تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰

بررسی رفتار تخریبی فضای انتخابات ۱۴۰۰

رزم‌گاه انتخابات رفته‌رفته آرایش کامل‌تری می‌گیرد و با اعلام اسامی نامزد‌های احراز صلاحیت شده سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این سؤال در اذهان عمومی شکل خواهد گرفت که به کدام نامزد رأی دهد؟

بررسی رفتار تخریبی فضای انتخابات ۱۴۰۰

اقتصاد ۲۴- رزم‌گاه انتخابات رفته‌رفته آرایش کامل‌تری می‌گیرد و با اعلام اسامی نامزد‌های احراز صلاحیت شده سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، این سؤال در اذهان عمومی شکل خواهد گرفت که به کدام نامزد رأی دهد؟ و معیار‌های انتخاب «رئیس‌جمهور مطلوب» چیست؟ بدیهی است کسانی که خود را در معرض رأی افکار عمومی قرار داده‌اند خود را «رئیس‌جمهور» مطلوب می‌دانند.

رفتار صادقانه، انتخاب آگاهانه

رزم‌گاه انتخابات رفته‌رفته آرایش کامل‌تری می‌گیرد و با اعلام اسامی نامزد‌های احراز صلاحیت شده سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، این سؤال در اذهان عمومی شکل خواهد گرفت که به کدام نامزد رأی دهد؟ و معیار‌های انتخاب «رئیس‌جمهور مطلوب» چیست؟ بدیهی است کسانی که خود را در معرض رأی افکار عمومی قرار داده‌اند خود را «رئیس‌جمهور» مطلوب می‌دانند. در این گذر آن دسته از نامزد‌هایی که «سیاستشان دینی است» حتما ضمن رعایت اخلاق با مردم صادقانه برخورد خواهند کرد تا ثابت کنند در مرام آن‌ها «هدف وسیله را توجیه نمی‌کند.»، اما بعید به نظر می‌رسد همه نامزد‌ها چنین رویه‌ای داشته باشند، بررسی رویه انتخابات پیشین ازجمله انتخابات ۱۳۹۶ این احتمال را تقویت می‌کند که هدف برخی نامزدها، وسیله را توجیه می‌کند و هر مسیری را ولو بی‌صداقتی با مردم را مجاز می‌دانند که مصداق این گزاره هستند: «دینشان سیاسی است نه سیاستشان دینی.»


بیشتر بخوانید: شفافیت هزینه‌های نامزد‌های انتخابات ۱۴۰۰


همچنین بدیهی است مردم نیز اولویت‌هایی برای انتخاب نامزد‌های موردنظرشان دارند و بعید به نظر می‌رسد برآیند نظر همه مردم نامزدی نباشد که هدف او اعتلای ایران اسلامی است یعنی مردم به دنبال رئیس‌جمهوری هستند که هدف اعتلای کشورمان است البته صرف داشتن هدف کافی نیست بلکه باید اعتقاد و اراده و توان این کار را داشته باشد والا خیلی از مسئولان حرف‌های مجلسی نابی می‌زنند، اما صرفا حرف است و اعتقاد و یا لیاقت عملی کردن آن‌ها را ندارد. رهبر حکیم انقلاب اسلامی در بخشی از سخنان نوروزی امسال درباره رئیس‌جمهور مطلوب فرمودند: «به نظر می‌رسد هرکسی که به دنبال سعادت کشور است یک چنین رئیس‌جمهوری می‌خواهد. اولا باکفایت باشد، دارای مدیریت و کفایت مدیریت باشد. ثانیا باایمان باشد؛ اگر بی‌ایمان بود، نمی‌شود به او اعتماد کرد؛ آدم بی‌ایمان کشور را، منافع کشور را، مردم را یک‌وقتی می‌فروشد؛ پس باایمان باشد. بعد، عدالت‌خواه باشد، ضدفساد باشد؛ این‌یکی از مهم‌ترین خصوصیاتی است که بایستی در رئیس‌جمهور وجود داشته باشد که به معنای واقعی کلمه به دنبال اجرای عدالت باشد و به معنای حقیقی کلمه با فساد بخواهد مبارزه کند. دارای عملکرد انقلابی و جهادی باشد؛ یعنی با عملکرد اُتوکشیده نمی‌شود کار کرد؛ بااین‌همه مسائل اساسی که در کشور وجود دارد، یک حرکت جهادی و انقلابی لازم است؛ بایستی عملکردش این‌جوری باشد. به توانمندی‌های داخل معتقد باشد. بعضی‌ها هستند داخل را اصلا قبول ندارند.

به جوانان معتقد باشند، جوان‌ها را قبول داشته باشند، جوان‌ها را به‌عنوان پیشران حرکت عمومی کشور بشناسند و به آن‌ها اعتماد کنند.» آن دسته از نامزد‌هایی که «دینشان سیاسی است» به‌منظور دست‌کاری افکار عمومی در تلاش هستند خود را حائز شرایطی بدانند که معیاری برای شناسایی «رئیس‌جمهور مطلوب» است ازاین‌جهت به ترفند‌هایی روی‌آورند که پاره حقیقت‌گویی، رقیب هراسی دروغ بزرگ، برچسب‌زنی، ارعاب و مظلوم‌نمایی ازجمله آن‌هاست که برای هدایت افکار عمومی استفاده می‌شود. برای مقابله با این مهم باید «روایت سازی صحیح» از سوی اصحاب رسانه در کشور تقویت شود، ضعف‌های گذشته در مسائلی از قبیل ارائه «روایت اول» یا همین «روایت سازی صحیح» به گروهی فرصت داد تا مغرضانه حقایق کشور را وارونه جلوه دهند. فضای مجازی یکی از بستر‌های مهم برای ترویج روایت اول هست که جریان رقیب غالبا، موارد غیر صحیح را به روایت اول تبدیل می‌کند که «دیوارکشی در پیاده‌رو» مصداق آن است. البته همان تفکر این روز‌ها نیز با داس به جان مردم افتاده است تا بلکه همان مسیری را برود که خلف او رفت و کشور را به پرتگاه امروز رسانده است. البته یادمان باشد «فضای مجازی» و «فضای سایبر» دو مفهوم متفاوت هستند؛ هرچند برخی جریان‌ها در تلاش برای یکسان انگاری آن هستند، اما اینترنت، شبکه اجتماعی، پیام‌رسان و … تعریف جامع و کاملی از فضای سایبر یا حتی فضای مجازی نیستند.

اگر تعریف این دو عبارت را تا این حد تقلیل دهیم، استارتاپ‌هایی مانند تاکسی‌ها، فروشگاه‌ها، آگهی‌های اینترنتی و … ذیل فضای مجازی تعریف می‌شود درحالی‌که این‌چنین نیست پس فضای سایبر و فضای مجازی دو مفهوم مجزاست و وقتی گفته می‌شود فضای مجازی بستری برای ترویج دروغ و روایت سازی غیر صحیح هست به‌منزله مخالفت با فضای سایبر نیست بلکه توجه دادن مردم به این مهم است که الزاما هر آنچه در فضای مجازی منتشر می‌شود صحیح نیست. برخی‌ها معتقدند عرصه انتخابات، محل بیان استدلالات منطقی برای اقناع افکار عمومی در خصوص برخی مسائل نیست و اساسا مخاطب چنین چیزی را در خلال تبلیغات انتخاباتی نمی‌پذیرد پس برخی نامزد‌ها لاجرم به سمت ارائه اطلاعات ناصحیح حرکت می‌کنند! اگر این نگاه غلط را بپذیریم باید منتظر باشیم آن نامزد وقتی مسئولیتی گرفت برای کنترل افکار عمومی اطلاعات غلط به مردم دهد! درحالی‌که این رویه هرگز پذیرفتنی نیست و باید مانع از ترویج روایت سازی غیر صحیح در فضای مجازی باشیم.

از منظر این نگاه، دروغ گفتن بخشی از فرآیند انتخابات ریاست جمهوری است و فریب دادن مردم برای به دست آوردن رأی‌شان امری مجاز است بر اساس همین تفکر خیلی از امور اجرایی در این سال‌ها با مردم در میان گذاشته نشد که دردآورترین آن مربوط به گرانی شبانه بنزین بود. البته درباره برجام نیز اطلاعات درستی به مردم ارائه نشد به‌طوری‌که ابتدا مدعی شدند برجام را خدا آورده و بناست مشکلات ارضی و سماوی این مملکت از قبیل آب خوردن مردم را حل کند، اما وقتی دیدند تشت‌شان از بام افتاده است حاشا کردن را شروع کردند و مدعی شدند این تصمیم نظام بود فارغ از این‌که در ارکان مهم حضور دارند و تصمیم می‌گیرند. به‌هرروی پرهیز نامزد‌های انتخاباتی از روایت سازی غیر صحیح و دروغ‌پراکنی یک الزام و است و باید در این راستا حرکت کنند، اما این نافی ضرورت توجه مردم به تشخیص سره از ناسره نیست و باید به این مهم توجه کنند تا ان‌شاءالله شاهد انتخاب درست باشیم و کار‌ها به یک رئیس‌جمهور مطلوب سپرده شود تا چهار یا هشت سال بعد نگوید «نگذاشتند.»

منبع: روزنامه رسالت

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

خاورمیانه و این بار نبرد کریدور‌ها/ چگونه ایران در ۷ محور و کریدور دور خورد؟/ حتی مسیر افغانستان به ترکیه نیز ایران را دور زده است

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تغییر چهره خبرنگار صداوسیما

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

دم مسیحایی دلار نیما به بازار سرمایه/ پیش بینی شاخص کل بورس تا پایان تیر

بیماری سندرم درس (DRESS) چیست؟

بهترین فیلم های تاریخ سینمای هند

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

معصومه حائری، عروس امام خمینی که بود؟

رستاخیز یکخوابه‌ها + جدول آپارتمان های ۳۰ تا ۵۰ متر در تهران

تغییر قیمت لاستیک خودرو + عکس

فرونشست به آثار باستانی ایران رسید

صعود محسوس انس جهانی طلا

توهم آمریکایی درباره خاورمیانه پرآشوب / پشت پرده سیاست‌های شکست خورده امریکا در خاورمیانه

فیلم/ اجرای دیالوگ ترانه علیدوستی به زبان کره‌ای

شنبه محبوب و پنجشنبه مغموم؛ صفر تا ۱۰۰ پیشنهاد افزایش تعطیلات آخر هفته

فیلم/ مسابقه خنده‌دار فوتبالی

آماری هولناک از فقر در کشور؛ ۸۹ درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند

افت شدید مصرف لبنیات در ایران

اولین شوک بازار امسال با افزایش قیمت پیاز!

پایان سکوتِ مجلس مقابل دولت، هرچند دیرهنگام / قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست

دلار هرات در مرز ورود به کانال ۶۱ هزار تومان

دلار ریتم افزایشی قیمت طلا را بر هم زد

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

دلار پاشنه آشیل بازار خودرو است/ هیچ راه گریزی جز آزاد‌سازی قیمت نداریم/ حاکمیت هیچ اراده‌ای برای واردات انبوه خودرو ندارد

اما استون کیست؟

عکس/ نماز جماعت پشت سر محمود احمدی‌نژاد!

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ تمرینات ویژه سیدحسین حسینی در کنار دخترش

عکس/پاریس‌گردی خانم بازیگر مشهور با استایل جذاب

بهترین فیلم های تاریخ سینمای ترکیه

عکس/پاسخ خلاقانه یک دانش‌آموز به سوال امتحان ریاضی

خرید و فروش سهمیه ارزی و رجیستری در فرودگاه امام خمینی!/ جولان سرخوشانه دلال‌ها در فرودگاه

عکس صمیمی بازیگران سریال «نون خ» در دل طبیعت

تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن

رییس جمهور دنبال حیا است نه رای

حمله پهپادی به خودروی تروریست‌ها اطراف زاهدان/ ۲ تروریست کشته شدند

فیلم/لایی الحاجی دیوف به امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه

۷ اردیبهشت به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد

عکس/سانسور کراوات غلامرضا تختی در بنر‌های شهرداری تهران

وزارت خارجه هند: خدمه هندی کشتی توقیف شده توسط ایران با انجام تعهدات آزاد می‌شوند

وضعیت ترسناک تابستان ۱۴۰۳

نگرانی آمریکایی‌ها درباره ریاست‌جمهوری مجدد بایدن

الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند

تحریم مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

پریسا صالحی کیست و چرا به زندان احضار شد؟

حکم اعدام توماج صالحی لغو می‌شود؟

پیشنهاد هلندی برای مهدی قایدی

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید

طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه