اقتصاد۲۴-سید امیر طباطبائیان با اشاره به شروع عملیات اجرایی طرح انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به به استانهای شرقی و مرکزی کشور اظهار داشت: خشکسالیهای دهههای اخیر در فلات مرکزی و محدودیت منابع آبی و همچنین بارگذاریهای موجود بر حوضه زاینده رود به همراه افزایش جمعیت مشکلات عدیدهای برای این حوضه آبریز حاصل کرده است.
وی افزود: اخیراً با حضور شهرداری ها، صنایع و برخی دستگاهها کنسرسیوم طرح انتقال آب خلیج فارس به استان اصفهان تشکیل شده است که شرکت فولاد مبارکه هم به عنوان مهمترین واحد صنعتی کشور سهامدار این طرح است.
مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: طرح مذکور منجر به تامین آب پایدار صنایع میشود و با شیرین سازی و انتقال آب به بخشهای مرکزی ایران میتوان به نیاز آبی صنایع پاسخ داد.
وی اضافه کرد: البته طرح انتقال آب خلیج فارس به اصفهان هزینههای هنگفتی دارد که بر ارزش واقعی کالای آب صحه میگذارد.
طباطبائیان به چشم انداز و برنامه استراتژی شرکت فولاد مبارکه اشاره کرد و افزود: شرکت فولاد مبارکه در راستای «شهروند-شرکتی» همواره کوشیده تا با ایفای مسئولیت اجتماعی به توسعه استان و کشور یاری برساند.
بیشتربخوانید:با انتقال آب خلیج فارس به اصفهان باید برداشت صنایع از زاینده رود به حداقل برسد
وی با اشاره به سال ۹۳ که برداشت شرکت فولاد مبارکه از زاینده رود به ۳۰ میلیون مترمکعب رسیده بود، گفت: با تدابیر اندیشیده شده در سالهای اخیر مصرف آب شرکت فولاد مبارکه به کمتر از ۲۰ میلیون مترمکعب در سال کاهش یافته است.
مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: در سالهای اخیر، ۳۵ درصد از مصرف آب برداشتی شرکت فولاد مبارکه از حوضه زاینده رود کاهش یافته است و با انتقال آب از خلیج فارس برداشت آبهای سطحی توسط این شرکت هم روند نزولی به خود میگیرد.
وی افزود: شرکت فولاد مبارکه در پروژههای آبی استان اصفهان اقدامات مهمی انجام داده است که میتوان به تامین مالی تونل و سد کوهرنگ۳ و تامین ورقهای مورد نیاز طرح سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ اشاره کرد.
طباطبائیان به سرمایه گذاری ۸۰۰ میلیارد تومانی شرکت فولاد مبارکه در انتقال پساب شهری و تصفیه پساب صنعتی هم اشاره کرد و گفت: انتظار میرود در بخش کشاورزی هم که ۹۰ درصد آب استان را در برمی گیرد با سرمایه گذاری لازم در توسعه کشتهای گلخانهای و اصلاح الگوی کشت کوشید تا بتوان وضعیت ناپایدار حوضه زاینده رود را ساماندهی کرد.
شایان ذکر است با راهبری وزارت صمت و سرمایه گذاری شرکتهای بزرگ معدنی از جمله فولاد مبارکه یکشنبه این هفته عملیات اجرایی آیین بهره برداری و شروع عمیات اجرایی طرح انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به استانهای شرقی و مرکزی کشور توسط رییس جمهور آغاز خواهد شد.
این ابَرپروژه، با بهره مندی از توان متخصصان داخلی و همچنین ظرفیتهای بخش خصوصی توانمند، در زمان تحریم به اجرا خواهد درآمد و این موضوع باعث شده تا از آن به عنوان یکی بزرگترین پروژههای بعد از انقلاب اسلامی نام برده شود.