر بدهکاری هست که از سر نداری آزادی خود را از دست داده است.
بیشتر بخوانید: ماجرای جنجالی قانون «تسهیل ازدواج» چیست؟
به باور احمدی مشکل اینجاست که بدهی مهریه به عنوان یک بدهی مالی پذیرفته نمیشود؛ طبق قانون از زمان جاری شدن عقد نکاح مطالبه مهریه حق زوجه است و زوج باید به محض درخواست آن را پرداخت کند؛ اینکه در ایران رایج است تا بیشتر مهریهها بر اساس سکه طلا تعیین میشوند اتفاقی است که در سالهای اخیر افتاده و یکی از دلایلش میتواند سهل الطلب بودن آن و یا مقدور نبودن تعیین زمین و ملک به عنوان مهریه باشد؛ حتی اگر در زمان عقد میزان مهریه بر اساس ریال باشد بازهم طبق قانون باید ارزش آن را در زمان مطالبه شدن طبق شاخص بانک مرکزی بهروزرسانی کرد.
وی ادامه میدهد: اگر جامعه بپذیرد که مهریه حقی است که زوجه بابت گذراندن عمر خود در خانه شوهر به دست میآورد و شوهر از زمان جاری شدن عقد نکاح باید آمادگی پرداخت این تعهد مالی را داشته باشد آنگاه میتوان به حل مشکل ایجاد شده در محاکم خانواده امیدوار بود؛ این که توقع داشته باشیم رویه قضایی تغییر کند معنی دستکاری اصول بنیادین و تغییرناپذیر قواعدی است که شرعا و قانونا برای سنجش اعتبار عقد قراردادها تعیین شده است. این به منزله بی ثبات کردن قوانین است؛ واقعیتی که نمیتوان انکار کرد این است که این روزها محاکم خانواده حکم بیمارستان را دارند، علت بیماری جای دیگری است و با تغییر قوانین مشکل حل نمیشود؛ در جامعهای که طلاق گرفتن به راحتی کشیدن دندان شده باشد نمیتوان انتظار داشت که در محاکم آن تشریفات صدور حکم طلاق به صورت صوری طی نشود؛ بیشتر احکام عدم سازش که این روزها از سوی داوران برای زوجها صادر میشود از این دست است؛ این گناهی نابخشودنی در حق کیان خانواده است؛ در اروپا و آمریکا حکم طلاق زمانی صادر میشود که مسجل شود زوج و زوجه سوا از یکدیگر زندگی میکنند.
بیشتر بخوانید:چند میلیون میدهی تا بگذارم طلاق بگیری؟!
بیشتر بخوانید:چند میلیون میدهی تا بگذارم طلاق بگیری؟!
عاقبت چه خواهد شد؟
در ایران سالهاست که سکه طلا دو کاربری عمده دارد؛ اول رایجترین شیوه برای تثبیت دارایی و افزایش سرمایه در شرایط همیشه ناگوار اقتصادی کشور و دوم بدل شدن به شق رایج تعیین مهریه و باید دید که نوسانات این روزهای بازار چه تاثیری از خود برجای خواهد گذاشت؟ در روزگاری که بالارفتن سن ازدواج و زیاد شدن مجردان کار را تا آنجا پیش برده که به نام «تسهیل ازدواج» زمزمه هایی از بازخواست شدن مجردها به گوش برسد، هیچ معلوم نیست که گرانی این روزهای بازار سکه طلا آیا به هوشیارتر شدن مردم و پذیرفتن مهریه زن به مثابه بدهی مالی منجر خواهد شد و یا اینکه بار دیگر متولیان جامعه را واخواهد داشت تا در رویههای کنونی تجدید نظر کنند؟
با زنداني كردن فقط هزينه هاي دولت افزايش پيدا ميكند و لا غير
اگر خودش هم درگير مهريه بشه همين را مي گه
أمان از ........ من خودم درگير مهريه ام و واقعا زندگيم خراب شده خانم من خيلي سوء استفاده كرده و زور ميگه.
