تاریخ انتشار: ۰۹:۱۲ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۰

از انصراف مهرعلیزاده تا پیام اصلاح‌طلبان

روز گذشته محسن مهرعلیزاده، نامزد اصلاح‌طلب انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، از ادامه رقابت در عرصه انتخابات انصراف داد. هزاد نبوی، رئیس جبهه اصلاحات ایران هم پس از انصراف مهرعلیزاده در نامه‌ای از او تشکر کرد.

انتخابات اصلاح طلبان

اقتصاد۲۴- روز گذشته محسن مهرعلیزاده، نامزد اصلاح‌طلب انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، از ادامه رقابت در عرصه انتخابات انصراف داد. او در نامه انصرافش نوشت: «با اهدای سلام و تحیات. بدین‌وسیله انصراف خود را از ادامه رقابت‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌دارم». نکته مهم در نامه کوتاه مهرعلیزاده آن است که او هیچ اشاره‌ای به حمایت از همتی نکرده و صرفا از انصراف خود خبر داده است.
متعاقب نامه مهرعلیزاده، سید‌محمد خاتمی در نامه‌ای خطاب به او از وی تشکر و از مردم برای شرکت در انتخابات دعوت کرد.

بهزاد نبوی، رئیس جبهه اصلاحات ایران هم پس از انصراف مهرعلیزاده در نامه‌ای آورد: «وظیفه خود می‌دانم از برادر عزیزم، جناب آقای محسن مهرعلیزاده، به‌عنوان یک هم‌وطن تشکر کنم. انصراف فداکارانه ایشان از نامزدی برای مصالح ایران و ایرانیان و اینکه در جریان رقابت‌های انتخاباتی بعد از حذف‌های وسیع صدای مطالبات اصلاح‌طلبانه شدند، در حافظه سیاسی ایران و اصلاحات خواهد ماند و از ایشان نام نیک به یادگار خواهد گذاشت. این‌جانب، بعد از انصراف مسئولیت‌شناسانه ایشان از نامزدی، به برادر گرامی جناب آقای دکتر عبدالناصر همتی رأی خواهم داد؛ چراکه برای باز‌ماندن دریچه‌های تنفس جامعه، رأی‌دادن فرصت‌سازانه را مؤثرتر از قهر کم‌تأثیر می‌دانم».

وزارت کشور نیز ساعاتی بعد از نامه مهرعلیزاده، انصراف او را تأیید کرد و در اطلاعیه‌ای آورد: «در راستای اجرای تبصره ماده ۵۵ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری، به آگاهی ملت شریف ایران اسلامی می‌رساند آقای محسن مهرعلیزاده نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری انصراف خویش را در تاریخ ۱۴۰۰.۳.۲۶ به وزارت کشور اعلام نموده‌اند؛ لذا اسامی نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری به شرح زیر می‌باشد: ۱- آقای سعید جلیلی ۲- آقای محسن رضایی‌میرقائد ۳- آقای سید‌ابراهیم رئیس‌الساداتی (مشهور به رئیسی) ۴- آقای علیرضا زاکانی ۵- آقای سید‌امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی ۶- آقای عبدالناصر همتی».


بیشتر بخوانید: سعید جلیلی هم انصراف داد؟


مهرعلیزاده در یک نگاه

محسن مهرعلیزاده در هشتم مهر‌ماه ۱۳۳۵ در شهر مراغه واقع در استان آذربایجان شرقی به دنیا آمد. او در سال ۱۳۵۳ وارد دانشگاه تبریز شد و در سال ۱۳۵۷ لیسانس مهندسی مکانیک را از این دانشگاه اخذ کرد و بلافاصله بعد از پایان کارشناسی، توانست در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تبریز قبول شود و پس از آن دکترای خود را در رشته مدیریت مالی از دانشگاه تهران گرفت. مهرعلیزاده در مقطع دکترای رشته مهندسی اقتصاد در دانشگاه تیلبرگ تحصیل کرده، اما به گفته یاسر مهرعلیزاده، پسرش، «به علت مسئولیت‌های زیاد» نتوانسته از تز خود دفاع کند. از جمله مسئولیت‌های اجرائی او می‌توان به ریاست فدراسیون بین‌المللی ورزش‌های زورخانه‌ای و عضویت در هیئت‌مدیره سازمان منطقه آزاد کیش و رئیس هیئت‌مدیره شرکت مهندسی توسعه آب آسیا که مجری شیرین‌سازی طرح انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوب شرق کشور است، اشاره کرد. او در دولت هفتم، استاندار خراسان و در دولت هشتم، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی بود. مهرعلیزاده همچنین در هفتم آبان سال ۱۳۹۶ در دولت دوازدهم به‌عنوان استاندار اصفهان انتخاب شد و در ۲۶ آبان سال ۱۳۹۷ به علت قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان مسئولیت خود را ترک کرد.

