تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰

ترافیک پدیده نامزد‌های پوششی انتخابات ۱۴۰۰

مطهری نامزد پوششی لاریجانی، جلیلی نامزد پوششی رئیسی، جهانگیری نامزد پوششی لاریجانی، زاکانی نامزد پوششی رئیسی، پزشکیان نامزد پوششی جهانگیری، رستم قاسمی و سعید محمد نامزد پوششی محسن رضایی، آخوندی نامزد پوششی جهانگیری و....

نامزد پوششی انتخابات 1400

اقتصاد۲۴- تعداد نامزد‌های پوششی در انتخابات ۱۴۰۰ از تعداد نامزد‌های اصلی فراتر رفته است!
موضوع نامزد پوششی از انتخابات ۹۲ بود که کمی باب شد؛ تا پیش از آن نه اسمی از آن بود نه در عمل کسی قرار بود دیگری را در انتخابات پوشش دهد و بعدا به نفعش کنار رود. هم‌جناحی‌ها اگر می‌آمدند واقعا برای یک رقابت درون و برون‌گروهی آمده بودند. انصرافی هم اگر در کار بود، دلایل دیگری داشت. بیشتر دلایل خودخواهانه داشت نه دگرخواهانه! اگر فردی با تشخیص خودش یا توصیه‌هایی کنار می‌رفت، در طول مسیر انتخابات به این نتیجه رسیده بود نه اینکه از ابتدا با نقشه نیامدن، بیاید که نماند! ماجرای نامزد پوششی در جریان اصولگرایی به علت اطمینان از تأیید صلاحیت نامزد‌های اصلی بیشتر قابل نقد است تا اصلاح‌طلبی. اصلاح‌طلبان هیچ‌وقت از تأیید صلاحیت نامزدهایشان مطمئن نیستند برای همین عجیب نیست اگر با نامزد‌های پوششی و زاپاس وارد میدان شوند. اما همین هم نافی این نیست که حتی بعد از تأیید صلاحیت هم در نقش پوششی عمل نکنند مثلا از پزشکیان سؤال شده که آیا او پوششی جهانگیری است و او گفته من با قدرت در صحنه هستم، اما اگر اقبال مردم در جبهه اصلاحات براساس نظرسنجی‌های ملی به یک نفر زیادتر باشد، گفته‌ام به نفع آن فرد کنار می‌روم. اشتباه است که گفته شود نامزد پوششی جهانگیری هستم! مطهری هم قبلا گفته بود: «من به‌طور مستقل و جدی وارد عرصه رقابت شده‌ام؛ برای گرم‌کردن فضا برای کسی نیامده‌ام و لاریجانی هم اعلام نامزدی خودم هم بدون اطلاع او بوده و خبر نداشته است؛ هماهنگی بینمان نبوده و اینکه بگویید به عنوان کاندیدای پوششی آمده‌ام، درست نیست». این پاسخ‌های صریح، اما در جریان اصولگرایی و از زبان چهره‌هایی که در مظان پوششی‌بودن قرار دارد، شنیده نمی‌شود.


بیشتر بخوانید: دست راست کاندیدا‌های انتخابات ۱۴۰۰


در جریان اصولگرایی ماجرا متفاوت است. سال ۹۲ مشخص بود که حداد‌عادل، ولایتی، قالیباف و جلیلی هر چهار نفر تأیید صلاحیت می‌شوند. با‌این‌حال با اعلام اینکه قرار است یکی بماند و سه تا کنار روند وارد گود انتخابات شدند تا سه نفر نقش پوششی یک نفر دیگر را بازی کنند. اما به‌جز حداد که کنار کشید، دو نفر دیگر به قولشان وفا نکردند. سال ۹۶ هم همین‌طور بود. آن سال مشخص بود که جهانگیری نامزد پوششی روحانی است که همین‌طور هم شد و به نفع او کناره‌گیری کرد و از بین قالیباف و رئیسی هم مشخص بود که یکی قرار است نقش پوششی را ایفا کند. در‌نهایت هم اصلی‌ها ماندند و پوششی‌ها رفتند. اگرچه نامزد پوششی هیچ سالی به اندازه امسال رنگ عیان و واضح نداشته است. در دوره‌های قبل می‌شد رگه‌هایی از رقابت درون‌گروهی را بین نامزد‌های پوششی دید و از قبل مشخص نبود که دقیقا کدام نامزد‌ها قرار است پوشش باشند و کدام‌یک اصلی. امسال، اما نامزد‌های پوششی هم تعداد بیشتری دارند هم وضوح بیشتری. تا جایی که هم در گمانه‌زنی‌های انتخاباتی و تحلیل‌های سیاسی به نامشان اشاره می‌شود و هم حتی خودشان از سوی رسانه‌ها در همین باره مورد سؤال قرار می‌گیرند.

معروف‌ترین نامزد پوششی انتخابات آینده که تقریبا همه از او به‌عنوان پوشش ابراهیم رئیسی یاد می‌کنند، سعید جلیلی است؛ چراکه هم گعده‌های ائتلاف‌ساز اصولگرایی یعنی شورای وحدت و شورای ائتلاف و هم دیگر چهره‌های اصولگرایی و نمایندگانشان در مجلس و کمپین‌های مردمی‌شان بار‌ها و بار‌ها اعلام کرده‌اند که نامزد اصلی‌شان ابراهیم رئیسی است. شکی هم در تأیید صلاحیت هر دو نفرشان وجود ندارد. در این صورت این سؤال باقی می‌ماند که دلیل ثبت‌نام سعید جلیلی چیست؟ ابراهیم رئیسی چه نیازی به نامزد پوششی دارد؟ آیا نگرانی از اینکه نام رئیسی از صندوق رأی خارج نشود، باعث شده که فردی را برای کمک به او در مناظرات بفرستند؟ نکته قابل‌تأمل این است که گویا برای خود جلیلی هم مسجل است که فقط قرار است نقش یار کمکی را بازی کند تا فضای مناظره به نفع رئیسی و احتمالا با حمله به دولت مستقر گرم‌تر شود؛ چراکه در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود کاندیدای پوششی ابراهیم رئیسی هستید و در ازای معاون‌اولی کنار خواهید کشید، پاسخی مبهم و بی‌ربط داده و گفته است: «عرصه انتخابات عرصه حضور نامزد‌ها برای ارائه برنامه‌هایشان و جلب اعتماد مردم است. این اصل اساسی است که هر نامزدی باید مورد توجه قرار دهد. در هشت سال تحت عنوان «دولت سایه»، سایه به سایه تحولات کشور را دنبال کردیم و برای موضوعات مختلف و اولویت‌های اصلی کشور، راه‌حل‌ها و پاسخ‌هایی را که از نظر ما بی‌طرف و قابل دفاع است، پیدا کردیم. اینکه بعضا اظهاراتی از سوی برخی نامزد‌های محترم مطرح می‌شود بسیار قابل تأمل است ما باید برای چهار سال آینده مبتنی‌بر هشت سال گذشته برنامه داشته باشیم کشور بنگاه نیست که سرمایه‌هایمان را به حراج بگذاریم بلکه باید روی سرمایه‌هایمان حساب باز کنیم و با برنامه‌داشتن این سرمایه‌ها را ارتقا دهیم». اینکه چهره‌هایی که از تأیید صلاحیت خودشان مطمئن هستند، وارد کارزار انتخابات شوند، ستاد بزنند، هزینه تبلیغاتی کنند، زمانی از وقت مردم و رسانه ملی را به خود اختصاص دهند، درحالی‌که خودشان هم مطمئن‌اند برای نیامدن آمده‌اند، به‌جز فریب، تضییع حقوق مردم و بیت‌المال نام دیگری دارد؟