با حسن نيت جلو رفتم ايشون كه ميگن چشم وگوش را باز كنيد جوان ها معمولا تو اون سن تجربه اي ندارند عجيبه كه ايشون ازخود اقاي رئيسي كه واقعا دمشون گرم و منصف هستن وهنوز توقع بهبود بيشترازشون ميره كأسه گرم تر از اش شدن
اقاي رئيسي تو را به روح رسول الله بداد جوان هاي گير مهريه برسيد با اين گراني سكه چه كنند مگر أينا حق زندگي ندارن
اول خدا بعد شما وسيله خدا بغير ازشما كسي كاري نمي تونه بكنه
یعنی هیچکس توی این مملکت نیست قانون مهریه مربوط به سکه را تغییر بده
مراجع تقلید کجا هستند
یک مرجع تقلید نمیتونه فتوا بده که بابا سکه را به نرخ روز عقد حساب کنند بعد به نرخ سال ۹۹ از مردها پولشو بگیرند
قانون گذار کجاست
چقدر التماس کنیم
چقدر باید بریم دادگاه اعسار بدهیم
تورا به پیر به پیغمبر پیگیری کنید.
اخه این چه دینی که پدر مردها را دراورده، زن ها حرف شنوی دیگه ندارند. افسار گسیخته شدن ، مردها چه گناهی کردن که باید تاوان گران شدن سکه را بدهند، خدا ریشه کسانی را که باعث شدن واحد پول ملی ضعیف بشه را خشک کنه ، لعنت خدا بردزدهای بیت المال که ما باید تاوانش را بدهیم . خدا لعنت کنه اون کسانی را که سکه را باب کردند، به زنم میگم حجابت را حفظ کن میگه هرطور بخوام میگردم، هر جا بخوام میرم ، تازه زمینم را توقیف کردند بهش دادن ۲۰۰ تا سکه مهریه اش هست ، الان ارزش زمین سه میلیارد هست یعنی تا حالا ۳۰۰ تا سکه گرفته ، زمین را با من ۵۰ تا سکه حساب کردند، ۱۵۰ تا سکه دیگه باز بدهکارم . آخه این چه قانونی است. ببخشید مخم دیگه کار نمیکنه، زنم با من زندگی میکنه تمکین هم نمیکنه ، سه تا جوان دارم ، بخاطر آبرو و بچه ها سکوت میکنم. ترا بخدا تغییر قانون مهریه را پیگیر شوید.
منواسهمردهمهریهمیگیرن
آقای رییسی و مراجع تقلید محترم عاجزانه خواهش میکنم یه تغییر در این قانون بفرمایید.
عدد شاخص اقتصادی هرسال توسط بانک مرکزی محاسبه و اعلام میشود ، این عدد از میانگین هزینه ها و درامدها بدست می آید، حال اگر در سند ازدواج مهریه پول نقد قید شده بود نسبت عدد شاخص اقتصادی سال ۹۸ به عدد شاخص اقتصادی سال وقوع عقد را بدست می آورند و در قانون قبلا استعلام قیمت سکه از بانک مرکزی بود که این مبنا تغییر یافته بطوریکه که مصوبه بود خرید وای با تورم بانک مرکزی همسویی دارد و تقریبا یکسان می باشد که استعلام با توجه بفروش ارز خارج ار روال بانک مرکزی ارز قاچاق محسوب میشد سکه را از بازار آزاد استعلام میگردد در صورتی که هر ارزخارج از روال بانک مرکزی آزاد؛ قاچاق اعلام شده بود که جای بسی تامل دارد که در استعلام همان قیمت قاچاق را ملاک قرار دادند که این خود جای بسی تامل دارد که؟ اگر بانک مرکزی که عامل این گرانی سکه با نرخ پیش فروش سکه را انجام نمیداد و موجب سکه بازاری نمی گردید و بجای اینکه مردم سکه را فیزیکی از بانک اخذ میکردند حواله آنرا با نرخ دولتی خرید می کردند و این حواله طرف مقابل به بانک ارائه می نمود و با نرخ خرید روز بانکی پس از کسر کارمزد بانک وچه سکه را پرداخت می نمود خیلی از این مسائل جانبی سکه بازاری و دلالان سکه گرفته می شد و این وضع اقتصاد فعلی ایجاد نمیشد. واز طرفی اگر بخواهند دولتمردان با تک نرخی دلار در شبکه بانکی و آزاد میتوانند با یک اقدام جلوی قاچاق و رانت های بانکی و سوء استفاده های ارزی را بگیرند و در بازار خود با توجه به عرضه و تقاضا و صادرات و ورود ارز به کشور این نابسامانی بازار نیز گرفته می شد و مثلا شکر با قیمت بازار آزاد حدود پنجهزار تومان میشد نه اینکه با دلار دولتی به نرخ بیش از هفت هزار توزیع بشود و مسلما تمامی اجناس و کالا ها هم همینطور و لذا این مردم و خصوصا ما آقایان نیز گرفتار این افزایش نجومی بیش از هفت برابری در عرض کمتر از دوسال سکه و ... نمی شدیم. که جوانان ما گرفتار در زندانها و بازداشت اموال در ادارات اجای ثبت آن هم بعد از وکلای محترم با توجه به نکات دور زدن قوانین لازم اجراء با توجه به 29 قانون مفاد لازم الاجرا چو حق ذمه است حتی پس از مقوم و شدن نرخ سکه حتی پس از نشر آگهی مزایده با یک درخواست
بشرط و انصراف دوباره درخواست تسعیر سکه داده و ... بار بدهی را بر دوش مردان اضافه می کنند که نصف اموال آن روز توقیف شده که کفایت میکرد چون اجازه فروش نداری حالا کل زندگیت هم کفایت نصف این تورم نجومی سکه ها را نمی کند و این عدالت قانونی ادارات اجرای ثبت و خصوصا ثبت اجرای تبریز است که کمر بنیان خانواده ها را می شکند و له میکند که جای بسی تامل دارد چرا که یک تلفن کارش را انجام میدهد و میشود قانونی اندر قانونی و بس. امید است که مجلس محترم یازدهم با همدلی شورای محترم فقه های نگهبان و دولتمردان و رئیس محترم قوه قضائیه نسبت به این ریشه کنی تورم و حفظ کانون های خانواده و حاکم نمودن مهرالحسنه زمان پیامبری را در این کشور اسلامی پیاده نمایند .
مهريه سكه ضد مرد هستش.
آقايون ازدواج نكنيد ، تمام زنها در ايران پس از ازدواج به خاطر مهريه تبديل به آدم ديگه ميشن.
ستاد دیه هم هیچ کاری نمیکنه چون اینقدر زندانی بدهکار توی نوبت هست به تو برسه حداقل چند سالی آب خنک خوردی بعدشم ستاد دیه مبالغ سنگین رو نمیده من سال ۹۶ که خانومم رفته بود ستاد دیه گفته بودن ضامن بیار۱۰میلیون وام بهت میدیم خب گیرم که اونم گرفتی واسه بقیه ش چکار میکنی؟
هرسال عدد شاخص اقتصادی توسط بانک مرکزی منتشر میشود، برای محاسبه این عدد تمام هزینه های زندگی و نیز سطح متوسط درآمد جامعه را در نظر میگیرند، برای خانوم هایی که مهریه آنان پول نقد است ، با استفاده از عدد شاخص اقتصادی مهریه آنان را تبدیل به سال ۹۹ میکنند. با توجه به این موضوع ما باید از مجلس شورای اسلامی بخواهیم که برای افرادی که باید مهریه را سکه پرداخت کنند، قیمت سکه را به نرخ روز عقد هر فرد محاسبه و سپس قیمت آن را با توجه به عدد شاخص اقتصادی تبدیل به سال ۹۹ کنند.
مثال: قیمت سکه در سال ۱۳۷۱ حدود ۱۲۰۰۰ تومان بوده که این ۱۲۰۰۰تومان با توجه به عدد شاخص اقتصادی سال ۹۸ حدود ۱۵۰۰۰۰۰تومان میشود، بنابراین خانمی که مهریه او در سال ۷۱ یک عدد سکه بهار آزادی بوده در سال ۹۹ باید ۱۵۰۰۰۰۰ هزار تومان دریافت کند نه سکه ۱۰ میلیون تومانی.
بنابراین اقایون هرسال ازدواج کردن بروند قیمت سکه را در روز عقد شان را بدست اورند و سپس قیمت ان را به سال ۹۹ تبدیل کنند.
پس آقایون اگر موافق این پیشنهاد هستید باید ازمجلس بخواهیم این قانون را تغییر دهد.قوه قضاییه فقط قانون مجلس را اجرا میکند. وکلا مخالف این پیشنهاد هستن چون بازار کارشان تعطیل میشه.بنده پیگیر این قضیه هم هستم
اصلا سکه باید حذف بشه چه معنی داره با این اوضاع گرانی و بدبختی و قیمت سکه که سر به فلک کشیده.....!!!
چرا زنی رو که طلاق دادم و رفته دوباره ازدواج مجدد کرده و تشکیل زندگی داده ،باید سکه از همسر قبلی که من باشم سکه (۱۱میلیونی تومنی) بگیره.؟؟؟؟؟؟؟؟
چرا زنی که طلاق غیابی گرفته بدون رضایت من حالا به هر دلیل باتوجه به اینکه ازدواج کرده ومن هم ازدواج کردم و دوتا بچه دارم
دادگاه باید دستور غیر فعال کردن کارت هوشمند رانندگیم که جواز کسب وکار منه بده من راننده از کجا بیارم خرج خانواده واجاره خونه بدم چی برسه به مهریه
منی که یه عمر پشت فرمون ماشین بودم الان که آقای قاضی کارت هوشمند من رو غیر فعال کرده سر چه کاری برم که بتونم هم خرج خونه وخانوادم رو در بیارم هم سکه۱۳میلیونی بدم؟؟
تازه جلوی حساب یارانه م رو هم گرفته
الان۵ساله که حساب یارانه م مسدود شده با این وجود قاضی حکم جلب صاد میکنه،زندان هم چند بار رفتم،کارت فعالیت رانندگیم رو هم غیر فعال میکنه
من به کی شکایت ببرم
احتراما با توجه به روند افزایش قیمت سکه ، برای اشخاصی که سالیان قبل ، مهریه همسرانشان را سکه قرار داده اند ، پیشنهاد میشود قانون مهریه به شرح ذیل تغییر یابد:
عدد شاخص اقتصادی هرسال توسط بانک مرکزی منتشر میشود، برای اشخاصی که مهریه انان پول نقد میباشد ، توسط عدد شاخص اقتصادی تبدیل به نرخ روز میشود، حال برای افرادی که سکه مهر نموده اند پیشنهاد میشود قیمت سکه را به نرخ روز عقد را بدست بیاورند و قیمت آن را با عدد شاخص اقتصادی به نرخ روز تبدیل نمایند، مثلا قیمت سکه در سال ۷۱ حدود ۱۲۰۰۰ تومان بوده که این قیمت با توجه به عدد شاخص اقتصادی سال ۹۸ ، حدود ۱۵۰۰۰۰۰تومان میشود یعنی شخصی که سال ۷۱ سکه مهر نموده الان در سال ۹۹ برای هر سکه باید ۱۵۰۰۰۰۰ تومان پرداخت نماید، نه سکه ۱۱۰۰۰۰۰۰تومانی،این قانون را میشود به سالیان دیگر تعمیم داد.جدول شاخص اقتصادی برای هر سال در سایت بانک مرکزی وجود دارد.این عادلانه ترین روش برای پرداخت مهریه میباشد.بدلیل اینکه عدد شاخص اقتصادی است که هزینه ها و درآمد آقایان را تعیین میکند.سکه باید از حالت عین معین خارج شود.ما درحال جنگ اقتصادی هستیم و قوانین باید مطابق با این جنگ اقتصادی تغییر کند.
داستان عجيبي هست اين مهريه.من خودم بدهكار مهريه هستم روزي كه مهريه را قبول كردم ميتوانستم بدم ولي ديگه خبر نداشتم طي دو سال سكه از سه ميليون مي رسه به دوازده ميليون.من بايد تاوان كدام اشتباه را بدم اشتباه خودم يا اشتباه سياست اشتباه.و طرف مقابل هم همينطور.ايشون راست ميگن يا عهد نبند يا اگر بستي مرد باش و بده ولي نگفتن طي دوسال سكه چهاربرار و با توجه به اقتصاد كشور درامد يك سوم نسبت به تورم شده.هيچ راهي هم نميتونن براش پيدا كنن
شما فقط نظرات مردم را جمع میکنی؟ هیچ اقدامی هم نمیکنی؟ هدفتون از جمع آوری این همه نظر چیه؟ قراره چه اتفاقی بیافته؟ فقط سرگرمی
اقتصاد ۲۴ به حکم انسانیت موضوع را پیگیری کن .
اقتصاد ۲۴ به حکم انسانیت موضوع را پیگیری کن.
بازم بگم
اثربخشی این گزارش و نظرات اعلام شده را کجا باید ببینیم.
