تاریخ انتشار: ۰۹:۱۲ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۰

از انصراف مهرعلیزاده تا پیام اصلاح‌طلبان

روز گذشته محسن مهرعلیزاده، نامزد اصلاح‌طلب انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، از ادامه رقابت در عرصه انتخابات انصراف داد. هزاد نبوی، رئیس جبهه اصلاحات ایران هم پس از انصراف مهرعلیزاده در نامه‌ای از او تشکر کرد.

انتخابات اصلاح طلبان

اقتصاد۲۴- روز گذشته محسن مهرعلیزاده، نامزد اصلاح‌طلب انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، از ادامه رقابت در عرصه انتخابات انصراف داد. او در نامه انصرافش نوشت: «با اهدای سلام و تحیات. بدین‌وسیله انصراف خود را از ادامه رقابت‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌دارم». نکته مهم در نامه کوتاه مهرعلیزاده آن است که او هیچ اشاره‌ای به حمایت از همتی نکرده و صرفا از انصراف خود خبر داده است.
متعاقب نامه مهرعلیزاده، سید‌محمد خاتمی در نامه‌ای خطاب به او از وی تشکر و از مردم برای شرکت در انتخابات دعوت کرد.

بهزاد نبوی، رئیس جبهه اصلاحات ایران هم پس از انصراف مهرعلیزاده در نامه‌ای آورد: «وظیفه خود می‌دانم از برادر عزیزم، جناب آقای محسن مهرعلیزاده، به‌عنوان یک هم‌وطن تشکر کنم. انصراف فداکارانه ایشان از نامزدی برای مصالح ایران و ایرانیان و اینکه در جریان رقابت‌های انتخاباتی بعد از حذف‌های وسیع صدای مطالبات اصلاح‌طلبانه شدند، در حافظه سیاسی ایران و اصلاحات خواهد ماند و از ایشان نام نیک به یادگار خواهد گذاشت. این‌جانب، بعد از انصراف مسئولیت‌شناسانه ایشان از نامزدی، به برادر گرامی جناب آقای دکتر عبدالناصر همتی رأی خواهم داد؛ چراکه برای باز‌ماندن دریچه‌های تنفس جامعه، رأی‌دادن فرصت‌سازانه را مؤثرتر از قهر کم‌تأثیر می‌دانم».

وزارت کشور نیز ساعاتی بعد از نامه مهرعلیزاده، انصراف او را تأیید کرد و در اطلاعیه‌ای آورد: «در راستای اجرای تبصره ماده ۵۵ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری، به آگاهی ملت شریف ایران اسلامی می‌رساند آقای محسن مهرعلیزاده نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری انصراف خویش را در تاریخ ۱۴۰۰.۳.۲۶ به وزارت کشور اعلام نموده‌اند؛ لذا اسامی نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری به شرح زیر می‌باشد: ۱- آقای سعید جلیلی ۲- آقای محسن رضایی‌میرقائد ۳- آقای سید‌ابراهیم رئیس‌الساداتی (مشهور به رئیسی) ۴- آقای علیرضا زاکانی ۵- آقای سید‌امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی ۶- آقای عبدالناصر همتی».


بیشتر بخوانید: سعید جلیلی هم انصراف داد؟


مهرعلیزاده در یک نگاه

محسن مهرعلیزاده در هشتم مهر‌ماه ۱۳۳۵ در شهر مراغه واقع در استان آذربایجان شرقی به دنیا آمد. او در سال ۱۳۵۳ وارد دانشگاه تبریز شد و در سال ۱۳۵۷ لیسانس مهندسی مکانیک را از این دانشگاه اخذ کرد و بلافاصله بعد از پایان کارشناسی، توانست در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تبریز قبول شود و پس از آن دکترای خود را در رشته مدیریت مالی از دانشگاه تهران گرفت. مهرعلیزاده در مقطع دکترای رشته مهندسی اقتصاد در دانشگاه تیلبرگ تحصیل کرده، اما به گفته یاسر مهرعلیزاده، پسرش، «به علت مسئولیت‌های زیاد» نتوانسته از تز خود دفاع کند. از جمله مسئولیت‌های اجرائی او می‌توان به ریاست فدراسیون بین‌المللی ورزش‌های زورخانه‌ای و عضویت در هیئت‌مدیره سازمان منطقه آزاد کیش و رئیس هیئت‌مدیره شرکت مهندسی توسعه آب آسیا که مجری شیرین‌سازی طرح انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوب شرق کشور است، اشاره کرد. او در دولت هفتم، استاندار خراسان و در دولت هشتم، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی بود. مهرعلیزاده همچنین در هفتم آبان سال ۱۳۹۶ در دولت دوازدهم به‌عنوان استاندار اصفهان انتخاب شد و در ۲۶ آبان سال ۱۳۹۷ به علت قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان مسئولیت خود را ترک کرد.

نقش مهرعلیزاده در انتخابات ۸۴

محسن مهرعلیزاده علاوه بر این دوره، در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۴ نیز ثبت‌نام کرد و ردصلاحیت شد که البته در نهایت با حکم حکومتی مقام معظم رهبری شورای نگهبان او را تأیید صلاحیت کرد. مهرعلیزاده در سال ۹۳ درباره این موضوع در برنامه شناسنامه گفته بود: «من نه نامه‌ای نوشتم و نه اعتراضی کردم و همان شب ساعت هفت، هشت شب بود که اعلام کردند. ما آن شب به‌عنوان اینکه آخرین شام را داریم (واقعا در ستاد استاندارد غذای‌مان نان و پنیر بود که می‌خوردیم) یکی از آقایان بانی شد و غذا نیز آوردند و ساعت
۱۱، ۱۲ هم خوردیم و بعد هم بسیار راحت آن شب خوابیدیم و بعد از دو روز دیدیم که نه، متوجه نامه جناب آقای حداد‌عادل به آقا که خدمت آقا رسیده بود و همچنین دستور آقا شدیم و بعد هم دوباره چراغ‌ها را روشن کردیم و مشغول فعالیت شدیم... من از اینکه احقاق حق شده است، بسیار خوشحال بودم؛ یعنی در حقیقت من از آن رد صلاحیت راضی نبودم و هرگز خوشحال نبودم؛ زیرا به‌هیچ‌وجه این را در حق خودم کار روایی نمی‌دانستم و کار ناروایی از نظر من بود، ولی تابع قانون بودم و گفتم به هر دلیلی که این کار را انجام داده‌اند ما یکی از سربازان این کشور هستیم و می‌گویند در اینجا نباشید، خب ما هم نخواهیم بود.... من معمولا برای نماز و مناسب‌های مختلف خدمت ایشان می‌رسم و آن زمان هم خدمتشان که رسیدم، از ایشان تشکر کردم و گفتم شما محبت کردید و بدون اینکه ما مطرح کنیم و بگوییم و بدون هیچ اعلام موضوعی شما آنچه را ما حق خود می‌دانستیم، احقاق حق نمودید».

یکی از موضوعات مهم در انتخابات ۸۴ نامزد‌های متعدد اصلاح‌طلب بود که در نهایت منجر به شکست جبهه اصلاحات شد و این در حالی بود که مجموع آرای نامزد‌های اصلاح‌طلب بیش از اصولگرایان بود. مهرعلیزاده یکی از آن افراد بود که اتفاقا بدون هماهنگی با مجموع اصلاح‌طلبان وارد انتخابات شده بود و البته کمی بیشتر از یک میلیون رأی آورد و نفر آخر شد.

مهرعلیزاده در سال ۸۸ درباره آنچه در سال ۸۴ رخ داد، به هفته‌نامه «آسمان» گفته بود: «تعدد کاندیدا‌ها می‌تواند سلایق بیشتری را به پای صندوق‌ها بیاورد. در سال ۸۴ با تعدد کاندیدا‌ها مردم بیشتری پای صندوق‌های رأی می‌آمدند و رأی بیشتری می‌دادند. در آن زمان من این‌گونه فکر می‌کردم که آقای هاشمی می‌تواند نیات من را در‌خصوص جامعه و مردم و دین درست عملی کند. برای همین در دور دوم انتخابات سال ۸۴ از آقای هاشمی حمایت کردم، چون ایشان را مناسب‌تر می‌دانستم. در این هشت سال دیدم که تداوم مسیر در راهی که مسئولیت داشتم، مقدور نیست. برای همین مسیر فعالیت و خدمت را عوض کردم. فضای کاری مناسبی در مجلس نمی‌دیدم، با توجه به سوابق اجرائی‌ام احساس کردم در مجلس نمی‌توانم مؤثر باشم. در سال ۸۴ بنده ضرورت را در این می‌دیدم که ادامه‌دهنده برنامه‌های دولت آقای خاتمی باشم. به‌خاطر مسائل اقتصادی و سیاسی احساس ضرورت کردم».

او در برنامه شناسنامه هم گفته بود: «من به شکل مستقل وارد شده بودم. نه از حزبی و نه از گروهی بلکه به‌عنوان فردی به نام محسن مهرعلیزاده... با تجربیات و با توجه به اعتقادی که به مشی کلی دولت اصلاحات داشتم، فکر می‌کردم با استفاده از تجربیات و سابقه خودم می‌توانم با تکمیل‌کردن حلقه مفقوده فعالیت‌های اقتصادی و عمرانی و ایجاد اشتغال این قسمت را نیز تکمیل کنم لذا مصمم شدم که در انتخابات حضور پیدا کنم؛ بنابراین جلو آمدم و یک گروه هم آقای معین و گروه مشارکت مطرح کرده بودند، آقای کروبی هم خودشان به‌عنوان فردی که حس می‌کردند این قابلیت را دارند آمده بودند».

به‌هر‌روی عاقبت کار مهرعلیزاده در انتخابات ۱۴۰۰ هم برایش منجر به ریاست‌جمهوری نشد و این‌بار با انصراف به کارش پایان داد.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

عکس / مسابقه دوی ماراتن دبی با مشارکت هزاران شرکت‌کننده

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

فیلم/ روایت جالب فرزند آیت‌الله جوادی آملی از شیوه تربیتی پدر

فیلم/ سکانسی شوکه‌کننده از سریال مسافران در سال ۸۸

فیلم/ بازی متفاوت بیتا سحر خیز در فیلم مهران مدیری

نماینده بابل: موضوع FATF باید حل شود

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۳

کشف گنجینۀ شگفت‌انگیز ساسانی در دشت‌های اسکاتلند+ عکس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

پایتخت جدید ایران کجاست؟

عکس/ حضور دو بازیگر در دیدار امروز با رهبری

فیلم/ تصنیف «من از روز ازل» با صدای همایون شجریان

عکس/ گریم متفاوت سعید آقاخانی و سارا بهرامی در «خاتی»

چه عواملی باعث ایجاد بیکاری می‌شوند؟

ماجرای کارت بلیت نامحدود متروی تهران چیست؟

هشدار درباره ویروس ناشناخته جدید

دستگیری ۱۷ نفر از اتباع افغان عضو شرکت هرمی

فیلم/ واکنش تند نماینده مجلس به خودرو‌های چینی

بهترین راهکار برای جلوگیری از ریزش مو

۶ اشتباه رایج خانم‌ها در هنگام رنگ مو

ردپای زن جوان در قتل عمد پسرخاله‌اش

اینفوگرافی/ قوم و خویش‎های سیاسی در جمهوری اسلامی

زمان حراج جدید سکه مشخص شد + جزییات

پست عاشقانه بابک جهانبخش در اینستاگرام غوغا کرد + عکس

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

فیلم/ انتقاد معاون اول پزشکیان از بی‌انصافی در حق دولت

آیا قانون عفاف و حجاب توسط قالیباف ابلاغ می‌شود؟

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بهروز وثوقی، عارف و گلپا در تیم فوتبال هنرمندان در ۵۷ سال پیش

۲۵ نوامبر؛ سالروز ترور خواهران میرابال و روز جهانی منع خشونت علیه زنان/ ۶۴ سال پیش در این روز چه اتفاقی افتاده است؟

مبلغ بیمه به خانواده بازنشستگان فوت شده مشخص شد؟

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان

عکس/ عشق زوج جذاب سینمای ایران

فیلم/ عراقچی وارد پرتغال شد

عکس/ داریوش ارجمند در کنار علی شریعتی ۵۳ سال پیش

قانون عفاف و حجاب در حالت تعلیق

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

فیلم/آدم ربایان افغان گوش گروگان را بریدند

فیلم/ تصاویر تکان دهنده از ویرانی گسترده در ضاحیه بیروت

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

پرونده توماج صالحی مختومه شد