تاریخ انتشار: ۱۳:۴۴ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰

کاندیدا‌های اصولگرا برای رقابت با رئیسی آمده‌اند یا پوشش؟

در حالی که اصولگرایان از اجماع صدردرصدی روی ابراهیم رئیسی سخن می‌گفتند، صف بلند کاندیدا‌های اصولگرای انتخابات ۱۴۰۰ نشان می‌دهد ماجرا چیز دیگری است.

سیدابراهیم رئیسی در انتخابات

اقتصاد۲۴- سیدابراهیم رئیسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شد اما در کنار رئیسی، ده‌ها نامزد اصولگرا قرار دارند که می‌خواهند با رئیس قوه قضائیه رقابت کنند. اما چند نفر از این‌ها واقعا به دنبال ریاست جمهوری هستند؟ چند نفر می‌خواهند حامی پوششی رئیسی باشند و چند نفر می‌خواهند از انتخابات برای تبلیغات و مطرح‌شدن استفاده کنند؟ چند نفر از این افراد اصلا از سوراخ تنگ شورای نگهبان عبور می‌کنند؟ و در حالی که اصولگرایان مدام از ائتلاف صددرصدی روی رئیسی سخن می‌گفتند، چگونه است که تمام کاندیداهای اصولگرا ثبت نام کردند؟ چهره‌هایی همچون سعید جلیلی گفته بودند که با رئیسی رقابتی نمی‌کنند اما چرا رئیسی آب پاکی روی دست آنها ریخته و گفته کسی انصراف ندهد و همه را به مبیارزه طلبیده است؟

وضعیت تایید صلاحیت‌ها اصلا مشخص نیست، اما بعید نیست بعضی چهره‌های اصولگرا، برای حمایت از ابراهیم رئیسی، در انتخابات باقی بمانند. مهمترین چهره این فهرست، علیرضا زاکانی است. زاکانی در حالی نامزد انتخابات شد که تا یکی دو روز قبل اصلا اسم او مطرح نبود. او گفته است به خاطر اتفاقاتی که در چند روز اخیر اتفاق افتاده بود به انتخابات می‌آید. زاکانی البته بیش از آنکه به عنوان کاندیدای پوششی رئیسی قصد ورود به انتخابات داشته باشد، به دنبال حذف لاریجانی است؛ چه آنکه او به محض حضور لاریجانی در وزارت کشور حاضر شد و ثبت نام کرد و گفت برای مقابله با علی لاریجانی آمده است؛ چنانچه همفکران زاکانی مانند پژمانفر و کریمی قدوسی و ذوالنوری به سرعت علیه لاریجانی موضع‌گیری کردند و او را به جاسوسی نیز متهم کردند.

زاکانی البته شانس زیادی برای تایید صلاحیت گرفتن ندارد و در دو دوره اخیر انتخابات ریاست جمهوری رد صلاحیت شده است، اما احتمالا افراد دیگری باشند که قصد دارند به قصد گرفتن وزارتخانه و معاونت، به عنوان نامزد پوششی رئیسی در مناظره‌ها حضور پیدا کنند.

در این میان رستم قاسمی و امیرحسین قاضی‌زاده افرادی هستند که هم شانس زیادی برای تایید صلاحیت دارند و هم حاضر به ائتلاف با ابراهیم رئیسی هستند. در این میان قاضی زاده هاشمی نیم نگاهی به صندلی ریاست مجلس هم دارد و در مقابل رستم قاسمی برای صندلی معاون اولی یا یک وزارت مهم رویاپردازی می‌کند. رئیسی گفته بود که از هیچکس نمی‌خواهد که به نفع او کنار برود، اما بعید است این دو نفر تا آخر رقابت‌ها در عرصه انتخابات باقی بمانند.

وضعیت تایید صلاحیت رستم قاسمی مشخص نیست. از یکسو احتمال دارد تایید صلاحیت شود، اما از سوی دیگر به خاطر ماجرای بابک زنجانی و حاشیه‌های آن، این امکان وجود دارد که شورای نگهبان او را رد صلاحیت کند. درباره قاضی زاده هاشمی اما شرایط متفاوت است و این احتمال وجود دارد که او به عنوان کاندیدای پوششی رئیسی در انتخابات حاضر شود؛ چنانچه اطلاعات او درباره آمارهای اقتصادی بسیار بیشتر از رئیسی و سایر کاندیداهای اصولگراست که ممکن است برای پوشش رئیسی آمده باشند.


بیشتر بخوانید: دوقطبی رئیسی - لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰


به نظر می‌رسد بعضی نامزد‌های انتخابات، وارد انتخابات شده‌اند تا افکار عمومی آن‌ها را از یاد نبرد. مهمترین چهره این فهرست، عزت‌الله ضرغامی است. افرادی مثل غرضی و هاشمی‌طبا، در دوره‌های گذشته همین نقش را داشتند. ضرغامی پیش از این هم با طرح مسائلی مثل «شورت بزرگ» و «پلنگ» سعی داشت در معرض توجه باقی بماند.

نامزد‌هایی هم در عرصه انتخابات حضور دارند که اولا پایگاه اجتماعی مشترک با ابراهیم رئیسی دارند و ثانیا، بعید است به همین راحتی حاضر باشند از حضور در انتخابات انصراف دهند. این افراد می‌توانند پازل انتخابات ۱۴۰۰ را ترسیم کنند و حضور آن‌ها در عرصه انتخابات، می‌تواند به ابراهیم رئیسی ضربه بزند:

۱- سعید جلیلی: نامزد جریان پایداری در انتخابات ۹۲ و آخرین امید این جریان برای حضور در عرصه سیاست ایران. جبهه پایداری بعد از سال ۹۰ به مرور از عرصه سیاست ایران کنار رفته است. سعید جلیلی از آن زمان جلسات منظم دولت در سایه را برگزار کرده و با پشوانه این نیرو‌های فکری، حاضر نیست به نفع رئیسی کنار برود. از طرفی حامیان رئیسی معتقدند حضور جلیلی باعث می‌شود ضعف جریان اصولگرا درباره مسائل سیاست خارجی بیشتر دیده شود و از او می‌خواهند فعلا در عرصه حاضر نباشد و بعد از انتخابات به عنوان یک عنصر موثر، برنامه تخریب دیپلماسی ایران به مرحله اجرا بگذارد.

سعید جلیلی با دوقطبی «مقاومت/وادادگی» به انتخابات وارد شده است. او این دوگانه را در انتخابات سال ۹۲ هم داشت؛ چنانچه شعار «مقاومت، رمز پیشرفت» را برای خود انتخابات کرده بود.

اما حامیان سعید جلیلی در فضای مجازی بدون توجه به نامزدی ابراهیم رئیسی از او خواهش می‌کنند در انتخابات حضور پیدا کند. اکانت‌هایی که احتمالا با حمایت برخی نهاد‌ها فعالیت می‌کنند. حاج فیدل و جنلی از مشهورترین اکانت‌هایی بودند که در دفاع از سعید جلیلی، مطالبی در فضای مجازی منتشر می‌کنند.

۲- محسن رضایی: در ایران هیچکس به اندازه او به صندلی ریاست جمهوری علاقه ندارد. او روز شنبه هم نشان داد که برای انتخابات روی رای زاگرس‌نشین‌ها حساب کرده است و این سبد رای قومیتی، به راحتی در اختیار فرد دیگری قرار نخواهد گرفت. محسن رضایی بعید است در این انتخابات به نفع کسی کنار برود هرچند به خاطر شرایط کرونا، گرفتن رای از قومیت‌ها کمی دشوارتر شده است.

محسن رضایی یکبار با شعار «آن مرد با نان آمد» در انتخابات حضور داشت. او در ائتلاف‌ نظامیان با سعید محمد و رستم قاسمی دیدار کرد. در فرآیندی پیچیده‌تر رستم قاسمی و سعید محمد به ابراهیم رئیسی نزدیک شده‌اند.

۳- سعید محمد: تایید صلاحیت این فرمانده سپاه با تردید‌های فراوانی روبروست و خبرگزاری‌های اصولگرا سعی در سانسور فعالیت‌های او داشته‌اند. همه این‌ها نشانه از اختلاف میان اصولگرایان دارد. حامیان سعید محمد تنها گروهی بودند که در فضای مجازی، به انتقاد از ابراهیم رئیسی پرداختند.

۴- حسین دهقان: دهقان از آغاز فعالیت‌های انتخاباتی، سعی کرده است فاصله خود را با سایر اصولگرایان حفظ کند. او سعی کرده از خود چهره یک نظامی مقتدر میانه رو را ارائه دهد. تصویری منحصر به فرد که در یک شرایط عادی می‌تواند در انتخابات مورد توجه قرار بگیرد. با این حساب، انصراف حسین دهقان به نفع ابراهیم رئیسی دور از ذهن به نظر می‌رسد.

۵-عزت الله ضرغامی: او سالهاست گزینه آخر اصولگرایان است. به خاطر رفتار و ادبیاتش، در محافل اصلی جدی گرفته نمی‌شود. ضرغامی این بار سعی کرد با شلوغ بازی، توجه‌ها را به سمت خود جلب کند. اگر او تایید صلاحیت شود، بعید است به نفع رئیسی کنار برود هرچند به طور کلی بعید است آرای زیادی به نفع او به صندوق ریخته شود.

 

منبع: رویداد۲۴ 

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ + جدول

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

عکس/ چهره خاص و دیدنی گوگوشِ در کنار پدرش ۶۴ سال پیش

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

جزییات تیراندازی و شهادت دو قاضی مقابل کاخ دادگستری + عکس و فیلم

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عوارض نوشیدن قهوه با شکم خالی

چگونه خوب عمر کنیم؟

آیا جهانی شدن ادامه خواهد داشت یا متوقف می شود؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه پس از تحلیف ترامپ/ بازار منفجر می شود یا اثراتش پیشخور شده است؟

تعیین تکلیف تعطیلی مدارس و ادارات تهران

پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی درپی درگذشت حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا

فیلم/ جزییات جدید از سوء قصد امروز به قضات بلندپایه از زبان پورمحمدی

دعوای صدراعظم آلمان با وزیر خارجه بر سر اوکراین

موسیمانه تا پای فسخ قرارداد با استقلال رفت

مدارس ابتدایی لواسان یکشنبه غیرحضوری شد

عکس/ مجریان صداوسیما لباس روسی بر تن کردند

روسیه از ایران خواسته به FATF بپیوندد

فیلم/ سخنگوی قوه قضاییه: در رابطه با ترور امروز افرادی شناسایی و دستگیر شدند

حضور دو بازیکن در استقلال منتفی شد

عکسی ماندگار در تاریخ /مارادونا در مقابل آلمان

زیاد النخاله: ایران حمایت همه جانبه‌ای از ما به عمل آورد

قیمت خانه و زمین در مکران افزایش یافت؟

نتانیاهو برای آتش‌بس با حماس دبه کرد؟

طعنه جمهوری اسلامی به کاظم صدیقی

فیلم/ رونمایی از نخستین شهر شناوری نیروی دریایی سپاه

دیپورت شاهزاده هری بریتانیا از امریکا؟

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت دو قاضی برجسته

مل گیبسون، جان وویت و سیلوستر استالونه سفیران ترامپ در هالیوود

فیلم/ مدارس ابتدایی دماوند در شیفت صبح فردا غیرحضوری شد

استراماچونی علیه طارمی

هشدار وزارت بهداشت: لبنیاتِ غیرپاستوریزه نخورید

چه کسی ابراهیم نبوی را کشت

رونمایی از شهر شناوری نیروی دریایی سپاه با حضور سرلشکر سلامی

رضا درویش در آستانه‌ خروج از پرسپولیس

کنکوری‌های سال آینده منتظر تغییرات نباشند

خبر خوش درمورد پاداش پایان خدمت فرهنگیان

فیلم/ عملیات شهادت طلبانه در تل‌آویو؛ یک کشته و ۲ زخمی

مدارس مقطع ابتدایی چهار شهرستان سیستان و بلوچستان تعطیل شد

پرواز آزادی به سوی استقلال + عکس

مسمومیت گسترده پرندگان در اهواز

پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم + فیلم

فیلم/ بارش برف در زاهدان

آزادی ۲۹۶ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد

کارتال به پرسپولیس نزدیک شد؟

چه بلایی بر سر لباس‌های جشن‌های ۲۵۰۰ساله آمد؟

۶ انتصاب جدید مسعود پزشکیان؛ حدادعادل پُست گرفت

ایلان ماسک در کاخ سفید دفتر کار خواهد داشت

عکس/ تصاویری از غزاله اکرمی بازیگر تلویزیون

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳۰ دی ۱۴۰۳/ بازار دلار در بلاتکلیفی

وزیر علوم: آماده اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان عراقی هستیم

عکس/ محمدرضا گلزار با ژستی جدی در کنار مایکل جکسون قلابی

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

هوای تهران دوباره آلوده می‌شود

حمله به وزارت دفاع اسراییل با موشک بالستیک

لبنیات دوباره گران شد؟