اصلا هدف شما از تهیه این گزارش ها چیست ؟
چه اقدامی جهت رفع مشکل انجام میدهید؟
بگیرندم رفتم زندان تو این اوضاع که زیر بار مخارج زندگیم موندم چه کنم
تازه کارت هوشمند رانندگیم رو هم به دستور قاضی۳ساله غیر فعال کردن از کجا بیارم
جلوی یارانه هامون رو گرفتن
این چه مملکتیه،چه قانونیه
آقای وکیل که فرمودید سر لج بازی مهریه نمیدن من اگر داشتم همون اول پرداخت میکردم که یه تمر با استرس زندگی نکنم حضرتعالی یا در این مملکت نیستی یا از سر شکم سیری داری حرف میزنی،من الان هزینه زندگی خانواده۴نفره م رو به زور در میارم
اجاره منزل،هزینه تحصیل،اوضاع بد اقتصادی،گرونب مواد غذایی ووووووو
از کجام بیارم سکه۱۳میلیونب پرداخت کنم واقعاً چه کسی پاسخگوست؟
الان برام از دادگاه اس ام اس اومده پرونده ت ذومده شعبه فلان وهر وقت لازم شد احضارت میکنیم
ومن احضار شم برم دادگاه،دادگاه نمیگه خب نداری بفرما برو هر وقت داشتی بده،میگه برو زندان،زن وبچه ت هم به درک که آواره بشن و از گرسنگی بمیرن،کرونا هم که غوز بالای غوز
آقای وکیل از روی باد معده حرف میزنی؟
بالاخره بااین همه اظهار نظر ، شما چه اقدامی کردی؟ چه قدمی برای حل مشکل برداشتی؟
معرفت بار گرانیست به هرکس ندهن...
هیچ جای دنیا این قوانین وجود نداره که زنی بدون دلیل مشخص زندگی مشترکش ترک کنه و بره دنبال خوشگذارنی خودش و زندگی، جوانی، عمر و اینده یک نفر دیگه تباه کنه بعد قانون هم حمایتش کنه که بره مهریه بگیره. اونم مهریه ای که زمان عقد من در سال 1391 حدود 776 هزارتوامن بوده و باید الان 16 میلیون پرداخت کنم. بخدا صد رحمت به نزول گیرها اینا از ملکه نزول گیرها هستند.
این نظرات هم راه به جایی خواهی نبرد، چون وضعیت ما جوان ها دغدغه مسولین نیست و تا زمانی که چیزی دغدغه کسی نباشه دنبال راه حلش هم نیستند.
این چه قانون های ضدانسانی و ضد اسلامی با مهریه های سنگین هست! مگه زن کالاست که با مهریه خرید و فروش بشه؟ اگه بعضی مردها معتاد و خیانت کار هستن در مقابل زن های خیانت کار دغل باز و بی اخلاق و بی وجدان هم داریم.
تو این اوضاع کرونا و گرونی مرد بیچاره از کجا بیاره سکه تقدیم زنی بکنه که به هیچ دردش نمیخوره و تازه بعضی زن ها که سراغ مسائل غیراخلاقی هم میرن.
درکش خیلی سخت نیست که مهریه سنگین یعنی بیچاره شدن بچه ی طلاق یعنی به مرگ رسیدن یه مرد بیچاره یعنی فساد اخلاقی یعنی گریز جوان از ازدواج یعنی اشاعه ی تنفر در جامعه و رو آوردن نسل های جدید به هم جنس گرایی و ازدواج سفید حالا بگین زندانی کردن مرد به خاطر مهریه خوبه؟
مهریه اصلش در اسلام اومده و مهرالسنه و کم هست و هدیه ای که مرد همون اول ازدواج میده . یعنی اونقدری که مرد میتونه همون لحظه بده . اما مهریه الان شده تهوع آور . تنها راهش ازدواج نکردن هست چون تو مغز هیچ کس فرو نمیره . حیوانات هم اینقدر بی منطق نیستن که انسان ها اینقدر بی منطق هستن . چی تو مخیله زنها میگذره که اینهمه طلبکارن . لعنت به زنان پر مدعا و خودخواه که همین زنها تقاص سختی رو پس میدن . بخدا که روز قیامت این زنها به عذاب سختی گرفتار میشن . ای لعنت به زنهای پرمدعا و خودخواه