اقتصاد ۲۴ - معاونت علمی و فناوری با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تفاهم نامهای در راستای توسعه و نفوذ فناوریهای نوین در صنایع کوچک و متوسط، ارتقا سطح فنی و کیفی در محصولات و خدمات فنی و تخصصی، توسعه زیرساختهای مورد نیاز نوآوری در سطح کشور و بهبود فضای کسب و کار منعقد کردند.
این تفاهم نامه در راستای بهرهگیری از ظرفیتهای ایجاد شده در شهرکها و نواحی صنعتی در جهت توسعه زیست بوم نوآوری در سطح کشور منعقد شده است.
پیمان صالحی، معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی درخصوص این تفاهم نامه گفت: با توجه به رسالتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جهت توسعه زیست بوم نوآوری و رونق اقتصاد دانش بنیان این تفاهم نامه منعقد شده است.
وی اضافه کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به منظور توسعه استقرار شرکتهای دانش بنیان و فناور در شهرکها و نواحی صنعتی کشور، مشوقهای حمایتی جهت استقرار فعالان زیستبوم فناوری و نوآوری در شهرکها و نواحی صنعتی و بکارگیری ظرفیتها و زیرساختهای موجود، به منظور توانمندسازی و توسعه بازار (تجاری سازی) واحدها و مؤسسات فناور کوچک و متوسط، شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در مراکز نوآوری، مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری، نواحی نوآوری و سایر شرکتهای مستقر شهرکهای صنعتی و فناوری و مشاوران مراکز خدمات تخصصی فناوری، فراهم کرده است.
بیشتر بخوانید: راه اندازی خانه خلاق و مرکز نوآوری جهانی هنر
صالحی با بیان اینکه در همین راستا، فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری امکان بهره مندی از حمایتهایی را برای به دست آوردن زیرساخت خواهند داشت، اضافه کرد: شرکتهای دانش بنیان و فناور به میزان ۱۰ درصد تشویقی نسبت به کل قراردادی که با صنایع منعقد میکنند از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران دریافت خواهند کرد.
به گفته وی، همچنین شرکتهای دانش بنیان و فناور میتوانند قدرالسهم بخش نقدی موضوع قرارداد خود را در مناطق توسعه یافته به میزان ۲۰ درصد و در مناطق کمتر توسعه یافته به میزان ۱۰ درصد پرداخت کنند که این نیز یک مشوق از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بوده است تا شرکتهای دانش بنیان بتوانند به راحتی در شهرکهای صنعتی مستقر شوند.
وی خاطرنشان کرد: در صورت بهرهمندی پیش از موعد، شرکتهای دانش بنیان و فناور میتوانند تا سقف ۱۰ درصد مبلغ قرارداد واگذاری زیرساخت را دریافت کنند.
صالحی افزود: همچنین اجاره بهای دفاتر شرکتهای دانش بنیان و فناور در شهرکهای کوچک و متوسط نیز، تحت قرارداد شرکتهای دانش بنیان و فناور در مراکز خدمات فناوری و کسب و کار ایجاد شده در سطح کشور در سال اول استقرار، مشروط به فعالیت مؤثر، مشمول مشوق خواهند شد.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی اضافه کرد:همچنین احداث هزار واحد کارگاهی برای انجام دادن فعالیتهای تولیدی برای شرکتهای دانش بنیان در شهرکها و نواحی صنعتی کشور در حال برنامهریزی است.
صالحی با اشاره به مزایای این تفاهم نامه خاطر نشان کرد: ایجاد کسب و کارهای نوین تقاضامحور، افزایش بهرهوری و بهبود فضای کسب و کار در بنگاههای کوچک و متوسط فناور و نوآور، همکاری در توسعه کیفی سازی و استانداردسازی محصولات تولیدی واحدها و بنگاههای دانش بنیان، شناسایی و رفع نیازمندیهای فناورانه و نوآورانه واحدهای تولیدی و بنگاههای صنعتی کوچک و متوسط، بهرهگیری از ظرفیت استارتآپها از مزیتهای این تفاهم نامه به شمار میرود.
به گفته وی، این اقدامات در جهت شکلگیری خوشههای تخصصی کسب و کار متناسب با اولویتها و بهرهگیری از ظرفیتهای طرفین جهت تقویت و توسعه زیرساخت مورد نیاز مراکز نوآوری و مراکز فنی-تخصصی (پشتیبان فناوری) بوده که منجر به ارتقای کسب و کارهای نوین و نفوذ دانش در بنگاههای کوچک و متوسط خواهد شد.
وی افزود: معاونت علمی و فناوری با هدف استفاده از ظرفیت فعالان زیستبوم فناوری و نوآوری در خلق ارزش افزوده، ایجاد اشتغال و ارتقای فناوری و رقابتپذیری محصولات واحدهای تولیدی کوچک و متوسط، امکان بهرهگیری شرکتهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی از زیرساختهای حمایتی خود را در چارچوب ضوابط فراهم میکند.
منبع: صدا و سیما