تاریخ انتشار: ۱۰:۴۴ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
عملکرد شاخص‌های مختلف نشان داد؛

سردرگمی بورس‌های جهانی

شاخص‌های مختلف بورسی جهان عملکرد متفاوتی از خود نشان دادند.

 بورس‌های جهانیاقتصاد۲۴ -متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در دوازده ماه منتهی به فوریه بدون تغییر نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۰.۹ درصد رسید تا نرخ تورم مجددا در مسیر رسیدن به سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه قرار گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۱.۳ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۱ درصد بیشتر شده است. با توجه به فاصله داشتن نرخ تورم از سطح دو درصدی انتظار می رود بانک مرکزی اروپا به برنامه خرید اوراق قرضه خود ادامه دهد.

در آماری ناامیدکننده برای اقتصاد آمریکا، رشد بخش خرده فروشی در ماه فوریه منفی سه درصد بوده که این رشد ۱۰.۶ درصد کمتر از رشد ثبت شده این بخش در ماه قبل و کمترین رقم ماهانه ثبت شده از ماه آوریل سال قبل تاکنون بوده است. با توجه به نقش بالای این بخش در رشد اقتصادی آمریکا انتظار می رود این آمار روی رشد فصلی بهار تاثیر به سزایی داشته باشد. به گفته دفتر سرشماری آمریکا، به جز بخش فروش سوخت، سایر بخش ها از جمله بخش خودرو، لوازم منزل، فروشگاه های زنجیره ای، لباس فروشی ها، سالن های زیبایی و درمانگاه ها رشد منفی داشته اند.

انتشار گزارش جدیدی از وضعیت وخیم بازار کار اروپا باعث افزایش نگرانی ها از طولانی تر شدن احیای رشد اقتصادی شده است. بنیاد بهبود شرایط زندگی و کاری اروپا- یورو فاوند- در گزارشی اعلام کرد تاثیر ویروس کرونا بر روی بازار کار کشورهای اروپایی غیرقابل انکار بوده و مابین ماه های پایانی سال ۲۰۱۹ و سال ۲۰۲۰ در مجموع ۵.۷ میلیون نفر از شمار شاغلین اروپایی کمتر شده است. در نتیجه این اتفاق هم متوسط نرخ بیکاری در سال ۲۰۲۰ در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۶.۷ درصدی رسید.

به دنبال انتشار برخی گزارشات از عوارض دارویی واکسن کرونا که توسط شرکت استرا زنکا ساخته شده است، بسیاری از کشورها استفاده از آن را متوقف کردند. نهاد ناظر پزشکی ایتالیا پس از فوت دو نفر در این کشور پس از دریافت واکسن آسترا زنکا دستور داد برنامه های تزریق این واکسن به طور موقت تعلیق شود. پیش از این نیز دانمارک و نروژ تصمیم مشابهی گرفته بودند. سازمان بهداشت جهانی در واکنش به این اتفاق این نگرانی را بی مورد دانسته و اعلام کرده است فعلا ارتباطی بین لخته شدن خون و استفاده از این واکسن اثبات نشده است.

پس از تصویب بسته محرک ۱.۹ تریلیون دلاری پیشنهادی دولت بایدن برای حمایت از بخش های مختلف اقتصاد این کشور در برابر پیامدهای کرونا در مجلس سنا و کنگره، جو بایدن این مصوبه را امضا کرد تا بزرگ ترین بسته محرک مقابله با کرونا در این کشور رسما اجرایی شود. این بسته شامل پرداخت یارانه نقدی ۱۴۰۰ دلاری به خانوارهای آمریکایی و هم چنین وام های کم بهره برای کسب و کارهای کوچک و متوسط نیز می شود. دموکرات ها در تلاش هستند تا سطح حداقل دستمزد را به ۱۵ دلار در هر ساعت افزایش دهند.

