تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۷
مدیر کریدورهای بین‌المللی معاونت حمل و نقل وزارت راه اعلام کرد؛

عبور 11 میلیون تن بار ترانزیتی از کشور

امین ترفع مدیر کریدورهای بین‌المللی معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی ضمن تشریح آخرین وضعیت کریدور شمال–جنوب، اعلام کرد که طی سال گذشته 11 میلیون تن بار ترانزیتی از کشور عبور کرده است و در سال جاری نیز میزان بار ترانزیتی منتقل شده در کشور رقمی بیش از این میزان خواهد بود.
83c6fa39-1a29-4041-bef3-2c9baa2a4a4d
اقتصاد24- امین ترفع در نشست خبری هفتمین اجلاس شورای هماهنگی کریدور ترانزیتی شمال–جنوب گفت: این کریدور در ابتدای امر بین کشورهای ایران، هند و روسیه بود و هدف آن این بود که روسیه از طریق ایران به هند متصل شود، اما پس از آن کشورهای آسیای مرکزی نیز به این کریدور ملحق شدند و حتی عملاً هند از طریق ایران به روسیه، آسیای میانه و قفقاز متصل شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر 14 کشور شامل ایران، هند، روسیه، ارمنستان، بلغارستان، تاجیکستان، اوکراین، بلاروس، آذربایجان، عمان، ترکیه، قزاقستان، سوریه و قرقیزستان عضو این کریدور ترانزیتی هستند.

مدیر کریدورهای بین‌المللی معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با بیان این‌که در ابتدای امر مسیر ریلی قزوین – رشت که قرار است به زودی افتتاح شود در راستای تکمیل زنجیره ریلی کریدور شمال – جنوب تعریف شده بود، ادامه داد: در حال حاضر هر فعالیتی که در بنادر جنوبی کشور نظیر چابهار، رجایی و امام خمینی (ره) و نیز آستارا و اینچه‌برون انجام شود، می‌تواند به عنوان مسیرهای تکمیلی کریدور شمال – جنوب به‌شمار آید.

ترفع با بیان این‌که مسیر ریلی رشت تا آستارا و چابهار تا زاهدان می‌تواند عملاً به عنوان کریدور شمال به جنوب تلقی شود، اظهار کرد: صرفاً برای انتقال بار از کشور یک مسیر وجود ندارد و از مسیرهای شرق دریای خزر، غرب دریای خزر و دریای خزر نیز استفاده می‌شود و کشورهای آسیای میانه، روسیه و قفقاز نیز از مسیرهای جاده‌ای چندوجهی و ریلی به منظور جابه‌جایی کالا برخوردارند.

وی ادامه داد: خوشبختانه بندر امیرآباد در کشور به ریل متصل است و بخشی از ترانزیت از طریق امیرآباد و دریای خزر منتقل می‌شود و ما صرفاً در انتظار تکمیل کریدور شمال – جنوب معطل نمانده‌ایم.

مدیر کریدورهای بین‌المللی معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر این‌که در حال رفع گره‌های موجود در حوزه ترانزیتی هستیم، خاطر نشان کرد: ضمانت حضور بخش خصوصی تسهیل امور است و به طور حتم اگر پروژه‌ای سودآور باشد موجب خواهد شد تا بخش خصوصی جهت ورود به آن علاقه‌مند باشند.

ترفع با اشاره به این‌که کریدور شمال و جنوب از دو کارگروه فرآیندی و حمل و نقلی و نیز کارگروه گمرکی تشکیل شده است، اظهار کرد: باید مسائل فرآیندی، حمل و نقلی و گمرکی برای پیشبرد امور حل شود و هر چند توافق بین دولت‌ها صورت می‌گیرد، اما به طور حتم تسهیل‌گری برای بخش خصوصی مهم‌ترین برنامه است.

وی ادامه داد: انتقادی که در این راستا مطرح می‌شود این است که بخش خصوصی و دولت در زمان مناسبی صدای یکدیگر را نمی‌شنوند و باید برای جلوگیری از چنین مشکلی مکانیزم مناسبی طراحی شود و تمامی تشکل‌های حمل و نقل ملی و کشوری دور یک میز جمع شوند.

مدیر کریدورهای بین‌المللی معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر این‌که اگر قصد داریم وضع حمل و نقل در کشور بهبود یابد باید هماهنگی بین بخش خصوصی و دولتی را رقم بزنیم، گفت: شرکت حمل و نقل بین‌المللی و کامیون‌داران متولی امر ترانزیت هستند و وزارت راه و شهرسازی به عنوان تسهیل‌گر و نه متولی فعالیت می‌کند.

وی با بیان این‌که کلیه بنادر جنوبی کشور می‌توانند پذیرای انتقال بار هند باشند، ادامه داد: چابهار در اولویت هند قرار دارد و مسیر کریدور شمال – جنوب با ورود به بنادر جنوبی ایران و خروجی از سه مسیر شرق دریای خزر، غرب دریای خزر و دریای خزر تعریف شده است و شامل حمل و نقل دریایی، ریلی و جاده‌ای می‌شود.

مدیر کریدورهای بین‌المللی معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: در بخش ریلی و جاده‌ای مذاکرات متعددی صورت گرفته است تا شاهد بازبینی در بخش تعرفه‌ها به منظور کاهش هزینه‌ها برای بخش خصوصی باشیم و این اتفاق بالاترین مزیتی است که می‌تواند فعالیت بخش خصوصی را تسهیل نماید.

ترفع با بیان این‌که هرچه اتصالات ریلی کامل‌تر شود پیوستگی ریلی افزایش می‌یابد، گفت: این اتفاق موجب روان‌تر شدن و کم هزینه‌تر شدن عبور بار می‌شود و در نهایت سبب خواهد شد میزان بار بیشتری منتقل شود.

وی همچنین در خصوص فعالیت کریدورهای رقیب کریدور شمال – جنوب خاطر نشان کرد: همه کشورها قصد دارند از فرصت‌های ترانزیتی خود به نحو مطلوب استفاده کنند و در همین راستا از ظرفیت‌های تعرفه‌ای و هزینه‌ای به نحو مطلوب بهره‌مند می‌شود، اما نکته‌ای که وجود دارد کشور ما با توجه به موقعیت جغرافیایی که دارد قابل دور زدن نیست و باید در راستای ایجاد مزیت‌های هزینه‌ای و تعرفه‌ای تصمیمات بهتری اتخاذ کنیم.

مدیر کریدورهای بین‌المللی معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با اشاره به این‌که تعرفه‌های حمل و نقلی در حوزه جاده و ریل و نیز در خصوص تسهیلات گمرکی است، خاطر نشان کرد: قصد داریم راهکارهای تبادل اطلاعات به صورت اینترنتی بین گمرکات را عملیاتی کنیم تا بار در حداقل زمان ممکن در گمرکات متوقف شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تأثیر کریدور شمال – جنوب در حوزه ترانزیتی، بیان کرد: بین کشورهای مختلف تجارت قابل توجهی وجود دارد و انتقال بار از ایران به روسیه در حال جریان است.

ترفع با اشاره به این‌که مراکز لجستیکی جانمایی شده و با فعالیت مشترک که مراکز لجستیکی بین‌المللی شاهد ایجاد زنجیره تأمین بین‌المللی خواهیم بود، اظهار کرد: ما صرفاً رویکرد حمل و نقل بار به کریدورها را نخواهیم داشت و قصد داریم با ایجاد ظرفیت‌های گردشگری و مدیریت کریدورها به صورت یکپارچه به نحوی مطلوب‌تر عمل کنیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

حقوق بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد؟

وضعیت فعلی، منتفی‌کننده مذاکره ایران و آمریکا نیست/ تحریم‌ها، تاب‌آوری اقتصادی و اجتماعی ایران را کاهش داده است

روایت خانواده و دوستان دانشجوی به قتل رسیده دانشگاه تهران؛ امیر‌محمد رتبه ۸۰۰ کنکور در روستایی درس خواند که تنها ۴ دانش‌آموز داشت

خاورمیانه و ایران در انتظار سرمای شدید

فیلم/حمله امیرحسین ثابتی این بار همتی به جای ظریف

سبد معیشت کارگران به بیش از ۴۰ میلیون تومان رسید/ امیدواری نماینده کارگران به تعامل با شرکای اجتماعی در تعیین مزد ۱۴۰۴

اتفاق عجیب در بازار طلا و سکه؛ قیمت سکه ۶۰ میلیون تومان می‌‎‌شود؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/تیپ ساحلی پردیس احمدیه در هند جلب‌توجه کرد

مشکلات رایج در لپ‌ تاپ چیست و چگونه حل می‌شوند؟

عکس/زوج طناز سینمای ایران در یک قاب عاشقانه

محرک‌های افزایشی شاخص بورس از بین رفته‌اند/ هفته منفی و متعادل در انتظار بازار سرمایه

این نان قند خون‌تان را کاهش می‌دهد

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد