تاریخ انتشار: ۱۷:۴۶ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰

اعلام زمان واکسیناسیون عمومی در کشور

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان این‌که طرح شهید سلیمانی متوقف نشده است، گفت: از مهرماه سال جاری واکسیناسیون عمومی کرونا در کشور آغاز می‌شود.

زمان واکسیناسیون عمومی در ایران

اقتصاد۲۴- دکتر علیرضا رئیسی در اجلاس مشترک روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و فرماندهان سپاه استان‌ها که با حضور وزیر بهداشت و رئیس سازمان بسیج به‌صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: در بیش از ۱۴ ماه گذشته همواره شاهد همکاری وزارت بهداشت، سازمان بسیج و هلال‌احمر، بوده‌ایم و در آینده بیشتر در مورد مدیریت بیماری در ایران قضاوت خواهند کرد و خواهیم دید که ایران با توجه به تحریم‌ها و شرایطی که داشته، از موفق‌ترین مدیریت‌های بیماری را داشته است.

وی با بیان اینکه همیشه برای بسیاری از کشور‌های دیگر و برخی افراد که در داخل کشور هستند و اطلاعات درستی ندارند، افزود: این سؤال وجود دارد که این موفقیت‌ها ناشی از اشکال در آمار است و مگر می‌شود که وضعیت ایران این‌گونه باشد، اما ثابت کردیم که بسیاری از کار‌هایی که دیگران فکرش را هم نمی‌کنند، ما انجام می‌دهیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: سایت‌های معتبری در دنیا وجود دارد که میزان مرگ‌ومیر و ابتلا به بیماری را با توجه به جهش ویروس پیش‌بینی می‌کنند و سال گذشته در آذرماه و دی‌ماه بر اساس مدل‌سازی‌هایی که در دنیا انجام‌شده بود، باید مرگ‌ومیر بیشتر از هزار و ۲۰۰ مورد در روز داشتیم و اتفاقاً در دی‌ماه، پایین‌ترین میزان مرگ‌ومیر بیماران را در کشور داشتیم و به زیر ۱۰۰ نفر رسید. این اشتباه محاسباتی که همواره کشور‌های دیگر در همه زمینه‌ها در مورد ایران می‌کنند، در مورد بیماری هم اتفاق افتاد.

رئیسی ادامه داد: این مؤسسات و کشور‌ها بر اساس فرمول‌های ریاضی و خشک، محاسبات می‌کنند، اما قدرت هم‌افزایی نیرو‌هایی که در ایران در کنار همدیگر قرار می‌گیرند را در محاسباتشان، در نظر نمی‌گیرند. ما با توجه به شبکه گسترده بهداشتی و همچنین نهادینه‌سازی همکاری بین بخشی که همواره بسیج و سازمان‌های مردم‌نهاد در کنار ما بوده‌اند، قدرتی است که نمی‌شود با محاسبات ریاضی آن‌ها را در نظر گرفت و در فرمول قرار داد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: در این مدت اقدامات بسیار خوبی با همکاری بسیج و وزارت بهداشت انجام شد و هنوز هم در حال انجام است. هم‌اکنون هم طرح شهید سلیمانی در حال اجرا است و هیچ‌وقت این طرح، متوقف نشده است و باید به استان‌ها رفت و دید که چه جلوه‌هایی از مدیریت شکل می‌گیرد.


بیشتر بخوانید: ورود و ترخیص ۳.۱ میلیون دوز واکسن کرونا از چهار کشور


وی گفت: دکتر نمکی همواره تأکید داشته که اگر موفقیتی در مدیریت بیماری‌ها کسب شود، موفقیت نظام است و به‌تن‌هایی مربوط به وزارت بهداشت نیست، ما شاید نواقصی داشته‌ایم که بر عهده می‌گیریم، اما اگر موفقیتی حاصل می‌شود، موفقیت نظام است و اگر به رسانه‌های معاند و بیگانه نگاه کنید می‌بینید که زبانشان بندآمده و نمی‌دانند که چه بگویند. به‌یک‌باره یک مدت فضاسازی می‌کنند، اما بلافاصله منتفی می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت عنوان کرد: تاکنون ۵ گام در قالب بسیج ملی مقابله با کرونا اجرا کرده‌ایم. این گام‌ها یک ابتدا و یک انتها دارد، همان‌گونه که ابتدای هر گام را اعلام می‌کنیم، انتهای هر گام را نیز اعلام می‌کنیم. انتهای گام پنجم، پایان شهریورماه امسال است و اول مهرماه نیز گام ششم آغاز می‌شود.

