تاریخ انتشار: ۱۶:۴۸ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
نکات مهمی که قبل از خرید یو پی اس باید بدانید

راهنمای خرید یو پی اس

در روز‌هایی که برق مکررا قطع می‌شود استفاده از یو پی اس‌ها شدت می‌گیرد. پس بهتر است قبل از خرید آن نکاتی را بدانیم.

راهنمای خرید یو پی اس

اقتصاد ۲۴ - این روز‌ها قطعی برق گسترده و نامنظم در ایران به حدی افزایش یافته که بسیاری از ادارات، شرکت‌ها یا حتی افراد دورکار از منزل به فکر راه‌های جایگزین برای تأمین برق در زمان قطعی افتاده‌اند. راهکار‌های مختلفی برای این موضوع وجود دارد، از جمله ژنراتور‌های برق پر سر و صدا و گران قیمت، ذخیره انرژی خورشیدی در باتری و البته راهکار ساده‌تر یعنی استفاده از یو پی اس (UPS). پیش از خرید یو پی اس باید با تکنولوژی‌ها و اصطلاحات متنوع مرتبط با آن آشنا باشید تا انتخاب درستی داشته باشید. در این مطلب قصد دارم به سؤالاتی بپردازم که پیش از خرید باید جواب آن‌ها را بدانید.

یو پی اس چیست؟

به طور خلاصه یو پی اس (UPS) یک منبع تغذیه بدون وقفه و مبتنی بر باتری است که هنگام قطع یا تغییرات شدید ولتاژ ورودی برق، امکان ادامه کار تجهیزات متصل را فراهم می‌کند. بیشتر UPS‌ها علاوه بر تأمین برق در زمان قطع شدن برق شهری، می‌توانند از دستگاه‌هایی که به قطع یا تغییرات ناگهانی ولتاژ حساس هستند محافظت کنند.

فرم فاکتور یو پی اس چیست؟

UPS‌ها عمدتاً در ۳ فرم فاکتور مختلف تولید می‌شوند. کوچک‌ترین آن‌ها مدل‌های دسکتاپ یا کامپکت هستند که فضای چندانی نمی‌گیرند، با باتری داخلی به دست خریدار می‌رسند، معمولاً وزن چندان بالایی هم ندارند و البته توان خروجی آن‌ها هم محدود است. مدل‌های تاور یا مینی تاور ابعاد بزرگ‌تری دارند و معمولاً روی زمین قرار می‌گیرند. مدل‌های رک مانت هم مخصوص نصب در رک‌های سرور هستند. انتخاب فرم فاکتور کاملاً بستگی به نیاز‌های شما و حداکثر توان مورد نظرتان دارد.

کدام نوع یو پی اس را انتخاب کنیم؟

UPS‌ها بسته به نوع حفاظتی که انجام می‌دهند در سه دسته کلی قرار می‌گیرند: مدل‌های استندبای یا به عبارتی آفلاین، مدل‌های لاین اینتراکتیو و مدل‌های آنلاین یا Double-Conversion. این بخش یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که پیش از خرید یو پی اس باید در مورد آن بدانید. مدل‌های آفلاین ساده‌ترین‌ها هستند و البته در بازار حضور کمرنگی دارند. در یو پی اس آفلاین در زمان برقرار بودن برق شهر، خروجی همواره از طریق برق شهر تامین می‌شود و در واقع هیچ اصلاحی جهت رفع مشکلاتی از جمله نوسان ولتاژ انجام نمی‌شود. مدل‌های آفلاین البته در صورت قطع برق شهری امکان سوییچ شدن خودکار و با تأخیر بسیار کم به برق تامین شده از طریق باتری را دارند. مدل‌های لاین اینتراکتیو، اما به تثبیت کننده ولتاژ مجهز شده‌اند تا در صورت نوسان، امکان تنظیم دامنه ولتاژ فراهم باشد. لاین اینتراکتیو‌ها به غیر از این موضوع تفاوت چندانی با مدل‌های آفلاین ندارند.

در مورد مدل‌های لاین اینتراکتیو و آفلاین باید به یاد داشته باشید که برای زمان بسیار کوتاهی (معمولاً در حد چند میلی‌ثانیه) در زمان سوییچ شدن از برق شهر به برق تأمین شده از باتری، جریان برق به طور کامل قطع می‌شود. این موضوع برای بیشتر سیستم‌های الکترونیکی خانگی و اداری از جمله کامپیوترها، مانیتورها، تجهیزات صوتی و تصویری، لپ‌تاپ‌ها و تقریباً تمام وسایل مجهز به آداپتور وقفه‌ای ایجاد نمی‌کند. اما برخی از تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته ممکن است در این شرایط آسیب ببینند.

مدل‌های آنلاین، اما تغذیه دستگاه‌های متصل را به طور دائم از برق شهر جدا می‌کنند. نحوه کارکرد این مدل‌ها به این صورت است که باتری‌ها از طریق یک مدار یکسو کننده (تبدیل جریان AC به DC) شارژ می‌شوند و از طرف دیگر نیروی مورد نیاز دستگاه‌های متصل، از طریق یک مدار تبدیل جریان DC به AC و به طور دائمی توسط باتری‌ها فراهم می‌شود. به این ترتیب تجهیزات خروجی همواره ولتاژ متعادل را دریافت می‌کنند. در واقع در مدل‌های آنلاین مدار یکسو کننده جریان باتری همیشه فعال است و به همین دلیل برای اتصال به تجهیزاتی کاربرد دارد که حفاظت از آن‌ها و اطمینان از عدم وقفه یا نوسان در جریان برق، در اولویت قرار دارد.

شاید تصور کنید که به این ترتیب مدل‌های آنلاین بهترین گزینه هستند و قطعاً باید به سراغ آن‌ها بروید، در حالی که برای بیشتر کاربران مدل‌های دیگر مناسب‌تر است. مدل‌های آنلاین قیمت بسیار بالاتری دارند و باتری‌های آن‌ها هم معمولاً با سرعت بیشتری مستهلک می‌شوند. یو پی اس آفلاین ارزان‌ترین گزینه است و معمولاً مدل‌های با توان خروجی پایین از این تکنولوژی بهره می‌برند. اما بهترین انتخاب برای بیشتر کاربران مدل‌های لاین اینتراکتیو است که هم محافظت قابل قبولی را ارائه می‌دهد و هم قیمت معقولی دارد؛ با این حال مشابه مدل‌های آفلاین ممکن است برای تجهیزات آزمایشگاهی یا ابزارا‌های دقیق که نیاز به تغذیه کاملا بدون وقفه دارند مناسب نباشد.

آیا ولت-‌آمپر در یک یو پی اس نشان دهنده توان آن است؟

احتمالاً روی بسیاری از UPS‌ها عبارت VA به معنی ولت-آمپر را دیده‌اید. شاید تصور کنید که یک مدل که عدد ۲۰۰۰ ولت-آمپر روی آن قید شده توانایی تولید ۲۰۰۰ وات خروجی را دارد. اما واقعیت خلاف این است و در مورد توان واقعی خروجی باید عامل «ضریب قدرت» بر حسب درصد را هم در نظر بگیرید. در بسیاری از UPS‌ها این میزان ۶۰ درصد است و این یعنی توان واقعی خروجی یک مدل ۲۰۰۰ ولت-آمپر، ۶۰ درصد این مقدار یعنی ۱۲۰۰ وات است. البته برخی از مدل‌های گران قیمت‌تر هم هستند که ضریب توان بالاتر دارند.

یو پی اس انتخابی من چه توانی باید داشته باشد؟

برای انتخاب میزان توان مورد نیاز باید مجموع توان دستگا‌هایی که می‌خواهید به UPS متصل کنید را بر حسب وات محاسبه نمایید. توجه داشته باشید که هرچه مجموع توان دستگاه‌های متصل کمتر باشد یو پی اس در زمان قطع برق شارژدهی بیشتری خواهد داشت. در جدول زیر توان مصرفی حدودی برخی از دستگاه‌ها آمده. در مورد برخی از دستگاه‌ها دو مقدار معمول حداقل و حداکثر ذکر شده است. پیشنهاد می‌شود برای محاسبه توان دقیق‌تر به دفترچه راهنمای تجهیزات (مثلا لپ‌تاپ، روتر یا هر وسیله دیگر) مراجعه نمایید یا این موضوع را از روی آداپتور‌های آن‌ها یا برچسب پشت دستگاه‌ها پیدا کنید.

