اقتصاد۲۴- رقابتهای انتخابات شورای شهر تهران آغاز شده است. دو جریان اصلی اصولگرا با همه حاشیهها از لیستهای خود رونمایی کردهاند. هنوز تکلیف لیست جریان اصلاحطلب مشخص نیست، اما بهزودی از این لیست هم رونمایی میشود؛ لیستی که به خاطر ردصلاحیتهای گسترده با تأخیر نسبت به دو لیست دیگر منتشر میشود.
به نظر میرسد این انتخابات لیست دیگری هم خواهد داشت. بر اساس شنیدهها ضلع چهارم انتخابات شوراها، لیستی است که ابراهیم رئیسی از آن حمایت خواهد کرد و با شعار «تهران قوی» رونمایی میشود.
گفته میشود این لیست با همکاری مهرداد بذرپاش و سعید محمد دو چهره اصولگرا که سالهاست از منتقدان محمدباقر قالیباف هستند بسته میشود. بر اساس گفتههای یک منبع آگاه سعید محمد که برای انتخابات ریاستجمهوری تلاشهای زیادی در تهران کرده، قصد دارد از این سرمایه در انتخابات شورای شهر استفاده کند.
انتشار این لیست میتواند دو لیست دیگر جریان اصولگرا را به حاشیه ببرد؛ اما در صورت به نتیجه نرسیدن لیست تهران قوی، رقابت میان دو لیست شورای وحدت و شورای ائتلاف است.
لیست شورای ائتلاف با تأخیر چندروزه بهدلیل بلاتکلیفبودن صلاحیتهای دو معاون قالیباف منتشر شد. در این لیست که پرویز سروری و مهدی چمران سرلیست آن هستند، نام بیشتر مدیران قدیمی قالیباف به چشم میخورد.
احمد صادقی رئیس سازمان مدیریت بحران در زمان قالیباف، ناصر امانی معاون منابع انسانی، تشکریهاشمی معاون حملونقل و ترافیک، میثم مظفر مدیرعامل سازمان تاکسیرانی، مهدی عباسی شهردار منطقه ۱۷، مهدی بابایی معاون بسیج شهرداری، علیرضا نادعلی معاون بسیج، سیداحمد علوی معاون اجتماعی شهرداری منطقه یک شهرداری، نرگس معدنیپور، مهدی پیرهادی معاون اجتماعی شهرداری منطقه ۳ و علیاصغر قائمی مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات، از مدیران دوره قالیباف در این لیست هستند.
در این لیست چهار نفر از چهرههای نزدیک به محسن پیرهادی ازجمله برادر او نیز حضور دارند که شانس او برای راهیافتن در گزینههای اصلی برای شهرداری تهران را بیشتر میکند.
چهرههای نزدیک به سروری نیز دو کاندیدا هستند؛ هرچند دو نامزد راهیافته دیگر مورد حمایت مشترک چمران و سروری بودهاند. در این لیست مهرداد بذرپاش تنها یک سهم دارد. ۱۲ نفر از این لیست سهم محمدباقر قالیباف است. سیدجعفر تشکریهاشمی در ارتباط زندهای که چند شب پیش در اینستاگرام داشت، درباره شهردار مورد حمایت این لیست گفته بود که مجتبی عبداللهی، علیرضا جاوید، پژمان پشمچیزاده و مازیار حسینی گزینههای احتمالی شهرداری تهران در صورت پیروزی این لیست هستند.
بیشتر بخوانید: ناراحتی خانواده سردار سلیمانی از کاندیداتوری دخترش در انتخابات شورای شهر
پس از انتشار لیست شورای ائتلاف یکی از حاشیههای مهم حضور دختر حاج قاسم در این لیست بود. سهراب سلیمانی، برادر شهید حاج قاسم سلیمانی، در اینستاگرام نوشت: عزیر برادر این کار را با روح مطهرت کسانی کردند که خود را برادر شما میپنداشتند، ولی غافل از اینکه شما با خدا معامله کردی و عزیر مردمت شدی. انشاءالله خداوند حافظ آبرویت خواهد بود. برادر شهید و غریب از روح بلند و مطهرت عذر میخواهم تلاش کردم، اما موفق نشدم.
همچنین فاطمه سلیمانی، دختر دیگر قاسم سلیمانی نیز در اینستاگرام با نامزدشدن خواهرش مخالفت کرد. او نوشت: پدرم به ما یاد داد که دنبال صندلی نباشیم، چون صندلی خودش میدان جنگ بود و هرکس در این راه وارد شود، نه فقط شرمنده او بلکه «شرمنده و مغضوب نبی مکرم اسلام» خواهد شد.
گفته میشود حضور نرجس سلیمانی حاصل تلاشهای یکی از نزدیکان مشترک او و محمدباقر قالیباف است و تاکنون تلاشهای خانواده برای انصراف وی به نتیجه نرسیده است.
شورای وحدت که چهره شاخص لیست آن مرتضی طلایی است، در اتفاق نادری از رقابتهای انتخابات شورا حذف شد. او که از ابتدا در میان تأییدصلاحیتشدگان قرار داشت، در میان اسامی نهایی تأییدصلاحیتها نبود؛ اما پس از توییت تندی که در آن اعلام کرده بود بهزودی در نامهای سرگشاده به قالیباف، رئیس مجلس، ناگفتههایی را درباره انتخابات شورای شهر گوشزد خواهد کرد، صلاحیتش تأیید شد.
لیست رونماییشده از سوی شورای وحدت، مرتضی طلایی، ابوالفضل قناعتی، عبدالمقیم ناصحی، مسعود زریبافان، ضرغام صادقی، سعید طالبینیا، حسن بیادی، احمد نیکبختیان، مهدی وکیلپور، حسین اخگرپور، فهیمه خانمحمدزاده، فرشته حشمتیان، سیدهسکینه عمرانی، رقیه ودایعخیری، علیرضا خجستهپور، هاشم داداشپور، فرید شهاب، سیدمجید صدری، محمد وکیلی، احمد کرمی و سیدحسن رجبییکتا هستند.
به نظر میآید اختلاف طلایی و قالیباف مربوط به انتخابات شوراها نباشد و نشانههای این اختلاف سلیقه را میتوان در میانه شورای شهر چهارم پیدا کرد. او در انتخابات مجلس نیز همراه قالیباف نبود.
طلایی در یکی از اتاقها در کلابهاوس به شایعات درباره رد صلاحیتش هم پاسخ داد. او درخصوص اینکه قرار بوده وی بعد از تأیید صلاحیت انصراف دهد و در این زمینه تعهد داده است، گفت: اگر چنین تعهدی دادهام آن را منتشر کنید؛ این حرفها نیست و بنده میگذارم به حساب اینکه ممکن است در فضای سیاسی چنین اتفاقاتی افتاده باشد.
او درباره اینکه قرار بوده لیست مشترک با شورای ائتلاف با این سازوکار که یک لیست ۱۰نفره از شورای ائتلاف و یک لیست ۱۰نفره از شورای وحدت دربیاید و یک لیست واحد در تهران اعلام شود هم توضیح داد: هر دو مجموعه در فرایندهایی به افرادی رسیده بودند و هر دو مدعی بودند در ساختاری به افراد خود رسیدهایم.
وی گفت: پیشنهادی در شورای وحدت شد که هرکدام ۱۰ نفر را معرفی و یک نفر را مرضیالطرفین معرفی کنیم، ولی عزیزان شورای ائتلاف نمیپذیرند و بهطور طبیعی شورای وحدت ظرف فردا و پسفردا لیست خود را اعلام میکند، هرچند بعید نیست در روزهای آینده ما شاهد این باشیم که دو مجموعه کنار همدیگر قرار گیرند.
طلایی ادامه داد: بنده به سهم خود تلاش داشتم به یک لیست دست پیدا کنیم. کماکان هم ناامید نیستم در لیست باشم یا نباشم مهم این است که در یک مجموعه که مدعی اداره شهر تهران هستیم با یک لیست نظر مردم را جلب کنیم تا شورای کار و خدمت را تشکیل دهیم.
اصلاحطلبان نیز دیرهنگام به انتخابات شوراها ورود پیدا کرده و بهزودی لیست خود را منتشر میکنند.
حسن رسولی درباره این ورود دیرهنگام گفته است که این مشکل در مقابل اصولگرایان همیشه در انتخابات مجلس و انتخابات شوراها متوجه اصلاحطلبان بوده است. آن دوستان از حمایت ضمنی و علنی مجامع نظارتی برخوردار بودند و در این دوره هم اکثریت مجلس یازدهم اصولگرا هستند و آنها نیز اطمینان خاطر داشتند؛ اما ما هنوز نمیدانیم کدامیک از ردصلاحیتشدگان تأیید میشوند که ناشی از بلاتکلیفی سیاسی و انتخاباتی است.
سخنگوی شورای شهر تهران اعلام کرده است در یک تا دو روز آینده لیست نامزدهای جبهه اصلاحطلبان برای انتخابات ششمین دوره شورای شهر تهران مشخص و اعلام شود.
علی اعطا به خبرگزاری تسنیم درباره سازوکار تهیه لیست اصلاحطلبان گفته است که این فرایند از طریق سامانه رأیسنجی اصلاحطلبان انجام میپذیرد و در واقع کاندیداها از طریق این سامانه ثبتنام میکنند و در نهایت لیست مشخص خواهد شد.
تا جایی که در جریان هستم و بر اساس پیشبینیها، در یک تا دو روز آینده لیست کاندیداهای جبهه اصلاحطلبان برای انتخابات شورای شهر تهران مشخص و اعلام میشود و سازوکار آن از طریق سامانه رأیسنجی اصلاحطلبان انجام میپذیرد.
به نظر میرسد این چهار لیست، لیستهای اصلی انتخابات شورای شهر تهران باشند؛ هرچند مانند همه انتخاباتهای این سالها، لیستهای فرعی زیادی هم که چهرههای متخصص یا چهرههای سیاسی جامانده از لیستهای اصلی هستند، منتشر میشود.