چین و آمریکا که در روزهای اخیر در مسیر افزایش تنش ها قرار داشتند بر سر برگزاری یک نشست مشترک بین مقامات ارشد دو کشور در آلاسکا به توافق رسیدند. این نخستین ملاقات حضوری دو طرف پس از روی کار آمدن دولت بایدن خواهد بود و پس از آن انجام می شود که بسیاری از مقامات دولت بایدن بار دیگر روی مواضع ضد چینی این کشور تاکید کرده بودند. دو دوره ریاست جمهوری ترامپ جنگ تجاری بین دو طرف از اصلی ترین دلایل ریزش شدید بازارهای بورس و کاهش رشد اقتصاد جهانی بود که در نهایت به فاز نخست توافق تجاری ختم شد.


بیشتربخوانید: تحلیل کارشناسان از وضعیت بورس و مسکن در ۱۴۰۰


داده های منتشر شده جدید نشان می دهد که بانک مرکزی اروپا به نحو قابل توجهی از شدت حضور خود در بازار اوراق و میزان خرید اوراق بدهی کاسته است. اگرچه احتمال توقف کامل سیاست های محرک بانک مرکزی در مقطع کنونی بعید به نظر می رسد اما با توجه به اوج گیری تورم در بسیاری از کشورهای اروپایی این احتمال مطرح است که به تدریج از ابعاد این برنامه کاسته شود. برخلاف بانک مرکزی اروپا، بانک مرکزی آمریکا به سیاست های حمایتی خود ادامه می دهد و رییس این بانک نیز صراحتا گفته است شرایط فعلا تا بازگشت به قبل کرونا فاصله دارد.

تاکنون بیش از ۱۲۱ میلیون و ۵۴۷ هزار و ۸۸۴ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۶۸۶ هزار و ۵۴۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۴۹ هزار و ۷۰۲ نفر، برزیل با ۲۸۲ هزار و ۴۰۰ نفر، مکزیک با ۱۹۵ هزار و ۱۱۹ نفر، هند با ۱۵۹ هزار و ۲۴۹ نفر و انگلیس با ۱۲۵ هزار و ۸۳۱ نفر بوده است.

آرتور هوگان - تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در موسسه نشنال سکیوریتیز کورپوریشن - گفت: اکنون زمان آن رسیده است که توجه معامله گران و فعالان بازار به شاخص های بنیادی جلب شود. اخبار مربوط به ویروس امیدوارکننده تر از قبل هستند اگرچه هنوز تا خلاصی از آن فاصله زیادی داریم اما می توانیم رد پای بهبود تدریجی در بخش های مختلف را مشاهده کنیم. با توجه به حضور خوب و نیرومند سیاستگذاران پولی، بازارها کمتر نسبت به کافی نبودن سیاست های پولی و مالی برای حمایت از رشد اقتصادی نگران اند.

بورس آمریکا

در وال استریت بیشتر شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۵۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۳ هزار و ۱۸.۹۸ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۱۱ درصد ریزش تا سطح ۳۹۵۸.۳۹ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۵۴ درصد صعود در سطح ۱۳ هزار و ۵۴۳.۸۴ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۶ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۷۶۲.۶۷ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۲۷ درصدی و ایستادن در سطح ۱۴ هزار و ۵۹۶.۶۱ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۰.۰۱ درصدی در سطح ۶۰۵۴.۸۲ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۶۷ درصد پایین رفت و به ۸۵۹۹.۵۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با کاهش ۰.۰۲ درصدی تا سطح ۲۹ هزار و ۹۱۴.۳۳ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۰.۰۲ درصد بالا رفت و در سطح ۲۹ هزار و ۳۴.۱۲ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" افزایش ۰.۴۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۱۰۰.۸۶ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۴۷ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۶۷۹۵.۲۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۲ درصد کاهش به ۶۴.۵۳ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۴۷ درصدی به ازای ۶۷.۹۴ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۹ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۴۷.۰۴ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۷۱ درصدی به ازای ۲۶.۳۱ دلار مبادله شد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت کیا اپتیما، اسپورتیج و سراتو در بازار ایران + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های رنو در بازار امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

بهترین تفرجگاه های گیلان در فصل بهار

فیلم/پاسخی که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مورد ثروت افسانه‌ایش داد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/خانم قهرمان تکواندو جهان به کمک رسول خادم رفت

پست بازیگر مشهور ترک، سوژه کاربران ایرانی شد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دیابتی‌ها هندوانه بخورند؟

نسخه ایرانی ال نود به بازار می‌آید + عکس

کافی شاپ لاکچری افغانستانی‌ها در ایران +عکس

عکس/ پوشش باورنکردنی زنان در قلب اروپا

جدیدترین تصاویر از امپراتور یوری در یک سریال معمایی

حج‌گزاران بخوانند/ چگونه مصرف اینترنت و مکالمه در عربستان را 27 برابر ارزان‌تر کنیم؟

فیلم/مراقب پایتان در متروی میدان ولیعصر باشید!

قرارداد ۲.۷ میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین

عکس/ نمونه استخدام فامیلی در صدا و سیما

عکسی جالب از هدیه روز معلم دانش‌آموزان عشایر پربازدید شد

عکس/واکنش جالب رضا رشیدپور به گزارش کیهان!

پیام تسلیت مدیرعامل بانک رفاه کارگران به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)

آخرین آمار چک‌های برگشتی در سال ۱۴۰۲

جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آستارا

عکس/ مهران مدیری در کنار دخترش شهرزاد

دیدار صمیمی مدیرعامل هلدینگ PIIC با کارکنان لاستیک سهند به مناسبت روز کارگر

اینفوگرافی/نشانه‌های اوتیسم در کودکان که هر پدر و مادری باید بداند

فیلم/ پاسخ جواد نکونام در خصوص انتقادات به شکل بازی استقلال

پرشدگی سد‌ها به ۶۵درصد رسید+ جدول

فیلم/ واکنش سخنگوی شورای نگهبان در خصوص ادعای حسن روحانی درباره رد صلاحیتش

فیلم/ آمار دقیق شرکای جنسی در ترکیه از زبان نماینده مجلس ایران!

میدان ونک ۳ طبقه می‌شود؟

فیلم/ مصطفی صندل خواننده معروف ترک ایرانی از آب در آمد!

کار طلای جهانی برای ادامه صعود سخت شد

سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟

پیام عاشقانه جورجینا برای رونالدو پس از شب رویایی+ عکس

احتمال توفق برجام دلار را در مسیر نزولی قرار داد

فیلم/ عشوه های عاشقانه اکرم بیرانوند برای همسرش

چه کنیم که یارانه نقدی ما قطع نشود؟

گزارش بورس امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

مخترع دینامیت؛ نام ماندگار در تاریخ

مالیات جدید برای تاکسی اینترنتی؟

زمان افزایش حقوق بازنشستگان مشخص شد

قیمت پرادو در امارات ۵۰۰ میلیون، در ایران ۵ میلیارد تومان! + عکس

۱۰ لیتربنزین ۶۹ هزار تومان!

فیلم/ بغل کردن جواد عزتی توسط یک هوادار دختر جنجالی شد

افشای مدرک تحصیلی علی اکبر رائفی پور جنجالی شد+ عکس

جزییات جدید درباره معاینه فنی خودرو ۱۴۰۳

فیلم/ سانتافه ۲۰۲۴ با این امکانات مورد پسند واقع نشد؟

هزینه درست کردن آبگوشت برای یک خانواده ۴ نفره چقدر است؟

فیلم/ شیرین‌کاری امروز بایدن مقابل خبرنگاران!

خداحافظی دیوید تیلور از کشتی؟!

فیلم/ داخل ویلای لوکس و بی نظیر علیرضا بیرانوند که قطعا ندیده اید

رشد ۵درصدی مبادلات تجاری ایران و هند

استایل زمستانی مهناز افشار در اواسط بهار! + عکس

اوسمار: شهاب زاهدی از پله بهتر است+ عکس

حسن یزدانی کجاست؟

بازی پرسپولیس و نساجی بدون حضور زنان!

استوری جالب هادی چوپان در مورد روز شیراز + عکس

فیلم/ اعتراض مرجانه گلچین به وضعیت افتضاح یک هواپیما!