تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
انحراف درک اجتماع از مسائل اصلی با کج روایت‌ها در فضای مجازی

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟

یک استاد دانشگاه گفت: بزرگترین تهدیدات علیه نظام اسلامی بر پایۀ کج روایت‌ها در فضای مجازی شکل گرفته است که سبب انحراف درک اجتماع از مسائل اصلی شده است.

فضای مجازیاقتصاد۲۴- پرونده حکمرانی فضای مجازی؛ عضو هیئت علمی گروه فرهنگ پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشۀ اسلامی گفت: رهبر انقلاب در اسفند ماه سال گذشته فرمودند؛ دشمن امروز در حال وسوسه جامعه است، پیشنهاداتی را برای درهم شکستن صبر ما مطرح می‌کند اگر بردباری ما از بین برود گام مضری را در راه بازگشت به عقب برداشته‌ایم بنابراین ما نیاز به بسط فضیلت مقاومت در جامعه ایرانی هستیم. متاسفانه برخی جامعه را وسوسه می‌کنند که باور‌های خود را تغییر دهند که نوعی اشتباه نابخشودنی است، شهید مطهری معتقد بودند؛ اصلاح همواره از مردم شروع می‌شود، اما فساد از خواص، حقیقتی که امکان انکار آن وجود ندارد.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب در مقابل واژۀ فتنه، مفهوم بصیرت را مطرح کردند. معنای این واژه این است که در هنگام غبارآلود شدن فضای جامعه، یک مسلمان شیعه امکان تشخیص حق از باطل را داشته باشد که نوعی جهد عقلی و نظری است. مجموعاً باید اذعان کرد که ایشان متناظر با هر کلیدواژۀ جریان تحریف یک مفهوم انقلابی را مطرح می‌کنند که در عقلی، ذهنی و متکی به قدرت شناختی است.


بیشتربخوانید:زنگ خطری که «کلاب‌هاوس» برای مدیران «رادیو» به صدا درآورد


جمشیدی افزود: یکی دیگر از کلید واژه‌های رهبری که اخیراً مطرح شد، این بود که «اگر جریان تحریف درهم شکسته شود، جریان تحریم نیز از بین خواهد رفت!»، اما چطور ممکن است؟! پاسخ این است که بزرگترین تهدیدات علیه نظام اسلامی بر پایۀ کج روایت‌ها شکل گرفتند که سبب انحراف درک اجتماع از مسئله‌ای خاص شده بودند بنابراین روایت درست، درک عمیقی از واقعیات به اجتماع خواهد داد که جریان تحریم و تحریف را در کنار هم مغلوب خواهد کرد.

به زعم وی رهبری برای همین در حکم دوم خود به شورای عالی فضای مجازی از ضرورت بسط سواد رسانه‌ای در اجتماع سخن گفتند، معنای سواد رسانه‌ای این است که در مواجهه با جنگ روایت‌ها منفعل عمل نکنیم، تکرار کنندۀ رفتار رسانه‌ای دشمن نباشیم، قدرت تمیز و تشخیص خود را افزایش دهیم اگر در گذشته اهمیت این مسئله کم بود، اما امروز با توجه به گسترش ضریب نفوذ رسانه و فضای مجازی این یک ضرورت است.

جمشیدی افزود: شهید مطهری معتقد بودند که امروز در «عصر نقاق» است و البته این خصلت منفی را یکی از وجوه تمایز انسان با حیوان می‌دانستند، به این معنا که انسان بر خلاف حیوان این قابلیت را دارد که «جو بفروشد، اما گندم نمایی کند» ایشان معتقد هستند که جهان غرب مصداق بارز جلوه‌گر شدن نفاق در جوامع انسانی هستند، آن‌ها با تکیه بر واژه‌هایی مانند دموکراسی، حقوق بشر و لیبرالیسم به کشور‌هایی مانند عراق، سوریه، لیبی و افغانستان یورش بردند، اما ارمغانی به جز ویرانی برای این کشور‌ها نداشتند! متاسفانه ما در کشوری مانند سوریه شهید دادیم، خارج از مرز‌ها جهاد کردیم، اما امروز دشمنان همان کشور‌ها با استفاده از جنگ شناختی تلاش دارند که دست‌آورد‌های مردمی مقاومت را مصادره کنند، نیت نادرستی که پس از شکست در میدان عمل به دنبال تحقق آن در جنگ شناختی هستند.

وی خاطرنشان کرد؛ نباید از این نکته غافل شد که دشمن برای مواجهه با ما راهکار‌هایی را استفاده خواهد کرد. یکی از این روش‌ها وسوسه است، روش دیگر ایراد شبهه می‌باشد، برای مثال مقاومت را درجا زدن تعبیر می‌کند. گذاره‌هایی مانند انسداد را مطرح می‌کند، مانند اینکه ایران اگر مذاکره نکند، امنیت مرزهایش به مخاطره خواهد افتاد، آن‌ها تلاش می‌کنند که مفهوم مقاومت از ادبیات سیاسی ایران اسلامی حذف شود، دوگانه‌هایی مانند «جنگ و صلح» را در فضای عمومی جامعه مطرح می‌کنند. یکی از راهکار‌های عملیاتی کردن مفاهیم دینی در عرصه‌های اجتماعی بسط نگاه بلند مدت است، اینکه مسئولین اجرایی حاضر باشند، ولو یک اقتصاد محقر ویترینی مانند کشور‌های خلیج فارس داشته باشند، اما مقاومت نکنند، راهبرد غلط و کوتاه مدتی است، آن‌ها به انرژی هسته‌ای نگاه استراتژیک و عمیق ندارند، صرفاً به دنبال راهکار آسان که فروش راحت نفت خام است، برای ادارۀ اقتصاد هستند!

پرسش مشخص ما این است، اگر مطابق پیش بینی‌ها پس از یک قرن ذخایر نفتی کشور به پایان رسید، چطور کشور باید استقلال سیاسی و اقتصادی خود را حفظ کند؟! امروز به دلیل ذخایر نفت و گاز قدرت چانه زنی داریم، اما اگر انرژی هسته‌ای و امثال آن را نابود کردید، چطور حضور خود را در فضای بین الملل حفظ کنیم؟! مشروط کردن جامعه به خارج از مرز‌ها کار درستی نیست.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ حرکت خاص جمشید هاشم‌پور در کنار فرماندهان سپاه

عکس یادگاری اشرف، علیرضا، محمدرضا و شمس پهلوی ۸۹ سال پیش در سوئیس

رونمایی از جدیدترین بمب اتمی جهان در آمریکا + عکس

فیلم/ انتقاد مداح معروف از فقر شدید در خرمشهر

عکس/ اشکور نگین بنفش و زیبا بر دامن گیلان

سردار سلامی: ما در جنگ کاملیم اما مردم در آرامشند

فیلم/ شباهت جالب نگار جواهریان به بازیگر مشهور ترک

عکس/ نوه ناصرالدین شاه ۱۲۰ سال پیش در حال بازی شطرنج

ابلاغ قیمت برق استخراج مجاز رمزارز + جزییات

عکس/ زیبایی خاص حوری تاسیان در اتاق گریم

اولین رقیب قالیباف برای ریاست مجلس از راه رسید

عکس/ پرواز پرندگان در غروب سرخ و حیرت انگیز بوشهر

واکنش مدیران پرسپولیس به ادعای غرامت به گندوز

جعفر پناهی کیست؟/ مروری بر سینمای مستقل فیلم ساز برنده نخل طلای کن

عکس/ لحظه عجیب و خوفناک برخورد صاعقه به درخت

عکس/ پوشش جالب نرگس محمدی در یک مراسم

اولین افت قیمت بیت‌ کوین پس از رکوردشکنی تاریخی

فشار‌های تورمی فزاینده بر بازار ساخت‌وساز مسکن

عکس/ استوری محمد نوری برای هواداران استقلال

آغاز فصل اضطراب اجاره مسکن

فیلم/ واکنش سازمان هواپیمایی به سفر خانوادگی وزیر راه

دبیرکل حزب الله لبنان امشب سخنرانی می‌کند

عکس/ تجمع بازنشستگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران

آمار تکان دهنده درباره میزان خشم، اضطراب، ناامیدی و اندوه در کارمندان و کارگران ایرانی؛ خشم ۳۴ درصدی و اضطراب ۴۸ درصدی

عکس/ ژست خاص رضا عطاران با صددام

جدیدترین هزینه رهن اجاره مسکن در محلات اداری تهران

عکس/ خنده‌های بامزه لورل و هاردی ۹۵ سال پیش در یک کافه

گزارش بورس امروز یکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴

اینفوگرافی/ آمریکایی‌ها در طول مذاکرات چقدر ایران را تحریم کردند؟

طبیعت بهاری دره جرمی ارومیه

جانشین امید عالیشاه در پرسپولیس معرفی شد

عکس/ تابلوی ۲۲ میلیاردی حراج تهران جعلی و تقلبی است

عکس/ جشن تولد ۵۹ سالگی احمدرضا عابدزاده

بیانیه دفتر محسن رضایی درباره سخنانش در سالگرد رئیسی

عکس/ ژست خودمانی داوران شام ایرانی در یک ساندویچی

عکس/ نهمین فرزند بوریس جانسون به دنیا آمد

عکس/ استوری خداداد عزیزی برای تولد احمدرضا عابدزاده

فیلم/ درخواست عجیب یک نماینده درباره مناظره با پزشکیان

اسرائیلی‌ها اسرائیل را به ایران فروخته اند

عکس/ استایل گران قیمت و لاکچری مریم معصومی با اکسسوری فانتزی

عکس یادگاری دختر نوجوان آلمانی ۹۲ سال پیش با هیتلر

کنسرت علیرضا قربانی لغو شد

علت توقف در واگذاری سهام ایران خودرو

عکس/ پوستر خاص باشگاه تراکتور برای علیرضا بیرانوند

اینفوگرافی/ سقوط نرخ باروری ایران در نیم قرن گذشته

۵ خرید بعدی پرسپولیس مشخص شدند

عکس کمتر دیده شده از هاشمی رفسنجانی در ۱۹ سالگی و جمع دوستان اش

پیک جدید کرونا با فراگیری سویه تازه

جزئیات قرارداد ۱۴۵ میلیاردی نیازمند با پرسپولیس +عکس

تابستان بزرگ در انتظار مهدی قایدی