منبع: دیجیاتو

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
یو پی اس کاران
0
0
دوشنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
ممنون از مقاله خوبی که قرار دادید بدلیل اینکه انتخاب یو پی اس یک بحث تخصصی است و در صورتیکه توان یو پی اس و یا باتری های یو پی اس اشتباه محاسبه شود عملا هیچ کاربری برای مصرف کننده نخواهد داشت پیشنهاد می شود که حتما قبل از خرید یو پی اس با یک کارشناس در این زمینه مشورت کنید.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ترامپ برای حمله به مسکو چراغ سبز نشان داد

عکس/ ژست و استایل جذاب بیتا سحرخیز در کافه‌ای دنج و لاکچری

عکس دیده نشده از زهرا پزشکیان در کنار زینب سلیمانی در یک مراسم

تمام قبوض مشترکان آب تهران باطل شد

فیلم/ مقایسه کیفیت هوای تهران و توکیو سوژه شد

اندونگ در آستانه توافق با استقلال!

مصدومیت دردناک آقای گل پرسپولیس

عکس/ تغییر چهره ابن مرجانه سریال مختار پس از ۱۹ سال با مدل موی جدید

قیمت طلا به مسیر صعودی بازگشت

فیلم/ جمله سنگین مریم امیرجلالی به سیما تیرانداز

عکس/ استایل رسمی محمدرضا پهلوی و ثریا ۷۴ سال پیش در یک مراسم

عکس/ حمله تند مهرداد محمدی به مدیران استقلال

عکس یادگاری عراقچی و وزرای خارجه شرکت‌کننده در اجلاس شانگهای

عکس/ چهره متفاوت رهبری ۶۲ سال پیش در سفر به استان گیلان به همراه یک دوست لبنانی

عکس/ استقلالی ها در ترکیه وزنه زدند

فیلم/ پلنگ ایرانی در حال خوردن شکار خود در پارک ملی خبر

احتمال بازگشت یک بازیکن به لیست استقلال

بورس انرژی چیست و چه ساختاری دارد؟

ادارات خوزستان فردا به دلیل گرما تعطیل شدند

فلسطینی‌های گرسنه و ناامید در غزه

قیمت دوربین‌های عکاسی + جدول

بانک ها چطور وام می‌دهند؟/ نرخ سود چگونه تعیین می‌شود؟

مقصد جدید جویندگان طلا در ایران کجاست؟

اینفوگرافی/ داده‌ها و آمارهایی از یهودیان ایران

ارزانترین و گرانترین یخچال در بازار لوازم خانگی ایران + قیمت

فیلم/ فواید شگفت‌انگیز طبیعت‌گردی بر سلامت جسم و روان

میوه‌ای با خواص شگفت‌انگیز برای کاهش وزن

نقش برخی مواد غذایی در ایجاد بوی بد بدن

چقدر طول می‌کشد کالری یک همبرگر بسوزد

کدام بخش‌های اقتصادی در زمان جنگ رشد می‌کنند؟

نقش شگفت‌انگیز مرکبات در کاهش افسردگی

۳۱ هزار میلیارد تومان مبادله اوراق بهادار و کالا در ۴ بورس ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

عکس/ شکل و شمایل مهستی، فردین و گلی زنگنه ۵۴ سال پیش در اوج جوانی

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

سرمایه‌گذاری افغان‌ها در ایران؛ از ادعا تا واقعیت

جدیدترین نرخ بلیت اربعیت اعلام شد

پیش‌بینی مهم یک کارشناس از قیمت مسکن تا پایان سال

کارگران قربانیان اصلی جنگ ۱۲ روزه

عکس/ تهدید فرانسه به فعال کردن مکانیسم ماشه تا پایان ماه اوت

عکس/ هشدار گرمازدگی برای هفته آینده در سراسر کشور

عکس/ نمایی خاص و رویایی شهر تبریز از تفرجگاه عینالی

عکس/ چشم انداز جالب و دیده نشده از دروازه شمیران ۱۳۵ سال پیش با ستون های غول پیکر

دورکاری فعالیت ادارات خوزستان در این تاریخ

اینفوگرافی/ شاخص فلاکت استان‌ها در سال ۱۴۰۴

گزارش بورس امروز سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴

عکس/ حال و هوای مردم در دروازه دولت تهران ۱۰۰ سال پیش و اوایل دوره پهلوی

Kh-۵۵۵؛ موشک کروز فوق پیشرفته روسیه

عکس/ معماری بی نظیر و دیده نشده از گراند هتل قزوین ۱۰۴ سال پیش و اوایل دوره پهلوی

واکنش سخنگوی دولت به پیشنهاد ترور پزشکیان