اقتصاد۲۴- این سازه دارای ساباطی با ستونهای چوبی تراش خورده و تزیین شده است و دارای حیاطی در قسمت جنوبی بوده که در این قسمت سازههای معماری با کاربری نامشخص دیده میشود. این بنا درسال ۱۳۹۷ مرمت شده است.
باسعیدو در انتهای جزیره با فاصله حدود ۱۲۵ کیلومتر از شهر قشم قرار دارد. باسعیدو در زبان مردم باسیدو گفته میشود. بندر گاهی در دماغه شمالی جزیره قشم است. درخصوص نام این بندر که باسیدو یا باسعیدو گفته و نوشته شده است، میتوان گفت سیدو یا سعیدو به لهجه مردم جنوب ایران سعید کوچک و یا سید یا سعید معرفه است.
بیشتر بخوانید: تامین منابع پایدار با استفاده از شیوههای نوین برای دستیبابی به توسعه متوازن قشم
در دوران سلطنت فتحعلی شاه قاجار انگلستان موفق شد از پادشاه قاجار اجازه گیرد که بندرگاه و پایگاهی در شرق باسعیدو بنا کند. پس از تصرف این نقطه، نیروی دریایی انگلستان پایگاه دریایی بزرگی که دارای چندین آسایشگاه برای سربازان، انبارذغال، بهداری و زمین ورزشی، تاسیسات بی سیم و اسکله بود دراین محل تاسیس کرد. این پایگاه با سایر تاسیسات نظامی جزایرهنگام و هرمز در سال ۱۸۱۹ میلادی برابر ۱۲۳۴ هجری به امر نایب السلطنه هندوستان بوجود آمد. فرمانده جدید پایگاه، باسعیدو را بهترین نقطه برای استقرار قوای عمده دریایی دانست و به توسعه آن پرداخت. پس از تشکیل نیروی دریایی ایران در سال ۱۳۱۱ هجری شمسی مرحوم دریادار بایندر فرمانده نیروی دریایی ایران اقدام به تصرف پایگاه نظامی انگلیسی باسعیدو میکند و در تابستان سال ۱۳۱۲ هجری شمسی پرچم انگلستان را از پایگاه باسعیدو پایین کشیده و به جای آن پرچم ایران را میافرازد.