تاریخ انتشار: ۱۵:۱۶ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۹

وزارت صمت، جایی برای آزمون و خطا

امیر واعظی آشتیانی کارشناس اقتصادی و معاون وزیر صنعت ادوار گذشته درباره شیوه انتخاب وزیر "صمت" از سوی دولت به بازرگانان نیوز گفت: متاسفانه دولت عادت کرده است که مدام رای تایید دریافت کند. مجلس فعلی، اما باید به دنبال آن باشد که فردی متخصص، آگاه و شجاع را به عنوان وزیر صمت برگزیند. فردی که توان ایجاد آرامش در کشتی طوفان زده فعلی وزارت خانه را داشته باشد.

اقتصاد۲۴ - وزارت صنعت، معدن، تجارت بیش از نام بلندی که به دوش می‌کشد عریض و طویل است. وزارت خانه‌ای که هر قدر هم تلاش کنیم اختصار نامش را نمی‌توان در اجرای عملیات حیاتی و مهم آن محقق کرد. این وزارت خانه، اما تبدیل به محل آزمون و خطایی بی‌ثمر شده است. هر روز سکان به دست دیگری سپرده می‌شود و حالا در آخرین ماه‌های مدیریت دولت دوازدهم همچنان شاهد آنیم که وزارت صنعت، معدن و تجارت به دست سرپرست اداره می‌شود.

امیر واعظی آشتیانی کارشناس اقتصادی و معاون وزیر صنعت ادوار گذشته درباره شیوه انتخاب وزیر “صمت” از سوی دولت به بازرگانان نیوز گفت: متاسفانه دولت عادت کرده است که مدام رای تایید دریافت کند. مجلس فعلی، اما باید به دنبال آن باشد که فردی متخصص، آگاه و شجاع را به عنوان وزیر صمت برگزیند. فردی که توان ایجاد آرامش در کشتی طوفان زده فعلی وزارت خانه را داشته باشد.

واعظی آشتیانی با تاکید بر شرایط نامساعد حوزه صنعت و تجارت افزود: در این فرصت کوتاه و زمان اندک انتظار آن نمی‌رود که کشتی وزارت صمت به ساحل برسد، اما به هر روی آرامش نیازی حیاتی و جدی در شرایط فعلی است. ایجاد فضای مساعد و ثبات در فضای صنعت و تجارت مسکنی است که باید در سریع‌ترین زمان ممکن به کالبد مدیریت صنعت و تجارت کشور تزریق شود.

این کارشناس اقتصادی با تشریح اهمیت تولید در توسعه، به ضعف بلند مدت تولید در کشور اشاره کرد و گفت: کشور‌هایی که توان تولید در عرصه‌های مختلف کالا، خدمات و همچنین دانش را نداشته باشند، کشور‌هایی تک قطبی خواهند بود. این روند کشور را صرفا تبدیل به وارد کننده و مصرف کننده خواهد کرد. متاسفانه در چنین مسیری پیش میرویم و این روند نیازمند تغییراتی اساسی است.
وی با تشریح شرایط وزارت صمت بیان کرد: وزارت صمت حاصل چهار وزارت خانه در یک وزارت خانه است. وزارت خانه‌ای عریض و طویل که مدیریت آن نیازمند قدرت و توانی بسیار جدی است. نگاهی گذرا به موقعیت این وزارت خانه بیانگر آن است که در این دولت چهار نفر سکان هدایت این وزارت خانه را به دست گرفتند.

واعظی آشتیانی در ادامه گفت: طی سکان داری این چهار فرد نه تنها شرایط تغییر و بهبود پیدا نکرد، بلکه هر چهار نفر وزارت صمت را با چالش‌های متعدد روبرو کردند. در این دوران نه تنها شاهد هیچ اتفاق مثبتی در عرصه تولید نبودیم بلکه روز به روز بر مشکلات تولید افزوده شده است. البته این موضوع را نیز باید مورد توجه قرار داد که انتخاب افراد ناتوان تنها به این دولت خلاصه نمی‌شود و سالیان سال توسط دولت‌ها شاهد انتصابات نامناسب بوده ایم. البته نسبت به دیگر شاخص‌های اقتصادی نیز باید حساسیت و توجه لازم را داشت.

این کارشناس اقتصادی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه رئیس جمهور کاندید بعدی سکان داری وزارت صنعت را به زودی و با کمترین اتلاف وقت ممکن معرفی کند افزود: کمتر از یک سال تا پایان دوران دولت فرصت باقی است. سرپرست فعلی، جعفر سرقینی که از ابتدای دولت روحانی تا بهمن ۹۸ به عنوان معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت (صمت) فعالیت می‌کرد، اما در آن زمان از سوی «رضا رحمانی» وزیر وقت صمت کنار گذاشته شد و به شرکت آسکوتک از شرکت‌های زیرمجموعه ایمیدرو رفت. به هر روی به نظر می‌رسد وی از بدنه صنعت است و باید در انتظار تصمیمات بعدی بود.

 

منبع: بازرگانان ایران

ارسال نظر