نقش مهرعلیزاده در انتخابات ۸۴

محسن مهرعلیزاده علاوه بر این دوره، در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۴ نیز ثبت‌نام کرد و ردصلاحیت شد که البته در نهایت با حکم حکومتی مقام معظم رهبری شورای نگهبان او را تأیید صلاحیت کرد. مهرعلیزاده در سال ۹۳ درباره این موضوع در برنامه شناسنامه گفته بود: «من نه نامه‌ای نوشتم و نه اعتراضی کردم و همان شب ساعت هفت، هشت شب بود که اعلام کردند. ما آن شب به‌عنوان اینکه آخرین شام را داریم (واقعا در ستاد استاندارد غذای‌مان نان و پنیر بود که می‌خوردیم) یکی از آقایان بانی شد و غذا نیز آوردند و ساعت
۱۱، ۱۲ هم خوردیم و بعد هم بسیار راحت آن شب خوابیدیم و بعد از دو روز دیدیم که نه، متوجه نامه جناب آقای حداد‌عادل به آقا که خدمت آقا رسیده بود و همچنین دستور آقا شدیم و بعد هم دوباره چراغ‌ها را روشن کردیم و مشغول فعالیت شدیم... من از اینکه احقاق حق شده است، بسیار خوشحال بودم؛ یعنی در حقیقت من از آن رد صلاحیت راضی نبودم و هرگز خوشحال نبودم؛ زیرا به‌هیچ‌وجه این را در حق خودم کار روایی نمی‌دانستم و کار ناروایی از نظر من بود، ولی تابع قانون بودم و گفتم به هر دلیلی که این کار را انجام داده‌اند ما یکی از سربازان این کشور هستیم و می‌گویند در اینجا نباشید، خب ما هم نخواهیم بود.... من معمولا برای نماز و مناسب‌های مختلف خدمت ایشان می‌رسم و آن زمان هم خدمتشان که رسیدم، از ایشان تشکر کردم و گفتم شما محبت کردید و بدون اینکه ما مطرح کنیم و بگوییم و بدون هیچ اعلام موضوعی شما آنچه را ما حق خود می‌دانستیم، احقاق حق نمودید».

یکی از موضوعات مهم در انتخابات ۸۴ نامزد‌های متعدد اصلاح‌طلب بود که در نهایت منجر به شکست جبهه اصلاحات شد و این در حالی بود که مجموع آرای نامزد‌های اصلاح‌طلب بیش از اصولگرایان بود. مهرعلیزاده یکی از آن افراد بود که اتفاقا بدون هماهنگی با مجموع اصلاح‌طلبان وارد انتخابات شده بود و البته کمی بیشتر از یک میلیون رأی آورد و نفر آخر شد.

مهرعلیزاده در سال ۸۸ درباره آنچه در سال ۸۴ رخ داد، به هفته‌نامه «آسمان» گفته بود: «تعدد کاندیدا‌ها می‌تواند سلایق بیشتری را به پای صندوق‌ها بیاورد. در سال ۸۴ با تعدد کاندیدا‌ها مردم بیشتری پای صندوق‌های رأی می‌آمدند و رأی بیشتری می‌دادند. در آن زمان من این‌گونه فکر می‌کردم که آقای هاشمی می‌تواند نیات من را در‌خصوص جامعه و مردم و دین درست عملی کند. برای همین در دور دوم انتخابات سال ۸۴ از آقای هاشمی حمایت کردم، چون ایشان را مناسب‌تر می‌دانستم. در این هشت سال دیدم که تداوم مسیر در راهی که مسئولیت داشتم، مقدور نیست. برای همین مسیر فعالیت و خدمت را عوض کردم. فضای کاری مناسبی در مجلس نمی‌دیدم، با توجه به سوابق اجرائی‌ام احساس کردم در مجلس نمی‌توانم مؤثر باشم. در سال ۸۴ بنده ضرورت را در این می‌دیدم که ادامه‌دهنده برنامه‌های دولت آقای خاتمی باشم. به‌خاطر مسائل اقتصادی و سیاسی احساس ضرورت کردم».

او در برنامه شناسنامه هم گفته بود: «من به شکل مستقل وارد شده بودم. نه از حزبی و نه از گروهی بلکه به‌عنوان فردی به نام محسن مهرعلیزاده... با تجربیات و با توجه به اعتقادی که به مشی کلی دولت اصلاحات داشتم، فکر می‌کردم با استفاده از تجربیات و سابقه خودم می‌توانم با تکمیل‌کردن حلقه مفقوده فعالیت‌های اقتصادی و عمرانی و ایجاد اشتغال این قسمت را نیز تکمیل کنم لذا مصمم شدم که در انتخابات حضور پیدا کنم؛ بنابراین جلو آمدم و یک گروه هم آقای معین و گروه مشارکت مطرح کرده بودند، آقای کروبی هم خودشان به‌عنوان فردی که حس می‌کردند این قابلیت را دارند آمده بودند».

به‌هر‌روی عاقبت کار مهرعلیزاده در انتخابات ۱۴۰۰ هم برایش منجر به ریاست‌جمهوری نشد و این‌بار با انصراف به کارش پایان داد.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

عکس/ طرفداری شیلا خداداد از تتلو!

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

علائم مهم این سرطان گوارشی شایع چیست؟

عکس/تصویر جنجالی مصاحبه سفیر ایران با مجری زن تلویزیون باکو

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

استوری احساسی یکتا ناصر بعد از پس گرفتن دخترش

تاریخ ازدواج پژمان جمشیدی مشخص شد

قیمت واقعی دلار ۸۰ و قیمت مداخله‌ای آن ۶۰ هزار تومان است/ اگر می‌خواهید به کشور زیان برسانید سلمنا؛ FATF تعطیل!

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

یک مسئول سابق: صدیقی از من خواسته بود ملک بهزیستی همجوار باغ ازگل را هم به او بدهیم!

عکس/ امضای جهانبخش بر پای شکسته دختر هوادار

بازداشت فرزند حمید نوری در سوئد + عکس

عکس/ اولین نماینده عربستان در مسابقه دختر شایسته جهان

ثبت رکورد جدی در قیمت حواله خودرو‌های جانبازان!

حذف شرکت‌های ایرانی از بازار عراق

داعش برای عملیات «گرگ تنها» در خاک اروپا فرمان داد!

یک قانون جدید برای صدور پایان کار ساختمان

بهترین ارز‌های دیجیتال برای سال ۲۰۲۴

قیمت طلا به ریل تعادلی خود بازمی‌گردد؟

فیلم/ ادعای جدید امیرحسین ثابتی علیه لاریجانی در شبکه افق

آندرتیکر، ستاره کشتی کج جهان وارد ایران می‌شود؟

فیلم/ دلیل جدایی المیرا شریفی‌مقدم از شبکه خبر افشا شد

حذف کاظم صدیقی از سخنرانان شب قدر دانشگاه امام صادق + عکس

سایه سنگین حادثه تروریستی مسکو بر روابط روسیه و بوسنی/ تشدید کش مکش های قومیتی؟

علی قنبری، اقتصاددان: فعالیت اقتصادی در گرو داشت ارتباطات خاص/ اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۲ نه شفاف بود و نه آزاد

سکوت اژد‌های زرد در دریای سرخ؛ نگاهی به موضع چین در قبال انصارالله/ دلیل صبوری پکن چیست؟

واگویه‌های جامعه در نوروز ؛ مردم را سر کار گذاشتند/همه‌چیز بهم ریخته است و همه بریده‌ایم/ فریادها به گوش دولت می‌رسد؟

دعای روز هجدهم ماه رمضان + معنی و تفسیر

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP

اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ با بحران هایش چه خواهد کرد؟/ فقر امسال تشدید خواهد شد/ هزینه اختلاس‌ها را طبقات متوسط و ضعیف جامعه می‌پردازد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

بهترین زمان خرید دلار

هفت ماده غذایی مفید برای مبتلایان به نارسایی قلبی

این دمنوش‌ها را در ماه رمضان حتما بنوشید

۱۲ توصیه مهم برای رسیدن به آرامش درونی

بهترین زمان برای وزن‌کردن چه وقتیست؟

آمپول‌های نوروبیون و ب کمپلکس؛ خوب یا بد؟

شمارش معکوس بورس برای گام صعودی در سال ۱۴۰۳/ بزرگ‌ترین مانع رشد بورس در سال ۱۴۰۲

انتقاد ابراهیم رئیسی از انفعال کشورهای اسلامی درمورد غزه

مقابله با زمین خواری ۳ هزار میلیارد تومانی در گیلان

آندرتیکر به‌زودی به ایران می‌آید

شارژ نه میلیونی حساب حقوق این بازنشستگان

عکس/ اصغر فرهادی مهمان ستاره استقلالی و همسرش

نرخ بهره بین بانکی به این عدد رسید

فیلم/ اعتراف جالب بازیگر خانم درباره رضا عطاران

عکس تازه الناز شاکردوست در بیستون کرمانشاه

روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه کره شمالی را وتو کرد

برج میلاد ۱۳ فروردین تعطیل است

هیوندای توسان ۲۰۲۵، قوی‌تر آمد