اقتصاد ۲۴- «محمدعلی دهقان دهنوی» در حاشیه مراسم رونمایی از محیط آزمون تنظیمگری (سندباکس) بازار سرمایه در جمع خبرنگاران به رونمایی از سامانه «محیط آزمون تنظیمگری» اشاره کرد و گفت: محیط آزمون تنظیمگری، فضای خاصی است، ایدههای جدیدی وجود دارند که میتوانند منجر به طراحی ابزارها و محصولات جدید در بازار سرمایه شوند، اما به دلیل اینکه به اندازه کافی شناخته شده نیستند ابتدا در فضایی محدودتر که دارای مقررات کمتری هستند به صورت آزمایشی اجرا میشوند، خطاهای آن گرفته و اصلاح میشود و بعد از طراحی و تنظیم مقررات مناسب در محیط اصلی بازار سرمایه راهاندازی میشوند تا همه مردم بتوانند از آن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه این امر باعث شد تا محیط آزمایشی را فراهم کنیم که تفاوتی با محیط واقعی نداشته باشد و ایدهها در این محیط فرصت رشد را پیدا کنند، افزود: بازیگران در این محیط محدود هستند و به همه اجازه ورود داده نمیشود، در ابتدا افرادی میتوانند به این سامانه ورود کنند که از مهارتهای مدیریت ریسک و شناسایی ابزارهای مالی برخوردار باشند.
دهقان دهنوی به مصوبات سران قوا برای بهبود وضعیت بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: مصوبات سران قوا دارای برخی از فرآیندهای اداری است، این مصوبهها پس از تصویب در شورای عالی هماهنگی اقتصادی به دفتر رهبری ارجاع داده میشود و پس از تایید دفتر رهبری برای اجرا ابلاغ میشودکه اکنون این ابلاغ انجام نشده است.
بیشتر بخوانید: افت مقطعی شاخص بورس به معنی پایان روند صعودی بازار سرمایه نیست
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: بعد از ابلاغ برای اجرا، برنامهریزیهای لازم انجام داده میشود تا با قدرت آنها را دربازار اجرایی کنیم و شاهد اثرات مثبت آن در بازار باشیم.
وی به تزریق منابع مالی به بازار سرمایه تاکید کرد و افزود: تزریق منابع مالی جزو همین مصوبات سران قوا بود، طبق این مصوبات باید معادل ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه تزریق شود که تاکنون معادل ریالی ۵۰ میلیون دلار آن واریز شده است، برای واریز مابقی در حال رایزنی هستیم که امیدواریم به زودی واریز شود.
دهقان دهنوی به ضرر و زیان سهامداران در صندوقهای پالایشی اشاره و تاکید کرد: جبران ضرر و زیان پالایشی هم جزوی از موارد مصوبه سران قوا است که تاکنون به مرحله ابلاغ نرسیده است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره سامانه بومی معاملات اظهار داشت: این سامانه معاملات یک دستاورد علمی و فناوری برای ایران است که عملیات آن نهایی و مراسم استقرار آن برگزار خواهد شد و شروع به کار آن با اوراق یا چند نماد است و به صورت تدریجی به سمت معاملات بیشتر خواهیم رفت.
دهقان دهنوی با بیان اینکه سال گذشته سامانه معاملات با برخی از مشکلات مواجه شد، اما تحت تاثیر تحریمهای موجود توانایی به روزرسانی آنها را نداشتیم، گفت: این موضوع باعث شد تا سامانه بومی طراحی و به اجرا برسد.