وی اضافه کرد: گام پنجم با اهداف کلی از جمله مدیریت و کنترل کووید۱۹ از طریق بیماریابی فعال، رهگیری حداکثری و واکسیناسیون در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰، در حال اجرا است و علاوه بر بیماریابی فعال و رهگیری و قرنطینه، هدف بزرگی که به گام پنجم اضافه کرده‌ایم، واکسیناسیون عمومی است. همچنین، اهداف اختصاصی ما در این گام، واکسیناسیون فاز اول تا ۹۰ درصد در سه‌ماهه اول است که به آن رسیده‌ایم. واکسیناسیون فاز دوم تا ۹۰ درصد در سه‌ماهه اول و دوم یکی دیگر از اهداف جزئی ما است که شروع شده و به کمک بسیج به پایان خواهیم برد.

رئیسی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف جزئی ما در گام پنجم بسیج مقابله با کرونا، انجام واکسیناسیون فاز سوم تا ۹۰ درصد در سه ماهه دوم سال است و هدف گذاری ما این است که تا پایان گام پنجم، فاز اول، دوم و سوم واکسیناسیون را با کمک بسیج به پایان برسانیم که جمعیت تحت پوشش در این فازها، حدود ۱۲ تا ۱۴ میلیون نفر هستند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا یادآور شد: از دیگر اهداف ما در گام پنجم، تست و بیماریابی ۱۰ نفر از افراد در تماس با مبتلایان و موارد شناسایی شده است و میانگین کشور بر اساس ۸۰ درصد رهگیری و بیماریابی فعال، باید به ازای هر بیمار، حداقل ۸ نفر از اطرافیان وی، مورد تست واقع شوند. یکی از نقاط ضعف ما، عدم رعایت قرنطینه توسط بیماران شناسایی شده است. کم‌هزینه‌ترین و مؤثرترین اقدام این است که موارد شناسایی شده، اطمینان از رعایت قرنطینه آن‌هاست.

وی تأکید کرد: در دو ماه گذشته بیش از ۴۰ هزار نفر از مبتلایان مثبت که قرنطینه بوده‌اند، نقض قرنطینه کرده‌اند و این افراد همانند یک بمب ویروسی در جامعه می‌چرخند. یکی از بزرگ‌ترین اهداف ما در گام پنجم، اطمینان حاصل کردن از رعایت قرنطینه موارد شناسایی شده با شیوه محله محور است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه بیان کرد: در طرح شهید سلیمانی، تیم‌های مختلف از جمله در رهگیری و بیماریابی فعالیت دارند که بسیج نیز در این تیم‌ها مشارکت دارد و فعال است و بیشترین سهم در همکاری در این زمینه را بسیج داشته است. عزیزان ما در بسیج جامعه پزشکی نیز در تیم‌های مراقبت در منزل با همکاران ما مشارکت دارند.

رئیسی یادآور شد: وضعیت نظارت ما در تیم‌های نظارتی در طرح شهید سلیمانی شاید حدود ۷۰ درصد باشد، چون در کل کشور ۷۰۰۰ نیروی بهداشت محیط و حرفه‌ای داریم که وظیفه نظارت را بر عهده دارند و هزار و ۵۰۰ نفر بازرس اصناف به ما کمک می‌کنند، اما بازهم در این حوزه مشکلاتی داریم. در تعیین رنگ‌بندی و محدودیت‌ها، چند بحث از جمله در ترددها، مشاغل، مراکز آموزشی و نظارت بر رعایت پروتکل‌های فردی و اجتماعی مطرح است که بسیج در این زمینه می‌تواند به ما کمک بیشتری کند.

وی خاطرنشان کرد: در طرح شهید سلیمانی، تیم‌های حمایتی نیز تشکیل شد و یکی از زیباترین اقداماتی است که انجام می‌شود. در بسیاری از کشور‌های دنیا اگر به مردم می‌گویند که در خانه بمانید، ماهیانه مقداری پول برای هزینه‌های زندگی به آن‌ها پرداخت می‌کنند، اما فردی که یک مغازه کوچک دارد و بیمار شده، اگر به بیرون از منزل بیاید، نقض قرنطینه کرده و باید از این گونه افراد حمایت شود و تیم‌های حمایتی با مشارکت بسیج، این حمایت‌ها را به خوبی اضافه کرده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: تیم‌های واکسیناسیون در کشور تشکیل شده که بسیج عضو اصلی آن است. خیلی از سالمندان که با معلولیت یا بستری در خانه روبرو هستند و یا بیماران خاص، نمی‌توانند برای تزریق واکسن، به مراکز مراجعه کنند و باید در خانه به آن‌ها خدمت ارائه کنیم و آوردن آن‌ها به مراکز واکسیناسیون، با خطراتی همراه است.

رئیسی با بیان اینکه سالمندان بیشترین رعایت پروتکل‌ها را در کشور دارند، تأکید کرد: بسیاری از سالمندان، ۱۴ ماه است که از خانه خارج نشده‌اند، اما ممکن است برای تزریق واکسن از خانه خارج شوند و به کووید۱۹ مبتلا شوند، بنابراین برای تزریق واکسن به سالمندان آسیب‌پذیر، برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا یادآور شد: مجتمع‌هایی به نام مجتمع‌های تجمیعی مانند سالن‌های ورزشی، مصلی ها، حسینیه‌ها و سالن‌های بزرگ را پیش‌بینی کرده‌اند که محل واکسیناسیون ۵ تا ۶ مرکز بهداشتی، در این مجتمع‌ها و سالن‌ها با فضا و تهویه مناسب است و پیش‌بینی کرده‌ایم که بسیج نیز به ما کمک کند.

وی ادامه داد: در واکسیناسیون چند بخش از جمله فراخوان، ثبت، تزریق و مراقبت از تزریق کنندگان و برنامه‌ریزی برای تزریق دوز دوم داریم که برنامه‌ریزی مفصلی انجام‌شده و بسیج با توجه به کمبود نیرو‌های بهداشتی و درمانی می‌تواند کمک‌های زیادی به ما داشته باشد.

رئیسی با اشاره به گستردگی مراکز بهداشتی و درمانی در سراسر کشور، عنوان کرد: سازمان‌های بین‌المللی، ایران را جزو بهترین کشور‌ها می‌دانند. در ایام کرونا اجازه ندادیم حتی یک خدمت مادران باردار، به تأخیر بیفتد و خدمات مادران باردار نسبت به قبل از بیماری کووید۱۹، حدود ۱.۲ برابر افزایش‌یافته و روزانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر در حوزه سرپایی کووید۱۹ به مراکز بهداشتی مراجعه می‌کنند و اگر این سیستم شبکه بهداشتی کشور وجود نداشت، بیمارستان‌ها پاسخگوی حجم مراجعات نبودند. خوشبختانه هیچ خدمت بهداشتی در طول ایام کرونا، عقب نمانده است.

آغاز واکسیناسیون عمومی فاز ۴ کرونا در کشور، از مهرماه سال جاری

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: از مهرماه سال جاری واکسیناسیون فاز ۴ کووید۱۹ در کشور که واکسیناسیون عمومی است، آغاز می‌شود و تا آن زمان، حجم قابل‌توجهی از واکسن‌های داخلی، در اختیار ما قرار دارد و گروه هدف ما در فاز ۴ حدود ۴۰ میلیون نفر هستند و در این فاز، تمام توان بسیج، هلال‌احمر و وزارت بهداشت باید به کار گرفته شود. شاید کمی دیر نسبت به کشور‌های پیشرفته دنیا واکسیناسیون را به خاطر بدعهدی‌های شرکت‌های سازنده آغاز کردیم، اما مطمئن باشید یکی از اولین کشور‌هایی هستیم که واکسیناسیون را به پایان می‌رسانیم.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

عکس/ باغ‌نشینی بهاره رهنما در اصفهان

عکس/یانگوم در کنار پدر و مادر واقعی‌اش

واردات خودرو قیمت‌ها را افزایش می‌دهد!/ مردم به جایی رسانده‌اند که خودروی اسقاطی خارجی را به خودروی ملی ترجیح می‌دهند!

اینجا کسی به فکر مستاجر‌ها نیست/ افزایش ۴۰ درصدی اجاره بها از فرودین ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳

۲۰ نکته درباره حواشی سریال هفت سر اژد‌ها

بازیگر پیش از انقلاب و مادر لیلا حاتمی درگذشت

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

بدحساب‌ترین طرف صندوق توسعه ملی، دولت‌ها بوده‌اند/ ۱۰۰ میلیارد یورو صندوق کجاست؟/ ثروت نسل آینده، قربانی تبانی و ندانم‌کاری‌های مدیریتی شده است

پیش بینی بورس امروز ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

تتر چیست و چرا جای دلار را در ایران گرفته است؟

برای درمان نفخ شکم این داروی گیاهی را مصرف کنید

تمرین‌هایی برای تقویت حافظه و تمرکز

کشف بهترین راه برای افزایش طول عمر

بهترین زمان مصرف دانه چیا

از گران کردن بنزین تا واردات خودروهای دست دوم؛ راه حل ناترازی بنزین چیست؟/ متهمان اصلی معضل بنزین در ایران

فیلم/ سکانسی از بازی زری خوشکام در سریال هزار دستان علی حاتمی

ورود سامانه جدید بارشی به کشور

فیلم/ لحظه انفجار ایستگاه فشار قوی برق در کوهسنگی مشهد

شمار جانباختگان سیل در خراسان رضوی به ۱۲ تن رسید

پرونده فساد بزرگ فوتبال علنی شد

فیلم/ لحظه ترور یکی دیگر از رهبران حماس در البقاع لبنان

شهادت یکی از فرماندهان حماس در حمله پهپادی اسراییل در لبنان

فیلم/ انتقاد تند رضا رشیدپور درباره ممنوعیت اجرای DJ در رستوران‌های کیش

فیلم/ تخلیه برخی منازل در هاشمیه مشهد

فیلم/ ادعای عجیب کارشناس شبکه اینترنشنال درباره دلیل پاسخ‌ندادن اسراییل به حمله ایران

واکنش بیمارستان طالقانی به خبر خودداری از پذیرش مددجویان زندان اوین

پزشکان بدون کارتخوان متخلفند

نخستین پیشنهاد تمدید برای ستاره پرسپولیس

بازگشت حسن یزدانی به تیم ملی

با ارزان‌ترین سلاح پهپادکُش آشنا شوید: هر شلیک ۷هزار تومان

زری خوشکام: سی سال ممنوع‌الکارم کردند/ علی حاتمی را دق دادند

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: لایحه حجاب گنجینه‌ای از جواهرات است

صعود نوشاد عالمیان از مرحله گروهی تنیس روی میز انتخابی المپیک

امام جمعه کرج: شعار فرزند کمتر، زندگی بهتر صهیونیستی بود

فیلم/ اقدام عجیب فرماندار مشهد در اوج بحران سیل

محور کندوان-کرج یک‌طرفه شد

جنیفرلوپز و بن افلک جدا شدند

پست فلسفی علیرضا بیرانوند + عکس

آتش سوزی در تجریش تهران

هشدار سازمان هواشناسی به تهرانی‌ها

فیلم/ ویدیوی خداحافظی اشکان دژاگه با دنیای فوتبال

نخست‌وزیر اسلواکی جان سالم به در برد

قیمت شکر اعلام شد

خداداد افشاریان به سمتش بازگشت؟

فیلم/ ماجرای بازجویی و کتک‌خوردن مهران مدیری

خودروهای آفرود در معابر عمومی اجازه تردد ندارند

تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان روشن شد

زائران ایرانی از فردا به مکه می‌روند

این داروی گیاهی نفخ شکم را فوری درمان می کند

کمبود این ویتامین باعث خواب رفتن پاها می شود

سرنوشت خانم دکتری که دستور قتل شوهرش را داد

پیش‌بینی روند مثبت بازیابی اقتصاد چین