تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰

دوقطبی رئیسی - لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰

ناظران مسائل ایران می‌گویند که کاندیداتوری رئیسی در مقابل لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ یک مانور سیاسی دوگانه از سوی حکومت ایران در گفتمان سیاسی‌اش در قبال غرب است؛ گفتمانی که به باور بسیاری از تحلیلگران نظام ایران بر اساس شرایط کنونی خود آن را اتخاذ کرده است.

رئیسی و لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰

اقتصاد۲۴- دوقطبی رئیسی-روحانی در سال ۹۶ به دو قطبی رئیسی-لاریجانی در سال ۱۴۰۰ تبدیل شده است. رئیسی در نخستین تجربه حضورش در انتخابات ریاست جمهوری در مقابل روحانی که خود را نامزد اعتدالیون معرفی می‌کرد شکست خورد و اکنون یکی دیگر از میانه‌رو‌های عرصه سیاست در ایران را برای رسیدن به پاستور در مقابل خود می‌بیند.

ابراهیم رئیسی که در سه سال گذشته در قوه قضائیه به دنبال برچیده شدن فساد بود، ورود به انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم را نیز با شعار‌های مشابهی با آنچه در قوه قضائیه سرداده بود، آغاز کرد تا این سوال مهم از جانب مخاطبان و منتقدان وی ایجاد شود: برای مبارزه با فساد قوه قضائیه کفایت نمی‌کرد که رئیسی عزم فتح پاستور کرده است؟


بیشتر بخوانید: شانس ابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ چقدر است؟


رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو نیز خود را مدافع محرومان و قشر آسیب‌پذیر جامعه معرفی کرده است. شعاری که در سال ۹۶ نیز با آن به انتخابات ورود کرد. رئیسی پس از ثبت نام در انتخابات گفت: «برای ایجاد تحول در مدیریت اجرایی کشور و مبارزه بی‌امان با فقر و فساد، تحقیر و تبعیض وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شده‌ام.» این در حالی است که رئیسی شعار‌های مشابهی را در دوره پیشین انتخابات مطرح کرده بود و سعی داشت سبد رای قشر محروم جامعه را به خود اختصاص دهد، اما در نهایت رقابت را به میانه‌رو‌ها واگذار کرد. آیا ناکامی رئیسی در دوره پیشین، در انتخابات ۱۴۰۰ و مقابل یک کاندیدای میانه رو دیگر نیز تکرار می‌شود؟ رسانه‌های عربی وضعیت ابراهیم رئیسی و علی لاریجانی را به عنوان دو نامزد شاخص در انتخابات بررسی کرده‌اند.

سایت شبکه خبری بی بی سی عربی در گزارشی با تشریح آخرین وضعیت انتخاباتی در ایران به ثبت نام افراد شناخته شده در این انتخابات پرداخته و می‌نویسد: رئیسی ۶۰ ساله یکی از شخصیت‌های محافظه کار تندرو در سیاست ایران است که سمت‌های قضائیی مهمی را از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران تاکنون برعهده داشته است. اعلام کاندیداتوری رئیسی پس از اعلام کاندیداتوری علی لاریجانی، سیاستمدار محافظه‌کار معتدل و رئیس سابق مجلس شورای اسلامی ایران انجام شد.

بی بی سی در ادامه به شعار انتخاباتی رئیسی اشاره کرد و نوشت: رئیسی در حالی شعار ادامه مبارزه علیه فقر، فساد و تبعیض را در این دور از کاندیداتوری‌اش در انتخابات مطرح کرد که وی با طرح شعار‌های مشابهی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ در مقابل روحانی شکست خورد. رئیس در دوران انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ خود را به عنوان مدافع فقرا معرفی کرد و وعده ارائه افزایش کمک‌های مستقیم به آن‌ها را مطرح کرد و عمدتا روی رای گروه‌های فقیر و حاشیه نشین حساب کرده بود.

روزنامه الشرق الاوسط نیز در گزارشی به بارزترین نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری ایران پرداخته و در این باره می‌نویسد: فردای پایان مهلت نام نویسی نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری ایران، نزدیکان نامزد‌هایی که شانس بیشتری برای ورود به دور نهایی انتخابات را دارند، چانی‌زنی و ساماندهی امور انتخاباتی را در حالی آغاز کردند که در سایه تعدد نامزد‌های داوطلب از دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب، نامزد‌های پوششی بر رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری ایران سایه انداخته است.

حمایت از رئیسی؛ تخریب مذاکرات دولت

روزنامه العرب امارات نیز در گزارشی تحلیلی به بررسی وضعیت ابراهیم رئیسی در انتخابات و عرصه سیاست در ایران پرداخته و در این باره می‌نویسد: مجموعه‌ای از قرائت‌های سیاسی می‌گویند که رابطه رئیسی با حاکمیت و مقبولیت نسبی وی که در نتیجه تبلیغاتی تلویزیونی برای مبارزه با فساد کسب کرده است، وی را در جایگاه خوبی در رقابت‌های انتخاباتی قرار داده است. تلویزیون ایران به طور جانبدارانه‌ای از ماه‌ها پیش بخش‌های مختلف خبری را در اختیار اخبار مربوط به سخنرانی‌ها و فعالیت رئیسی قرار داده؛ این در حالی است که به طور گسترده‌ای اقدام به تخریب دولت ایران و به ویژه تیم مذاکرات هسته ای کرده است.

العرب می‌نویسد که جریان اصلی سیاست در ایران به وجود طیف گسترده‌ای از تندرو‌های متمایل به توسعه برنامه هسته‌ای ایران اشاره دارد، این در حالی است که معتدلین به وضوع موجود پایبند هستند و اصلاح طلبان خواستار ایجاد اصلاحاتی از داخل هستند.

ناظران مسائل ایران می‌گویند که کاندیداتوری رئیسی تندرو در مقابل لاریجانی میانه‌رو یک مانور سیاسی دوگانه از سوی حکومت ایران در گفتمان سیاسی‌اش در قبال غرب است، گفتمانی که به باور بسیاری از تحلیلگران نظام ایران بر اساس شرایط کنونی ایران اتخاذ شده است. ناظران مسائل ایران می‌گویند رابطه نزدیک رئیسی با نخبگان سپاه پاسداران ایران به معنای موقعیت قوی وی در انتخابات ریاست جمهوری ایران است.

رئیسی به مواضع تندرو و محافظه‌کارانه معروف است؛ رئیسی همچنین مذاکرات با قدرت‌های جهانی برای رفع تحریم‌های آمریکایی علیه ایران بی‌فایده می‌داند و در این باره گفته: برخی از سیاستمداران آمال و آرزو‌های خود را به برگزاری جلسه با غربی‌ها گره زده‌اند که بتوانند برای کشور امکاناتی بگیرند، برای رفع موانع تولید جلسه می‌گذاشتند بسیار می‌توانست برای حل مشکلات موثر باشد.

العربی الجدید نیز در گزارشی کاندیداتوری رئیسی را برهم زننده شرایط رقابت‌های ریاست جمهوری در ایران خوانده و می‌نویسد: کاندیداتوری رئیسی در انتخابات ایران اهمیت قابل توجهی دارد؛ نه فقط به این خاطر که رئیسی شانس بالایی برای پیروزی به عنوان هشتمین رئیس جمهور ایران را دارد و نه به این خاطر که وی تا این لحظه بیشترین شانس را برای پیروزی در میان دیگر کاندیدا‌ها دارد بلکه به این خاطر که وی در شرایط مهم و سرنوشت‌سازی از صحنه سیاست در ایران وارد این رقابت‌ها شده است.

العربی الجدید می‌نویسد: گام‌های مثبت و اصلاحی رئیسی در دستگاه قضا ایران و سفر به شهر‌های مختلف ایران برای حل مشکلات قضائی با وجود انتقادات از عملکرد قوه قضائیه، با تحسین در داخل کشور مواجه شد.

 

منبع: رویداد۲۴

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است