لاله افتخاری، عضو شورای وحدت اصولگرایان اول، مدعی شده که ما نامزد پوششی نداریم، اما بعد گفته اگر هم داشته باشیم، از اصلاح‌طلبان یاد گرفته‌ایم که جهانگیری را ضربه‌گیر روحانی کرده‌اند، اما ما نامزدهایمان ضربه‌گیر نیستند! اما چمران، نایب‌رئیس شورای ائتلاف اصولگرا یا رسا استراتژی واقعی اردوگاه اصولگرایی را لو داده و گفته است: «ما باید از یک نفر حمایت کنیم، اما رئیسی نباید تنها باشد و باید یک تیم باشد تا بتواند به رئیس‌جمهوری برود. هر که بوده و پیدا شده در انتخابات شرکت کرده است. برای رئیسی در جبهه اصولگرا به اجماع رسیده‌ایم». به نظر می‌رسد اصولگرایان قرار است با تیم کابینه خود وارد گود انتخابات شوند و برای هر نامزد پوششی که محتمل است، در کابینه بعدی سهم و جای مشخصی داشته باشد کار ویژه‌ای در انتخابات تعریف شده؛ مثلا برخی معتقدند سعید جلیلی قرار است حریف یا حریفان انتخاباتی رئیسی را که گزینه‌ای مابین اصلاح‌طلبی و حامیان دولت فعلی هستند، در حوزه دیپلماسی و برجام به چالش بکشند. حتی گفته می‌شود که زاکانی هم در صورت تأیید صلاحیت قرار است که به‌طور مشخص لاریجانی را به هماوردی بطلبد. زاکانی یکی از منتقدان رئیس سابق مجلس در پارلمان، به‌ویژه دوره نهم بود. در صورت تأیید صلاحیت یکی، دو اصولگرای دیگر به‌جز رضایی، محتمل است که دیگران هم چنین نقشی را برای رئیسی ایفا کنند. امیرحسین قاضی‌زاده هم اگرچه مدعی شده مستقل است و بدون حمایت جریانی می‌خواهد در انتخابات شرکت کند، اما او هم در صورت تأیید صلاحیت احتمالا در تیم رئیسی بازی می‌کند.

تنها اصولگرایی که احتمالا مانند سال ۹۶ جدا از ائتلاف‌های پوششی وارد عمل خواهد شد و سعی خواهد کرد که در هر دو جبهه به تنهایی بجنگد، محسن رضایی است؛ البته درباره او هم گفته می‌شود که سعید محمد یا رستم قاسمی ممکن است در نقش پوششی او عمل کنند، اما با توجه به محدودیت سقف تأیید صلاحیت‌شده‌ها بعید به نظر می‌رسد که این نام‌ها در میان تأیید صلاحیت‌شدگان به چشم بخورند. این احتمال هم بسیار زیاد است که زودتر از موعد اعلام صلاحیت‌ها به نفع نامزد اصلی کنار بکشند.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

مرضیه شاهدایی ، گزینه اصلی وزارت نفت دولت پزشکیان کیست؟/ شاهدایی؛ زنی در ترازی بالاتر از مردان نفتی کشور

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های شرکت کیا در بازار ایران + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ + جدول

بی‌قراری دلار بعد از تنفیذ/ احتمال ریزش دلار تا زیر ۵۰ هزار تومان/ سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم؛ از صالح آبادی تا فرزین

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ + جدول

محمدرضا عارف کیست و چگونه معاون اول پزشکیان شد؟

عکس/ جهانگیر الماسی و محمدرضا شریفی‌نیا در مراسم تنفیذ

عکس/ اولین اظهار نظر عارف بعد از معاون اول شدنش

عکس/ مخبر دفتر رئیس جمهوری را تحویل پزشکیان داد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/این استایل محمدرضا عارف، معاون اول پزشکیان را تابحال ندیده اید!

گرم‌ترین روز سال در تهران

دلبری سردار آزمون با پیراهن قرمز الاهلی+ عکس

حرف‌های جالب علی دایی درباره مهدی طارمی

توقیف یک نفتکش متخلف توسط سپاه پاسداران

هر آنچه باید از موزه تاریخ علوم پزشکی ایران دانست

با مهمترین خواص اورگانو آشنا شوید

رشد دلار متوقف شد

فیلم/طوفان گرد و خاک در خواف؛ هشدار ویژه برای گرو‌های حساس

فروش ارز اربعین از فردا در شعب منتخب بانک ملی ایران

جنجال شبانه ژیلا صادقی و نیما شعبان‌نژاد+ فیلم

عکس/ هیات طالبان برای شرکت در مراسم تحلیف وارد ایران شد

رفیق محمود احمدی‌نژاد در آن سر دنیا برنده شد

گزارش بورس امروز دوشنبه ۸ مردادماه ۱۴۰۳

ممنوعیت ورود اتباع بیگانه به مرز مهران

گزینه‌های پیشنهادی ۱۴ وزارتخانه در دولت چهاردهم

مشخصات و ویژگی‌های خودروی تیبا

فیلم/ شیلا خداداد چند دستیار شخصی در خانه اش دارد؟

رکورددار تورم گوشت قرمز در کدام دولت بود؟ + جدول

فیلم عاشقانه از جشن تولد مهدی کوشکی با همسرش

قارچ و سویا جایگزین گوشت قرمز در سفره مردم!

اینفوگرافی/صفر تا صد دریافت ارز اربعین

اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تحلیف مسعود پزشکیان

اهمیت و ضرورت ثبت شرکت برای مشاغل

آخرین اخبار از واریز سود مرحله سوم سهام عدالت

شیوع پدیده توزیع عادلانه فقر در ایران

فیلم/گردش پلنگ و ۳ توله‌اش در پارک ملی گلستان

فیلم/محدودیت‌های ترافیکی مراسم تحلیف مسعود پزشکیان

تصاویری از نخستین تمرین سردار آزمون با شباب الاهلی

قیمت جدید انواع آپارتمان مرداد ۱۴۰۳ در چیتگر تهران + جدول

جزئیات پرداختی‌های پرسپولیس به علیرضا بیرانوند+ سند

جدیدترین ارقام اجاره آپارتمان مرداد ۱۴۰۳ در تهران + جدول

رضا درویش: علیرضا بیرانوند هفته پیش گفت می‌خواهم به پرسپولیس برگردم

جدیدترین قیمت رهن و اجاره خانه در درکه + جدول

بهترین راه‌های مهاجرت به آمریکا

عکس/استقبال آتشین بورس از مسعود پزشکیان

پرداخت خسارت درمانی بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری توسط بیمه ملت تنها در ۷۲ ساعت با اپلیکیشن دینا

حباب روسی قیمت مسکن

عکس/دیوار بورس آتش گرفت

جزییات برگزاری مراسم تحلیف مسعود پزشکیان

دولت پزشکیان در برابر ابلاغ قانون حجاب و فیلترینگ می‌ایستد؟

فیلم/جنگنده‌های اسراییل در حال پرواز بر فراز آسمان لبنان

کاهش ورودی‌های مبتلا به تب‌ دنگی به کشور

تاثیر پدر کاملا هریس بر افکار اقتصادی دختر

اعلام جزئیات نرخ جدید جریمه سد معبر

جدول مدالی المپیک پاریس در پایان روز دوم

اینفوگرافی/ پزشکیان دولت را با چه اعدادی تحویل گرفت؟

کیهان بالاخره مشکلات دولت سیزدهم را پذیرفت

احتمال ساخت یک ذخیره بیت‌کوین در آمریکا

اینفوگرافی/ قیمت خودرو‌های کارکرده در بازار امارات