تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۹

اگر زخم معده دارید، این ۶ ماده غذایی را هر روز بخورید!

این نکته ثابت شده که مصرف مواد غذایی با خاصیت قلیایی و ضد التهابی به بهبود علائم زخم معده کمک می کند.

اقتصاد۲۴ - زخم معده عارضه‌ای است که در غشای مخاطی در اثر تولید بیش از حد اسید ایجاد می‌شود. شایع‌ترین علت ایجاد زخم معده رشد باکتری‌های هلیکوباکتر پیلوری است. البته این عارضه می‌تواند ناشی از مصرف بیش از حد برخی دارو‌ها نیز باشد.

زخم معده خود را با درد و سوزش در ناحیه شکم، احساس سنگینی و ریفلاکس، استفراغ و حتی خونریزی معده نشان می‌دهد. در این میان انواع مختلفی از غذا‌ها وجود دارد که می‌تواند به تنظیم pH معده کمک کند و با کاهش اسید معده، علائم این عارضه را کاهش دهد:

هویج: هویج یکی از سبزیجات توصیه شده برای مبتلایان به زخم معده است. این سبزی دارای خواص قلیایی و شفابخش بوده و حتی درمان کننده زخم‌های روده نیز هست. وجود فیبر در این سبزی منجر به پیشگیری از یبوست و بواسیر می‌شود.

سیب: با توجه به غلظت بالای مواد مغذی ضروری، سیب یکی از محبوب‌ترین میوه‌ها با خاصیت دارویی است. این میوه حاوی اسید‌های آلی بوده که به عنوان تنظیم کننده سیستم گوارش عمل می‌کنند. مصرف سیب برای تسکین زخم معده، گاستریت، یبوست و اسهال توصیه می‌شود.

آلوئه ورا: کریستال‌های گیاه آلوئه ورا خاصیت ضد میکروبی دارند. اگر شما دچار زخم معده هستید، می‌توانید با مصرف این گیاه تولید بیش از حد اسید و تحریک مخاط معده را کنترل کنید. مصرف آلوئه ورا باعث مهار رشد بیش از حد باکتری‌های هلیکوباکتر پیلوری می‌شود و بافت آسیب دیده ناشی از اسید بیش از حد را بازسازی می‌کند.


بیشتر بخوانید: مهم‌ترین و قدرت‌مندترین عادت‌هایی که مانع از آلزایمر می‌شود


موز: این میوه غنی از نشاسته و ترکیبات قلیایی است که پس از جذب در بدن، منجر به تنظیم pH معده می‌شوند. خوردن موز به بهبود زخم معده کمک می‌کند و مواد مغذی آن بافت‌های آسیب دیده معده را درمان می‌کنند. مصرف موز ناراحتی ناشی از ریفلاکس اسید و گاستریت را کاهش می‌دهد.

سیب زمینی: سرشار از نشاسته، فیبر و آنتی اکسیدان‌ها برای بهبود روند هضم است. سیب زمینی حاوی مولکول‌ها و ترکیباتی است که خواص آنتی باکتریایی دارد، سوزش شکمی را کاهش می‌دهد و تورم و ریفلاکس را متوقف می‌کند.

دانه کتان: وقتی این دانه‌ها را با آب آغشته می‌کنید، ماده ژلاتینی اطراف آن‌ها را دربر می‌گیرد که برای درمان زخم معده بسیار مفید است. مصرف این دانه‌ها التهاب و سوزش ناشی از زخم معده را کاهش می‌دهد. دانه‌های کتان سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ و فیبر است و برای ترمیم بافت معده مفید به نظر می‌رسد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر