تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۰

سعید محمد شمشیر را از رو بست

نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰ با سابقه نظامی و نظامی‌گری، قبل از ثبت‌نام‌ها با سر و صدا اعلام نامزدی کردند و حالا بعد از ثبت‌نام گوشه‌ای نشسته‌اند، البته جوانترهایشان داغ هستند.

انتخابات ریاست جمهوری

اقتصاد۲۴- ۴ پرونده کاندیداهای نظامی زیر دست شورای نگهبان است تا مشخص کند کدامیک در قامت یک رجل سیاسی و مذهبی می تواند وارد گود رقابت های ۱۴۰۰ شود.

چراغ اول روشن شد

حسین دهقان وزیر دفاع دولت اول روحانی و از فرماندهان سابق سپاه پاسداران اول از همه در آذر ماه ۹۹ اعلام کرد که در انتخابات نامزد خواهد شد. این اعلام دهقان زمانی بود که چه نظامی و چه غیرنظامی، کسی اعلام حضور نکرده بود و حتی از بعضی‌ها هنوز دعوتی هم صورت نگرفته بود!

او همچنین در شرایطی اعلام کرد که صحبت پیرامون چرایی نامزد شدن نظامی‌ها و احتمال دولت نظامی داغ بود؛ این اقدام دهقان شاهدی از غیب بود برای کسانی که از تشکیل دولت توسط یک نظامی صحبت می‌کردند.

نامی که کمتر شنیده شده بود

مدتی بعد صداهایی از دیگر نظامیان هم شنیده شد؛ سعید محمد. سرداری که در جنگ سردار نشده بود. او سال ۶۶ و در ۱۹ سالگی به سپاه پاسداران پیوست؛ در حالیکه ایران، تیر ۶۷ قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و از مرداد ماه رسما آتش‌بس اجرا شد، از محمدِ ۱۹ ساله هیچ خبری از حضور در میادین جنگ دیده نمی‌شود، شاید هم باشد و کسی ندیده است. او در میان نامزدها از همه گمنام‌تر است؛‌ شاید او مدل احمدی‌نژاد در سال ۸۴ را بخواهد استفاده کند و از گمنامی خود بهره ببرد.

چهار ضلع سرداران انتخابات ۱۴۰۰ /سعید محمد شمشیر را از رو بست

به هر شکل سعید محمد در حالیکه بیشترین تجربه‌اش نزدیک ۲ سال فرماندهی قرارگاه خاتم سپاه است، اسفند ماه ۹۹ از قرارگاه خاتم «منفک» شد تا راحت‌تر برای انتخابات کار کند. یکی از مهمترین اثراتی که در تهران باقی گذاشته، مجتمع «اطلس مال» ‌است که در بهترین نقطه شمال شهر تهران ساخته شده و حرف و حدیث‌های زیادی در در پی داشت.

استعفا یا برکناری محمد از قرارگاه خاتم در ابتدا محل نزاع حامیان قالیباف و محمد بود؛ قالیبافی‌ها که می‌دانستند پرونده فساد در هلدینگ یاس توسط محمد رسیدگی شده، در ابتدا گفتند که او استعفا نداده بلکه برکنار شده است. او هم اصرار داشت که خیر؛ من استعفا داده‌ام. نهایتا نیمه فروردین سردار جوانی معاونت سیاسی نماینده ولی‌فقیه در سپاه، در مصاحبه‌ای تاکید کرد که سعید محمد بابت «تخلفات» اداری بابت فعالیت‌های انتخاباتی از قرارگاه خاتم «منفک» شده است؛ صحبت‌هایی که با واکنش منفی محمد روبرو شد و سخنگوی سپاه منظور از تخلفات را مسائل مربوط به استعفا دادن و فعالیت انتخاباتی دانست.

رستم قاسمی با یادآوری زنجانی و دکل

رستم قاسمی دیگر نامزد انتخابات است که ردای نظامیان را بر تن دارد؛ سردار رستم قاسمی. او که از فرماندهان سپاه پاسداران در مدت جنگ تحمیلی بوده، مانند سعید محمد فرماندهی قرارگاه خاتم سپاه را در کارنامه دارد، از سال ۸۶ تا ۹۰. قاسمی مدتی هم وزیر نفت احمدی‌نژاد بود؛ از سال ۹۰ تا ۹۲. وزارتی که بزرگترین خبر مربوط به آن، فساد نفتی هنگفت بابک زنجانی بوده است. فسادی که در زمان مدیریت قاسمی بر وزارت نفت رخ داد و ۳ هزار میلیارد تومان پول فروش نفت با دلار آن روزها از جیب ملت ایران رفته است و هنوز بخش بزرگی از این بدهی به خزانه بازنگشته است. رستم قاسمی البته می گوید هیچ گاه نامش در این پرونده به عنوان متهم مطرح نشده و تنها برای پاسخگویی احضار شده است.

دیگر خبر به یاد ماندنی از دوران مدیریت رستم قاسمی بر وزارت نفت، گم شدن یک دکل نفتی بود؛ خبری که آنقدر عجیب و باورنکردنی بود که همچنان دستمایه طنازی کاربران شبکه‌های اجتماعی است. زمزمه‌های کاندیداتوری قاسمی از مدت‌ها قبل از عید امسال، به گوش می‌ٰسید ولی او اوایل اردیبهشت ماه رسما اعلام کرد که نامزد ۱۴۰۰ می‌شود.

جلو زدن محسن رضایی از قالیباف

محسن رضایی هم که پای ثابت حضور در انتخابات است این بار هم برای رسیدن به ریاست جمهوری تلاش می‌کند. او پیش از این در انتخابات ریاست‌جمهوری ۸۴، ۸۸ و ۹۲ شرکت کرده است؛ سال ۸۴ دو روز پیش از موعد رای‌گیری برای «جلوگیری از پراکندگی آرا» در جبهه اصولگرایان، انصراف داد. اما در دو انتخابات ۸۸ و ۹۲ تا انتها ماند و رای نیاورد. گرچه نامزد شدن محسن رضایی به طنز سیاسی بدل شده است اما تا پیش از نام‌نویسی برای انتخابات ۱۴۰۰ رکورد او با رکود باقر قالیباف رییس فعلی مجلس برابری می‌کرد.


بیشتر بخوانید: احتمال اعلام اسامی نهایی کاندیدا‌ها زودتر از پایان ۵ روز دوم


قالیباف هم که امسال بالاخره نامزد ریاست جمهوری نشد، در سال ۸۴ و ۹۲ نامزد شدن و رای نیاورد و سال ۹۶ باز هم نامزد بود که مانند رضایی در سال ۸۴، کنار کشید؛ البته به نفع ابراهیم رییسی که با این وجود رییسی شکست خورد. اما حالا محسن رضایی در صورت تایید صلاحیت که احتمال بالایی هم دارد، رکورددار حضور در رقابت‌های انتخاباتی می‌شود. او یک بار هم در انتخابات مجلس ششم نامزد شد که آن زمان هم رای نیاورد. محسن رضایی چندی پیش از موعد ثبت‌نام‌ها رسما اعلام کرد که برای انتخابات ثبت‌نام می‌کند.

دهقان بعد از ثبت نام؛ کم‌رمق و گوشه‌گیر

اما پس از ثبت‌نام پر سر و صدای این نامزدها، خبر خاصی از آنها نیست؛ دهقان که تا پیش از ثبت‌نام‌ها در توییتر فعال بود و جلساتی برگزار می‌کرد، کمتر در رسانه‌ها دیده می‌شود. او در هفته گذشته با خبرگزاری آناتولی ترکیه مصاحبه داشته که انتقادهایی را هم از رقبای خود به زبان آورده. او در پاسخ به سوالی درباره نامزد نظامی گفته که «چرا من را فقط به عنوان یک فرد نظامی می‌بینید؟». به عبارت دیگر او احتمالا منظورش این است که نامزدهای دیگری هم هستند که نظامی‌اند و آنها در بین نظامی‌ها دیده نمی‌شود؛.

البته سه نامزد نظامی دیگر کمتر از او لباس نظامی خود را پوشیده‌اند و دهقان احتمالا بابت وزارت دفاع، بیشتر در لباس نظامی در یادها مانده است. او همچنین طعنه‌ای هم به برخی رقبای احتمالی خود می‌زند: «در همین انتخابات خودمان هستند کسانی که از ۸ سال پیش مسابقه را شروع کردند. یک عده همه سیستم‌های تبلیغی و رسانه‌ای را در اختیار گرفته‌اند تا شخص مورد نظر را بنشانند». شاید با نگاهی به برخی رسانه‌های طیف اصولگرایان بتوان بهتر منظور دهقان از به کار گرفته شدن همه سیستم‌های تبلیغی و رسانه‌ای را بتوان متوجه شد.

سعید محمد در انتخابات 1400

سعید محمد بعد از ثبت نام؛ شمشیرگردانی در میانه‌ میدان

سعید محمد اما شمشیر از رو بسته و آن را در میدان می‌چرخاند و هر کسی را که فکر کند ممکن است رقیبش باشد را بی‌نصیب نمی‌گذارد. او در همان روزی که لاریجانی صحبت از متفاوت بودن نحوه مدیریت کشور با نحوه مدیریت دادگاه و پادگان کرد، این سخنان را به خود گرفت و در توییتی به لاریجانی حمله کرد: «به کسانی که هویت خودشان را مدیون پادگان و دادگاه هستند به‌صراحت می‌گویم به حول و قوه الهی، امروز آغازی بر پایان اشرافیت خانوادگی است».

او همچنین در جای دیگری گفته که «تبلیغات وسیعی علیه من صورت گرفت که محمد تخلفات زیادی داشته است و یک کار رسانه‌ای بدی در این باره انجام شد. حتی نفرات ما را یک سری از مجموعه‌ها تهدید کردند که چرا با محمد کار می‌کنید… می‌گفتند که تخلف سیاسی کرده‌ام. ابتدا گفتند تخلف و بعد عنوان کردند که تخلف سیاسی است. اگر تخلف سیاسی باشد باقی دوستان هم مانند من بودند و چرا به آنها چنین بحثی برای کناره گیری مطرح نشده است.».

محمد در جمع ستادهای مردمی خود حملات آشکارتری به طیف قالیباف انجام داد؛ «اسم مدیریت جهادی را خراب کرده‌اند. مردم تا می‌شنوند فکرمی کنند باز قرار است عده‌ای بدون تدبیر و اندیشه کاری راخراب کنند، ١٠ برابر استاندارد هم هزینه روی دست بیت المال بگذارید». او همچنین گفته که «برخی اشخاص که خود را اصولگرا می‌دانند این‌سو و آن‌سو از لزوم کاهش مشارکت صحبت می کنند. ‌وقتی ولی جامعه سخن از مشارکت حداکثری می‌زند، شما بر چه مبنایی اظهار فضل‌های این گونه می‌کنید».

محمد همچنین انتقاد کرده که «برخی کارنامه و برنامه خوبی ندارند، دوره‌های قبلی هم رای نیاورده‌اند، ‌ولی می‌آیند که تخریب کنند در مناظره‌ها؛ ‌ما آماده‌ایم و دست‌مان پر است». از بین نامزدهایی که رای نیاورده‌اند رضایی، رییسی و جلیلی را می‌توان نام برد. با وجود اینکه محمد پیش از این گفته بود که اگر رییسی بیاید به او کمک خواهد کرد احتمال کمی دارد که این حمله‌ی او متوجه رییسی باشد و با توجه به سخنان دیگری می‌توان حدس زد که منظورش سعید جلیلی است: «منتسبان به ولی‌فقیه که خلاف منویات رهبر انقلاب عمل می‌کنند را مضر می‌دانیم. ‌با بچه‌های جبهه انقلاب منازعه نداشته باشید؛ هرچند ‌در ماه‌های اخیر بدنه برخی از کاندیداها با ما خیلی نامهربانی کردند ولی ‌روز آخر ثبت‌نام‌ها شخصا به آقای سعید جلیلی زنگ زدم و گفتم نیاز است که به صحنه بیایید».

از این توالی سخنان سعید محمد می‌توان حدس زد که او پیکان حملاتش متوجه سعید دیگرِ انتخابات است؛ سعید جلیلی.

طرف حسابش احتمالا رضایی هم نبوده چراکه آنها با یکدیگر و همراهی رستم قاسمی لااقل یک جلسه داشته‌اند که رسانه‌ای شده است. هرچند محمد پیش از این گفته بود که در صورت حضور رییسی به او کمک خواهد کرد اما مواضع جدیدش نشان می‌دهد که او تک‌روی را انتخاب کرده و اعتنایی به نظر خیمه‌های اصولگرایان نخواهد داشت:‌«هر کدام از دو شورای وحدت و ائتلاف من را دعوت کنند، برای توضیح برنامه‌های خود به آنجا می‌روم اما اصل موضوع انتخاب آن فرد نهایی است که آن را قبلا گفتم. دوستان ساز و کاری برای خود دارند اما من موافق این هستم که نظر مردم ملاک باشد نه نظر جریان‌های سیاسی».

او در سخنانش ضرغامی را هم بی‌نصیب نگذاشته و گفته که «کلمه قشر خاکستری را قبول ندارم، مردم ایران همه سفید هستند. ‌خاکستری بخشی از خواص و مسئولان‌اند که این وضعیت را برای مردم درست کرده‌اند که منجر به گوشه نشینی ملت شده است». ضرغامی رییس اسبق صدا و سیما یکی از شعارهای خود را «من خاکستری‌ام» برگزیده بود.

رستم و محسن بعد از ثبت نام؛ کم‌فروغ

رستم قاسمی هم بعد از ثبت نام کم فروغ ظاهر شده؛ تنها مصاحبه او که باعث شد دیده شود، با خبرگزاری فارس بود که آن هم به دلیل سخنان جذاب؛ که به خاطر خاطره‌اش از در دسترس بودن واکسن روسی کرونا و دور انداختن واکسن، همان چند ثانیه‌اش بسیار دیده شد: «یکی از دوستان که در روسیه بود برای من واکسن آورد؛ توی یخچال بود؛(استفاده نکردیم) دیگه انداختیمش بیرون. هنوز واکسن‌ها به این گستردگی نشده بود». البته قاسمی گفت‌وگوهایی را هم در کلاب‌هاوس(شبکه اجتماعی صوت‌محور) داشته که بیشتر درباره برنامه‌ها و توضیحات گذشته‌اش بوده و حملات و انتقاد خاصی به نامزدهای دیگر نداشته است.

محسن رضایی هم زیاد در توییتر دیده می‌شد مدتی هست که کمرنگ شده است. او در این مدت به همان بیانیه‌اش پس از ثبت نام در وزارت کشور بسنده کرده است.

البته پیش از آغاز روند ثبت‌نام‌ها، سعید محمد، رستم قاسمی و محسن رضایی جلسه‌ای سه نفره داشتند که حدس گمان‌هایی درباره ائتلاف این سه نفر مطرح شد؛ البته رستم قاسمی کمی بعدتر گفت که «در مورد ائتلاف در آن جلسه بحثی به میان نیامد». روز گذشته نیز خبری مبنی بر انصراف رستم قاسمی به نفع علی لاریجانی در برخی رسانه ها منتشر شد.

النصر بالرعب

هرچند از بین این اسامی از رضایی و دهقان تقریبا با اطمینان بیشتری می توانند تایید شورای نگهبان را بگیرند؛ درباره محمد و قاسمی اما ممکن است کمی با شک و تردید همراه باشد. در بین این ۴ نفر، آن که از همه جوانتر است احتمالا از همه بیشتر شور دارد و در حال حمله به دیگران است؛ شاید می‌خواهد خط و نشان برای سایر نامزدهای اصولگرا بکشد و آنها را از عواقب بیرون راندنش مطلع کند؛ سیاست برخی هم این است: «النصر بالرعب».

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما