اقتصاد۲۴- در این رتبهبندی ۲۴ صرافی رمزارزی ایرانی مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته و صرافیهای با ریسک پایین شناسایی شدهاند.
به منظور ارزیابی هرچه بهتر صرافیها، تیم تحقیقاتی کوین ایران با در نظر گرفتن بهروزترین استانداردهای موجود در این حوزه مالی و استفاده از یک روششناسی خلاقانه و علمی سعی کرده است از زوایای مختلفی صرافیهای ارز دیجیتال در ایران را مورد مطالعه قرار دهد. نسخه اول این رتبهبندی در پاییز سال پیش منتشر شد که در آن زمان تنها چهار صرافی رمزارز ایرانی رتبهبندی شده بودند.
بیشتر بخوانید: ورود بزرگترین بانک آمریکایی به بازار رمزارزها
هدف از انجام این پژوهش افزایش کیفیت سرویسدهندههای رمز ارزی ایرانی و کمک به کاربران دنیای رمزارزها برای آشنایی با کیفیت صرافیهای ایران است. کاربران با مراجعه به این رتبهبندی، که نتایج آن در دسترس عموم قرار گرفته است، میتوانند با ریسکهای موجود در این فضا آشنا شده و از نقاط ضعف و قوت صرافی مورد علاقه خود آگاه شوند.
این گزارش برای خود صرافیها نیز مفید است. آنها میتوانند با توجه بهاین گزارش رقابتی سرویسهای خود را بهبود دهند و از سلایق کاربران و روندهای بازار مطلع شوند. سرمایهگذارهایی که میخواهند در این حوزه نو ظهور سرمایهگذاری کنند نیز میتوانند با مطالعه این پژوهش ریسک سرمایهگذاری در این حوزه و یا در هر صرافی را مورد توجه قرار دهند.
کوین ایران معتقد است این گزارش همچنین میتواند برای سرویسدهندهها به صرافیها مانند بیمهها، شرکتهای حقوقی و شرکتهای مادر سرویسدهنده که میخواهند درک بهتری از وضعیت صرافیهای رمزارزی داشته باشند، مفید باشد.
قانونگذاران و دولتیها که میخواهند برای این حوزه جدید قانون وضع کنند یا از وضعیت کیفی این صرافیها آگاهی بهتری پیدا کنند نیز هدف بعدی این پژوهش تحلیلی بوده اند.
به طور معمول وقتی یک کاربر میخواهد وارد دنیای تبادل رمزارزها شود، نگرانیهای او میتواند شامل موارد زیر باشد:
آیا میتوانم به اطلاعات منتشرشده توسط این صرافی اعتماد کنم؟
آیا امکان دستکاری در بازار صرافیها وجود دارد؟
آیا داراییهای من امن و بیمه شده است؟
آیا این صرافی API خوبی دارد؟
پس انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال ایرانی نباید تنها مبتنی بر حجم بازار آن باشد، بلکه باید بر اساس کیفیت سرویسدهی و شفافیت عرضه اطلاعات در آن صورت گیرد. حجم و نقدینگی میتوانند به آسانی دستکاری شوند. صرافی با استفاده از مکانیزمهای تشویقی نظیر رقابتهای مبادلاتی و اهدای رمزارز به راحتی میتوانند حجم مبادلات در پلتفرم خود را افزایش دهند. پس به منظور انتخاب یک صرافی مناسب باید مجموعه از فاکتورهای متفاوت مد نظر قرار گیرند. به همین خاطر است که رتبهبندی انجام شده شش شاخص اصلی و دو شاخص فرعی دارد و سعی میکند از زوایای مختلفی سرویسهای صرافیهای رمزارزی ایرانی را مورد ارزیابی قرار دهد.
در این رتبهبندی میتوانید ویژگیهای مختلف صرافیهایی، چون اکسیر، رمزینکس، نوبیتکس، صرافی جیبیتکس، صرافی ایکس نوین، والکس، صرافی اوکی ایکس و دیگر صرافیها را مشاهده و با هم مقایسه کنید.
برای اطلاع از نتایج این رتبهبندی و مطالعه نتایج آن به لینک مراجعه کنید.