اقتصاد۲۴- پس از آنکه در سه ماه اخیر ارزش ارزهای دیجیتال به مقداری قابل توجه افزایش پیدا کرد و بسیاری از کوینها مانند بیت کوین، اتریوم، کاردانو، دوج کوین و… رکورده قیمتی جدیدی را ثبت کردند، بازار رمزارزها ریزش شدیدی را تجربه کرد که موجب نگرانی بسیاری از سرمایهگذاران و استخراجکنندگان ارزهای دیجیتال شده است.
چندی پیش، بیت کوین پس از شکست مقاومت ۶۲ هزار دلاری توانست رکورد جدیدی از خود ثبت کند و به بالاترین حد خود یعنی ۶۴ هزار دلار برسد. اما دلایلی مختلف موجب شدند تا این روند صعودی از بین رفته و حالا طی دو هفته اخیر قیمت بیت کوین به ۳۲ هزار دلار رسید. این درحالی بود که بسیاری از تحلیلگران پیشبینی کرده بودند با راهاندازی صرافی کوین بیس، بیت کوین رشد قدرتمندی خواهد داشت و ارزش آن باز هم افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید: سقوط دوباره بیت کوین
اما این اتفاق رخ نداد و حالا بیت کوین طی هفته گذشته موفق به شکستن سطح مقاومت ۴۰ هزار دلار نیز نشده و پس از رسیدن به ارزش ۳۸ هزار مجددا با افت نسبی به ۳۵ هزار دلار رسید.
با توجه به ریزش ارزش بیت کوین، دیگر ارزهای دیجیتال نیز افت ارزش شدیدی داشتند و میتوان گفت این روزها بازار ارزهای دیجیتال در دوره کاهش قیمتها گیر افتاده و بیت کوین توان شکستن مقاومت ۴۰ هزار دلار را ندارد.
افت شدید قیمت ارزهایی مانند بیت کوین، اتریوم و ریپل، موجب شد تا نزدیک به ۲۶۰ میلیارد دلار از ارزش کل بازار رمزارزها طی ۲۴ ساعت از بین برود.
کارشناسان برای این اتفاق دلایل مختلفی را بیان میکنند، مواردی از جمله سخت شدن قوانین استخراج ارزهای دیجیتال در کشورهای مطرح دنیا تا توییتهای ایلان ماسک و موج فروش ارزهای دیجیتال به ویژه بیت کوین، پس از رشد چند درصدی در این بازار، از جمله مواردی است که به عنوان دلایل به وجود آمدن وضعیت کنونی بازار ارزهای دیجیتال مطرح شده است.
در ادامه نگاهی به مهمترین دلایل کاهش قیمت بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال و پیشبینیهایی که در خصوص آینده این بازار میشوند، خواهیم داشت:
یکی از مهمترین دلایلی که برای کاهش قیمت بیت کوین و اتریوم و به دنبال آن دیگر ارزهای دیجیتال گفته میشود، هجوم نهنگها به بازار رمزارزهاست.
در بازار ارزهای دیجیتال، بزرگترین سرمایهگذاران که بخش عمدهای از سرمایه یک یا چند ارز دیجیتال را در دست دارند، نهنگ نامیده میشوند. این افراد گاها با تحرکات و استراتژیهای خاصی که دارند به سودآوری و افزایش سرمایه خود کمک میکنند.
حال گفته میشود نهنگها برای ایجاد ترس برای سرمایهداران خرد، وارد بازار شدهاند. هدف این دسته افراد ناایمنکردن بازار برای سرمایهداران خرد است. با این کار عموم مردم سرمایه خود را از بازار رمزارزها خارج کرده و موجب ریزش قیمتها میشوند. در همین حال، نهنگها سرمایه خود را با قیمت پایین وارد بازار میکنند و در آینده سود کلانی از این طریق به دست میآورند.
در همان روزهایی که بیت کوین هر روز رکورد شکنی میکرد و قیمتش افزایش مییافت، بسیاری از کارشناسان هشدار داده بودند که این افزایش قیمت هیجانی بوده و ارزش واقعی بیت کوین در حال حاضر بیش از ۶۰ هزار دلار نیست، به همین دلیل باید منتظر یک ریزش سنگین بود.
میتوان روند قیمتی بیت کوین را در چهار مقطع مهم بررسی کرد، اواخر سال ۲۰۲۰ با ورود سرمایهگذاران به بازار ارز دیجیتال و افزایش بازار بیت کوین، نقطه آغاز رشد بازار بود، در فوریه ۲۰۲۱ افزایش قیمت بیت کوین آغاز شد و این رمزارز در مدت کوتاهی بیش از ۱۰۰ درصد رشد پیدا کرد. در ادامه کارشناسان اعلام کردند که قیمت بیت کوین بالاتر از ارزش واقعی آن است و میتوان انتظار یک سقوط سنگین را داشت.
در نقطه چهارم نیز سقوط پیشبینی شده رخ داد و هنوز هم ادامه دارد، قیمت بیت کوین نیز نزدیک به ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد. در این بین توییت ایلان ماسک نیز در ریزش بازار بیتاثیر نبود.
ایلان ماسک پس از آن که با شرکت تسلا به طور گسترده وارد بازار ارزهای دیجیتال شد، کم و بیش به عنوان یکی از نهنگهای این بازار شناخته میشود که با حرکات خود، در نهایت به دنبال سودآوری بیشتر است.
سرمایهگذاری ایلان ماسک بر روی دوج کوین موجب رشد ارزش این رمزارز شد، همچنین توییتهای او به مرور زمان تاثیرقابل توجهی بر روی بازار رمزارزها گذاشتند، به طوری که حالا نمیتوان رفتار ایلان ماسک را در بازار ارزهای دیجیتال نادیده گرفت، اما قطعا ماسک همه کاره نیست.
ایلان ماسک زمانی خرید و فروش خودروهای تسلا با بیت کوین را به حالت تعلیق درآورد که ریزش ارزش بیت کوین آغاز شده بود و سیگنالهای افت شدید بازار احساس میشد.
در این حال توییت ایلان ماسک نیز به این افت قیمت کمک کرد، قطعا رفتار ایلان ماسک به عنوان یک سرمایهگذار بزرگ، تاثیرگذار است، اما همانطور که گفته شد، نمیتوان همه چیز را از چشم ایلان ماسک دید.
بسیاری از سرمایهداران دنیا از جمله افراد قدرتمندی که در بازار ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کردهاند، در آمریکا به سر میبرند. به این ترتیب زمانی که قوانین مالیاتی و سرمایهداری در این کشور تغییر میکند تاثیر آن را در بازارهای مختلف شاهد هستیم، از طرفی بازار ارزهای دیجیتال یک از پر نوسانترین بازارهای مالی در دنیاست و تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد.
جو بایدن در روز دوم اردیبهشت اعلام کرد که نرخ مالیاتی سرمایهداران در آمریکا به ویژه مالیات سود در سرمایهگذاری در بازار بورس آمریکا تغییر خواهد کرد، تغیراتی که به معنای افزایش این نرخ مالیاتی است و قطعا به ضرر سرمایهگذاران است. این اتفاق باعث شده این افراد سرمایه خود را از بازار ارزهای دیجیتال خارج و در بازارهای مختلف جابهجا کنند، به این ترتیب، بازار ارزهای دیجیتال با افتی شدید همراه شده است. شاخصهای سهام بازار آمریکا نیز افت کرده است.
منبع: آی تی رسان