اقتصاد۲۴ - «انسیه رحیمی» روز چهارشنبه افزود: غذاهای آماده (فست فود) شامل پیتزا، همبرگر، چیز برگر، انواع ساندویچ، مرغ سوخاری، ناگت مرغ و سیبزمینی سوخاری است که از رستورانهای عرضهکننده تهیه و جزو جدای ناپذیری از برنامه غذایی روزانه ما شده است.
وی اظهار داشت: این غذاهای آماده که در ظاهر شیک، متنوع و خوشمزه هستند در اصل بیماریزا بوده و استفاده چندین وعده از آنها در هفته سلامتی ما را به خطر میاندازد.
این کارشناس مواد غذایی گفت: براساس آخرین اعلام سازمان بهداشت جهانی، غذاهای آماده به دلیل اینکه حاوی مقدار زیادی چربی و مواد افزودنی هستند، حجم زیادی از کالری را وارد بدن میکند که موجب بیماریهایی نظیر چاقی و دیابت میشود.
وی با بیان اینکه مصرف فست فودها تهدیدی برای سلامت قلب، گفت: غذاهای آماده، چون حاوی روغن و چربی ناسالم و نمک زیاد هستند حداکثر پنج تا هفت برابر غذاهای سالم، انرژی دارند.
رحیمی تاکید کرد: مصرف مداوم و زیاد این نوع غذاها به این دلیل که حاوی چربیهای اشباع شده و کالری زیاد است میتواند خطر چربی خون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید: ورزش در شب؛ بهترین زمان برای چربی سوزی
وی اضافه کرد: در مراحل تهیه غذاهای آماده و کنسروی، چون حرارت قابل کنترل نیست به دلیل حرارت بالا ویتامینهای موجود در آن از بین میرود.
این کارشناس مواد غذایی گفت: برای پخت فست فودها، معمولا از روغنهایی که اسید چرب اشباع دارند، چندین بار برای سرخ کردن استفاده میشود و حرارت زیاد باعث سوختن روغن و ایجاد ترکیباتی در آن میشود که میتواند سرطان زا باشد.
وی افزود: همچنین در سوسیس و کالباسها از نیتریت به عنوان رنگ دهنده استفاده میشود که افزایش مصرف این نوع خوراکی موجب بیماری سرطان در سیستم گوارشی بدن میشود.
رحیمی عنوان کرد: مصرف فست فودها در طول زمان سیستم ایمنی بدن را بیشتر مورد حمله قرار داده و خطر ابتلا و پیشرفت بیماریهای حاد را افزایش میدهد.
وی در پایان گفت: این اثرات تا زمان تغییر رژیم غذایی و جایگزین کردن غذاهای سالم در برنامه غذایی روزانه و مصرف میوه و سبزیجات به جای مواد غذایی غیر مغذی و مضر برای سلامت عمومی بدن، ادامه خواهد یافت.